Σελίδες

Η Αέναη επανάσταση στην ιδέα της ανθρωπότητας


ΕπΑνάσταση, η αέναη ιδέα της ανθρωπότητας

της Σοφίας Ντρέκου

Αέναος ... η διαρκής, η από πάντα γενόμενη και δια πάντα συνεχόμενη επΑνάσταση ... η νίκη του συνεχούς απέναντι στο πεπερασμένο του συλλογικού και στο θανατηφόρο του ατομικού… ο Θρίαμβος, της προσφοράς του Δικού Του Αίματος, απέναντι στον ανθρωποκτόνο στασιαστή για να επαναστήσει αυτός τον κόσμο, που εκείνος διαρκώς καταστρέφει.

Μια στάση χωροχρονικά περιορισμένη, έρχεται να ακυρώσει την εκ φύσεως ενότητα του «διαρκούς». Μοιάζει να μην υποψιάζεται ή να μη γνωρίζει αυτό που για τους πιστούς είναι η συγκολλητική ουσία του χώρου και του χρόνου.

Και αυτό δεν είναι κάτι άλλο, από το ζωοφόρο φόρο του Αίματος του Κυρίου, τιμή στο οποίο είναι η σταυρική επΑνάσταση κατά των παθών μας, με πρώτο και κύριο βέβαια τον εγωισμό και τον ατομικό-αντικοινωνικό τρόπο ύπαρξης.

Η ανθρωπότητα ως κοινωνία και συνάντηση, είναι η Αέναη επΑνάσταση.

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr

Η διαφορά ουσίας των επαναστάσεων του κόσμου
και της επανάστασης του χριστιανισμού έγκειται στο
«σε σκοτώνω για να ζήσω καλύτερα» των πρώτων
και στο «πεθαίνω για να ζήσεις καλύτερα» της δεύτερης.

Επανάσταση στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να περιφραχθείς σε ένα μονότονο και ξενέρωτο «εγώ», που δε χωράει κανείς άλλος.

Η Επανάσταση στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι απόρροια της αγάπης για Εκείνον να νικήσεις τον κακό σου εαυτό, την κάθε σου κακή συνήθεια, και να παραμείνεις ενσωματωμένος στο δυναμικό, σωτηριώδες και πορευόμενο στην ιστορία Θεανθρώπινο Σώμα του Ιησού Χριστού, που Σταυρώνεται και Ανασταίνεται στο σήμερα, και δικαιώνεται κατά την έλευση του Αγαπημένου στο κοντινό υπέκεινα.

Η Επανάσταση στο όνομα του Ιησού Χριστού σε καλεί να γίνεις υπεύθυνος του εαυτού σου αποδεχόμενος το δώρο της Ελεύθερης Βούλησης και να «Αγαπήσεις Κύριον τον Θεό σου εξ όλης της ψυχής σου, εξ όλης της καρδίας σου, εξ όλης της ισχύος σου και εξ όλης της διανοίας σου» και να «Αγαπήσεις τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου».


What Does Perpetual Revolution?

Perpetual ... the constant, the wellspring of everything and always by constantly revolutionizing ... The Victory of the finite continuous across the collective and the individual lethal ... the Triumph, supply his own blood against the infernal rebel to epanastisei this world that he constantly destroys.

A stop spatiotemporal limited, comes to cancel the inherent unity of "permanent." Seems not to suspect or does not know what for believers is the adhesive of space and time. And this is nothing else than the frieze tax Blood of the Lord, in which price is the cruciform revolution against our passions, first and foremost, of course, selfishness and individuality antisocial way of being.

That is why the Church as communion and meeting is the perpetual revolution.

Thank you ... and wish you a good reading.

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr

Τα εικαστικά θέματα για την σελίδα μας
Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr
είναι του αγαπητού φίλου Γρηγόρη Τζιβελέκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.