Σελίδες

Άκρα του τάφου σιωπή στην θάλασσα βασιλεύει...


Σοφία Ντρέκου

«*Αναστάς ο αρχιερεύς είπεν αυτώ, ουδέν αποκρίνη;
τι ούτοι σου καταμαρτυρούσιν; ο δε Ιησούς εσιώπα»

Άκρα του τάφου σιωπή στην θάλασσα βασιλεύει...
μικρά κύματα παφλάζουν στα βράχια υπομένοντας.

Όμορφο είναι να αγαπάς 
να δίνεις χωρίς να ζητάς
να κατανοείς ακούγοντας 
και να δείχνεις τη χαρά σου
να μιλάς πιότερο 
με το χαμόγελο σου
να ενθαρρύνεις 
με τη λάμψη των ματιών σου.

Μα η σιωπή, είναι πιότερο θεϊκή.

*Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον Κεφ. 26, 62-63
by Sophia-Ntrekou.gr | Αέναη επΑνάσταση










  1. Δείτε ακόμη...

FaceBook
Κυριακος Σαμαρας: αχ βρε Σοφία, είσαι σοφία σοφιστική, άσε τον κόσμο και πάρε ένα πυθαρι και γίνε σοφία του Διογένη και τότε η φιλοσοφία θ' αποκτήσει τη χάρη της. 11 Μαΐου 2014 στις 2:48 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Ή πυθάρι θα πιάσω Κυριάκο ή κανένα Μοναστήρι... εσύ τί λες;; 11 Μαΐου 2014 στις 2:50 μ.μ.

Κυριάκος Σαμαράς: Αφού θες να ακούσεις τη γνώμη μου έχει καλώς. Σήμερα η πρόνοια το 'φερε να λειτουργηθώ σε μια εκκλησία ενός νοσοκομείου. Αν μπορούσα να σας δώσω να νιώσετε το τι έγινε θα χαμογελούσατε ίσως συνεχώς μια βδομάδα, αλλά δεν γίνεται. Όταν βγήκαμε στον περίβολο λοιπόν είπα στο γέροντά μου μια σκέψη μου, τι ωραίο μοναστήρι που ειναι εδώ, τι ευτυχία μπορεί να γίνει το να είσαι ιερέας σε ένα τέτοιο μέρος. Δεν σου λείπει τίποτα, ο οίκος του θεού ειναι εδώ και διακονήματα να εργάζεσαι μέρα νύχτα για τη σωτηρία ψυχών προς δόξα θεού. Να μη χρειάζεται να βγεις ποτές από δω μέσα. και όλα αυτά στους πρόποδες της Θεσσαλονίκης και οχι στο Άγιον όρος, και το πυθάρι και το μοναστήρι στέκει εκεί που θα το βάλουμε καλή μου Σοφία. Ελπίζω να σου έδωσα μια σταγόνα χαράς μετά από τη λύπη, αν και αυτά τα δυο θαρρώ πηγάζουν από την ίδια βρύση, μυστήριον. 11 Μαΐου 2014 στις 3:02 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Και το Πιθάρι και το Μοναστήρι Κυριάκο μας, μπορεί να είναι μέσα μας, μπορεί να είναι και σ' έναν άνθρωπο-συνάνθρωπο, στην συμμετοχή μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας και στην Χριστώ ζωή εν γένει, αρκεί να συμμετέχουμε ουσιαστικά και καρδιακά! Σ' ευχαριστώ Κυριάκο!! 11 Μαΐου 2014 στις 3:55 μ.μ.

Με πνίγει τούτη η Σιωπή

Στίχοι: Κώστας Κωτούλας.
Μουσική: Γιάννης Σπανός.
Ερμηνεία Μαρινέλλα (1970)





FacebookΘεολογία, Επιστήμη, Λογοτεχνία 3 Οκτωβρίου 2015
Τσίτσος Βασίλειος: Ψηφίζω πυθάρι ...κάποιοι θα σε βλέπουν και ίσως και να αναρωτηθούν... στο μοναστήρι θα μας αφήσεις έρημους και μόνους... 3 Οκτωβρίου 2015 στις 9:02 μ.μ.

Zachariou Christos: Αν είναι συνεχίσεις να μας μορφώνεις και να μας ωφελείς με τις αναρτήσεις σου καλό είναι και το μοναστήρι. 3 Οκτωβρίου 2015 στις 9:35 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Καλοί μου φίλοι Βασίλη και Χρήστο, θα ψάξω να βρω ένα πυθάρι που να είναι σε μοναστήρι... 3 Οκτωβρίου 2015 στις 10:26 μ.μ.

Valeria Raikou: Εγώ πάλι Σοφία μου καλή σου συστήνω δύο σε ένα...δηλαδή αν ο δρόμος σου σε φέρει στην Ερεσό της Λέσβου, να επισκεφθείς την Ιερά Μονή Πυθαρίου... απόλυτη ησυχία και ανασασμός Θεού... 3 Οκτωβρίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

Κυριάκος Σαμαράς: Εκεί μπορώ να ρθώ και γώ, περαστικός προσκυνητής εννοώ... 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:50 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Αγαπημένη μου Βαλέρια, απίστευτα πανέμορφη τοποθεσία!!! Έχει και θάλασσα.. ο συνδυασμός ακράτητα εντυπωσιακός!!! 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:01 π.μ.

Κυριάκος Σαμαράς: Επειδή την τελευταία φορά δεν ολοκλήρωσα τη σκέψη μου, αν θέλεις να ακούσεις τη γνώμη μου, κάνε το σώμα σου πυθάρι, προστατεύοντας την ψυχή σου από τα διαβάλματα του κόσμου, και κάνε το πυθάρι μοναστήρι, χώρο προσευχής για σένα και για μας. Έτσι μπορείς να εξελίξεις και τη φιλοσοφία του Διογένη σε θεοσοφία... Συν θεώ.. 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:09 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: Κυριάκο!!! 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:13 π.μ.

Κυριάκος Σαμαράς: Καληνύχτα 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:23 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: Καληνύχτα Κυριάκο μου... 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:28 π.μ.

Δημήτρης Ρόδης: Πυθάρι Σοφακι μου καλο, εσύ πυθαρι..!! (το είπα για να μείνει σε με το μοναστήρι..) 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:54 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: Το περίμενα από σένα Δημητρό μου... θα την βρούμε την άκρη, που θα πάει!!! 4 Οκτωβρίου 2015 στις 1:00 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.