Σελίδες

Ο Τσε και το μάρκετινγκ ~ Che Guevara: The making of an icon ~ Viva Che! The man behind the icon (Video)


Viva Che! The man behind the icon
Che Guevara: The making of an icon
(Ο Τσε και το μάρκετινγκ)
www.ert.gr 

9 Οκτωβρίου 1967 - Μία ημέρα μετά τη σύλληψή του,
ο επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα δολοφονείται
για απόπειρα υποκίνησης επανάστασης στη Βολιβία.

Ήταν Κυριακή 9 Οκτωβρίου του 1967, όταν ο Αργεντίνος αντάρτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα θα έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του βολιβιανού στρατού σε ηλικία 39 ετών.

Ήταν επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και υπουργός Οικονομίας, σύμβολο των εξεγερμένων σε όλη την υφήλιο.

Πώς καταφέρνει ένας πολιτικός που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ πάνω από 50 χρόνια πριν, να παίζει ακόμα ρόλο ως δημόσια εικόνα; Μια εικόνα γεμάτη ζωή που τη βρίσκεις στα πιο αναπάντεχα σημεία. Από σημαίες στην Αραβική Άνοιξη μέχρι αναπτήρες και μπλουζάκια.

Τι δίνει σε αυτή την εικόνα τόσο οικουμενικό χαρακτήρα; Μας φαίνεται πλέον φυσικό που τη βλέπουμε σε ζωγραφιές, γκράφιτι, τατουάζ και στάμπες.

Πώς γίνεται ταυτοχρόνως να διαφημίζει ακριβά αυτοκίνητα και να εκφράζει αγανακτισμένους επαναστάτες; Ποια είναι τα συστατικά που την κάνουν τόσο μεταδοτική;

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στον κόσμο της προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει το μυστικό της εικόνας.

Ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα (Ernesto «Che» Guevara) γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1928. Ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά μιας μεσοαστικής οικογένειας αριστερών τάσεων, με βασκικές και ιρλανδικές ρίζες. Από μικρός έγινε γνωστός για τις δυναμικές και ριζοσπαστικές απόψεις του, που αποσκοπούσαν στην «υπεράσπιση των φτωχών και των αδυνάτων». » Συνεχίστε εδώ στο μεγάλο αφιέρωμα » 

Δείτε το βίντεο ► Ο Τσε και το Μάρκετινγκ
- Che Guevara The Making Of An Icon












Περισσότερα Θέματα: Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.