Σελίδες

Η Δικαίωση του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν και τα Κρίσιμα σημεία με Ανάλυση & Videos Nikos Lygeros by Sophia Drekou

The Annan Plan

Περιμένουμε ακόμη από την σημερινή κυβέρνηση
την ακύρωση του προσυμφώνου των Πρεσπών

Έρευνα, εργασία της Σοφίας Ντρέκου
(Sophia Drekou, BSc in Psychology)

11 Νοεμβρίου 2002 - Το Σχέδιο Ανάν, σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που συνέταξε ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κύπρο, την τουρκοκυπριακή πλευρά και τις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωση Σοφία Ντρέκου: Ο Δρ. Νίκος Λυγερός ήταν εκείνος που διάβασε ολόκληρο το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις. Συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος και απέρριψε το Σχέδιο Ανάν.

Η παρουσία του Τούρκικου στρατού δεν ερεθίζει
μόνο το συναίσθημα (θυμίζοντας την εισβολή), είναι
διαμετρικά αντίθετη με τη λογική. Ό,τι κερδίζεται
με το σπαθί δεν μπορεί να δοθεί πίσω με το μελάνι.

Η Δικαίωση του ΟΧΙ 17 χρόνια μετά

Μετά από 17 χρόνια ζούμε τη δικαίωση του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Και βλέπουμε πόσο σωστός ήταν αυτός ο αγώνας, ενώ τότε μας έλεγε η πλειοψηφία ότι δεν έπρεπε να τον δώσουμε διότι το αποτέλεσμα ήταν σίγουρο. Όμως δεν γονατίσαμε και συνεχίσαμε ακάθεκτοι διότι δεν χάσαμε ποτέ την πίστη μας. Έτσι ακόμα κι όταν μας έλεγαν τα μεγάλα κόμματα να αποδεχτούμε το Σχέδιο Ανάν γιατί ήταν η τελευταία ευκαιρία σε διπλωματικό επίπεδο, δεν σταματήσαμε και ακολουθήσαμε μια εθνική στρατηγική.

Ο Τάσος Παπαδόπουλος δεν λύγισε όσες πιέσεις κι αν δέχτηκε. Δεν έκανε κανένα συμβιβασμό με κανένα. Έτσι μετά από τόσα χρόνια η Κύπρος χάρη στην απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέσπισε την ΑΟΖ της, εντάχθηκε στην Ευρωζώνη, υπέγραψε συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, τον Λίβανο, το Ισραήλ, αδειοδότησε θαλάσσια οικόπεδα, ανακάλυψε τα κοιτάσματα Αφροδίτη, Καλυψώ και Γλαύκο, υπέγραψε τη διακυβερνητική συμφωνία με την Ελλάδα και το Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου, αποφάσισε να κατασκευάσει τερματικό σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου και εντάχθηκε στο East Med Gas Forum. Όλα χάρη στο ΟΧΙ του 2004. (Βλ. βίντεο παρακάτω)


Κρίσιμα σημεία του Σχεδίου Ανάν

1. Δεν υπάρχει πλειονότητα ή μειονότητα όλα είναι ισότιμα.(Σελίδα 3 Άρθρο iii)

2. Μας αναγκάζουν να υποστηρίξουμε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη. (Σελίδα 3, Άρθρο 1.5)

3. Μετά από 19 χρόνια δεν θα υπάρχει έλεγχος των εποίκων. (Σελίδα 4, Άρθρο 5)

4. Οι Ελληνοκύπριοι υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα (Σελίδα 5, Άρθρο 4.2)

5. Για κάθε απόφαση της Βουλής χρειαζόμαστε την πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων (Σελίδα 5, Άρθρο 5.1)

6. Δεν ψηφίζουμε άμεσα τον Πρόεδρο (Σελίδα 5, Άρθρο Α5.1.δ)

7. Δεν υπάρχει ημερομηνία τελικής αποχώρησης του κατοχικού στρατού! (Σελίδα 6, Άρθρο 8 β)

8. Το νέο κράτος θα έχει άλλη σημαία και άλλο ύμνο! (Σελίδα 11 Προσάρτημα Ι, Άρθρα 8.2 και 8.3)

9. Η Τουρκική γλώσσα θα είναι επίσημη και υποχρεωτική γλώσσα για όλους τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνασίου και λυκείου) (Σελίδα 11 Προσάρτημα Ι Άρθρο 9.1 και Σελίδα 25 Άρθρο 50)

10. Το σχέδιο επαναλαμβάνει σημεία της Γ’ Βιέννης που δεν τηρήθηκαν (Σελίδα 12 Προσάρτημα ΙΙΙ Άρθρο 11.5)

11. Μέχρι την υποθετική ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος δεν θα διαθέτει το έδαφός της για διεθνές στρατιωτικές επιχειρήσεις.(σελίδα 26 Άρθρο53)

12. Το σχέδιο εφαρμόζει τις πρόνοιες των ψευδοδικαστηρίων. (Σελίδα 36 ΤΑ Άρθρο 8)

13. Ο πρόσφυγας έχει δικαίωμα να πουλήσει το δικαίωμα αποκατάστασης ή να το ανταλλάξει ή να λάβει αποζημίωσης. (Σελίδα 38 Άρθρο 16)

14. Με το μορατόριουμ καμία αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει πριν τρία χρόνια.(Σελίδα 39 Άρθρο 17 α και β)

15. «Τα γεγονότα της περιόδου μεταξύ 1963 και 1974 δεν συνέβησαν » (Σελίδα 41 Παρατήρηση 28)

16. Η οριστική αποζημίωση αν γίνει θα γίνει σε 25 χρόνια. (Σελίδα 52 Άρθρο 18.5)

17. Το Ερώτημα του Δημοψηφίσματος: «Εγκρίνετε την Θεμελιώδη Συμφωνία με όλα τα Προσαρτήματά της καθώς και το σύνταγμα της Ελληνοκυπριακής/Τουρκοκυπριακής πολιτείας και τις διατάξεις σχετικά με τους νόμους του που θα ισχύουν, για να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στην οποία η Κύπρος θα προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη;» (Σελίδα 59 Άρθρο 1)

18. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να απολαύει πλήρως και ανεμπόδιστα πρόσβασης για οποιοδήποτε σκοπό στα ύδατα μεταξύ των υδάτων τα οποία η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διεκδικήσει που εφάπτονται στο ανατολικό μέρος της περιοχής της Κυρίαρχης Βάσης Δεκέλειας που ενώνεται με την θάλασσα και τα ύδατα τα οποία η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διεκδικήσει που εφάπτονται στο δυτικό μέρος της περιοχής της Κυρίαρχης Βάσης Δεκέλειας που ενώνεται με την θάλασσα. (Σελίδα 64 Άρθρα 5.1 και 5.3)

19. Όχι μόνο η Αγγλία διατηρεί τις βάσεις της αλλά επεκτείνεται και στα εφαπτόμενα ύδατα. (Σελίδα 65 Άρθρα 6 και 7)

20. Μετά από άδεια 72 ωρών η Τουρκία θα μπορεί να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στο ελληνικό μέρος. (Σελίδα 69, Άρθρο 6)

Σημείωση: Οι αναφορές αφορούν το έντυπο που αναφέρεται στο σχέδιο και που είναι έκδοση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυβέρνησης (P.I.O).


Σχέδιο Ανάν 

Το Σχέδιο Ανάν ήταν σχέδιο που διαμορφώθηκε από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) Κόφι Ανάν, για την συνολική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Το σχέδιο εγκρίθηκε από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά απορρίφθηκε από την ελληνοκυπριακή σε δυο ξεχωριστά δημοψηφίσματα.

Η αρχική του μορφή (το αποκαλούμενο σήμερα σχέδιο Ανάν Ι) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου 2002.

Το σχέδιο αφορούσε την αναδιάταξη της Δημοκρατίας της Κύπρου σε μια Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θα αποτελείται από δύο ομόσπονδα κρατίδια, ένα ελληνοκυπριακό και ένα τουρκοκυπριακό. Το σχέδιο υποβλήθηκε τον Απρίλιο του 2004 σε δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα, εγκρίθηκε από την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε ποσοστό 62%, αλλά απορρίφθηκε από τους Ελληνοκυπρίους, καθώς μόνο 24% το υπερψήφισε.

Το ιστορικό

Μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο, οι τούρκικες δυνάμεις έλεγχαν το 38% του εδάφους, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή πληθυσμού το 1975. Από τότε, υπήρξαν διάφορες πρωτοβουλίες για επίλυση του Κυπριακού, σχεδόν όλες υπό την επίβλεψη του ΓΓ του ΟΗΕ, ωστόσο όλες αποτύγχαναν.

Τον Δεκέμβριο 1999, ξεκίνησαν ξανά εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για προετοιμασία του εδάφους για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Τότε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης, ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ο Ραούφ Ντενκτάς και Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ο Κόφι Ανάν με ειδικό του Σύμβουλο για τον Κυπριακό τον Άλβαρο ντε Σότο.

Ο Κόφι Ανάν υπέβαλε Σχέδιο για συνολική επίλυση του Κυπριακού. Η αρχική του μορφή (το αποκαλούμενο σήμερα σχέδιο Ανάν Ι) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου 2002 και το δεύτερο αναθεωρημένο σχέδιο στις 10 Δεκεμβρίου 2002 (Σχέδιο Ανάν ΙΙ).

Στις 26 Φεβρουαρίου 2003 υπεβλήθη το Σχέδιο ΙΙΙ. Ακολούθησε η εκλογή του Τάσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του 2003. Τον Μάρτιο του 2004 παρουσιάστηκε η πέμπτη και τελική μορφή του σχεδίου. Παρότι ο Κόφι Ανάν ήθελε να παρουσιάσει ένα σχέδιο προερχόμενο μόνο από τις διαπραγματεύσεις των δυο κοινοτήτων, προ του συνεχιζόμενου αδιεξόδου, αναγκάστηκε να τελειώσει το κείμενο μόνος του.

Η προτεινόμενη από το Σχέδιο Ανάν νέα σημαία 
της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Κόφι Ανάν (Kofi Atta Annan, 8 Απριλίου 1938 - 18 Αυγούστου 2018) ήταν Γκανέζος (στο Κουμάσι της Γκάνας) διπλωμάτης ο οποίος υπηρέτησε ως ο έβδομος γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. από τον Ιανουάριο του 1997 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006. Το 2001 του απονεμήθηκε από κοινού με τον ΟΗΕ το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Κόφι Ανάν καθώς και ο πρόεδρος του The Elders, ενός διεθνούς οργανισμού που ιδρύθηκε από τον Νέλσον Μαντέλα.

Στις αποτυχίες του συμπεριλαμβάνονται η μη αποτελεσματική επίλυση του πολέμου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ο διαμελισμός της χώρας, η ασυντόνιστη συμμετοχή του ΟΗΕ για την ειρήνευση στο Κοσσυφοπέδιο, η επίθεση των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο Ιράκ το 2003 χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και η αδυναμία επιβολής μίας δίκαιης λύσης στα προβλήματα παράνομης κατοχής στην Παλαιστίνη και την Κύπρο.

Σχέδιο Ανάν Ι - 11 Νοεμβρίου 2002
Σχέδιο Ανάν ΙΙ - 10 Δεκεμβρίου 2002
Σχέδιο Ανάν ΙΙΙ - 28 Φεβρουαρίου 2003
Σχέδιο Ανάν ΙV - παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια των συνομιλιών που έγιναν
στο Burgenstock της Ελβετίας από τις 27 Μαρτίου 2004 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2004
Σχέδιο Ανάν V - 31 Μαρτίου 2004 - The Annan Plan in the english language

Το κείμενο του σχεδίου
Το διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (κείμενο)
Συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος Παραδοσιακές θέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στις συνομιλίες
Ανάν 5.pdf Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών https://www.pio.gov.cy › pdf › 31 Μαρ 2004 — Το κείμενο οποιασδήποτε προτεινόμενης τροποποίησης... από τον προϋπολογισμό της για τη στήριξη του σχεδίου. 75 σελίδες

Βίντεο: 1: ο Τάσσος Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Κύπρου το 2004 - ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ (Αφιέρωμα και το βίντεο εδώ)

Βίντεο 2:
 Ο στρατηγικός σύμβουλος δρ. Νίκος Λυγερός μίλησε στην εκπομπή του ENA CHANNEL ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με τον Γιάννη Χατζηεμμανουήλ και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μέρες που διετέλεσε σύμβουλος του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και στο σχέδιο Ανάν. ο ίδιος, άλλωστε, ήταν ο πρώτος που είχε ανακαλύψει τις ασάφειες του σχεδίου και βοήθησε, ουσιαστικά, στην καταψήφισή του από τον κυπριακό λαό.



ΒΙΝΤΕΟ: Να σε ποιους χάριζαν το Φ. Αέριο μας με το σχέδιο ΑΝΑΝ. Ιδού ο λόγος που δεν σας θέλουν να θυμάστε το Βρετανικής κοπής καταστροφικό** σχέδιο ΑΝΑΝ !

Από την εκδήλωση: «Φυσικό Αέριο 2004 - 2012: Πραγματικότητες και Προοπτικές». Διοργανωτής: Πρωτοβουλία Νέων για το Μέλλον μας. www.mellonmas.com. Λευκωσία, 14 Δεκ. 2012. Διάρκεια: 45'. 

Ο Νίκος Λυγερός αναλύει τις επίμαχες κρυμμένες παραγράφους του Σχεδίου ΑΝΑΝ, μαζί με χάρτες της περιοχής των οικοπέδων Φυσικού Αερίου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, σε σχέση με τις Βάσεις των Εγγλέζων. Αυτή είναι μια καταγγελία πολύ σοβαρή.

* Καθηγητής, Ερευνητής, Στρατηγικός αναλυτής, Μαθηματικός, κ.α
- ένας από τους πλέον ευφυείς ανθρώπους στον κόσμο.

    Υ.Γ.1.
    Ολόκληρη η ομιλία του Κου Λυγερού (45') στον πιο κάτω σύνδεσμο: live at: http://youtu.be/GzaUWEUAAzg (ΛΥΓΕΡΟΣ: Φυσικό Αέριο, πραγματικότητες & προοπτικές)

Ο κος Λυγερός* ανακοινώνει δημόσια πως τα Οικόπεδα της Κύπρου αξίζουν 1.4 τρις !!

Επιτέλους μια αισιόδοξη παρουσίαση -γροθιά στο στομάχι όλων όσοι βάλθηκαν να καταστρέψουν το ηθικό του λαού μας. Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να αντεπεξέλθουν αρκεί να βρουν τους κατάλληλους ηγέτες που να έχουν θέληση να αντισταθούν στις ξένες επιβουλές, και ο δρόμος είναι μέσα από την ΑΜΕΣΗ εκμετάλλευση του ορυτού μας πλούτου.

Ο κ. Λυγερός εκτιμώντας τα δεδομένα που έχουμε σήμερα επεσήμανε επίσης ότι η πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα για άμεση εκμετάλλευση του Φυσικού Αερίου είναι πέρα για πέρα υλοποιήσιμη. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι το 2004 με το Σχέδιο Ανάν τα οικόπεδα με τους υδρογονάνθρακες θα τίθεντο υπό ξένη κυριαρχία.

ΛΥΓΕΡΟΣ: Φυσικό Αέριο (2004), πραγματικότητες & προοπτικές












Υ.Γ.2. Ολόκληρη η εκδήλωση (120') στον πιο κάτω σύνδεσμο:
Λυγερός: Τα Οικόπεδα της Κύπρου αξίζουν 1.4 τρις












Tο πληρέστερο αφιέρωμα στο Σχέδιο Ανάν

Το 76% των Ελληνοκυπρίων έδωσε την απάντησή του!
Βροντοφώναξε με σθένος: ΟΧΙ! Ένα ΟΧΙ - πέλεκυς
στα αυτιά ορισμένων. Τελευταία ανανέωση 31 Δεκ 2005
Ταυτόχρονα, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει: Η επόμενη μέρα
έχει δύο πτυχές: http://ww.w.oxistosxedioanan.com/

Δείτε: Τάσσος Παπαδόπουλος. Συγγνώμη Τάσσο
για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα το έργο σου (ΕΔΩ)

Αναμνήσεις ενάντια στο σχέδιο


πέρασαν από το μυαλό μας
για να δώσουμε κουράγιο
στους νέους αγωνιστές
που δεν ήξεραν για τη μάχη
που δώσαμε με το Τάσσο 
και την εκκλησία για να μη
γονατίσει ο Ελληνισμός μας
ενάντια στην ηττοπάθεια
και τον ραγιαδισμό
που έβρισκαν κάθε τρόπο
για να χαρακώσουν
με διπλωματία βέβαια
τους δικούς μας αθώους
που δεν γνώριζαν
για τη μαχητικότητα
του κρυφού σχολειού
και των παλιών κρύων
την ώρα της επανάστασης
γιατί υπήρχε ανάγκη
για την απελευθέρωση.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα"10 χρόνια μετά το 
σχέδιο Ανάν". Ν. Ορεστιάδα, 08/06/2014. Την ακούτε εδώ.


video Διάλεξη Ν. Λυγερού με θέμα:
«10 χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν».
Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο
Ν. Ορεστιάδας. 8 Ιουνίου 2014
ΛΥΓΕΡΟΣ ΝΙΚΟΣ: Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ - ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ. Η ΑΟΖ της Κύπρου και η σχέση της: με τα πολιτικά παιχνίδια του 1959 μετά το τέλος του Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. με τις αγγλικές βάσεις στην Κύπρο και με το σχέδιο ΑΝΑΝ.












Ν. Λυγερός: Δικαίωση του ΟΧΙ στο
Σχέδιο Ανάν
. Πράξη VI, 09/05/2020


Πηγές - Έρευνα by Sophia-Ntrekou.gr | Αέναη επΑνάσταση

• 61045) Η Δικαίωση του ΟΧΙ - Ν. Λυγερός. April 25, 2021.
• 822) Κρίσιμα σημεία του Σχεδίου. Perfection 5 4 4/2004. Fr. Points critiques du plan. 
• Περισσότερα: Histoire Intelligente Articles & Analyses N. Lygeros 
• Περί του Σχεδίου Ανάν μελέτες του Δρ. Νίκου Λυγερού βλέπετε ΕΔΩ
► Σχέδιο Ανάν - Το ιστορικό:
• Pappas, Tasos (2004). To P.A.S.O.K. tou mellontos tous. Ekdoseis Polis.
• «THE TEXT OF THE PLAN». Hellenic Resources Network. 5 Απριλίου 2004.
• Theodoulou, Michael (2016) The Peace Plans: 2004 Annan Plan από το αφιέρωμα Background briefing: The Divided Island. Εφημερίδα Cyprus Mail.
• Κορδώνη, Άρτεμις (2016), σελ. 48ps=: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε ότι ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά είχε την απαραίτητη καλή θέληση, η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν ήταν έτοιμη να μοιραστεί την εξουσία και να αποδεκτεί την πολιτική ισότητα των τουρκοκυπρίων. σελ. 48. Οι διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού από το 1974 ως το 2013 (PDF) (Διδακτορική διατριβή).
• 11442 - Αναμνήσεις ενάντια στο σχέδιο - Ν. Λυγερός February 15, 2013
• Talks Διάλεξη: 10 χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν - Ν. Λυγερός. Post published: June 8, 2014 Post Category: Talks. Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «10 χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν». Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας. Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, ώρα 20:30.
• Talks Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. Deux ans après le rejet du plan Anan a eu gain de cause - Ν. Λυγερός. Post published: March 31, 2006. Link Patras, Grèce 31/03/2006.

Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός, 
στρατηγικός αναλυτής και γεννήθηκε...

Θέματα: Ν. Λυγερός, Τάσσος Παπαδόπουλος


Συνομιλίες στο Facebook

Maria Alexandra 10 Αυγούστου στις 5:33 μ.μ. από την Ομάδα του Facebook:

Ενημερώστε τον Κυπριακό Λαό τι περιείχε στο σχέδιο ΑΝΑΝ! Να γνωρίζουν αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ και αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ!!! Και να βγάλει ο Κυπριακός Λαός τα δικά του συμπεράσματα γιατί κάποιοι προσπάθησαν σθεναρά να μας πείσουν να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ το 2004 !!! Τελικά... πράξαμε σωστά ή λάθος που το απορρίψαμε ? Τροφή για σκέψη !!!

Chris Constantin: Το Αναν plan

1) Τα ξένα κέντρα με τους σχεδιασμούς τους και η στρατηγική μας καταδίκασαν την πορεία των συνομιλιών η οποία ήταν προδιαγεγραμμένη στο να ικανοποιήσει τα αγγλικά συμφέροντα στην περιοχή και μετέπειτα την τουρκική πλευρά, οι σαφείς εντολές όπου έχουν ακουστεί από στόμα υψηλόβαθμου Αμερικάνου διπλωμάτη ήταν επί λέξη:" shoot the south".

Διαχρονικά (1960) η Μεγάλη Βρετανία προωθούσε τα κυριαρχικά τις δικαιώματα στην Κύπρο δια μέσου των αγγλικών βάσεων.

Το 2001 με δικαιολογία τις δυο περιοχές/βάσεις (ακρωτήρι & Δεκέλεια) χαρτογράφησαν τα "κυρίαρχα χωρικά ύδατα" από 3 έως 12 ναυτικά μίλια μετέπειτα την θαλάσσια περιοχή πέραν των 12 μιλίων την βάφτισαν με τον όρο "διεθνή ύδατα", τώρα που το πάω Και προς τι αυτές η αναφορές θα σας εξηγήσω αμέσως: κατά περίεργο τρόπο και όλος τυχαίως αυτή η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή ειναι σήμερον η ΑΟΖ μας η ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η οποία αν περνούσε το σχέδιο Αναν στην θέση της θα τω πω έτσι κυπριακά θα υπήρχαν ρεπάνια ! Στην πολιτική ποτέ δεν γίνεται κάτι τυχαίο μα ποτέ ! (τα πιο πάνω έχουν συμπεριληφθεί στο σχέδιο αναν έως μέρος της συμφωνίας από μέρους των Άγγλων)

Οι Αγγλοαμερικανοι τότε βασικά ήθελαν να προλάβουν την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή ένωση ούτως ώστε να διαλύσουν την κυπριακή δημοκρατία και να βάλουν χέρι στο φυσικό μας πλούτο δια μέσω νέων δεδομένων όπου θα διαμορφώνονταν με την πρόφαση ενός Καινούργιου Συντάγματος.

Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω επειδη τίποτα στην πολιτική δεν ειναι τυχαίο θα σας θυμίσω και δυο σημαντικές ημερομηνίες:

Το Δημοψήφισμα στις 24/4/2004

Και την Είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή ένωση 1/5/2004 βασικά μια βδομάδα μετά, γιατί τόση βιασύνη ε; τα συμπεράσματα δικά σας 10 Αυγούστου στις 5:55 μ.μ.

Maria Alexandra: Δεν έχω τόση ευγλωττία στον λόγο μου και φυσικά δεν γνώριζα επακριβώς τα όσα αναφέρατε. Συγχαρητήρια πάντως και χαίρομαι που υπάρχουν πολίτες που ενδιαφέρονται για την Κυπριακή Δημοκρατία. Αρκετοί από εμάς έχουμε ίδιες ανησυχίες σε αντίθεση με αρκετούς Κύπριους που δεν νοιάζονται καν να συζητήσουν το θέμα !!! Μπράβο σας!!! 10 Αυγούστου στις 6:03 μ.μ.

Kyproula Hadjikyriacou: πραγματικά αν ψηφίζαμε ναι το 2004 οι γεωτρήσεις θα ήταν υπόθεση καθαρά αγγλική. μήπως έχετε και τον χάρτη κάπου να τον δημοσιοποιησουμε. 10 Αυγούστου στις 9:20 μ.μ.

Chris Constantin: Maria Alexandra, Σας ευχαριστώ παρά πολύ για τα καλά σας λόγια, να είστε πάντα καλά -μου δίνετε δύναμη. όλοι μας πρέπει να εκφραζόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε, άσχετα με το γεγονός εάν έχουμε ευφράδεια λόγου η όχι γιατί αυτά που γράφουμε δεν είναι ούτε για ορθογραφία ούτε και λογοτεχνικά αλλά εκφράζουν τρόπο σκέψης και ο απώτερος σκοπός πρέπει να είναι η αφύπνιση. Και πάλιν σας ευχαριστώ 10 Αυγούστου στις 9:23 μ.μ.

Maria Alexandra: Kyproula Hadjikyriacou, Δείτε τους Χάρτες της ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ! Σοβαρές εξελίξεις με Τουρκία10 Αυγούστου στις 9:54 μ.μ.


Kyproula Hadjikyriacou: Maria Alexandra και αν δεν κάνω λάθος τα οικόπεδα 8,12 θα ήταν στην κυριαρχία των Άγγλων. 10 Αυγούστου στις 10:56 μ.μ.Αφαίρεση

Maria Alexandra: Kyproula Hadjikyriacou, Όλα θα μας τα έπαιρναν. Δεν θα είχαμε τίποτα σαν Ομόσπονδη Κύπρος!!! Μα ΟΛΑ !!!! 10 Αυγούστου στις 11:04 μ.μ.

Πανίκος Αρέστης: Πολλά από αυτά που περιείχε το σχέδιο Αναν βρίσκονται συγκαλυμμενα και στη λύση που επεξεργαζονται τώρα 13 χρόνια μετά 10 Αυγούστου στις 6:51 μ.μ.

Maria Alexandra: ΝΑΙ. ΤΟ έχω παρατηρήσει για αυτό και το ανέβασα μήπως και ξυπνήσει ο Κυπριακός Λαός ή έστω όσοι τα διαβάσουν !!! 10 Αυγούστου στις 7:14 μ.μ.

Antreas Hadjicostis: και πάλι όχι θα ψηφίσουμε έως ότου φέρουν το σχέδιο το οποίο δεν θα αδικεί κανένα ελληνοκύπριο. 12 ώρες

Maria Alexandra: Μα... δεν έχετε καταλάβει κάτι τόσα χρόνια: Η Τουρκία θέλει ολόκληρη την Κύπρο και ψάχνει ευκαιρία για να την πάρει. Όσο για τις συνομιλίες που διεξάγονται, η Τουρκία ανέβαζε πάντα τον πήχη ψηλότερα και διεκδικούσε όλο και περισσότερα, για αυτό και δεν λύθηκε το κυπριακό , που όπως είπαμε πολλές φορές, είναι αποτέλεσμα της Τούρκικης Εισβολής και Κατοχής. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να πείσουν την διεθνή γνώμη ότι είναι Δικοινοτική Διαφορά. Και φυσικά εάν κάποτε λυθεί το Κυπριακό θα είναι ραμμένο στα μέτρα της Τουρκίας, αφού πάρει όλα όσα ζητήσει - διεκδικήσει και φυσικά θα είναι εις βάρος των Ελληνοκυπρίων. Από τις μέχρι σήμερα συνομιλίες δεν είδα τίποτα που να είναι υπέρ των συμφερόντων των Ελληνοκυπρίων παρά μόνο των ξένων κρατών !!! 11 ώρες

Antreas Hadjicostis: Αν ήταν στο χέρι της τουρκίας θα είχε ήδη όλη την Κύπρο, εμείς γιατί να τους ευκολύνουμε για να την πάρουν. Αυτός είναι ο τρόπος αντίστασης μας. Επειδή είναι οι ισχυροί και εμείς οι αδύναμοι πρέπει να πούμε το σφάξε με αγά μου να αγιάσω; 11 ώρες

Maria Alexandra: Antreas Hadjicostis Δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα του Κυπριακού Ελληνισμού που για προσωπικούς τους λόγους είναι Τουρκοπροσκυνημένοι !!! 11 ώρες

Antreas Hadjicostis: Εμείς που δεν είμαστε να τους αφυπνίσουμε όλους 11 ώρες

Maria Alexandra: Antreas Hadjicostis Το παλεύουμε!!! Αλλά όταν ακούω πολλούς να μου λένε ότι ο Αναν Στασιάδης θα κάνει "περίπατο" και θα εκλεγεί ξανά Πρόεδρος, τότε νιώθω πως ετούτος ο τόπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ !!! 11 ώρες

Antreas Hadjicostis: Μάλλον εν να πάει περίπατον όχι θα κάμει περίπατον 9 ώρες

Kostas Zachariadis: Κι σε ποιανού συμπεράσματα στηρίχτηκε για να πάρει αυτη την απόφαση? αφανής ήρωας ο δάσκαλος. 12 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:53 μ.μ. Διαδώστε!!! 12 Δεκεμβρίου 2015 στις 2:33 μ.μ.

Η Άννα Βίσση μιλάει για το Σχέδιο Ανάν (2004)












Το σχέδιο Ανάν στο δελτίο ειδήσεων












ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ: Μήπως ήρθε η ώρα να τεθεί θέμα βρετανικών βάσεων; Ζωντανή μετάδοση στις 23 Ιουλ 2021.Μήπως ήρθε η ώρα να τεθεί θέμα βρετανικών βάσεων στην Κύπρο και να περάσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία; Ορισμένοι λένε όχι, γιατί θα ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο η Δημοκρατία. Η Βρετανία, όμως, βυσσοδομεί κατά της Κύπρου. Την υπονομεύει καθημερινά. Μπορεί να βρίσκεται στο νησί; Ας ακούσουμε τι λένε δύο πρέσβεις ε.τ. οι κκ. Ελευθέριος Καραγιάννης και Περικλής Νεάρχου στην εκπομπή "Εκτός Πλαισίου" του Σταύρου Καλεντερίδη.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.