26/3/14

Δημήτρης Λυκούδης: Εσύ δεν είσαι ψέμα, είσαι αλήθεια μεγάλη... «Και στα όνειρά μου ακόμα με απαρνήθηκες»

na-deixeis-pisti-anthrwpe-ston-antrwpo«S.Drekou»aenai

Δημήτρης Λυκούδης: 26 Μαρτίου 2014 » Sophia Siglitiki Drekou: Σοφάκι καλημέρα. Εσύ δεν είσαι ψέμα, είσαι αλήθεια μεγάλη. Σου αφιερώνω όμως μια αγαπημένη μου ανάρτηση. 26 Μαρτίου 2014 στις 12:12 μ.μ.

Κράτησα ένα στίχο απο τον άγγλο ποιητή που έγραψε:
"Και στα όνειρά μου ακόμα με απαρνήθηκες".

Να δείξεις πίστη άνθρωπε στον άνθρωπο! Δύσκολο εγχείρημα, φαντάζει ακατόρθωτο. Και μη βιαστείς Σπουδαστήριο να προτάξεις τη γνώση και σοφία σου. Δεν κατάλαβες πια οτι δεν αρκεί μόνο η σοφία του κόσμου αλλά δέον να κυριαρχεί ο κόσμος επί της σοφίας;

Πέρασε η ώρα Σπουδαστήριο με αυτά και αυτά και σε λίγο θα προσέλθουν οι σπουδασταί σου για μάθηση και μυσταγωγία. Και να μην είσαι απόλυτος! Κάποιες φορές, λίγες ή πολλές, προηγείται ο κόσμος της σοφίας και ο άνθρωπος του σαββάτου. Και με αυτές τις σκέψεις, πιστό μου Σπουδαστήριο σε αφήνω και σου αφιερώνω στίχους καρδιακούς, ουχί εκ της δικής σου σοφίας, αλλά εκ της σοφίας του κόσμου τούτου:
"Κι έπειτα είμαι μόνος.

Απομένει η γλυκιά συντροφιά των φωτεινών, γεμάτων αφέλεια ψεμάτων".
Καλημέρα Σπουδαστήριο ψυχών, καλημέρα άνθρωπε με τα φωτεινά σου ψέματα...
Ομάδα FaceBook: ‎Σπουδαστήριο Ορθόδοξης Θεολογίας

Sophia Siglitiki Drekou: Δημήτρη μου, «Δεν κατάλαβες πια ότι δεν αρκεί μόνο η σοφία του κόσμου αλλά δέον να κυριαρχεί ο κόσμος επί της σοφίας;» Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που ξεκινάς την μέρα μου με αισιοδοξία, δύναμη και ποίηση με στοχασμό. Τί ομορφότερο... σ' ευχαριστώ Δημήτρη μου, καλημέρα! 26 Μαρτίου στις 12:12 μ.μ.

Δημήτρης Λυκούδης: Καλημέρα Σοφάκι
26 Μαρτίου 2014 στις 12:19 μ.μ.

FaceBook:
26 Μαρτίου 2014 > Δημήτρης Λυκούδης‎ > Sophia Siglitiki Drekou
FaceBook-Σοφία Δ. Ντρέκου(Sophia Siglitiki Drekou) 26 Μαρτίου 2014

Δείτε και...

Δεν υπάρχουν σχόλια: