Οι πρώτοι πανηγυρισμοί για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου (Εικόνες και Βίντεο)

  • Ιερός Ναός Αγίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου στην Λεμεσσό
Στις 13/1/2015 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε σε αγιοκατάταξη του μακαριστού γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτη. (Βλ. σχετικά εδώ). Την ίδια ημέρα ο Ιερός Ναός Αγίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου τέλεσε την πρώτη του εορτή υπό την παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου. Ο Ιερός Ναός Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου είναι ο πρώτος ναός ο οποίος αφιερώνεται στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη (μόλις 10 ημέρες μετά την αγιοκατάταξή του, δηλαδή στις 23/1/2015). Ο Ναός βρίσκεται στην Λεμεσό της Κύπρου και είναι βυζαντινού ρυθμού με 2 τρούλους και 4 παρεκκλήσια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθήτε την ιστοσελίδα του Ναού: www.agiosarsenios.com ή www.agiospaisios.com



  • Πανηγυρισμοί και το πρώτο απολυτίκιο του Αγίου Παϊσίου στο Facebook:
Σοφία Ντρέκου: Μόλις έγινε η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου. Αυτήν στιγμή χτυπούν οι καμπάνες στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και... ναι αδέρφια οικαμπάνες της Ιερής Μονής ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...!!! Ας πάρουμε μια γεύση στο βίντεο από τις καμπάνες σε Αγρυπνία του Αγίου Γέροντος Παϊσίου! Βλ. 13 Ιανουαρίου 2015 

Σοφία Ντρέκου 15 Ιανουαρίου 2015 στις 10:31 π.μ.: Καλημέρα δια Πρεσβειών του Αγίου Παϊσίου... ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ... ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ... ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!!! ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΕ ΜΑΣ, Πρέσβευε για όλους μας... www.sophia-ntrekou.gr/agiokatataxi-paisioy


Eleni Vasilopoulou: Μέχρι το Σάββατο θα έχει συνέχεια αγρυπνίες!!! 15 Ιανουαρίου 2015 στις 12:38 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Ελένη μου.... Ελένη μου... μεγάλη ευλογία έχεις!!! Σ'ευχαριστώ από καρδιάς!!! <3 15 Ιανουαρίου 2015 στις 12:43 μ.μ.

Eleni Vasilopoulou: Σας γράφω και το απολυτίκιο του παγκόσμιου Αγίου μας Της ενθέου αγάπης το πυρ δεξάμενος υπερβαλλούση ασκήσει εδόθης όλος Θεώ και παράκλησις πολλών ανθρώπων γέγονας. Θείεις λόγοις νουθετών, προσευχαίς θαυματουργών Παΐσιε Θεοφόρε και νυν πρεσβεύεις απαύστως υπέρ παντός του κόσμου Όσιε. 15 Ιανουαρίου 2015 στις 1:08 μ.μ.

Η Eleni Vasilopoulou κοινοποίησε μια δημοσίευση στο Χρονολόγιο σας. 15 Ιανουαρίου 2015 στις 12:39 μ.μ. Nikos Nikolaidis 13 Ιανουαρίου 2015 στις 7:25 μ.μ.
Ἦχος πλ.α' 
Τον συνάναρχον λόγον

Τῆς ἐνθέου ἀγάπης
τό πῦρ δεξάμενος,
ὑπερβαλλούσῃ ἀσκήσει
ἐδόθης ὅλος Θεῷ,
καὶ παράκλησις 
πολλῶν ἀνθρώπων γέγονας,
λόγοις θείοις νουθετῶν,
προσευχαῖς θαυματουργῶν,
Παΐσιε θεοφόρε,
καὶ νῦν πρεσβεύεις ἀπαύστως
ὑπέρ παντός τοῦ κόσμου, Ὅσιε.


Σοφία Ντρέκου: Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου. Τις Πρεσβείες του Αγίου της καρδιάς μας Παϊσίου να έχουμε! 15 Ιανουαρίου 2015 στις 2:40 μ.μ

Eleni Vasilopoulou: Αμήν Σοφία μου !!! 15 Ιανουαρίου 2015 στις 3:32 μ.μ.

  • Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας

Θα ήταν κοντά στις 2 το μεσημέρι χτες όταν ακούστηκαν δυνατές κωδωνοκρουσίες από κοντινές εκκλησίες και αρκετοί ακροατές του ΛΑΜΙΑ FM-1 τηλεφωνούσαν ανήσυχοι για να μάθουν τι συμβαίνει;

Την ώρα εκείνη μεταδόθηκε η είδηση περί αγιοκατάταξης του αγιορείτη μοναχού Παϊσίου (Βλ. εδώ) από την Ιερή Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας που μετά την πληροφορία ότι ο μακαριστός υπηρέτησε ως στρατιώτης στην περιοχή της Μακρακώμης τον συμπεριλαμβάνει στους φθιώτες Αγίους!



Με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Ενοριακών Ναών και Ιερών Μονών υποδέχθηκε ο Ιερός Κλήρος, οι Μοναστικές αδελφότητες και ο λαός της Φθιώτιδος την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αγιοκατάταξη του οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας εξετέθη προς προσκύνησιν μεγάλη Εικόνα του αγίου Γέροντος Παϊσίου και τελέσθηκε ευχαριστήρια δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο παρουσία του Ιερού Κλήρου της Λαμίας και πλήθους πιστών, για την μεγάλη ευεργεσία της αγιότητος και προσφοράς του ανά τον κόσμο ονομαστού ταπεινού Μοναχού Παϊσίου.


Επίσης ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος ότι προσεχώς η Ιερά Μητρόπολις θα οργανώσει πολλές λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Οσίου Παϊσίου, τον οποίο τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και αρκετοί κληρικοί και λαϊκοί είχαν γνωρίσει εκ του σύνεγγυς και διατηρούσαν μαζί του ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς.

Στη δύσκολη περίοδο η αγιοκατάταξη του μεγάλου και οικουμενικού αγίου Παϊσίου ενισχύει το λαό και αναπτερώνει τις ελπίδες για την υπέρβαση της ηθικής και οικονομικής κρίσεως.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Σεβασμιώτατος για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ετόνισε ότι ο Άγιος Παΐσιος υπήρξε μεγάλος ευεργέτης πολλών ανθρώπων, τους οποίους εστήριξε με την προσευχή του, την αγάπη του και τα αναρίθμητα θαύματά του.

Η περιοχή δε της Φθιώτιδος είχε την μεγάλη ευλογία να φιλοξενήσει στην πόλη της Μακρακώμης ως στρατιώτη τον Γέροντα Παΐσιο στην δύσκολη περίοδο του εμφυλίου πολέμου και να έχει την μεγάλη χαρά να συγκαταριθμεί τώρα τον νέο άγιο της Εκκλησίας μας εις τον χορό των Φθιωτών Αγίων.

Περισσότερα: Γ.Παΐσιος









Αέναη επΑνάσταση by Sophia Ntrekou.gr

Περισσότερα: Γ.Παΐσιος
Δείτε σχετικά:


ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: