Σελίδες

Στις παιδικές τις θάλασσες με τα χρωματιστά όνειρα που όσο μεγαλώνεις γίνονται ασπρόμαυρα


Κι όταν ένα παιδί κοιτάει μ’ έκσταση το δειλινό,
είναι που αποθηκεύει θλίψεις για το μέλλον. Στις 
παιδικές τις θάλασσες με τα χρωματιστά όνειρα
που όσο μεγαλώνεις γίνονται ασπρόμαυρα.

Απόψε θέλω να σας διηγηθώ μια ιστορία από την παιδική μου ηλικία. Από μικρούλα μου άρεσαν πάντα τα ταξίδια, τα όνειρα, άλλοι κόσμοι, άνθρωποι, εικόνες. Ονειρευόμουν χώρες μακρινές, ανθρώπους με διαφορετικά ρούχα, χρώματα, σκιές πολύχρωμες, θάλασσες ρηχές μα και βαθιές και άγριες, κύματα πανύψηλα, απάνεμες ακρογιαλιές, δέντρα που σε αγκαλιάζουν με τον ίσκιο τους και όσα πολλά μπορεί να βάλει το μυαλουδάκι ενός μικρού παιδιού.

Είχε πέσει λοιπόν εκείνο τον καιρό στ' ακούσματά μου ένα τραγούδι που μου άρεσε πολύ και το άκουγα συνέχεια. Μετά από δυό τρεις φορές το έμαθα κι απέξω και το τραγουδούσα συχνά-πυκνά στο σπίτι. Ειδικά λοιπόν στην τελευταία στροφή, δυνάμωνα και την φωνούλα μου και το τραγουδούσα με στόμφο! Αλλά δεν καταλάβαινα όμως, γιατί η μαμά μου με μάλωνε. Μα σας λέω με μάλωνε πολύ... μέχρι που έφαγα και ολίγον μπερντάκι για να σταματήσω να το λέω. Και ξέρετε τί νόμιζα σαν παιδάκι; Έλεγα δεν θέλει η μαμά να ταξιδέψω να δω θάλασσες και άλλους κόσμους για να μην φύγω από κοντά της.

Μέχρι που όταν μεγάλωσα πια και ξανάκουσα το ίδιο τραγούδι, τότε κατάλαβα γιατί με μάλωνε η μαμά μου. Μα και σαν μεγάλωσα δεν έπαψα να ονειρεύομαι και να ταξιδεύω. Ταξίδια είναι και τα όνειρα, για έναν καλύτερο κόσμο με αγάπη για τον συνάνθρωπο και ένας ταξιδευτής που στην καρδιά του θα είναι όλου του κόσμου οι θάλασσες!

♫♪ Ακούστε αν θέλετε το τραγούδι μαζί μου κι εσείς... ♫♪

Σοφία Ντρέκου


Περισσότερες: Νοητικές Περιπλανήσεις Σ.Ντρέκου
Μαμά, λάλησαν οι άνθρωποι...



FaceBook:

IFIGENEIA GEORGIADES είπε: όνειρα που όσο μεγαλώνεις γίνονται ασπρόμαυρα. »»»»» Sophia όνειρα χαράς με ευεξία ...διατηρούν τις παιδικές μας αναζητήσεις... σε ωκεάνιες παρορμήσεις ανείπωτων ταξιδιών ....δίχως να ξεθωριάζουν από κακόβουλους επηρεασμούς ...της μικρόψυχης ενατένισης σε πρόσωπα ...που επηρεάζονται από την επίπλαστη ξεκούραση της ακίνητης αδιαφορίας ...στο κοίταγμα ενός κόσμου ...ανείπωτα μεταλλάξιμου... στη ζωντανή ατελείωτα ανανεώσιμη θωριά του. 9 Μαΐου 2014 - 5:22 π.μ.

Νίκος Κ. είπε: Πάντα να ταξιδεύουμε νοερώς με προορισμό την ουράνια πολιτεία. 10 Μαΐου 2014 - 11:44 μ.μ.

υιος ασωτος: είπε: Εμείς ας ταξιδεύουμε και αν τα μέσα μας έχουν αγάπη, φιλανθρωπία, ας μη φοβόμαστε. Ξέρει Ο Άγιος Θεός, ξέρει Αυτός την πορεία. Ξέρει τα γιατί και τα θέλω μας. 14 Ιουνίου 2014 - 2:16 π.μ.


Dimitris Iliadis17 Αυγούστου 2020 Από Nicholas Michaloliakos Ν.Ι.Μιχαλολιάκος: Σοφούλα μου αγαπημένη ! Με έκανες και έκλαψα βρε παλιοκόριτσο ! Τι συγκινητικά λόγια, τι πάθος, τι συγκίνηση! Ραγίζουν και πέτρες !· 28 Αυγ 2020


3 σχόλια:

  1. όνειρα που όσο μεγαλώνεις γίνονται ασπρόμαυρα.>>> Sophia όνειρα χαράς με ευεξία ...διατηρούν τις παιδικές μας αναζητήσεις... σε ωκεάνιες παρορμήσεις ανείπωτων ταξιδιών ....δίχως να ξεθωριάζουν από κακόβουλους επηρεασμούς ...της μικρόψυχης ενατένισης σε πρόσωπα ...που επηρεάζονται από την επίπλαστη ξεκούραση της ακίνητης αδιαφορίας ...στο κοίταγμα ενός κόσμου ...ανείπωτα μεταλλάξιμου... στη ζωντανή ατελείωτα ανανεώσιμη θωριά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα να ταξιδεύουμε νοερώς με προορισμό την ουράνια πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς ας ταξιδεύουμε και αν τα μέσα μας έχουν αγάπη, φιλανθρωπία, ας μη φοβόμαστε. Ξέρει Ο Άγιος Θεός, ξέρει Αυτός την πορεία....Ξέρει τα γιατί και τα θέλω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.