Σελίδες

Ο Στάθης Ψάλτης η τελευταία του επιθυμία και οι δραματικοί ρόλοι (αφιέρωμα / videos)


Στάθης Ψάλτης (1951 - 21 Απριλίου 2017)
Έφυγε από την ζωή αφού κοινώνησε
Των Αχράντων Μυστηρίων


Βασικά... Καλό Παράδεισο Ευστάθιε †

Η τελευταία του επιθυμία 

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης σε ηλικία 66 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο ηθοποιός τον τελευταίο καιρό έδινε πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες. Τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την διασωλήνωσή του και την μεταφορά του στην εντατική. Πριν μεταφερθεί στην εντατική ο δημοφιλής ηθοποιός, ο ιερέας του αντικαρκινικού - ογκολογικού νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», επισκέπτετο τους ασθενείς στους θαλάμους. Κάποια στιγμή πέρασε και από το δωμάτιο που νοσηλευόταν ο Στάθης Ψάλτης.

«Παρακάλεσα τον Θεό να έρθει ένας παπάς και ήρθες εσύ. Σε παρακαλώ θέλω να κοινωνήσω» του είπε ο ηθοποιός.

Ο ιερέας κατέβηκε στον ναό, ετοίμασε την Θεία Κοινωνία (από την Προηγιασμένη της Μεγάλης Πέμπτης) και τον εξομολόγησε και τον κοινώνησε.

Ο Στάθης Ψάλτης δεν το είχε πει αυτό σε κανέναν, ούτε στην οικογένειά του. 
Ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Το Μεγάλο Σάββατο, όταν πλέον ο Στάθης Ψάλτης είχε μπει στην εντατική, ο ιερέας πέρασε ξανά για να τον δει.

«
Έλα κάθισε δίπλα μου» του είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Ο ιερέας κάθισε πλάι του για δύο ώρες και λίγο αργότερα επιβαρύνθηκε πολύ η κατάσταση της υγείας του.

Nα σημειωθεί ότι ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Γιώργος Δενδραμής μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού, Στάθη Ψάλτη.


«Ο αγαπημένος ηθοποιός στις 14:25 σήμερα κατέληξε. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο εσπευσμένα στις 14 Μαρτίου και διαγνώστηκε καρκίνος του πνεύμονα με μεταστάσεις στον εγκέφαλο. Μπήκε σε διαδικασία θεραπείας άμεσα, δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του νοσοκομείου. 


Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του Στάθη Ψάλτη, τα social media πήραν «φωτιά» από φίλους και θαυμαστές του ηθοποιού. Τα μηνύματα ήταν χιλιάδες με τους θαυμαστές του αείμνηστου ηθοποιού να εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για την απώλειά του. Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του. (βλ. Βίντεο παρακάτω)

Το ιατρικό ανακοινωθέν: «Σήμερα και ώρα 14.25 μ.μ έφυγε από την ζωή ο αγαπητός μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης. Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/3/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας. Από 16/4/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου και κατέληξε. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Στάθης Ψάλτης (1951 - 21 Απριλίου 2017)

Βιογραφία

Ο Στάθης Ψάλτης (Βέλο Κορινθίας, 27 Φεβρουαρίου 1951- Αθήνα, 21 Απριλίου 2017) γεννήθηκε το 1951 στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Έχασε τη μητέρα του όταν εκείνη ήταν ακόμη νέα.

Όπως είχε πει σε συνέντευξη του στο Popaganda το 2016, από την στιγμή που εμφανίστηκε στη μήτρα της μητέρας του ήταν ηθοποιός. «Εγώ από τη στιγμή που εμφανίστηκα στη μήτρα της μητέρας μου, ήμουνα ένας μικρός, πολύ μικρός ηθοποιός. Μεγαλώνοντας στην κοιλιά της μητέρας μου 9 μήνες, την τυρρανούσα γιατί έκανα πάρα πολλές κινήσεις, κάθε τόσο πεταγόταν. Όταν με γέννησε έκλαιγα, γέλαγα, χαμογελούσα, λες και το έκανα επίτηδες.

