Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου με το Επίσημο Ανακοινωθέν (αφιέρωμα videos)

Η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου Σοφία Ντρέκου

Τρίτη και 13 η συναρίθμηση του π. Παϊσίου στο αγιολόγιο 
της Εκκλησίας... Για να μη την ξεχάσουμε ποτέ την ημέρα...

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου, Αρθρογράφος
(Sophia Drekou, BSc in Psychology)

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1840- 10 Νοεμβρίου 1924) όταν βάπτιζε τον γέροντα Παΐσιο, μικρό στα Φάρασα, απαίτησε από τους γονείς του να δοθεί το δικό του όνομα Αρσένιος και όχι το όνομα Χρήστος του παππού του. Είπε χαρακτηριστικά, με προφητικό νόημα «Εσείς καλά θέλετε να αφήσετε άνθρωπο στο πόδι του παππού, εγώ δεν θέλω να αφήσω Καλόγηρο στο πόδι μου;»

Και τί Καλόγερο άφησε !!!!
Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου προχώρησε πριν από λίγο, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης στις 27 Νοεμβρίου 2013 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε προβεί στην Αγιοκατάτταξη του Γέροντος Πορφυρίου.

Να αναφερθεί ότι εντός της ημέρας αναμένεται και το σχετικό επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είθε να αληθεύει και να συντομευθεί... αναμένομεν...

Μετά από ώρες αναμονής... Μόλις έγινε...!!!

Μην νομίζετε πώς έγινε πολύ αργά η αναγραφή του αγίου Παϊσίου στο αγιολόγιο. Αντιθέτως έγινε πολύ νωρίς. Μόλις 23 χρόνια από την κοίμηση του. Ούτε καν 50! Και αυτό είναι κάτι ανάλογο με την περίπτωση του αγίου Νεκταρίου. Ο άγιος Νεκτάριος έζησε πάντα εν διωγμώ, με συκοφαντίες, πίκρα και θλίψεις. Για αυτό και ο Θεός οικονόμησε να τον αναδείξει στον κόσμο ως Άγιο Του, αμέσως μετά την κοίμηση του. Δεν μίλησε τότε στους διωγμούς ο Θεός. Αλλά κραύγασε στην κοίμηση με τα σημεία και τα θαυμάσια για να τον δοξάσει. Γιατί ο Θεός δεν ξεχνά αλλά πληρώνει τους δικαίους και μάλιστα πολλαπλάσια.

Έτσι και με τον γέροντα Παΐσιο. Πριν κατορθώσουν κάποιοι να τον κάνουν «άγιο» της δικής τους ψυχοσύνθεσης, ιδεολογίας, σκοπιμότητας με όλα αυτά πού διαδίδουν, οικονομεί ο Θεός και διά της Εκκλησίας τον βάζει στο αγιολόγιο από νωρίς, ώστε να προλάβει κάθε διάθεση εκμετάλλευσης από τρίτους. Και επίσης για να διασκεδάσει τις αμφιβολίες. 16 Ιανουαρίου 2015

Επίσημο Ανακοινωθέν 
του Οικουμενικού Πατριαρχείου 

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ' αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: 

α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην

καί β) προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διά ψήφων κανονικῶν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Εἰρηναῖον Ἀβραμίδην, διακονοῦντα ἐν Παρισίοις, Βοηθόν Ἐπίσκοπον παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Μητροπολίτῃ Γαλλίας κυρίῳ Ἐμμανουήλ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ρηγίου.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

Η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου Σοφία Ντρέκου

Αυτήν στιγμή χτυπούν οι καμπάνες στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και... ναι αδέρφια οι καμπάνες της Ιερής Μονής ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...!!!


Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέγραψε στις δέλτους των αγίων της Εκκλησίας τον πραγματικό άγιο Παΐσιο. Τον άγιο της ακτημοσύνης, τον φιλακόλουθο, τον ασκητικό, της αγίας αγάπης και υπομονής, της φιλαδελφείας, της έγνοιας για τον άνθρωπο και του πόνου για τον Θεό και την ορθοδοξία, τον διαπορθμευτή του παραδείσου.

Αλλά και πριν τον αναγράψει ήταν γι αυτούς και άλλους λόγους αναγνωρισμένος και από τον λαό πού δεν αστοχεί σε τίποτα και από τον Θεό πού δεν κάνει λάθη στην ανάδειξη αγίων. Δεν ανέγραψε τον «γέροντα Παΐσιο» της ουφολογίας, της μελλοντολογίας, των πολεμοχαρών, των στρατοκαπήλων, του πολιτικού και θρησκευτικού ταλιμπανισμού, της μισαλλοδοξίας, των κίτρινων περιοδικών και της παραεκκλησιαστικής αγοραίας χυδαιότητας.

Αυτόν τον χαρίζουμε σε αυτούς πού κατηγορούν την Σύνοδο πώς κατασκεύασε έναν άγιο, για όλους τους παραπάνω χυδαίους λόγους.

Άνθρωποι με μηδενική πνευματικότητα και κλισεδιάρικο μίζερο προσανατολισμό, ανοίγουν το βρωμόστομα τους για να πουλήσουν φούμαρα για την «μεσαιωνική εκκλησία και την κατασκευή αγίων». Κοιτάξτε, όλοι εσείς πού θα σκανδαλιστείτε. Δεν φταίνε μόνο όσοι τρέφουν την μισαλλοδοξία τους την μωρή, αλλά φταίνε και οι ίδιοι.

Όποιος δεν έχει κρίση, αλλά απλά οπλοστάσιο και κριτική, από θέση είναι από μόνος του άδικος και κατεστραμμένος. Δεν έχει ανάγκη την ανοησία των άλλων. Για να ξέρουμε τί λέμε. Καί έρχεται ώρα για ευθύνη λόγου! Δεν προσπερνιόνται τα πάντα εν σιωπή!

Πηγή: 15 Ιανουαρίου 2015 / sophia-ntrekou.gr


Περισσότερα: Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


Βιντεο/αφιέρωμα στην Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου
το οποίο ανανεώθηκε στις 11 και 12 Ιουλίου του 2015

Απολυτίκιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Ποίημα μοναζουσών Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου
Ιωάννου του Θεολόγου, Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Απολυτίκιο Ήχος πλ. α' «Τον συνάναρχον λόγον»:
Της ενθέου αγάπης το πυρ δεξάμενος υπερβαλούση
ασκήσει εδόθης όλως Θεώ και παράκλησις πολλών
ανθρώπων γέγονας Θείοις λόγοις νουθετών, προσευχαίς
θαυματουργών Παΐσιε θεοφόρε και νυν απαύστως
πρεσβεύεις υπέρ παντός του κόσμου Όσιε.

Ψάλλουν οι μοναχές της Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κατά
την Πατριαρχική αγρυπνία της 1ης εορτής του Αγίου στις 12 Ιουλίου 2015.













Βίντεο: Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και 
κατάνυξη με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, προεξάρχοντος 
της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η πρώτη 
Πατριαρχική Αγρυπνία προς τιμή και μνήμη του Αγίου 
Παϊσίου του Αγιορείτου μετά την αγιοκατάταξή Του.














Πατριαρχική Ι. Αγρυπνία / Εορτή Οσίου Παϊσίου 
στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης στις 12 Ιουλίου 2015 













Ομιλία Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου 
Κατά τη Θεία Λειτουργία της Εορτής του Αγίου Παϊσίου













Αγρυπνία στη Σουρωτή προς τιμήν του π. Παϊσίου 2011














Δείτε σχετικά: