Σελίδες

H Δύναμη για την ώρα της Σιωπής

Блонская Серафима Иасоновна (1870-1947) «Девочки. Вербное воскресенье», 1900 г.

Ποια είν’ εμένα η συχνότητά μου στο απόλυτο;
Σιγή όπου λευκάζει από φεγγαρίσιο γιασεμί.

Σοφία Ντρέκου

Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι στην ζωή μας, λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι σε οιαδήποτε αδικία, συκοφαντία, ελέγχους των άλλων, αλλά όμως, χρειάζεται πίστη και πολύ υπομονή που φέρνει και την προσωπική μας ταπείνωση.

Για να είμαστε όμως ταπεινοί, είναι απαραίτητο να ζεις κάτι μέσα στην καρδιά σου. Αλλιώς σε πνίγει το παράπονο. Λες: «αν δε μιλήσω, τι θα γίνει; Πώς θα αντέξω; Θέλω κι εγώ λίγο να δικαιωθώ! Θέλω κι εγώ λίγο να φανώ!» Η Ανάσταση του Χριστού όμως τι μας έδειξε; Για να φανείς πρέπει πρώτα καλά-καλά να θαφτείς. Αλλά όταν θάβεσαι στη ζωή, αν έχεις επαφή με το Χριστό, τότε αντέχεις τις ταπεινώσεις. Τότε ο Κύριος σου δίνει δύναμη και μπορείς να τα βγάλεις πέρα! Γιατί ποτέ δεν είσαι μόνος ακόμα και αν νιώθεις απόλυτη μοναξιά. Και δεν υπάρχει μοναξιά όταν έχεις για φίλους και φίλες τους βίους των Αγίων μας και Την Θεοτόκο ευσπλαχνική Παρηγορία. «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με, ή Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον ημάς, ή Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ υμών.»

Αλλά ας διαβάσουμε εμβριθώς για την λειτουργία των Πνευματικών Νόμων από τον Άγιο Γέροντα της καρδιάς μας Παΐσιο, για να κατανοήσουμε, ώστε να παίρνουμε δύναμη για την ώρα της Σιωπής από τις αδικίες. Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.