Όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος - Ν. Λυγερός


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Το δώρο του Ελληνισμού
είναι ο ανθρωπισμός
που επηρέασε
φυσικά τα δεδομένα
όλης της Ευρώπης
κι έτσι εμπλούτισε
τη Χριστιανοσύνη
που εμφανίζεται
ακόμα και στη σημαία
της Ευρωπαϊκής Ένωσης
με τα δώδεκα αστέρια
που αντιπροσωπεύουν
και με το μπλε φόντο
που χαρακτηρίζει την Παναγία
σύμβολα που αποτελούν
την προέκταση
του ελληνικού σταυρού
που αναδεικνύει
την αυτοθυσία
του Ιησού Χριστού
κι ο Χριστιανισμός
δημιούργησαν
ένα νέο κράμα
που οδήγησε
στα δομικά υλικά
του ουμανισμού
που προστατεύει 
την Ανθρωπότητα. 

Our Lady of Strasbourg Cathedral - Strasbourg
Our Lady Theotokos of Strasbourg Cathedral

Όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος

The Blessing Madonna and the Flag of EuropeΠολλοί σας λένε, σε όλους εσάς εδώ, ότι είσαστε γραφικοί, γιατί μιλάτε για πράγματα του «κατά Λουκά» και λένε ότι πρέπει να έχεις μια ρεαλιστική προσέγγιση. Και τώρα πρέπει να σκεφτούμε ορθολογικά.

Σου λένε, π.χ. -αυτό είναι το ωραίο- ακόμη και να απελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη, αν γινόταν αυτό, είναι τόσος μεγάλος ο πληθυσμός, που ούτως ή άλλως, θα μας πλημμύριζαν στην Ελλάδα. Το έχετε ακούσει αυτό. Έχει ενδιαφέρον, γιατί αν ήταν πραγματικά τόσο μεγάλη αυτή η αλήθεια, τότε δεν θα ανησυχούσαν. 

Στην πραγματικότητα, τι γίνεται; Αν κοιτάξετε όλο το θέμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και βάλετε όλες τις χώρες που είναι μέσα -τώρα είναι 28- θα δείτε ότι, από όλη την Ευρώπη το μόνο κομμάτι που δεν είναι ευρωπαϊκό, είναι στην Κωνσταντινούπολη. Έχει ενδιαφέρον.

Άμα κοιτάξετε, λοιπόν, αυτήν τη γωνία, πρέπει να φανταστείτε, τώρα ανάποδα. 

Προσπαθήστε να το σκεφτείτε από την άλλη πλευρά. Πώς βλέπουν αυτοί, την γωνία. Είναι πολύ απλό, βλέπουν ότι 400 εκατομμύρια πιέζουν πάνω σε μια γωνία. Και λένε τα 18 και 20 να γίνουν, πώς να γίνουν τετρακόσια; Τι εννοώ με αυτό; Ο Ελληνισμός είναι αυτός που έδωσε τον λεγόμενο ουμανισμό, τον ανθρωπισμό, αν θέλετε, να το πούμε λίγο πιο ελληνικά.

Αυτός ο ανθρωπισμός επηρέασε πάρα πολύ τα δεδομένα της Ευρώπης, και τα χριστιανικά δεδομένα τα οποία δεν τα καταλαβαίνουμε. Σας δίνω ένα παράδειγμα. Στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ξέρουμε πολύ συχνά τι αντιπροσωπεύουν τα αστέρια, και νομίζουμε ότι είναι τα κράτη. Έχει ενδιαφέρον, γιατί αυτό είναι πραγματικά ένα πρόβλημα νοημοσύνης.

Τα κράτη ήταν 3, 6, 9, 10, 12, 15, 25, 27 και 28. Και ρωτάς: μα είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό; Στην πραγματικότητα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα 12 αστέρια είναι οι 12 Απόστολοι. Για όσους δεν το ξέρουν, αρκεί να δουν πώς έγινε ο σχεδιασμός αυτής της σημαίας και να δουν ότι ο εφευρέτης της επηρεάστηκε από τον καθεδρικό ναό στο Στρασβούργο, όπου βλέπετε την Παναγία

Ν. Λυγερός: Όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος... Το δώρο του Ελληνισμού

Γι' αυτό έχει μπλε φόντο -το μπλε είναι το χρώμα της Παναγίας- και αντί να έχει ένα φωτοστέφανο πάνω στα βιτρό, έχει 12 αστέρια και είναι οι Απόστολοι. Τώρα θέλω να το κάνετε αυτό σαν άσκηση. Πολύ συχνά βλέπετε στην Ελλάδα την ευρωπαϊκή σημαία και την ελληνική σημαία μαζί.


Πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι από τη μία πλευρά έχουμε την Παναγία με τους 12 Αποστόλους και από την άλλη έχουμε τον Χριστό. Δηλαδή πιο χριστιανικό σύνθημα δεν μπορείς να βρεις. Αλλά το πιο ωραίο είναι ότι εμείς οι ίδιοι δεν το ξέρουμε μερικές φορές. Έχει ενδιαφέρον, όμως, γιατί οι άλλοι το ξέρουν. 

Άρα, γι' αυτό λέμε στη στρατηγική, όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος

Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός,
στρατηγικός αναλυτής και γεννήθηκε...
Διαβάστε την συνέχεια του βιογραφικού »

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr

15597 - Το δώρο του Ελληνισμού - Ν. Λυγερός June 17, 2014
15531 - Όταν δεν ξέρεις τι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος
Published: June 7, 2014 Post Category: Articles - Ν. Λυγερός


Δείτε ακόμη:














Δεν υπάρχουν σχόλια: