Σελίδες

Ναρκισσισμός χωρίς ηδονή και σχέσεις χωρίς νόημα: δύο σημερινά προβλήματα και οι Τρεις Ιεράρχες - π. Νικόλαος Λουδοβίκος

Fr. Nikolaos Loudovikos
Fr. Nikolaos Loudovikos

Ναρκισσισμός χωρίς ηδονή και σχέσεις χωρίς νόημα: δύο 
σημερινά προβλήματα και οι Τρεις ιεράρχες - με τον 
ψυχολόγο/ψυχαναλυτή και θεολόγο π. Νικόλαο Λουδοβίκο

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης (ΙΘΤΠ) και η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου τίμησαν την ημέρα του εορτασμού των «Αγίων Τριών Ιεραρχών» και φιλοξένησαν τον πατέρα Νικόλαο Λουδοβίκο σε ομιλία με τίτλο: «Ναρκισσισμός χωρίς ηδονή και σχέσεις χωρίς νόημα: δύο σημερινά προβλήματα και οι Τρεις ιεράρχες».

Τιμούμε την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών γιατί δεν υπήρξαν μόνο Πατέρες της εκκλησίας, αλλά υπηρέτησαν και τα γράμματα, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχουν οι σπουδές και η μόρφωση για τους ανθρώπους.


Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος είναι συγγραφέας, διδάκτορας θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής δογματικής και φιλοσοφίας στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Θεολογικών και Ιερατικών Σπουδών και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας, επιστημονικός συνεργάτης-συγγραφέας στο μεταπτυχιακό θεολογικό πρόγραμμα του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου, επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών του Κέμπριτζ και διδάσκων Ερευνητής στο Παν/μιο του Γουίντσεστερ (UK), ενώ έχει εργαστεί στο ερευνητικό κέντρο για τον αρχέγονο χριστιανισμό Tyndale House του Κέμπριτζ, έχει διδάξει και δώσει σεμινάρια στο Κέντρο Προχωρημένων Θεολογικών και Θρησκευτικών Σπουδών (C.A.R.T.S.) της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ και μέχρι σήμερα δίνει διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα. Επίσης είναι πρωτοπρεσβύτερος της Ορθόδοξης εκκλησίας.













Ο π. Λουδοβίκος έχει σπουδάσει ψυχολογία, παιδαγωγική, θεολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι (στην Σορβόνη -Paris IV, και στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισίου) και το Κέμπριτζ.

Έχει ξεχωριστή επιρροή στην σύγχρονη ορθόδοξη θεολογική σκέψη, και είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» της Καπναποθήκη Π, στην Ξάνθη.

229 Ναρκισσισμός χωρίς ηδονή και σχέσεις χωρίς νόημα (29 Ιαν 2020) Video

Περισσότερα: π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Τρεις Ιεράρχες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.