Σελίδες

Χαίροις Πάτερ Παῒσιε στα σύνορα ασύνορα με τον βίο του Αγίου Παϊσίου - Videos αφιέρωμα


Έχει μια απερίγραπτα θεραπευτική δύναμη η όμορφη μουσική. Και τα τραγούδια και οι στίχοι τους, μπορούν σε μια στιγμή να γίνουν προσευχές, να μιλούν για τον Θεό! Είναι θέμα προαιρέσεως, καλού λογισμού, Χριστοκεντρικής προσέγγισης και βιωτής. Όλα, μα όλα για τον Χριστό μας!


Όλα από Εκείνον και για Εκείνον! Η Αγία μετατρεψιμότητα, όπως έλεγε κάποιος! Ακόμα και τα φαινομενικά αταίριαστα και ασύναπτα, γίνονται όμοια και σχετικά με την δύναμη της αγάπης του Χριστού.

Υπάρχει ένα τραγούδι σπάνιας μελωδικότητας και ποίησης. Σίγουρα πολλοί το γνωρίζουν! Λέει κάπου στο ρεφραίν του:

«Σου στέλνω με τ' αγέρι χαιρετισμούς, όταν θα σε χαϊδεύει να με ακούς και να στους τραγουδάνε στον ουρανό, οι βραδινές παρέες των αστεριών». 

Το έχει γράψει ο σπουδαίος τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης. Και ο τίτλος του παλιού κλασσικού πλέον δίσκου, όπου εμπεριέχεται το τραγούδι: «Αφήλιο»! Όρος Αστρονομίας! Αφήλιο είναι το σημείο της τροχιάς ενός σώματος, που βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από τον Ήλιο. Το αντίθετό του είναι το περιήλιο. Στο περιήλιο η απόσταση από τον ήλιο είναι η ελάχιστη! Ακούγοντας λοιπόν το τραγούδι για αρκετές φορές και σιγοψιθυρίζοντάς το, αναλογιζόμουν σε ποια απόσταση από τον Ήλιο της Δικαιοσύνης βρίσκομαι εγώ ο ταλαίπωρος…

Ευχήθηκα τότε, όλων μας οι ψυχές να βρίσκονται στο περιΉλιο σημείο…
Σιμά στο Χριστό μας και όχι τόσο απομακρυσμένοι!
Σου στέλνω με τα αγέρι χαιρετισμούς… ξανακούστηκε!
Κι ήρθαν μπροστά μου τα 24 γράμματα του αλφαβήτου μας!
Του μόνου που ξεκινά και τελειώνει με Α και Ω.
Πουθενά αλλού αυτό το Ω!
Με Α και Ω ξεκινά και τελειώνει το Αγαπώ.
Το Α και το Ω που είναι ο αποκεκαλυμμένος Χριστός μας,
ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος, ο Παντοκράτωρ! (Αποκάλυψις 1,8).
Σου στέλνω με τα αγέρι χαιρετισμούς…
Μπροστά μου τώρα οι 24 οίκοι της Κυρίας των Αγγέλων.
Οι Χαιρετισμοί της Ενδοξοτέρας!
Ήταν μια μανούλα που όταν έφευγαν απ’ το σπίτι οι δυο της γιοί με τις μηχανές τους ποτέ της δεν τους εμπόδιζε! Και ας άκουσε κάποτε την γειτόνισσα να της φωνάζει:

- Καλά δεν ανησυχείς; Δεν τους μιλάς; Θα σκοτωθούν καμιά μέρα! Τρέξε, φώναξε, απαγόρευσε!

Και εκείνη της απάντησε:

- Για τον μεγάλο έχω την Παράκληση και για τον μικρό τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας! Τόση απλότητα, τόση πίστη, τόση θυσιαστική, ατίμητη αγάπη! Από το Α ως το Ω! Νύχτα στέλνουν τις δεήσεις τους όλες οι πονεμένες μα ελπίζουσες ψυχές!

Νύχτα έστελνε και ο Άγιος Γέροντας Ιάκωβος της Εύβοιας τους Χαιρετισμούς του, σε όλους τους μεσίτες, τα άστρα του ουρανού, τους γνήσιους φίλους του Χριστού μας! Τα λάμβαναν τα χαιρετίσματα! Όλοι οι εκλεκτοί! Τα έστελνε με του Αγίου Πνεύματος το αγέρι! Στον όσιο Δαβίδ! Στον Άγιο Νεκτάριο! Στον Άγιο Χαραλάμπη! Στην Αγία Παρασκευή! Στην Αγία Μαρίνα!

Είναι του μεσονυκτικού οι δακρυσμένοι άγρυπνοι που στέλνουν Παρακλήσεις και Χαιρετισμούς από το Α ως το Ω! Αυτό θα κάνουμε και εμείς σήμερα! Θα στείλουμε με τ’ αγέρι που χορηγεί Ζωή, χαιρετισμούς στον Άγιο Παῒσιο τον Αγιορείτη!

Χαίροις Πάτερ Παῒσιε θα του φωνάξουμε! Ό,τι κι αν έρθει βοήθησε μας με τις Θεοπειθείς σου ικεσίες! Σπεύσε, παρηγόρησε, δυνάμωσε τη μετρημένη μας πίστη! Τώρα στις μέρες της πανίερης μνήμης σου! Εσύ που δεν βγήκες ποτέ μέσα απ’ τα σύνορα τα ασύνορα του Α και του Ω! Που έκανες πράξη το Αγαπώ! Που έμεινες στο περιήλιό Του το αιώνιο! 
Νώντας Σκοπετέας

Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή, αφιερωμένη
στους Χαιρετισμούς του Οσίου Παῒσίου του Αγιορείτου,
συνεταγμένους από τον π. Χριστόφορο
Καραβία, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Ύδρας.

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr

Ακούστε στα βίντεο τις εκπομπές 
του κ. Σκοπετέα για τον Άγιο Παΐσιο!
Αγαπημένος ομιλητής/αφηγητής...

Επιμέλεια παρουσίαση Νώντας Σκοπετέας: Χαίρετε αγαπητοί συναμαρτωλοί αδελφοί μου… Καλωσορίσατε στα ραδιοκύματα της εκπομπής μας …μιας βιωματικής προσέγγισης του σωτηρίου Θεϊκού ακαταλήπτου …μιας προσπάθειας να δροσιστεί η άνυδρη ψυχή, να γαληνέψει η τρομαγμένη από της αμαρτίας την ταραχή ζωή μας, με το γλυκύτερο φως του κόσμου. Το Φως του Χριστού μας. Να σπάσει το ανθρωποκτόνο σκοτάδι που γίνεται όλο και πυκνότερο. Συνοδοιπόροι σε μια αγαπητική εν Κυρίω συναλληλία, που συναντά την θέρμη και την ψυχωφελή αγωνία κάθε σύμπονου αδελφού-τεθλιμμένου συνοδίτη, στα ερτζιανά του Θεού και στα ευλογημένα ραδιοφωνικά καταφύγια της Πατρίδας μας.

Παναγούδα-Σουρωτή... όσο βαστάει
μια ευχή (μέρος 1ο) Νώντας Σκοπετέας

Παναγούδα-Σουρωτή... όσο βαστάει
μια ευχή (μέρος 2ο) Νώντας Σκοπετέας

Παναγούδα-Σουρωτή, όσο βαστάει
μια ευχή (μέρος 3ο) Νώντας Σκοπετέας

Παναγούδα-Σουρωτή... όσο βαστάει
μια ευχή (μέρος 4ο) Νώντ. Σκοπετέα

Έλα να κάνουμε προσευχή. Άγιος
Παΐσιος (μέρος 1ο) Νώντας Σκοπετέας

Έλα να κάνουμε προσευχή μεγάλο
θαύμα Αγίου Παϊσίου (μέρος 2ο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.