Δείτε τον Πανάγιο Τάφο και τον Φρικτό Γολγοθά τρισδιάστατα στον υπολογιστή σας

Jerusalem Περιηγηθείτε στους Άγιους Τόπους από τον υπολογιστή σας   με τρισδιάστατες φωτογραφίες και βίντεο

της Σοφίας Ντρέκου

Περιηγηθείτε στους Άγιους Τόπους: Δείτε 
τον Πανάγιο Τάφο και τον Φρικτό Γολγοθά 
τρισδιάστατα στον υπολογιστή σας

Με την τεχνολογία τού σήμερα, μπορούμε να επισκεφθούμε Τους Αγίους Τόπους μέσω του υπολογιστή μας, βλέποντάς τον σε τρισδιάστατη μορφή.

Καλή θέαση...

1. Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ σε πανοραμική εικόνα πλήρους θέασης 360ο: Εκεί που ήταν θαμμένος ο Αδάμ, ήρθε να σταυρωθεί ο Νέος Αδάμ, ο Χριστός, για να σώσει τον άνθρωπο από Αδάμ, έως συνετελείας! Βρισκόμαστε μέσα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στο σημείο αυτό είναι ο βράχος όπου τέθηκε ο Σταυρός του Χριστού και χύθηκε το Πανάγιο Αίμα Του! Είναι το αυτό σημείο, όπου ακριβώς από κάτω υπάρχει σπήλαιο, όπου ήταν θαμμένο το κρανίο του Αδάμ! Γι' αυτό και λεγόταν «Κρανίου Τόπος»! Λόφος της Ιερουσαλήμ, στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός.

Ο Γολγοθάς έχει σχήμα κρανίου. Σ'αυτό οφείλεται και η ονομασία του, που στα εβραϊκά σημαίνει κρανίο. Για το λόγο αυτό επίσης είναι γνωστός και ως κρανίου τόπος. Εκεί έχτισε η Αγία Ελένη ένα μεγαλοπρεπή ναό σε ρυθμό βασιλικής, ο οποίος καταστράφηκε από τους Πέρσες το 615 μ.Χ. Σήμερα βρίσκεται εκεί ένας ναός αφιερωμένος στην Ανάσταση. Ο Θεός να έχει καλά τους Αγιοταφίτες Έλληνες Μοναχούς, που αιώνες τα κρατούν και μας κατασυγκινούν!

2. Τρισδιάστατη περιήγηση στον Πανάγιο Τάφο: Ο Πανάγιος Τάφος (Ναός της Αναστάσεως), το σπουδαιότερο μνημείο του Χριστιανισμού, βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία στο δυτικό μέρος της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ. Είναι χτισμένος στο λόφο του Γολγοθά, εκεί όπου, σύμφωνα με τις Γραφές έγινε η Σταύρωση, η Ταφή και η Ανάσταση του Χριστού. 

3. Βίντεο επίσκεψη στον Φρικτό Γολγοθά: Ο Πατριαρχικός Επίτροπος και Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος ξεναγεί και μεταξύ άλλων αναφέρεται στην Ελληνική παρουσία στην Ιερουσαλήμ. 

Παρακλητικός Κανόνας εις Τον Πανάγιον Τάφον
και Ευχή Μπροστά Στον Πανάγιο Τάφο

Μοναχού Μητροφάνους, Φύλακα Παναγίου Τάφου

Παράκληση και ευχή που αναγινώσκεται εμπρός στον εν
Ιερουσαλήμοις Πανάγιον Τάφον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

π. Μητροφάνης, Φύλαξ τοῦ Παναγίου Τάφου

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ό Θεός ημών, ό Άναστάς εκ νεκρών, πρόσδεξαι ημών τας εύχάς και τας δεήσεις και το προσκύνημα κατενώπιον τον Παναγίου Σου Τάφου και άνάστησον ημάς ό Άναστάς εκ νεκρών και πάσι την Άνάστασιν την Σήν χαρισάμενος και πάσι τοις πεσούσι παρέχων Άνάστασιν! Ίνα γαρ κοινωνούς ημάς δείξης της Σης Αναστάσεως, κατήλθες εν τω Αδη!

Ίνα φώτισης το σκότος ημών, κατήλθες το Φώς εν τω σκότει και διέλυσας τα σκότη του Άδου, διό και βολίσι και αστραπαίς και ακτίσι και πυρίνοις γλώσσαις το Αγιον Φώς της Σης Αναστάσεως φωτίζει ημών τα σκότη και όράται απεριέργοις και καθαροίς όφθαλμοίς. Σύ γάρ ει ή Άνάστασις ημών εν τοις του βίου δεινοίς, Σύ ει το Φώς ημών πορευομένων έν τω σκότει της παρούσης ζωής,

Σύ ει ή Εγερσις ημών πεσόντων παγίσι του εχθρού της σωτηρίας ημών, Σύ ει ή Ειρήνη ημών έν άσυμφωνίαις διακρινουμένων, Σύ ει ή Χαρά ημών, ότι «χαίρετε» εβόησας γυναιξί μυροφόροις, Σύ ει ό Άρτος της Ζωής ό εκ τον Ουρανού καταβάς, ό πάντοτε έσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τούς μετέχοντας αγιάζων και έγείρων εκ φθοράς, Σύ ει ή Άνάστασις ημών, ό τοις πεσούσι παρέχων Άνάστασιν και Σοί την δόξαν άναπέμπομεν σύν τω Άνάρχω Σου Πατρί και τω Παναγίω και άγαθώ και Ζωοποιώ σου Πνεύματι, νύν και άεί και εις τούς Αιώνας των Αιώνων. Αμήν».


3 σχόλια:

Dimitris είπε...

Ευχαριστούμε! Πολύ ευλογήθηκα.

Sophia Drekou είπε...

@ κε Dimitris Βοήθειά σας και Καλή Ανάσταση !

ΣπανουΧρυσανθη είπε...

Ευχαριστω