Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21

Η ζωή εν Τάφω! Νεκροταφείο με ζωντανούς (φώτο + βίντεο) Μανίλα: άνθρωποι ζουν ανάμεσα στους τάφους!


Η ανατριχιαστική πόλη/νεκροταφείο της Μανίλα: 
Άνθρωποι ζουν ανάμεσα στους τάφους
Η ζωή εν Τάφω! Νεκροταφείο με ζωντανούς
(φώτο+βίντεο) Σοφία Ντρέκου

Η Μανίλα (Φιλιππινέζικα: Lungsod ng Maynila), είναι η πρωτεύουσα των Φιλιππινών. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής της πόλης είναι 11.553.427 κάτοικοι.

Η πόλη βρίσκεται στο νησί Λουζόν, στα βόρεια του νησιωτικού συμπλέγματος των Φιλιππίνων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την Κουεζόν. Η Μανίλα ήταν το αποικιακό κέντρο της Ισπανίας στην περιοχή των Φιλιππίνων από τον 16ο ως τον 19ο αιώνα.

Πενία τέχνας κατεργάζεται, ωστόσο η ανατριχιαστική λύση που βρήκαν οι φτωχές οικογένειες στις Φιλιππίνες για να στεγαστούν, αγγίζει τα όρια της εξαθλίωσης. Συγκεκριμένα περίπου 10.000 οικογένειες ζουν στο νεκροταφείο της Μανίλα, ανάμεσα σε μαυσωλεία και τάφους.

Το Βόρειο Κοιμητήριο της Μανίλα, είναι ίσως το πρώτο νεκροταφείο με... ζωντανούς κατοίκους, αφού ο υπερπληθυσμός ανάγκασε τις φτωχότερες οικογένειες της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, να παραμερίσουν φόβους και δεισιδαιμονίες και να συγκατοικήσουν με τους εκλιπόντες συγγενείς τους.

Το Βόρειο Νεκροταφείο της Μανίλα έχει μετατραπεί σε κανονική πόλη, με εστιατόρια και καταστήματα, ενώ σε ορισμένα σημεία έχουν καταφέρει να βάλουν και ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα, οι κάτοικοι αυτής της παράξενης πόλης των νεκρών, βγάζουν τα έσοδα τους φροντίζοντας τους τάφους δίπλα στους οποίους ζουν.

Φώτος: Παιδιά στους τάφους της Μανίλα 
στο Βόρειο Νεκροταφείο στις Φιλιππίνες.
Image credit: Atlas Obscura
Video: Manilla's North Cemetery is the city's largest, 
with 70 to 80 funerals a day - and more than a million
buried here. For some Filipinos, this sea of tombs 
and bones, is also home. www.sophia-ntrekou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: