Σελίδες

Ενωμένοι ενάντια στη λήθη γιατί το Συλλαλητήριο είναι δικαίωμα λαού και η Μακεδονία ως ανθρώπινος αγώνας

Η Γιαγιά Μαιρούλα

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Η Μακεδονία ως ανθρώπινος αγώνας

Με το Σκοπιανό, πολλοί αναρωτήθηκαν τι μπορούσαν να κάνουν σε προσωπικό επίπεδο αφού δεν ανήκουν σε επίσημους θεσμούς και το θέμα αποτελεί ένα εθνικό ζήτημα. Με το Σχέδιο Ανάν, οι Κύπριοι ήξεραν ότι στο τέλος θα εκφράζονταν μέσω του Δημοψηφίσματος και αυτό έκαναν για να μην περάσει η λήθη.

Τώρα οι Έλληνες που δεν έχουν ακόμα πρόσβαση σε ανάλογο εργαλείο, εξετάζουν τι πρέπει να κάνουν. Βλέπουν ότι είναι σημαντικό να πάρει θέση η Ελλάδα αλλά αυτό αργεί λόγω θεσμικών εμποδίων. Είναι λοιπόν θέμα συνείδησης. Διότι ό,τι και να είναι η συνέχεια, θα πρέπει ο καθένας να δει τι έκανε κι αν συμμετείχε ή αγωνίστηκε έμπρακτα για την ιστορία του Ελληνισμού. Δηλαδή θα πρέπει να απολογηθεί για τη δράση του ή την αδράνειά του.


Έτσι τα Μακεδονικά Συλλαλητήρια είναι μια άλλη ευκαιρία για όσους δεν έχουν εμπλακεί ακόμα σε αυτήν την αντίσταση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αδράνειας ή ουδετερότητας διότι είμαστε μόνοι και κανείς δεν θα έρθει στη θέση μας για να παλέψει ενάντια στη λήθη.


Έτσι ο καθένας μας πρέπει ν’ αποφασίσει τι θα είναι το ατομικό του μέλλον, η προσωπική του ιστορία σε αυτό το ζήτημα. Έτσι ο καθένας μπορεί να δει πια ότι η Μακεδονία αποτελεί κι ένα ανθρώπινο αγώνα όπου εμπλέκεται η απόφασή του να δράσει και να προστατέψει τα πιστεύω του.

Κάθε Έλληνας είναι υπεύθυνος για το μέλλον του Ελληνισμού.
 
Ενωμένοι ενάντια στη λήθη

Ν. Λυγερός: Το Συλλαλητήριο είναι δικαίωμα λαού. Η Μακεδονία ως ανθρώπινος αγώνας Ενωμένοι ενάντια στη λήθη - Ν. Λυγερός

Με τα Συλλαλητήρια της Μακεδονίας αλλά και της Ηπείρου, βλέπουμε έμπρακτα τι σημαίνει να είμαστε ενωμένοι ενάντια στη λήθη. Διότι το Σκοπιανό είναι και αυτό δηλαδή ένα πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο που μας έφερε πιο κοντά για να καταλάβουμε την αξία του αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας. 

Ο ελληνικός λαός συνειδητοποίησε ότι κανένας άλλος εκτός από τον ίδιο δεν μπορούσε να δώσει αυτόν τον αγώνα για την ιστορία.
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών με τέτοια καθοδήγηση δεν είναι ικανό να παράγει το απαραίτητο έργο για τον Ελληνισμό και το Μέγαρο Μαξίμου πνίγεται μέσα σε ιδεολογικά προβλήματα που αλλοιώνουν το ίδιο του το βλέμμα. Οι πολιτικοί περιμένουν πού θα πάει η πλειοψηφία για να δουν τι θα κάνουν. Ακόμα και η Εκκλησία δεν παίρνει πραγματικές πρωτοβουλίες και ακολουθεί μια στάση ισορροπίας για να μην έρθει σε σύγκρουση με το πολιτικό κατεστημένο.

Έτσι ο ελληνικός λαός είναι ουσιαστικά μόνος αφού δεν έχει καμία θεσμική υποστήριξη.
Κατά συνέπεια το μόνο δημοκρατικό εργαλείο που διαθέτει είναι το Συλλαλητήριο σε οποιαδήποτε μορφή διεθνή, εθνική, τοπική. Διότι πρέπει να δείξει σε όλους ποια είναι η γνώμη του, ποια είναι η ιστορία του για να φανεί το μέλλον του.

Τα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του εξωτερικού σε όλες τις Ηπείρους έδειξαν το δρόμο για τα Συλλαλητήρια της Μακεδονίας και της Ηπείρου που θα γίνουν για να ενισχυθεί ο αγώνας του Ελληνισμού. Ο καθένας μας με τον ρόλο του, στο μέτρο που μπορεί ν' αντισταθεί επί του πρακτέου, είναι θέμα βούλησης.

Ο καθένας στην πόλη του μπορεί να διαδώσει το μήνυμα της αντίστασης του Ελληνισμού ενάντια στη βαρβαρότητα της λήθης. 

Σκοπιανό και Ηνωμένα Έθνη

οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι τα Σκόπια πρέπει πρώτα να βρουν μια λύση που να είναι αποδεκτή από την Ελλάδα

Ό,τι και να λένε όσοι μιλούν για τις αναγνωρίσεις των Σκοπίων δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο μοναδικός θεσμός που αναγνωρίζει ένα κράτος είναι τα Ηνωμένα Έθνη και αν αυτά θα πάρουν μια απόφαση για να περάσει το ψήφισμα πρέπει πρώτα να το δεχτεί και να κάνει την πρόταση το Συμβούλιο Ασφαλείας και αυτό γίνεται σε πολιτικό επίπεδο. Αν σκεφτούμε ότι το ΗΒ, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία ενώ δεν το έκανε η Γαλλία και παρόλα αυτά εδώ και χρόνια αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Επίσης οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι τα Σκόπια πρέπει πρώτα να βρουν μια λύση που να είναι αποδεκτή από την Ελλάδα.
Κατά συνέπεια υπάρχει έμμεσο συμμαχικό πλαίσιο πάνω στο οποίο δεν είναι ανάγκη να βασιστούμε με κυρίαρχο τρόπο αλλά δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Διότι αν εμείς από μόνοι μας αποδεχτούμε μια απαράδεκτη λύση που δεν σέβεται την ίδια την ιστορία μας τότε δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούμε αν ξαφνικά τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν μια γενική αναγνώριση.

Ενώ τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, η ΟΥΝΕΣΚΟ, η Διεθνής Τράπεζα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, χρησιμοποιούν αποκλειστικά σαν τα Ηνωμένα Έθνη την ονομασία FYROM και τίποτα άλλο. Έχουμε νομική στήριξη για την στρατηγική μας ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν.

Το Συλλαλητήριο είναι δικαίωμα λαού

Για όσους δεν το ξέρουν ακόμα η έννοια του Συλλαλητηρίου είναι δικαίωμα που έχει ο λαός για να εκφραστεί όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει γνήσια εκπροσώπηση της θέσης του. Είναι αναμενόμενο ο ελληνικός λαός να θέλει να κάνει τα Μακεδονικά Συλλαλητήρια ενάντια στη χρήση του ονόματος Μακεδονία για να προσδιοριστούν τα Σκόπια.

Όταν βλέπουμε πώς λειτουργούν οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις, πώς θα μπορούσε ο Ελληνισμός να εμπιστευτεί τέτοιες προφορικές διαδικασίες που δεν έχουν στην τελική κανένα επίσημο χαρακτήρα, αφού δεν υπάρχουν έγγραφα με υπογραφές.

Έτσι τα Συλλαλητήρια είναι ο πιο άμεσος τρόπος να πει τα πιστεύω του περί ιστορίας και σεβασμού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί.

Διότι ακόμα και η επίσημη Εκκλησία που δεν θέλει βέβαια τη χρήση του ονόματος Μακεδονία, θεωρεί ότι δεν πρέπει να παίξει στο διπλωματικό επίπεδο, παρόλο που σε πρακτικό επίπεδο υποστηρίζει κάθε προσπάθεια. Έτσι όσοι κατηγορούν τα Συλλαλητήρια δεν είναι της Δημοκρατίας και δεν ανέχονται τη διαφορά θέσης. Όμως το Σκοπιανό είναι εθνικό θέμα και δεν μπορούμε να το αφήσουμε στα χέρια μερικών ατόμων που δεν πιστεύουν καν στην έννοια του Έθνους και της Ιστορίας.

Επίσης με τα Συλλαλητήρια δείχνουμε σε όλους και ειδικά στο εξωτερικό ποια είναι η πραγματική θέση της Ελλάδας για το Σκοπιανό, για να μην μπερδεύονται ερμηνευτικά λόγω άγνοιας.


Νίκος Λυγερός Κείμενα, Βίντεο: Opus of N. Lygeros
38746) Σκοπιανό και Ηνωμένα Έθνη. Perfection 19 6 6/2018. 
38727) Ενωμένοι ενάντια στη λήθη. Perfection 19 6 6/2018.
38728) Η Μακεδονία ως ανθρώπινος αγώνας. Perfection 19 6 6/2018. 
En. Macedonia as a human battle.
38727) Ενωμένοι ενάντια στη λήθη. Perfection 19 6 6/2018.
38720) Το Συλλαλητήριο είναι δικαίωμα λαού. Perfection 19 6 6/2018.
Πηγή: Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας


Video Συνεντεύξεις του Δρ. Λυγερού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.