Μεγαλώνοντας, στα 6 χρόνια μου, ερχόταν ένας περιοδεύων κινηματογράφος στη γειτονιά κι εγώ πήγαινα, έβλεπα την ταινία κι όταν επέστρεφα σπίτι, έπαιρνα ένα τρίκυκλο ποδήλατο, το γύριζα ανάποδα, πέρναγα μια σερπαντίνα από την πρώτη ρόδα μέχρι τη δεύτερη, γύρνακα το πετάλ, έκανα ότι ήταν μηχανή κινηματογράφου, έτρεχα στον τοίχο απέναντι κι έκανα ό,τι είχα δει. Άρα δεν έγινα τυχαία ηθοποιός. Άρα δεν μου ήρθε ξαφνικά. Άρα το είχα από τη μήτρα της μητέρας μου», ήταν τα λόγια του.

Ξεκίνησε να δουλεύει σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ στην εφηβεία του μπάρκαρε στα καράβια. «Δεν είμαι μόνο εγώ που δούλεψα μικρός. Πάρα πολλά παιδιά σ’ αυτή τη ζωή, από 12-13 χρονών, ξεκινάνε να κάνουνε πάρα πολλές δουλειές. Έτσι, εγώ δεν ξεχωρίζω τον εαυτό μου, είμαι σαν όλα τα παιδιά που δούλεψαν από εκείνη την ηλικία. Δε νομίζω γενικά ότι διαφέρω από τα παιδιά της εποχής εκείνης. Έκανα πολλές δουλειές. Δεν έχει και τόση σημασία να τις ονοματίσω. Όταν έφτασα σε μια ηλικία που άρχισα να ωριμάζω κατά κάποιο τρόπο και ήθελα να κερδίσω τη ζωή από μόνος μου, έφυγα στα καράβια με την υπογραφή του πατέρα μου. Ταξίδεψα δυόμιση χρόνια, γνώρισα πολύ κόσμο, πολλούς χαρακτήρες, πέρασαν από δίπλα μου πολύ άσχημα πράγματα. Εκεί αντιμετώπισα και τη σκληρή και την αγνή πραγματικότητα. Εκεί διαμόρφωσα ένα – θέλω να πιστεύω – πάρα πολύ καλό χαρακτήρα.

Για τους άλλους ήταν συγκλονιστικό που ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ταξίδευε με τα καράβια. Για μένα ήταν μια δουλειά. Τίποτα άλλο. Θα μπορούσα να ταξίδευα και με αεροπλάνα, ως μηχανικός, αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτή η δουλειά δεν επηρέασε απλώς το χαρακτήρα μου, τον διαμόρφωσε. Αν και ήταν ήδη αρκετά διαμορφωμένος σε κάποιο βαθμό με πολλά καλά στοιχεία, λόγω της οικογένειάς μου. Στο μεγάλωμα του παιδιού η οικογένεια παίζει τον πιο σπουδαίο ρόλο, και μάλιστα στην ηλικία 6 με 12 ετών. Μεγάλη υπόθεση. Τότε παίρνεις την αγωγή, το ήθος, την αξιοπρέπεια, όλα αυτά τα στοιχεία που αξιοποιείς όταν μεγαλώνεις, ανεξάρτητα από το αν έχεις τύχη ή ατυχία στη ζωή σου», είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο κυρίως κωμικούς ρόλους.

Από τον Πλούτο του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο Άργους
Από τον Πλούτο του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο Άργους

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Η χρυσή δεκαετία του '80: Οι ταινίες του την δεκαετία του '80 γνώρισαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του Στάθη Ψάλτη τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει το YouTube συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views.

Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα, αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του '80 που τον καθιέρωσε στο κοινό. «Η δεκαετία 83-93 ήταν η χρυσή εποχή του κινηματογράφου, όχι μόνο για μένα αλλά για πάρα πολλά νέα παιδιά. Όσοι επέλεγαν σωστές ταινίες, παρέμειναν και στο θέατρο. Όσοι ήθελαν να κάνουν κινηματογράφο για να κάνουν και δεν πρόσεχαν καθόλου τα σενάρια, δυστυχώς τώρα πια είναι μακριά από το θέατρο. Αν έχεις δει ταινίες δικές μου, υπάρχουν σε όλες μερικές σκηνές που έχουν μία διαχρονικότητα, όπως εκείνες στο ΙΚΑ ή στην εφορία, για παράδειγμα. Χαλαλούσα πάρα πολλές ώρες στο να διαβάζω το σενάριο και να προσπαθώ να φτιάχνω – με όσο τάλαντο συγγραφικό έχω, που δεν έχω και τίποτα σοβαρό – και να συμπληρώνω το σενάριο του κ. Μιχαηλίδη ή του κ. Δαλιανίδη. Και όλοι μαζί βγάζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Η επιτυχία ποτέ δε με επηρέασε. Θεωρούσα και θεωρώ όλο αυτό μια τέχνη. Κάνω αυτό που κάνω. Παραμένω αυτός που είμαι. Δεν έχω αλλάξει πουθενά και σε τίποτα. Δεν έχω καμία ιδιαιτερότητα. Δεν έχω καμία διαφορά από τον οποιονδήποτε άλλο απλό άνθρωπο».

Τον Απρίλιο του 2014, ο ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Πέθανε στις 21 Απριλίου 2017, στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου νοσηλευόταν από τον Μάρτιο του 2017, με καρκίνο στους πνεύμονες.

Φιλμογραφία, Συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, Συμμετοχές σε ραδιοφωνικά θεατρικά έργα, Θεατρικές παραστάσεις (βλ. εδώ) από το βιβλίο «Ψάλτης Στάθης. Φορέας αυτογελοιοποίησης της εμπορικής καταγγελίας» του Κώστα Ελευθερίου, Η Ελλάδα στη δεκαετία του '80. Κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό λεξικό, εκδ. Επίκεντρο, Αθήνα, 2014, σελ.661-663

Οι τραγικοί ρόλοι


Προσωπικά θαύμαζα ιδιαιτέρως την ερμηνεία του αειμνήστου Στάθη, στους τραγικούς ρόλους. Τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της νέας γενειάς, αλλά με κακές επιλογές στις κινηματογραφικές ταινίες της δεκαετίας του '80.

Ιδιαίτερα με συγκλόνισε η ερμηνεία του στο σήριαλ «ο Συμβολαιογράφος» όπου και τον ξεχώρισα ως ταλαντούχο ηθοποιό... έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας! (βλ. βίντεο παρακάτω)

Λίγοι, θα θυμούνται έναν συγκλονιστικό μονόλογο που είχε κάνει ο ίδιος το 2011, στην επιθεώρηση «Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό;». Μέσα σε περίπου πεντέμισι λεπτά, ο αξέχαστος Στάθης Ψάλτης ξεδιπλώνει το μεγάλο του ταλέντο, καθηλώνοντας τους πάντες!


Ο πρώτος ρόλος του Στάθη Ψάλτη, 44 χρόνια πριν !

Φώτο: Ο Στάθης Ψάλτης στην «Γυφτοπούλα». 
Διασκευή του μυθιστορήματος του Αλ. Παπαδιαμάντη. 
Ιστορικό σίριαλ (48 επεισόδια Χ 45') Πρεμιέρα: ΥΕΝΕΔ, 
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 1974 Φινάλε: 29 Σεπτεμβρίου 1975.

Το 99% των Ελλήνων γνωρίζει τον Στάθη Ψάλτη από τις «ελαφρές» εμπορικές ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη, που τον καθιέρωσαν ως κωμικό. Ο μεγάλος αυτός ηθοποιός, που 
αδικείται από τους εύκολους εμπορικούς ρόλους, συμμετείχε σε δύο «επικές» σειρές, με συγκλονιστική παρουσία και στις δύο: στη σειρά «Έμποροι των Εθνών» μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που δυστυχώς «εξαφανίστηκε» από το αρχείο της ΕΡΤ και ως γελωτοποιός και στον «Συμβολαιογράφο» διήγημα του Αλέξανδρου-Ρίζου Ραγκαβή, ως Παναγιώτης Μερκάτος, βοηθός του «σιορ Τάπα» (Βασίλης Διαμαντόπουλος). Η σειρά αυτή σώθηκε και προβάλλεται από την ΕΡΤ κατά καιρούς.

Και στους δύο ρόλους, ο Στάθης Ψάλτης ήταν εκπληκτικός. Ιδιαίτερα στον «Συμβολαιογράφο» έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας ! Όπου και τον ξεχώρισα.

1η εμφάνιση ήταν στο σήριαλ «Έμποροι των Εθνών», που ξεκίνησε στις 3/10/1973. Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε το 1951 και ήταν τότε μόλις 22 ετών. Κι ένα απόσπασμα από τον «Συμβολαιογράφο», για όσους δεν έχουν δει τον Ψάλτη, σε τέτοιους ρόλους:


«Ο Συμβολαιογράφος» διήγημα 
του Αλέξανδρου-Ρίζου Ραγκαβή

Ο συμβολαιογράφος είναι διήγημα του Αλέξανδρου-Ρίζου Ραγκαβή (1809-1892). Πρόκειται για ένα εκτενές αφήγημα, μια νουβέλα που εξιστορεί μια μελοδραματική ρομαντική ιστορία. Δεν επιμένει στην περιγραφή των ηθών ή των ιδιαίτερων συνθηκών ζωής σε εκείνη την περίοδο. Σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα του ο Συμβολαιογράφος είναι ένα από τα τρία «ελληνικά» του έργα. Ο πρόλογος και ο επίλογος του διηγήματος αποτελούν «το επαληθευτικό πλαίσιο της ιστορίας».


Για τον νεοελληνιστή Roderick Beaton (Ρόντρικ Μπήτον) αυτή η «ρεαλιστική ιστορία δολοπλοκίας, αγωνίας και ρομάντζου», μπορεί άνετα να συμπεριληφθεί στην ομάδα εκείνη των μυθιστορημάτων των Collins και του Poe «και μεταξύ των πρώτων αστυνομικών μυθιστορημάτων που γράφτηκαν ποτέ».

Ο τελευταίος ρόλος του Στάθη Ψάλτη
Πλάνα από την ταινία «Ν. Καζαντζάκης»

Ο τελευταίος ρόλος του Στάθη Ψάλτη Νίκος Καζαντζάκης

Ο Στάθης Ψάλτης, δεν πρόλαβε να δει στις κινηματογραφικές αίθουσες την νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, στην οποία πρωταγωνιστεί. Πρόκειται για την ταινία, «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο με τον αγαπημένο ηθοποιό να υποδύεται το ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά.

Σε πρόσφατη, μάλιστα, συνέντευξη του στην εφημερίδα, «Espresso» είχε μιλήσει για τον ρόλο αυτό ο Γιάννης Σμαραγδής λέγοντας ότι:
  •  «ο Στάθης Ψάλτης απέδωσε τον ρόλο με σπαρακτικό τρόπο και με πρωτόγνωρη πνευματικότητα».
Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι η μεταμόρφωση του Ψάλτη ήταν τόσο επιτυχημένη, που τον έκανε αγνώριστο ακόμη και στους συνεργάτες του. «Οι άνθρωποι που δούλεψαν στα γυρίσματα δεν τον γνώριζαν και όταν περνούσε από μπροστά τους, νόμιζαν ότι ήταν ένας κανονικός ηγούμενος! Η γενειάδα δουλεύτηκε πολύ καιρό πριν πάνω στο πρόσωπο του Στάθη, ενώ για να μεταμορφωθεί και να αλλάξει εμφάνιση χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες», είχε δηλώσει ο κ. Σμαραγδής.

Ο Στάθης Ψάλτης, που συμμετείχε αμισθί, συνεργάστηκε άψογα με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ο οποίος ενσαρκώνει τον σπουδαίο Νίκο Καζαντζάκη με τον σκηνοθέτη να υποστηρίζει: «Έδεσαν πάρα πολύ και όσοι έζησαν από κοντά το γύρισμά τους έχουν να λένε ότι επρόκειτο για μια μαγική στιγμή: δύο ηθοποιοί που έμοιαζαν γίγαντες».

Στο βίντεο ο σκηνοθέτης Γιάννης
Σμαραγδής για τον ηθοποιό.












Για το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του Στάθη Ψάλτη μίλησε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος σκηνοθέτησε τον ηθοποιό στην τελευταία του ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» που θα βγει στους κινηματογράφους το προσεχές φθινόπωρο. Μάλιστα έδωσε στην ΕΡΤ κατ' αποκλειστικότητα πλάνα από αυτή την ταινία στην οποία ο Ψάλτης εμφανίζεται ως μοναχός.

«Ο Στάθης Ψάλτης είχε τεράστιο υποκριτικό ταλέντο και έναν βαθύ ανώτερο ψυχισμό και οι συνθήκες στον κινηματογράφο δεν ήταν αυτές που θα αναδείκνυαν αυτό το ταλέντο σε όλη του την ολότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σμαραγδής.

Τη στιγμή που μιλούσε ο σκηνοθέτης, έπαιζαν κάποια αποκλειστικά πλάνα από την ταινία και τα γυρίσματα με τον Στάθη Ψάλτη. Σε κάποιο σημείο στα πλάνα από τα γυρίσματα φαίνεται το συνεργείο να χειροκροτεί τον γνωστό ηθοποιό με τον Γιάννη Σμαραγδή να λέει: «Ακούτε το συνεργείο που χειροκροτεί; Μόλις έχουμε τελειώσει την πρόβα και το συνεργείο, ασυνήθιστο, άρχισε να σκηνοθετεί για την απόδοση της ερμηνείας». 

Είπαν για τον Στάθη Ψάλτη:

Φαίδων Χριστοδουλάκης 22 Απριλίου 2017: Η καλτ κουλτούρα του ελληνικού κινηματογράφου των 80ς δεν ήταν και η κορυφή της τέχνης. Τη βαριά κουλτούρα δυστυχώς τη μονοπώλησε το προοδευτικό στρατόπεδο των Ρηγάδων και του ΕΚΚΕ, βλέπε Κιμούλης.

Όμως αυτός ο κινηματογράφος είχε μια αυθεντικότητα και έναν εθνολαϊκό πρωτογονισμό με συχνά πηγαίο χιούμορ κι έμπνευση.

Άσε που βρέθηκαν εκεί εξαιρετικοί ηθοποιοί, οι οποίοι ίσως σε άλλες εποχές να άφηναν ένα πιο ποιοτικό στίγμα. Επιπλέον αποτέλεσε όλο αυτό κι έναν χαοτικό καθρέπτη μιας δεκαετίας που είναι ιστορικά αχαρτογράφητη: της ελληνικής δεκαετίας του 80. Άρα σπουδαίο ιστορικό τεκμήριο.

Αφήστε λοιπόν μερικοί τις σάχλες και τις εύκολες κριτικές από καθέδρας. Όσοι κατά βάθος κράζετε τα ελληνικά κινηματογραφικά 80ς είστε φλώροι και ζηλεύετε που χάσατε τα ελληνικά σας καλοκαίρια.

Με αγάπη... Βασικά...
Καλό Παράδεισο †
Φαίδων Χριστοδουλάκης


Βιντεο / αφιέρωμα στον ηθοποιό Ευστάθιο Ψάλτη


Το τελευταίο χειροκρότημα στον Στάθη Ψάλτη (Alpha, 24/4/17)













To Τελευταίο αντίο στον Στάθη Ψάλτη
Το παρατεταμένο χειροκρότημα συγγενών,
φίλων και συναδέλφων συνοδεύει τον
Στάθη Ψάλτη στην τελευταία του κατοικία.








































Οι καλύτερες στιγμές του κωμικού ηθοποιού
Στάθη Ψάλτη από ολόκληρη τη φιλμογραφία του
από το 1979, όπου ήταν η πρώτη του κωμική ταινια
ως και την τελευταία του το 1990, που ήταν επίσης
Κωμωδία. Στο παρακάτω βιντεο έχουν συλλεχτεί 34 ταινίες.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι:
ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ - CNN.gr
Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Η Λυδία Κονιόρδου για το θάνατο του ηθοποιού
ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ thepressroom.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕΤΕΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εξομολογήθηκε και Κοινώνησε στον π. Νεκτάριο, εφημέριο του Νοσοκομείου. Καλό Παράδεισο † 🌿

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.