Σελίδες

Το μουσικό «ευχαριστώ» της ΕΡΤ σε γιατρούς και νοσηλευτές με Χατζιδάκι και Θεοδωράκη (videos)

Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκις: οι δύο πυλώνες του
ελληνικού τραγουδιού έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 27 ετών.
Κι όμως, υπάρχουν ακόμα εν ζωή σημαντικοί ομότεχνοι τους.

«Πολλές φορές λέγαμε με τον Χατζιδάκι ποια θα ήταν η θέση μας αν τύχαινε να γεννηθούμε Αμερικανοί, μια που πότε ο ένας και πότε ο άλλος βιώναμε τη μιζέρια, τη στενοκεφαλιά και τα κόμπλεξ που μας συνόδευαν σε όλη μας τη ζωή. Όμως, απ' την άλλη μεριά, θα κάναμε ό,τι κάναμε αν δεν είμαστε Έλληνες; Ιδού το ερώτημα!» Μίκης Θεοδωράκης

Το ελάχιστο «ευχαριστώ» της ΕΡΤ σε γιατρούς και νοσηλευτές
της πρώτης γραμμής με δύο συναυλίες 20 και 23 Απριλίου 2020

Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, οκτώ μουσικοί από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ «Μουσικά Σύνολα», έδωσαν συναυλίες με έργα Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, ως ελάχιστο «ευχαριστώ» της δημόσιας τηλεόρασης στους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν ακούραστα τη γενναία μάχη κατά του κορωναϊού.

Δείτε τα υπέροχα βίντεο:

29:36 Το ελάχιστο «ευχαριστώ» της ΕΡΤ
σε γιατρούς &νοσηλευτές της πρώτης
γραμμής | Συναυλία |20/04/20| ΕΡΤ












Στην δεύτερη συναυλία των Μουσικών Συνόλων, μετά τον Ευαγγελισμό, οι οκτώ μουσικοί βρέθηκαν στο ΑΤΤΙΚΟΝ και έδωσαν μια μικρή συναυλία με έργα Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, αφιερωμένη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, αλλά και μια νότα αισιοδοξίας για τους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αναφοράς και κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν τη μεγάλη δοκιμασία του Covid 19.


Στη συναυλία ακούστηκαν αγαπημένες μουσικές των δύο μεγάλων συνθετών μας που έγιναν γνωστές από τον ελληνικό κινηματογράφο. Μεταξύ των έργων που θα παρουσιαστούν είναι τα «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Έλα πάρε μου τη λύπη», «Επτά τραγούδια θα σου πω» του Μάνου Χατζιδάκι, «Απρίλης», «Του μικρού βοριά», «Βάρκα στον γιαλό» του Μίκη Θεοδωράκη κ.α.

23:55 Συναυλία των Μουσικών Συνόλων
της ΕΡΤ στο «Αττικό» 23/04/2020 ΕΡΤ












Τους οκτώ μουσικούς της ΕΡΤ διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης και στο σχήμα συμμετέχουν οι μουσικοί Στάθης Λασκαρίδης, Βασίλης Δήμος, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Ναυσικά Δέββε, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Λεωνίδας Γρηγορόπουλος, Αριάδνη Πόλκα και Αριστείδης Σκληρός.

5:55 Το μουσικό «ευχαριστώ» της ΕΡΤ στους γιατρούς
& τους νοσηλευτές από το ert.gr | 20/04/2020 | ΕΡΤ












2:17 Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ κοντά
στους «μαχητές» του Ευαγγελισμού | 21/04/2020 | ΕΡΤ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.