Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Πανηγυρισμοί για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου


Πανηγυρισμοί στη Λαμία για την Αγιοκατάταξη 
του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου

Θα ήταν κοντά στις 2 το μεσημέρι χτες όταν ακούστηκαν δυνατές κωδωνοκρουσίες από κοντινές εκκλησίες και αρκετοί ακροατές του ΛΑΜΙΑ FM-1 τηλεφωνούσαν ανήσυχοι για να μάθουν τι συμβαίνει;

Την ώρα εκείνη μεταδόθηκε η είδηση περί αγιοκατάταξης του αγιορείτη μοναχού Παϊσίου από την Ιερή Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας που μετά την πληροφορία ότι ο μακαριστός υπηρέτησε ως στρατιώτης στην περιοχή της Μακρακώμης τον συμπεριλαμβάνει στους φθιώτες Αγίους!

Με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Ενοριακών Ναών και Ιερών Μονών υποδέχθηκε ο Ιερός Κλήρος, οι Μοναστικές αδελφότητες και ο λαός της Φθιώτιδος την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αγιοκατάταξη του οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας εξετέθη προς προσκύνησιν μεγάλη Εικόνα του αγίου Γέροντος Παϊσίου και τελέσθηκε ευχαριστήρια δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο παρουσία του Ιερού Κλήρου της Λαμίας και πλήθους πιστών, για την μεγάλη ευεργεσία της αγιότητος και προσφοράς του ανά τον κόσμο ονομαστού ταπεινού Μοναχού Παϊσίου.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Σεβασμιώτατος για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ετόνισε ότι ο Άγιος Παΐσιος υπήρξε μεγάλος ευεργέτης πολλών ανθρώπων, τους οποίους εστήριξε με την προσευχή του, την αγάπη του και τα αναρίθμητα θαύματά του.

Η περιοχή δε της Φθιώτιδος είχε την μεγάλη ευλογία να φιλοξενήσει στην πόλη της Μακρακώμης ως στρατιώτη τον Γέροντα Παΐσιο στην δύσκολη περίοδο του εμφυλίου πολέμου και να έχει την μεγάλη χαρά να συγκαταριθμεί τώρα τον νέο άγιο της Εκκλησίας μας εις τον χορό των Φθιωτών Αγίων.

Επίσης ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος ότι προσεχώς η Ιερά Μητρόπολις θα οργανώσει πολλές λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Οσίου Παϊσίου, τον οποίο τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και αρκετοί κληρικοί και λαϊκοί είχαν γνωρίσει εκ του σύνεγγυς και διατηρούσαν μαζί του ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς.

Στη δύσκολη περίοδο η αγιοκατάταξη του μεγάλου και οικουμενικού αγίου Παϊσίου ενισχύει το λαό και αναπτερώνει τις ελπίδες για την υπέρβαση της ηθικής και οικονομικής κρίσεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ΦθιώτιδοςΔείτε και...

Σοφία Ντρέκου 15 Ιανουαρίου 2015Καλημέρα δια Πρεσβειών του Αγίου Παϊσίου... ΕΧΩ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ... ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ... ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!!! ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΕ ΜΑΣ, Πρέσβευε για όλους μας..... Ας πάρουμε μια γεύση στο βίντεο από τις καμπάνες στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου σε Αγρυπνία του Αγίου Γέροντος Παϊσίου!
Δεν υπάρχουν σχόλια: