Σελίδες

24 ΩΡΕΣ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ. Οδοιπορικό σε Μονές, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στα Βήματα του Χριστού, Μονή Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτη (βίντεο)


Σ' ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό τριών επεισοδίων, κάνοντας αρχή από την Ιερουσαλήμ, την έρημο της Ιεριχούς, τον Ιορδάνη ποταμό και τη Βηθανία... και προχωρώντας μέχρι και στα άδυτα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.

Εικόνες από τα σημαντικότερα μνημεία της Χριστιανοσύνης και συνεντεύξεις από Αγιοταφίτες Μοναχούς, Ηγουμένους και όχι μόνο... ακολουθούν τα βήματα του Χριστού, από τον Μυστικό Δείπνο, στον Ιορδάνη Ποταμό μέχρι και το τελευταίο στάδιο και την παρουσία του στη γη.

Ο σκηνοθέτης της εκπομπής, Γιώργος Νταούλης δήλωσε: Bρισκόμαστε στα Ιεροσόλυμα, η ιερή πόλη που συνυπάρχουν Ορθόδοξοι, Αρμένιοι, Μουσουλμάνοι και Φραγκισκιανοί. Θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τα βήματα του Ιησού. Από τον Μυστικό Δείπνο μέχρι την Σταύρωση και την ανάληψή του στους ουρανούς. Θα έχουμε ελπίζω ένα καλό αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να δώσουμε στον τηλεθεατή την εικόνα όσο καλύτερα γίνεται και τα μηνύματα που παίρνει κάθε φορά ο Χριστιανισμός τις Άγιες Μέρες. Κάθε σημείο, κάθε σοκάκι στην Ιερουσαλήμ σου δίνει μια γαλήνη και μακάρι να το μεταφέρουμε και στις εικόνες.

Α' Μέρος: Από τον Άγιο Γεράσιμο στην έρημο του Ιορδάνη
μέχρι και στο σημείο Βαπτίσεως του Χριστού 
και τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου.
 
Οδοιπορικό σε Μονές 20/04/2019

Η εκπομπή ταξιδεύει στην έρημο της Ιεριχούς και τη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Συνέντευξη με τον ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, έναν Άγιο άνθρωπο ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την Κύπρο. Στον Άγιο Γεράσιμο συναντούμε και έναν Κύπριο, τον Πατέρα Κυριακό ο οποίος εδώ και 15 χρόνια αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Μονής. Ακολούθως ο δρόμος οδηγεί στον Ιορδάνη Ποταμό και τη Μονή Προδρόμου η οποία βρίσκεται στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως του Χριστού. Τέλος καταλήγουμε στη Μονή Αγίου Λαζάρου στη Βηθανία όπου η 85χρονη Κύπρια Ηγουμένη Ευπραξία μιλά στην εκπομπή σε μια από τις σπανιότερες συνεντεύξεις της. Μαζί της καθώς και με άλλες μοναχές πάμε στο σπίτι αλλά και τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου εκεί που συντελέστηκε το μεγαλύτερο θαύμα του Χριστού κατά την επίγεια παρουσία Του.

Παρακολουθήστε το Α' μέρος στο βίντεο:
Β' Μέρος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων 25/04/2019

Η ομάδα της εκπομπής εισέρχεται στα άδυτα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου συναντά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Αναφέρεται στον καθημερινό αγώνα του Πατριαρχείου, τοποθετείται γύρω από φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και παράλληλα στέλνει σημαντικά μηνύματα στον απανταχού Ελληνισμό. Μαζί με τον Αρχιγραμματέα-Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης, κ.κ. Αρίσταρχο, ανοίγουμε ιστορικά χειρόγραφα που φυλάσσονται εδώ και αιώνες. Οι Αγιοταφίτες από Κύπρο και Ελλάδα μας ξεναγούν σε όλα τα μέρη του Πατριαρχείου και μιλούν για τον βίο τους, το μήνυμα του Μαρτυρίου, το Άγιο Φως και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παρακολουθήστε το Β' μέρος στο βίντεο:
Γ' Μέρος: Στα Βήματα του Χριστού.  
Ακολουθούν λεπτό προς λεπτό 
την πορεία του Χριστού από τη ζωή στο θάνατο. 

Στο Γ' Μέρος 27/04/2019 του οδοιπορικού στους Αγίους Τόπους, εστιάζουμε στο πλαίσιο μιας κατανυκτικής εκπομπής στις τελευταίες μέρες του Θεανθρώπου στη γη, αλλά και στα σημεία αναφοράς της Ιερουσαλήμ. Ο Κήπος της προδοσίας, το Πραιτώριο, ο δρόμος του Μαρτυρίου, ο Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και η Ανάληψη στους ουρανούς. Αγιοταφίτες αναφέρονται επί τόπου στα γεγονότα της τότε εποχής και μας αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της επίγειας παρουσίας του Χριστού. Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να δουν μια αποκλειστική ξενάγηση της ομάδας εντός του Ναού της Αναστάσεως.

Παρακολουθήστε το Γ' μέρος στο βίντεο:
24o ΕΠ.: ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΤΗΣ
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ 22/02/2020 Β' ΚΥΚΛΟΣ

Γίνονται ή όχι θαύματα;

Οι 24 ΩΡΕΣ επιστρέφουν στους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα στη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στην έρημο της Ιεριχούς με αναζητήσεις και ερωτήματα γι' αυτό το κεφάλαιο της ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού.

Ένα κατανυκτικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον Γέροντα Χρυσόστομο και τον Κύπριο Πατέρα Κυριακό για τους οποίους έχουν λεχθεί τόσα πολλά από τις χιλιάδες πιστών από Κύπρο και Ελλάδα που σπεύδουν να τους συναντήσουν αναζητώντας τη βοήθεια του Αγίου Γερασίμου.

Οι 24 ΩΡΕΣ θα ξεναγηθούν στα απόκρυφα της Μονής που αποτελεί μια όαση μέσα στην έρημο και θα ακούσουν ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι όπως αναφέρουν στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου βίωσαν το δικό τους θαύμα σε στιγμές δύσκολες και στιγμές απελπισίας.

Άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν στενή σχέση με την εκκλησία και οι οποίοι όπως μαρτυρούν στις 24 ΩΡΕΣ έζησαν ανεξήγητα γεγονότα τα οποία σημερα αποδίδουν στη χάρη του Αγίου Γερασίμου και του Θεού.

Ο Γέροντας Χρυσόστομος θα μιλήσει και για τα ακραία φυσικά φαινόμενα που μαστίζουν τον πλανήτη μας, τις αρρώστιες, τους πολέμους και τις τουρκικές προκλήσεις, γεγονότα τα οποία όπως υποστηρίζει αποτελούν επιβεβαίωση των γραφών για τα "ύστερα του κόσμου".

Πέραν της ξενάγησης σε όλα τα σημαντικά σημεία της Μονής, μαζί με τον πατέρα Κυριακό οι 24 ΩΡΕΣ θα βρεθούν στα βάθη της ερήμου για να δουν το σπήλαιο της Μαρίας της Αιγυπτίας που σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση έζησε εκεί για δεκαετίες ολόκληρες.

Σε αυτό το ιδιαίτερο επεισόδιο, θα μάθουμε και για τον αγώνα που γίνεται σε αντίξοες συνθήκες για τη διατήρηση των Πανάγιων Προσκυνημάτων.Άγιοι τόποι Ιεροσόλυμα: Ορθόδοξο οδοιπορικό

Βίντεο: Παρουσίαση ορθόδοξη των Αγίων προσκυνημάτων στους Αγίους τόπους. Οδοιπορικό στην Αγία γη, στην Ιερουσαλήμ, στην βηθλεέμ, την Ναζαρέτ, τον Ιορδάνη ποταμό, το Σαραντάριο όρος, στην Αγία Σιών, το όρος Θαβώρ, τις Ιερές Μονές Αγίου Σάββα, Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου (423 - 529 μ.Χ.), Φρέαρ του Ιακώβ, Χοτζεβά, Προφήτου Ηλίου, καθώς και σε κάθε άλλο Ιερό προσκύνημα που σχετίζεται με την Αγία Παρουσία του Ιησού Χριστού στους Αγίους τόπους.Δείτε σχετικά: