Ο ορθόδοξος θανατοποινίτης Αντώνιος (Frank Atwood) και το χρονικό της εκτέλεσης του π. Εφραίμ (video)

Αντώνιος-π. Εφραίμ (Άτγουντ): «Είμαι αθώος»

Άνθρωποι, οι απάνθρωποι

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου, Αρθρογράφος
(Sophia Drekou, BSc in Psychology)


Εκτελέστηκε τελικά, ο θανατοποινίτης της Αριζόνα, Φρανκ Άτγουντ. Μέχρι το τέλος της ζωής του υποστήριζε πως ήταν αθώος. Αλλά και ένοχος να ήταν...

Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζονται οι χιλιάδες χιλιάδων των θανατοποινιτών, θύματα της ανίερης, αντιχριστιανικής και καταδικαστέας ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ. Χώρες «δημοκρατικές» και «ευαίσθητες» σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως κακή ώρα η Αμερική, κανονικά θα 'πρεπε να την είχαν καταργήσει προ πολλού.

Όσοι επιμένουν στην διατήρησή τής βάρβαρης αυτής ποινής
ή ζητούν την επαναφορά της, είναι αξιολύπητοι.

Η ίδια η θανατική ποινή είναι ένας φόνος.

Καταδικασμένος από τους ανθρώπους, ελεύθερος εν Χριστώ.
Εύχεσθαι υπέρ αυτού και υπέρ όλων των θανατοθέντων .✟.

Η Απόφαση

Εκτελέστηκε ο ορθόδοξος θανατοποινίτης Αντώνιος (Φρανκ Άτγουντ - Frank Atwood), σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10:16 π.μ. τοπική ώρα (20:16 ώρα Ελλάδος). Λίγες ώρες πριν τον εκτελέσουν είχε λάβει το μοναχικό σχήμα με το όνομα Εφραίμ. Ήταν 66 ετών.

Επί σχεδόν 40 χρόνια έγκλειστος στις φυλακές της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο 66χρονος Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 20:00 ώρα Ελλάδος την Τετάρτη στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της πόλης Φλόρενς.

Το Χρονικό της εκτέλεσης

10:55 π.μ.: Ο ιερέας του Άτγουντ στην αίθουσα εκτελέσεων. Περίπου 40 άτομα ήταν παρόντα κατά την εκτέλεση του Άτγουντ - ανάμεσά τους, η Ντέμπι Κάρλσον, η μητέρα της Βίκι Λιν και η Ρέιτσελ Άτγουντ, η σύζυγος του Φρανκ Άτγουντ.

Σύμφωνα με μάρτυρες των μέσων ενημέρωσης, ο Άτγουντ μεταφέρθηκε στην αίθουσα εκτελέσεων και τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν δεμένος μέσα. Παρέμεινε ήρεμος σε όλη τη διαδικασία και οι μάρτυρες είπαν ότι χαμογέλασε στη σύζυγό του πολλές φορές.

Τον νάρκωσαν στις 10:10 π.μ. και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 10:16 π.μ.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα των μέσων ενημέρωσης Μπαντ Φόστερ, ο ιερέας του Άτγουντ βρισκόταν στην αίθουσα εκτελέσεων μαζί του. Πρόσθεσε ότι αυτή η εκτέλεση ήταν «πιθανώς η πιο ειρηνική» που έχει δει.

Ο Frank Atwood επέλεξε να κάνει μια τελική δήλωση. Σύμφωνα με τον Frank Strada, διευθυντή του Τμήματος Διορθώσεων της Αριζόνα, αυτή ήταν η τελική του δήλωση:
«Ευχαριστώ, πολύτιμο πατέρα, που ήρθες σήμερα και με ποίμησες στην πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω την όμορφη σύζυγό μου που με αγάπησε με ό,τι έχει. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τη νομική μου ομάδα, και πάνω από όλα, τον Ιησού Χριστό που μέσω Αυτής της άδικης δικαστικής διαδικασίας με οδήγησε στη σωτηρία μου. Προσεύχομαι ο Κύριος να μας ελεήσει όλους».

— Τσέλσι Κέρτις

10:35 π.μ.: Ο Άτγουντ εκτελέστηκε.

Ο Frank Jarvis Atwood, 66, εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση για την απαγωγή και τη δολοφονία της 8χρονης Vicki Lynne Hoskinson το 1984 πράγμα το οποίο δεν έχει διαπράξει ποτέ.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα Μαρκ Μπρνοβιτς, ο Άτγουντ εκτελέστηκε στις 10:16 π.μ.

Η θανατηφόρα ένεσή του έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την εκτέλεση του Κλάρενς Ντίξον τον Μάιο — η πρώτη στην πολιτεία από το 2014.


Είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1984 για τη δολοφονία ενός κοριτσιού. Πρόκειται για τη δεύτερη εκτέλεση στην Πολιτεία της Αριζόνα, από τότε που οι αξιωματούχοι άρχισαν να επιβάλλουν τη θανατική ποινή τον Μάϊο μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια παύσης.

Ο Άτγουντ, ο οποίος βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος πριν από περίπου δύο δεκαετίες, υποβλήθηκε σε θανατηφόρο ένεση στις κρατικές φυλακές στη Φλόρενς της Αριζόνα, για τη δολοφονία της 8χρονης Βίκι Χόσκινσον (Vicki Hoskinson).

Σημειώνεται ότι, ο Άτγουντ δήλωνε αθώος μέχρι σήμερα.

Τον περασμένο μήνα, ο Ατγούντ αρνήθηκε να επιλέξει μεταξύ θανατηφόρου ένεσης και θαλάμου αερίων και έτσι, βάσει νόμου της πολιτείας, θα υποβληθεί στο πρώτο.

Παρόλο που δεν επέλεξε τον θάλαμο αερίων, ο Άτγουντ προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίων των εκτελέσεων με αέρια που εφαρμόζει η πολιτεία της Αριζόνας.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο πελάτης τους έχει δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ των νόμιμων μεθόδων εκτέλεσης και πρότειναν στην πολιτεία να αλλάξει το υδροκυάνιο σε άζωτο, επειδή το άζωτο θα προκαλούσε «ανώδυνο θάνατο». Οι εισαγγελείς της Αριζόνα υποστηρίζουν ότι οι εκτελέσεις με άζωτο δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένες.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ατγούντ η χρήση υδροκυανίου – το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί για την εξόντωση Εβραίων στο Άουσβιτς – είναι αντισυνταγματική και δημιουργεί δυσβάσταχτα επίπεδα πόνου κατά την εκτέλεση.

Ο Άτγουντ ήταν ο 39ος κατά σειρά θανατοποινίτης που οδηγήθηκε σε εκτέλεση στην πολιτεία της Αριζόνα από το 1992. 

Ο Frank Atwood, βαπτίστηκε ορθόδοξος το 2000 ως Αντώνιος και έλαβε το μοναχικό σχήμα στις 7 Ιουνίου 2022, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Αντωνίου Αριζόνας Παΐσιο, λαμβάνοντας το όνομα Εφραίμ.

Τα τελευταία χρόνια είχε ασπαστεί την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους μητροπολίτες Λεμεσού και Ναυπάκτου.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ Arizona Republic
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ Θανατοποινιτών ΑΡΙΖΟΝΑ https://t.co/wSd8ILtHUK
Frank Jarvis Atwood, 66, was executed by lethal injection for the
1984 kidnapping and murder of 8-year-old Vicki Lynne Hoskinson.


Kostis Bassogiannis: Αιωνία η μνήμη τού πιθανότατα αθώου Frank Atwood που δολοφονήθηκε σήμερα από την πολιτεία τής Αριζόνα με θανατηφόρα ένεση υδροκυανίου.

Τραγικές μορφές, παραδομένες στην μικροαστική κουλτούρα τής ικανοποίησης μέσω αντεκδίκησης, οι γονείς τού θύματος. Που μετά το κακό που τους βρήκε χάνοντας την κορούλα τους, έπεσαν σε ένα ντροπιαστικό σφάλμα: να πανηγυρίζουν για τον θάνατο ενός ανθρώπου που είναι μάλλον θύμα δικαστικής πλάνης.

Πιστεύω ότι η θανατική ποινή είναι πλέον στην εποχή μας μια άχρηστη και παράλογη αγριότητα, ένα έγκλημα που τελείται από ολόκληρη την κοινωνία και την καθιστά ένοχη μαζικής ύβρεως. Έχει τις ρίζες του σε κτηνώδεις προϊστορικές αναγκαιότητες και πρέπει κάποτε να καταργηθεί σε όλο τον κόσμο. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα για την ανθρώπινη κοινωνία, που πλέον λειτουργεί πολύ λιγότερο με όρους παραδειγματισμού και οδεύει προς μια ορθολογική λειτουργία πειθούς.

Όσοι επιμένουν στην διατήρησή τής βάρβαρης αυτής ποινής ή ζητούν την επαναφορά της, είναι αξιολύπητοι.

by Sophia-Ntrekou.gr | Αέναη επΑνάσταση


Η τελευταία δήλωση του θανατοποινίτη Αριζόνας, Αντώνιου

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να απευθυνθώ σε σας. Ονομάζομαι Φρανκ Άτγουντ και πρόκειται να εκτελεστώ από την Πολιτεία της Αριζόνας στις 10:00 π.μ. (GR & CY 8:00μμ) της 8ης Ιουνίου 2022. Είμαι καταδικασμένος να πεθάνω για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα, αλλά θα αφήσω τα στοιχεία που υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες και τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι δικηγόροι μου, να μιλήσουν για την αθωότητά μου. Επειδή αυτή είναι η τελευταία μου ευκαιρία να απευθυνθώ σε οποιαδήποτε ομάδα, είναι πρόθεσή μου να μιλήσω από την καρδιά μου όσο πιο ειλικρινά και αληθινά μπορώ.

Επειδή ανήκω στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη στην πραγματικότητα ότι η ψυχή μου θα ζήσει αιώνια στον Παράδεισο με τον Κύριο Ιησού Χριστό, τον οποίο γνώρισα, υπακούω και αγαπώ. Επιτέλους, θα ελευθερωθώ από τους γήινους δεσμούς που έχουν σακατέψει το σώμα μου και μου προκαλούν βασανιστικό πόνο. Και δεν θα ζω πια σε έναν κόσμο στον οποίο οι άλλοι υποφέρουν από την ίδια μου την ύπαρξη.

Στην οικογένεια τής Vicki Lynn Hoskinson, μπορώ να πω ειλικρινά ότι, ενώ ξέρω ότι δεν θα πιστέψετε ποτέ ότι δεν την απήγαγα… δεν το έκανα! Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο πόνος σας είναι όσο πιο αληθινός μπορεί να είναι με οτιδήποτε άλλο σε αυτή την ζωή, και η βαθιά προσευχή μου είναι ότι ο θάνατός μου θα δώσει σε εσάς και στους δικούς σας κάποια μορφή ανακούφισης και τέλος στην ατελείωτη δυστυχία και το μαρτύριό σας.

Θα φύγω από αυτόν τον κόσμο με ευγνωμοσύνη και αγάπη στην καρδιά μου για κάποιους πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους. Στην για τριάντα χρόνια αγαπημένη σύζυγό μου, την Σάρα, που με συντρόφευσε σε καλές και χειρότερες εποχές, την αφοσιωμένη σύντροφό μου στην ελληνορθόδοξη πίστη, την αγάπη της ζωής μου και την καλύτερή μου φίλη... Σε αγαπώ και σε ευχαριστώ.

Επίσης, στον πνευματικό μου πατέρα Γέροντα Παΐσιο, που με ποίμαινε με αγάπη τις τελευταίες δεκαετίες προς υπακοή στις εντολές του Χριστού, στην κάθαρση και στον φωτισμό. Γεροντά μου, η αγάπη μου για σένα υπερβαίνει κάθε έκφραση. Επίσης στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και πολλά Μοναστήρια σε όλη την Κύπρο, την Ελλάδα και τις Η.Π.Α., οι συνεχείς προσευχές σας με στήριξαν και μέχρι την τελευταία μου πνοή θα συνεχίσω τις προσευχές μου για εσάς και επικαλούμαι τις προσευχές σας να με βοηθήσουν όταν θα περάσω τα τελώνια.

Ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτουργό της επιστροφής μου στον Οίκο (στην Εκκλησία), Μητροπολίτη Αθανάσιο, τον διαφωτιστή μου, στον Μητροπολίτη Ιερόθεο, επίσης στον Γέροντα Νικόδημο, στον π. Φιλάρετο και στον μοναχό Σωφρόνιο.

Πρέπει επίσης να αναφέρω τους φίλους μου και την νομική μου ομάδα. Τον Σαμ, τον Έβαν, τον Τζο, τον Ντέιβιντ και την Έιμι, που αποτελούν την ακούραστη εκπροσώπησή μου ενάντια στον μηχανισμό του θανάτου της κοινωνίας. Η υποστήριξή σας ήταν καταπληκτική και εκτιμήθηκε βαθιά. Φίλοι μου Νίκο και Πάνο, εύχομαι ο Θεός να ευλογεί πλούσια την καλοσύνη σας, σας ευχαριστώ! Τέλος, μερικοί υποστηρικτές, όπως ο Michael Zoosman, με το "L'Chaim, Jews Against the Death Penalty" και ο Abe Bonowitz, με το "Death Penalty Action". Μπράβο εκ μέρους μου και εκ μέρους των θανατοποινιτών της Αμερικής για τον ατελείωτο αγώνα σας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Ελένη και τον Επίσκοπο Επιφάνιο. Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω όλη η ανθρωπότητα να προσευχηθεί στον Χριστό να μας ελεήσει, να μας δώσε το έλεος που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα λόγω της τραγικής μας έλλειψης προσευχής και μετάνοιας. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να σας απευθυνθώ σήμερα. Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».


Το χρονικό

Τον Σεπτέμβριο του 1984, ο Φρανκ Τζάρβις Ατγουντ βρισκόταν σε μια γειτονιά του Τούσον όταν ένα μικρό κορίτσι εξαφανίστηκε καθώς πήγαινε με το ποδηλατάκι της για να ταχυδρομήσει μια κάρτα γενεθλίων. Στις 11 Απριλίου του 1985, σχεδόν εφτά μήνες από την εξαφάνιση, ο σκελετός της μικρής βρέθηκε σε έρημο έξω από την πόλη της Τουσόν. Τότε οι εισαγγελείς με βάση κάποια στοιχεία και χρώμα από το ροζ ποδήλατο της μικρής Βίκι στο αυτοκίνητο του Ατγουντ, προχώρησαν στην σύλληψή του με τις κατηγορίες της απαγωγής και δολοφονίας.

Το βεβαρημένο ποινικό του μητρώο για υποθέσεις παιδοφιλίας και απαγωγής ανηλίκου τον έκανε εύκολο στόχο για τις αρχές, αν και υπήρχε ένας άλλος ύποπτος που εθεάθη με το θύμα, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες, ώρες αφότου ο Φρανκ υποτίθεται ότι είχε απαγάγει το μικρό κορίτσι.

Τα προηγούμενα εγκλήματα του Φρανκ για τα οποία είχε φυλακιστεί τον έφερναν στις Αρχές ως τον πιο πιθανό ύποπτο και οι ενδείξεις τον έκαναν εύκολο στόχο.

Η μοίρα του είχε ήδη προδιαγραφεί και ο Φρανκ Ατγουντ, που δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει αθώος για αυτό το έγκλημα, καταδικάστηκε σε θάνατο και μπήκε από τότε στη λίστα των υπό εκτέλεση καταδίκων. Έχοντας ήδη 35 χρόνια στην φυλακή, μετράει πλέον αντίστροφα τα λίγα εικοσιτετράωρα που του μένουν μέχρι την 8η Ιουνίου. Την προδιαγεγραμμένη από την ανθρώπινη δικαιοσύνη τελευταία ημέρα της ζωής του.

Όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή ο Φρανκ σπούδασε νομική και θεολογία, ώσπου μια μέρα μέσα από τα βιβλία που διάβαζε ανακάλυψε τυχαία την ύπαρξη του σημερινού Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, ο οποίος τότε ήταν ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά στην Κύπρο.

Μεταξύ τους αναπτύχθηκε πνευματική σχέση, με τον Κύπριο ιεράρχη να έχει επισκεφθεί δυο φορές τον Αμερικανό κατάδικο, ενώ όπως ο ίδιος αφηγείται, σε ένα ακόμη ταξίδι του πέρυσι στην Αμερική, δεν του επέτρεψαν να δει τον Ατγουντ για 3η φορά.

Ο Φράνκ Ατγουντ βαφτίστηκε χριστιανός και έλαβε το όνομα Αντώνιος. Με την βοήθεια και του γέροντος Εφραίμ στην έρημο της Αριζόνας, βρήκε «το φως στην ψυχή του,» όπως γράφει και στο βιβλίο για την προσωπική του ιστορία που προλογίζει ο Μητροπολίτης Λεμεσού «Φως μέσα από τα κάγκελα» (Εκδόσεις Πολιτεία). Το ίδιο συνέβη και στη Ραχήλ, μια άγνωστη κοπέλα που συγκινημένη από την ιστορία του, θέλησε να τον στηρίξει. Βαφτίστηκε και εκείνη ορθόδοξη χριστιανή, ονομάστηκε Σάρα και παντρεύτηκε τον μελλοθάνατο Αντώνιο -Φρανκ Ατγουντ.

Η εκτέλεση του Άτγουντ είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιουνίου 2022.

Έχει μέχρι τις 19 Μαΐου το δικαίωμα να επιλέξει τη μέθοδο εκτέλεσης του ανάμεσα στον θάλαμο αερίων ή τη θανατηφόρα ένεση. Αν δεν επιλέξει, τότε η Πολιτεία θα προχωρήσει στην εκτέλεσή του με τη μέθοδο της ένεσης.

Οι δικηγόροι του Aτγουντ έχουν υποστηρίξει ότι η πολιτεία οφείλει να παράσχει πληροφορίες που να διασφαλίζουν του ότι τα υλικά που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση του Aτγουντ θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Άτγουντ, Τζόζεφ Πέρκοβιτς, είπε ότι η Σωφρονιστικές Αρχές παρουσιάζουν «ψεύτικες επιλογές» στον κατάδικο.

Ο Πέρκοβιτς είπε ότι το δέσιμο του Άτγουντ σε ένα τραπέζι σε ύπτια θέση για τη θανατηφόρα ένεση θα του προκαλούσε «μέγιστη ένταση του πόνου» λόγω μιας σοβαρής πάθησης της σπονδυλικής στήλης (λόγω της οποίας μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι) ενώ το αέριο κυανίου που το Τμήμα Σωφρονισμού θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στο θάλαμο αερίων θα προσέθετε οδύνη στον ήδη βασανιστικό πόνο και την ταλαιπωρία του.


«Υποδεικνύοντας το κυανιούχο αέριο ως τρόπο εκτέλεσης, το Τμήμα Σωφρονισμού αναγκάζει κυνικά τον κ. Άτγουντ να αποδεχθεί το βασανιστήριο μιας θανατηφόρας ένεσης, παίζοντας με την εκδοχή της ζοφερής μοίρας που είχε ο τελευταίος κατάδικος που υποβλήθηκε σε αυτή την μέθοδο στην Αριζόνα», είπε ο Πέρκοβιτς. «Εάν η αρμόδια αρχή αποτυγχάνει να αναθεωρήσει τις διαδικασίες της για την παροχή μιας συνταγματικής μορφής θανατηφόρου αερίου, τότε ο νόμος της Αριζόνα θα πρέπει να αναθεωρηθεί για να επιτρέψει την εκτέλεση με εκτελεστικό απόσπασμα, μια απλή και φθηνή μέθοδο που χρησιμοποιείται από την εφεύρεση των πυροβόλων όπλων».

Η τελευταία εκτέλεση που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτεία της Αριζόνα ήταν το 2014, όταν εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση ο Τζόσεφ Γουντ. Η συγκεκριμένη εκτέλεση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, δεδομένου ότι η φρικτή διαδικασία διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες με τον κατάδικο να υποφέρει πριν καταλήξει βασανιστικά με σπασμούς. Από τότε σταμάτησαν οι εκτελέσεις των μελλοθανάτων που βρίσκονται στη λίστα.

Ο Άτγουντ θα είναι ο δεύτερος θανατοποινίτης που θα εκτελεστεί στην Αριζόνα μέσα σε δύο μήνες. Θα προηγηθεί η εκτέλεση του Κλάρενς Ντίξον στις 11 Μαΐου, το αίτημά για επιείκεια του οποίου απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο 65χρονος Ντίξον καταδικάστηκε το 2008, μετά από τεστ DNA για την δολοφονία το 1978 της Ντιάνα Μπόουντιαν, μιας 21χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Μέσα στο κελί για χρόνια, ο Φρανκ σπουδάζει νομική και θεολογία, μέχρι που ανακαλύπτει τυχαία την ύπαρξη του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, που τότε ήταν ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά.

«Είχε γραφτεί ένα βιβλίο από κάποιον καθηγητή Πανεπιστημίου Κύπριο, τον Κυριάκο Μαρκίδη, το «Όρος της Σιωπής». Μέσα σ` αυτό το βιβλίο αναφερόταν το όνομά μου και ο Φρανκ. Ανακάλυψε το Μοναστήρι της Μονής της Παναγίας του Μαχαιρά και εμένα βέβαια και μου έστειλε ένα γράμμα. Και απ` εκεί άρχισε η αλληλογραφία μεταξύ μας, η οποία κατέληξε στο να βαφτιστεί ορθόδοξος χριστιανός».

Ο Φρανκ λαμβάνει το όνομα Αντώνιος. Με τη βοήθεια και του γέροντος Εφραίμ στην έρημο της Αριζόνας βρίσκει – όπως λέει – το φως στη ψυχή του. Το ίδιο και η Ραχήλ… μια άγνωστη κοπέλα που συγκινημένη απο την ιστορία του, θέλησε να τον στηρίξει. Βαφτίστηκε, επίσης χριστιανή, ονομάστηκε Σάρα και εν τέλει τον παντρεύτηκε.

Ο αγώνας τους κοινός, με συνοδοιπόρο πάντα τον Μητροπολίτη Λεμεσού.

«Πήγα δύο φορές και τον είδα. Την τρίτη φορά που πήγα στην Αμερική πριν από ένα χρόνο, δεν μου επέτρεψαν να τον δω, δυστυχώς».

Τριάντα τέσσερα (34) χρόνια μετά και λίγες μόνο μέρες προτού η θανατική ποινή εκτελεστεί, ο Λεμεσού Αθανάσιος διαμηνύει ακράδαντα την αθωότητά του.

