Σελίδες

Με τις μάσκες του Πόντου Δεν ξεχνώ και προστατεύω σε φάση πανδημίας με την μάσκα αφού υλοποιεί τον Λόγο μέσω της Πράξης


Με τις μάσκες του Πόντου 
Δεν ξεχνώ και προστατεύω 
σε φάση πανδημίας με την μάσκα 
αφού υλοποιεί τον Λόγο μέσω της Πράξης

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να μην επέτρεψε φέτος τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ωστόσο διάφοροι τοπικοί φορείς και σύλλογοι, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων έφτιαξαν μάσκες, μια ιδέα του μαθηματικού και στρατηγικού σύμβουλου Νίκου Λυγερού, που έκανε πράξη το trapezounta.gr, δημιουργώντας μάσκες προστασίας με τον αετό των Κομνηνών και το σύνθημα «Η Ρωμανία κι αν ‘πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο». Διότι με την επέτειο της 19ης Μαΐου τιμούμε την μνήμη των γενοκτονημένων και προστατεύουμε τους αθώους απ’ τη βαρβαρότητα. Μια βαρβαρότητα όπως αυτή που αντιμετωπίζει σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η Ειρήνη δεν είναι το δώρο του Θεού προς τα πλάσματά του. 
Είναι το δώρο του καθενός από εμάς προς τον άλλον». 
Ελί Βίζελ, νομπελίστας συγγραφέας, κρατούμενος του Άουσβιτς

Ν. Λυγερός May 20, 2020

Οι μάσκες του Πόντου
ήρθαν μαζί
να προστατέψουν
τους αθώους
και τη μνήμη τους
που πρέπει
να μεταφέρει
τη μαρτυρία
της Γενοκτονίας
για να μπορέσουμε
όχι μόνο
να καταδικάσουμε
τη βαρβαρότητα
για να βοηθήσουμε
την Ανθρωπότητα
να ζήσει
ελεύθερη.

Ν. Λυγερός Post May 8, 2020

Οι μάσκες του Πόντου

Με τις μάσκες του Πόντου
όλη η οικογένεια
προστατεύεται
και θυμάται
την ιστορία της
νιώθοντας 
ότι είναι πια
πιο δυνατή
για να αντιμετωπίσουμε
τη βαρβαρότητα
της λήθης
ακόμα
και σε φάση πανδημίας
έτσι κάθε
κίνησή μας
αποκτά
ένα νόημα
αφού υλοποιεί
τον Λόγο
μέσω της Πράξης.

Δεν ξεχνώ και προστατεύω με την μάσκα του Πόντου

Η Γεωργία Σιδηροπούλου ενεργό μέλος της Ένωσης Ποντίων πολίχνης και γνωστή στο ποντιακό κοινό από τα δεκάδες θεατρικά και σκετς που έχει πρωταγωνιστήσει αλλά και σκηνοθετήσει σχετικά με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, προχώρησε στην υλοποίηση του παρακάτω βίντεο με τίτλο «Δεν ξεχνώ και προστατεύω με την μάσκα του Πόντου».

e-Masterclass: Το μέλλον της ποντιακής μνήμης μετά τη γενοκτονίαΠροβάλλοντας έτσι ακόμα και φέτος σε φάση πανδημίας το πανανθρώπινο αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης του εγκλήματος.

Στο εν λόγω βίντεο «πρωταγωνιστεί» φυσικά και η μάσκα του Πόντου μια ιδέα του μαθηματικού και στρατηγικού σύμβουλου Νίκου Λυγερού που έκανε πράξη το trapezounta.gr δημιουργώντας μάσκες προστασίας με τον αετό των Κομνηνών και το σύνθημα «Η Ρωμανία κι αν ‘πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο». Διότι με την επέτειο της 19ης Μαΐου τιμούμε την μνήμη των γενοκτονημένων και προστατεύουμε τους αθώους απ’ τη βαρβαρότητα. Μια βαρβαρότητα όπως αυτή που αντιμετωπίζει σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού.
Δείτε: Επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε φάση πανδημίας - Ν. Λυγερός
Για εμάς, σημασία έχει να φανεί ότι η μάσκα προστατεύει το πρόσωπο που τη φορά κι αυτό δεν ξεχνά τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Έτσι το μήνυμα προς όλους θα είναι ξεκάθαρο, αφού θα δείχνει ότι όσο δύσκολη και να είναι η κατάσταση, οι άνθρωποι, οι συνεχιστές των επιζώντων δεν ξεχνούν την πράξη βαρβαρότητας, το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τέλος, ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτήν μας την προσπάθεια. trapezounta.gr
Δείτε: e-Masterclass: Το μέλλον της ποντιακής μνήμης μετά τη γενοκτονία - Βίντεο Νίκος Λυγερός


Περισσότερα: Γενοκτονία του Πόντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.