«Γι` αυτό το θέμα που καταδικάστηκε σε θάνατο είμαι βέβαιος ότι δεν το έκανε, γιατί μου το εξομολογήθηκε ότι δεν το έκανε. Έκανε άλλες ανοησίες, κι άλλες τρέλες βέβαια ο Φρανκ, πριν γνωρίσει τον Χριστό, πριν να μπει στη μετάνοια».

LIVE VIDEOS: Η Εκτέλεση του π. Εφραίμ
(Frank Atwood) State of Arizona των ΗΠΑ.












Το ιστορικό της καταδίκης

Ο Αντώνιος καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού το 1984. Ο ίδιος το αρνείται και δηλώνει αθώος.

Η Βίκι Χόσκινσον ήταν μόλις 8 χρονών. Ήταν ένα χαρούμενο παιδί, που λάτρευε τους γονείς του και τα αδέρφια του. Της άρεσε το σχολείο και οι συμμαθητές της την αγαπούσαν.

Ένα μεσημέρι του 1984 η 8χρονη Βίκι, βγήκε από το σπίτι στο Tuscon της Αριζόνα για να πάει μισό τετράγωνο παρακάτω σε ένα κοντινό γραμματοκιβώτιο και να στείλει μια ευχητήρια κάρτα σε μια συμμαθήτρια της που είχε γενέθλια.


Η μικρή Βίκι δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι της. Την έψαχναν για μήνες. Οι γονείς της είχαν την ελπίδα ότι το κοριτσάκι τους μπορεί να είναι ζωντανό και απλά να έχει φύγει. Μέχρι που μια μέρα μετά από μισό χρόνο, τα λείψανα της βρέθηκαν στην έρημο. Κάποιος την είχε δολοφονήσει και την είχε μεταφέρει εκεί. Εξαιτίας της κατάστασης που βρέθηκε το παιδί, δεν κατέστη δυνατόν να αποδειχθεί σεξουαλική κακοποίηση.


Ως βασικός ύποπτος είχε θεωρηθεί ο Φράνκ Άτγουντ ένας 38χρονος τότε, άνδρας ο οποίος και συνελήφθη. Σε όλες τις δίκες που έγιναν μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Άτγουντ υποστήριζε ότι δεν σκότωσε εκείνος το κοριτσάκι και ότι είναι αθώος.


Σε όλες τις δίκες όμως τα στοιχεία ήταν συντριπτικά και οι ένορκοι και οι δικαστές τον έκριναν ένοχο. Μάλιστα τον καταδίκασαν στην πιο βαριά ποινή. Αυτή της εκτέλεσης με θανατηφόρα ένεση. Ο ίδιος έλεγε ότι τα στοιχεία τα είχε «φυτέψει» η αστυνομία για να καταδικαστεί και ότι ο πραγματικός δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος.

ΔΕΙΤΕ: Έμεινε 36 χρόνια στην φυλακή για 50 δολάρια


Η ποινή εκτελέστηκε αφού απορρίφθηκε και η ύστατη έφεση κατά της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Άτγουντ είναι ο δεύτερος θανατοποινίτης που σε διάστημα ενός μήνα εκτελείται στην Πολιτεία της Αριζόνα.

Οι δικηγόροι μάλιστα είχαν υποστηρίξει ότι μια εκφυλιστική ασθένεια που έχει ο Άτγουντ στη σπονδυλική στήλη και τον νωτιαίο μυελό, θα κάνει βασανιστικά επώδυνο τον θάνατο του.

Βαπτίστηκε ορθόδοξος

Μέσα στα ατελείωτα χρόνια στη φυλακή ο Άτγουντ άρχισε να διαβάζει και να μελετά θρησκευτικά κείμενα. Έτσι ήρθε σε επαφή με την Ορθοδοξία. Σιγά σιγά άρχισε να επικοινωνεί με μοναχούς και πνευματικούς πατέρες της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.


Αντάλλασσε μάλιστα και επιστολές με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητή της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας Ιερόθεο. Ο Άτγουντ έμαθε Ελληνικά και αποφάσισε να βαπτιστεί μέσα στη φυλακή.

Η βάπτιση έγινε το 2000, μέσα στη φυλακή από τον ηγούμενο Παϊσιο του ορθόδοξου μοναστηριού του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνα. Πήρε το όνομα «Αντώνιος». Ο Άτγουντ κατά την διάρκεια της μακροχρόνιας φυλάκισής του έκανε ανώτατες σπουδές, στην αγγλική γλώσσα, στη νομική και στη θεολογία. Λίγες ώρες πριν εκτελεστεί ο Αντώνιος έλαβε και το μοναχικό σχήμα από τον ηγούμενο της ίδιας μονής, παίρνοντας το όνομα Εφραίμ.


Το τελευταίο γράμμα

Ο Άτγουντ έστειλε στις 6 Ιουνίου, δυο μέρες πριν ένα από τα τελευταία του mail προς τον Μητροπολίτη Ιερόθεο: «Εἶμαι ὁ πιό μισητός φυλακισμένος στίς φυλακές τῆς Ἀριζόνα. Τό ταξίδι ἦταν πολύ μακρύ καί δύσκολο. Μέσα ἀπό αὐτό, ὁ Θεός μέ ἔχει κουβαλήσει μέ ἀγάπη, καί τώρα προσεγγίζω τήν πόρτα τοῦ θανάτου μέ ἐλπίδα, μέ τήν ἐλπίδα τῆς κουρᾶς, τοῦ μαρτυρίου καί τοῦ Παραδείσου. Φαίνεται ἀλαζονικό νά τό πῶ! Ἀλλά ἀρχίζω νά καταλαβαίνω καί νά ἀγκαλιάζω τήν Χάρη τοῦ Θεοῦ. Νά ’ναι εὐλογημένο! Μέ πολλή ἀγάπη ἐν Χριστῷ, Ἀντώνιος (ἕνας ἁμαρτωλός)».

Frank Jarvis Atwood was executed at the Arizona State Prison Complex

Αντώνιος-π. Εφραίμ (Άτγουντ): «Είμαι αθώος»

Η ίδια η θανατική ποινή αποτελεί μια πράξη δολοφονίας.
Ο Θεός να τον αναπαύσει .✟. Χριc†οc Ανέc†η .✟.

Τι συμπεραίνω από την εκτέλεση του Αντωνίου Άτγουντ 

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δε γνωρίζω αν είναι αθώος. Δεν μπορώ να ξέρω τη μετάνοια που μπορεί να έχει ή να μην έχει αλλοιώσει την ψυχή του προς το καλύτερο. Αυτή όμως η περίπτωση (αυτός ο συνάνθρωπός μας, αλλά και εν Χριστώ αδελφός μας) είναι για μένα ένα σπουδαίο τεκμήριο κατά της θανατικής ποινής έτσι κι αλλιώς.

Φυσικά, καλούμαστε να προσευχόμαστε όχι μόνο για τον αδελφό μας Αντώνιο αλλά και για κάθε ψυχή που βρίσκεται στις φυλακές και κάθε ψυχή που βρίσκεται μέσα στην αμαρτία.

Ο αδελφός μας, με τη στάση του απέναντι στο θάνατο και στους κατηγόρους του, πιθανόν να καταλήξει ένας σύγχρονος μάρτυρας και άγιος. Ας μην προτρέξουν οι «ηθικοί» αναγνώστες μας να πουν ότι είναι ένας φονιάς - που μπορεί και να μην είναι. Ακόμη κι αν είναι, ναι, κι ένας φονιάς με τη μετάνοια μπορεί να γίνει άγιος. Γι' αυτό, όσοι φονιάδες (άμεσοι ή έμμεσοι, φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί) διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σας παρακαλώ, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και σπεύστε προς τον Χριστό...

Πάντως η θανατική ποινή δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από τους χριστιανούς. Ας κρατήσουμε αυτή, αν μη τι άλλο, τη διαπίστωση.

«Κάτω από το πρίσμα της ευαγγελικής και ιεράς παραδόσεως είναι αντιευαγγελική και αντίχριστη φρικαλεότητα να φονεύεται ο αμαρτωλός λόγω της αμαρτίας. Εν προκειμένω καμία ιερά εξέτασις δε μπορεί να ανακηρυχθεί ιερά. Σε τελευταία ανάλυση, όλοι οι ουμανισμοί φονεύουν τον αμαρτωλό λόγω της αμαρτίας, εξοντώνουν τον άνθρωπο μαζί με την αμαρτία του. Διότι δεν θέλουν το Θεάνθρωπο, ο Οποίος είναι η μόνη σωτηρία του ανθρώπου και από την αμαρτία και από το θάνατο και από το διάβολο.

Εκείνος που δεν είναι υπέρ του Θεανθρώπου είναι ως εκ τούτου κατά του ανθρώπου, και είναι ως εκ τούτου δολοφόνος του ανθρώπου, και ακόμη είναι ως εκ τούτου και αυτόχειρας. […] Μεταχειριζόμενος κατ’ αυτό τον τρόπο τον αμαρτωλό, ο ουμανιστικός άνθρωπος αναπόφευκτα αυτοκτονεί: φονεύει την ίδια την ψυχή του, παραδίδει τον εαυτό του στην κόλαση, σε αιώνια συναναστροφή με το διάβολο, αυτόν τον έκπαλαι "ανθρωποκτόνο" (κατά Ιωάννην 8, 44)».

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς (Σερβία), 1894-1979, Άνθρωπος και Θεάνθρωπος.

Από την ανάρτησή μας Υπέρ των αμαρτωλών

Ευχαριστώ.

Η πρώτη και τελευταία αγκαλιά ή κραταιά ως θάνατος αγάπη


Aπό την Εξόδιο ακολουθία του μοναχού Εφραίμ του θανατοποινίτη. 

Ο Αντώνιος-π. Εφραίμ με τη σύζυγο του Σάρα-Ραχήλ και τον γέροντα του Παΐσιο από την Αριζόνα...

Η Σάρα, πρώην εβραία στο θρήσκευμα, δικηγόρος, αγγίζει για πρώτη φορά ίσως τον σύζυγό της. Δεν επιτρεπόταν να βρεθούν στον ίδιο χώρο, ούτε και στον γάμο τους. Υπήρχε δηλαδή τζάμι με τηλέφωνο, όπως στις ταινίες...

Καλή αντάμωση !!!

ΕΛΕΝΑ [τί και πώς]: Στην μακρά δημοσιογραφική μου διαδρομή, έχω δει και ακούσει τόσες πληροφορίες και τόσες εικόνες και φωτογραφίες που δύσκολα πια εντυπωσιάζομαι.
Και όμως με αυτή την φωτογραφία συγκλονίστηκα!

Ίσως και να είναι μακράν η πιο συγκλονιστική και η πιο ρεαλιστική από όσες έχω δει.
Επίσης αυτή που είναι αδύνατον να την δεις χωρίς δάκρυα...

Στην αγκαλιά του Θεού και της γυναίκας του, στην ασφάλεια και την τιμή του ράσου και υπό το βλέμμα του πνευματικού του πατέρα ο οποίος του σκέπαζε το κεφάλι με το πετραχήλι και τον σταυρό την ώρα της εκτέλεσης...

Περίπου ένας... ευτυχισμένος θάνατος


Εὐτυχισμένοι εἶστε ὅταν σᾶς κατηγορήσουν οἱ ἄνθρωποι
καὶ σᾶς διώξουν καὶ σᾶς συκοφαντήσουν μὲ ψεύδη ἐξαιτίας Μου.

Χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς.

Ποῦ νῦν συγγενεῖς τε καὶ φίλοι; Ἄρτι χωριζόμεθα, ὅνπερ ἀναπαῦσαι Κύριος εὐξώμεθα.


ΒΙΝΤΕΟ Αποκαλυπτικό: Όλη η αλήθεια για το έγκλημα
του θανατοποινίτη της Αριζόνας, με αδημοσίευτο υλικό FBI

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την εκτέλεση του π. Εφραίμ (πρώην Αντώνιου-Frank J Atwood) που διενεργήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνας, την 8η Ιουνίου 2022 με θανατηφόρα ένεση για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Μετά από παράκληση πολλών συνδρομητών μας, παραθέτουμε σε αυτό το βίντεο την ακριβή σειρά με την οποία διαδραματίστηκαν όλα τα γεγονότα: από την απαγωγή της Vicki Lin Hoskinson, μέχρι και την εκτέλεση του Φρανκ, καταθέτοντας αρκετά τεκμήρια που αποδεικνύουν την αθωότητά του, ως προς αυτό το έγκλημα. Είναι πάρα πολλά που αφήσαμε πίσω, λόγω συντομίας.

Σκοπός δεν την ήταν να τα παραθέσουμε όλα εδώ, αλλά να μπει η μπερδεμένη αυτή ιστορία, σε κάποια σειρά και ταυτόχρονα να κοινοποιήσουμε αντικειμενικά όλα τα τεκμήρια, ακόμα και εκείνα που το FBI για δικούς τους λόγους, ποτέ δεν αποκάλυψαν στο κοινό.




Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος για την
εκτέλεση του θανατοποινίτη μοναχού Εφραίμ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μιλά
μετά την εκτέλεση της θανατικής ποινής του μοναχού Εφραίμ,
στην εκπομπή του με τίτλο «Επερώτησαν τον Πατέρα σου»,
στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα:

«[…] Μέσα στη φυλακή σιγά-σιγά βρήκε το Θεό, βρήκε τον εαυτό του, βρήκε την Ορθόδοξη Εκκλησία. Με θαυμαστό τρόπο έφτασε να επικοινωνήσουμε μαζί. Στη συνέχεια εγώ φρόντισα και εστάλη ο πατήρ Παΐσιος εκεί και τον βάφτισε και μετά ανέλαβε την πνευματική του προστασία και ευθύνη. Κοινωνούσε συχνά, ζούσε πνευματικά, μελέτησε την Ορθόδοξη Θεολογία εις βάθος και ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ζούσε την υπόθεση του θανάτου του καθημερινά.

Όταν έφτασε η ώρα που θα τον εκτελούσαν, αυτός με πολλή υπομονή, με πάρα πολλή υπομονή -οι αστυνομικοί που ήταν κοντά του, ομολογούν οι ίδιοι, ότι πρώτη φορά είδαν άνθρωπο να έχει τόση ειρήνη την ώρα του θανάτου του και μάλιστα τους υπέδειξε ο ίδιος και τη φλέβα γιατί δεν την έβρισκαν (δεν έβρισκαν τη φλέβα οι γιατροί να του βάλουν το φάρμακο και τους βοήθησε να τη βρουν)- ήταν χαμογελαστός. Χαμογελούσε σε όλους, στη σύζυγό του. Αφού την προηγούμενη μέρα έλαβε και το αγγελικό σχήμα των μοναχών και ονομάστηκε Εφραίμ μοναχός, κοινώνησε κι έτσι έφυγε από αυτό τον κόσμο λέγοντας τις τελευταίες του λέξεις:


“Ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους”.

Και συγχώρεσε τους ανθρώπους που τον έβριζαν διότι μέχρι και την τελευταία του στιγμή κάποιοι πήγαν εκεί και του έλεγαν λόγια βαριά και δύσκολα. Και η τελευταία του επιστολή, που μας έστειλε, ήταν πάρα πολύ συγκλονιστική για αυτά τα οποία έλεγε ο ίδιος μέσα. Δεν κατέκρινε κανέναν. Δεν κατηγόρησε κανέναν. Όλους τους έβλεπε με μια δικαιολογία και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και δόξα τω Θεώ, κοιμήθηκε. Θέλω να πω έγινε αιτία πολλής ωφέλειας σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Πλήθος ανθρώπων παρακολούθησαν αυτές τις μέρες την πορεία του και πήραν κουράγιο, θάρρος, υπομονή, να μην απελπίζεται κανείς, να μην απογοητεύεται. Και να μην απογοητεύει κανέναν άνθρωπο! Ήταν ένα παράδειγμα όπως του καλού ληστού. Ληστής ήταν ο Φρανκ, έγινε ορθόδοξος Αντώνιος κι έγινε μοναχός Εφραίμ. Αυτά όλα είναι δείγματα της αγάπης του Θεού και της ελεημοσύνης του Θεού και της καλής διάθεσης του Αντωνίου, βέβαια.

Είναι γεγονός ότι ο πατήρ Εφραίμ, ο Αντώνιος, έγινε χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να το θέλει μεγάλος ιεραπόστολος. Ιεραπόστολος που μας μαρτυρεί την αγάπη του Θεού και πώς ο Θεός κάνει τον άνθρωπο: από ληστή τον κάνει Άγιο! Αυτός ήταν ένα παιδί, δύσκολος, που πέρασε πολύ δύσκολη ζωή γεμάτη αταξίες, ξύλο, ληστείες, κακίες. Μετά μπήκε στη φυλακή κι εκεί έκανε στην αρχή πολλές κακίες αλλά μετά έσπασε η καρδιά του, δέχτηκε το Θεό και έγινε πραγματικά ισάγγελος και ο Θεός τον αξίωσε να φτάσει στα μεγάλα αυτά μέτρα της αρετής: να είναι αμνησίκακος.

Να δικαιολογεί τους ανθρώπους οι οποίοι τον μισούσαν και τον καταρριόνταν και του έλεγαν χαιρέκακα ότι, καλά να πάθεις! είναι ώρα να πεθάνεις! να μάθεις να κάνεις άλλη φορά αυτά τα πράγματα που έκανες! – Που δεν τα έκανε αυτά τα οποία τον κατηγορούσαν. Έκανε άλλα αλλά όχι αυτά.

Και με πολλή ανεξικακία τα αντιμετώπισε. Και είναι τραγικό το γεγονός ότι και μετά το θάνατό του υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τον κατακρίνουν -και μας κατακρίνουν και εμάς- και λένε λόγια βαριά και δύσκολα.

Δεν ξέρουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη και μετρά τα πράγματα διαφορετικά!

Δεν πρέπει να λέμε λόγια βαριά για τους αδελφούς μας…

Και «εί ο Θεός δέ ὁ δικαιῶν, τίς ὁ κατακρίνων;»
Εάν ο Θεός συγχωρεί τον άνθρωπο, εμείς ποιοι είμαστε που δεν θα συγχωρέσουμε;

Γι’ αυτό να προσέχουμε, να μη λέμε λόγια βαριά και δύσκολα γιατί αυτά όλα θα τα βρούμε μπροστά μας, και στη ζωή μας και την ώρα της Κρίσεως. Ό,τι κατακρίνουμε, θα το πάθουμε και θα το βρούμε μπροστά μας στη ζωή μας. Να μην κατακρίνουμε κανέναν άνθρωπο. Να μην κατακρίνουμε. Ο Θεός αφαίρεσε την κρίση και την κατάκριση από μας διότι εμείς δεν ξέρουμε την καρδιά του άλλου ανθρώπου…

Λυπόμαστε βέβαια και συμπονούμε και δεν μπορούμε να κατακρίνουμε κανέναν, ούτε τους συγγενείς του μικρού παιδιού που σκοτώθηκε, όπως και ο Αντώνιος γράφει στην τελευταία του επιστολή ότι, λυπούμαι που έχουν τον πόνο οι γονείς αυτοί και πιστεύουν ότι εγώ το έκανα.

Και αφού το πιστεύουν τρόπον τινά τους δικαιολογεί που πονούν.

Αλλά παρά ταύτα δεν το έκανε αυτό το πράγμα ο ίδιος! Αλλά και να το έκανε, με το να τον σκοτώσεις επαναφέρεις το παιδί σου πίσω; Δικαιώνεσαι; Δεν δικαιώνεσαι. Είναι ο πόνος μεγάλος, καταλαβαίνουμε. Είναι απώλεια. Είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αναπληρωθεί.

Αλλά το κακό δεν το θεραπεύουμε με ένα άλλο κακό. Το κακό το θεραπεύουμε με την αγάπη, με τη συγχώρεση, με την αμνησικακία.

Και όπως είπε και ο Αντώνιος στις τελευταίες του λέξεις πριν πεθάνει:
“ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους”.

Αυτό τα λέει όλα».

(από το 20ο λεπτό του ηχητικού)














Δείτε:

Αμφοτεροδέξιος: Αντώνιος - Frank (θέματα)













Aπό την Εξόδιο ακολουθία του μοναχού Εφραίμ του θανατοποινίτη... Ο Αντώνιος-π. Εφραίμ με τη σύζυγο του Σάρα-Ραχήλ και τον γέροντα του Παΐσιο από την Αριζόνα...
. 

Ο π. Εφραίμ - Αντώνιος Άτγουντ κρατάει ήδη το χέρι του αγγέλλου του και δεν πονάει τον πόνο των ανθρώπων.

Χριστέ μου, είναι δικός Σου πια και κανείς δεν μπορεί να του κάνει περισσότερο κακό απ' αυτό που έζησε. Εσύ που τον διάλεξες, αγκάλιασέ τον όλες τις αγκαλιές που στερήθηκε στην χωμάτινη ζωή του.

Καλή ανάπαυση πάτερ Εφραίμ. Πρέσβευε και για μας.

Η δήλωσή του λίγο πριν η Αμερική τον σκοτώσει

«Σε ευχαριστώ, πολύτιμε πατέρα, που ήρθες σήμερα και με ποιμαίνεις στην πίστη.
. 

Στις 10 το πρωί στην Αριζόνα, στις 8 το βράδυ εδώ στην Ελλάδα θα γίνει η εκτέλεση του αδελφού μας Αντωνίου ο οποίος, όπως μαθαίνουμε, χθες εκάρη μοναχός και πήρε το όνομα Εφραίμ καθώς έχει ισχυρούς δεσμούς με εκεί το μοναστήρι του Γέροντος Εφραίμ !

Κι' εμείς -δίχως να το γνωρίζουμε- παρακαλούσαμε χθες τη νύχτα να πάει κοντά του ο παππούλης....

Αυτή την ώρα, δεν έχει ακόμη ξημερώσει στην Αριζόνα.
1
. 

Ο Φρανκ Άτγουντ πρόκειται να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή σε λίγες μέρες. Δηλώνει αθώος με όλη την ψυχή του και μας αφήνει άφωνους με την απίστευτη πνευματική λεβεντιά του

Ο Φρανκ Άτγουντ, ο δικός μας Αντώνιος, ο θανατοποινίτης που ξόδεψε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής μη μπορώντας να πείσει τις αρχές πως είναι αθώος, πρόκειται να εκτελεστεί από την Πολιτεία της Αριζόνα, την 8η Ιουνίου, στις 10:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: