Είμαστε εδώ επειδή ανήκουμε στον λαό γιατί το σκοπιανό δεν λύνεται με συμβιβασμούς - Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη (Videos)



Οι ομιλητές του συλλαλητηρίου 21 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη για το «Σκοπιανό», ο Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, ο στρατηγικός σύμβουλος, Νίκος Λυγερός και ο επαναστάτης παπάς των Ανωγείων, ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης. Όλα τα βίντεο των ομιλιών.

Είμαστε εδώ επειδή ανήκουμε στον λαό
και δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουμε
λόγω πιέσεων της εξουσίας που δεν ξέρει
πώς να δικαιολογήσει λανθασμένες σκοπιμότητες.
Είμαστε απλοί και μόλις υπάρχει κίνδυνος
αντιστεκόμαστε διότι αυτό μάθαμε
από τους προγόνους μας.

Το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου

Πριν χρόνια μας είχαν πει ότι τα Συλλαλητήρια είναι άχρηστα αλλά δεν το πιστέψαμε και πήγαμε μαζί με τους άλλους να παλέψουμε δίπλα δίπλα ενάντια στη βαρβαρότητα της λήθης και το απίστευτο έγινε.

Το Συλλαλητήριο άλλαξε τα δεδομένα διότι αυτοί που θεωρούσαν ότι αδιαφορούμε για τις κινήσεις τους, είδαν με τις πράξεις μας ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο όνομά μας.

Έτσι και τώρα το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου όπου θα ακουστεί η φωνή της Ελλάδας και η ιστορία του Ελληνισμού, είναι ένας δημοκρατικός τρόπος να εκφραστεί κάθε Έλληνας σε πραγματική βάση για τα θέλω του και τις αξίες του, για να μπορεί να πει ήμουν κι εγώ εκεί σε αυτό το ιστορικό Συλλαλητήριο.

Διότι θα πάρει θέση στον διάλογο, διότι δεν θα σταθεί αδιάφορος, διότι δεν θ' αφήσει την εξουσία να διαπραγματευτεί την ουσία της ιστορίας μας.

Το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου θα ανήκει στην ιστορία μας κατά συνέπεια ο καθένας μας έχει όχι μόνο το δικαίωμα της ιστορίας αλλά και το καθήκον να παλέψει για αυτήν.

Η Μακεδονία δεν είναι μόνο γεωγραφία αλλά ένα τεράστιο κομμάτι της Ιστορίας μας. Έτσι το να παλεύουμε για το όνομα είναι η απόδειξη της συνέχειας του Ελληνισμού.

Με τη δύναμη της θέλησης

- Κι εγώ θέλω να έρθω.
- Μα είσαι μικρός.
- Κι εσύ ήσουν μικρή τότε.
- Ήταν το καθήκον μας τότε.
- Και για μας τι είναι;
- Είναι κομμάτι της Ιστορίας.
- Αυτή η Ιστορία δεν είναι αυτή που θέλεις να μαθαίνω στο σχολείο;
- Ναι αυτή είναι!
- Τότε γιατί δεν θέλεις να τη ζήσω;
- Νόμιζα ότι αδιαφορούσες...
- Επειδή είμαι μικρός;
- Επειδή σε δυσκολεύει η ύλη.
- Μα εδώ πρόκειται για δράση, πρόκειται για τη ζωή.
- Έχεις δίκιο.
- Θα μ' αφήσεις να έρθω και εγώ;
- Δεν μπορώ να σου απαγορεύσω την ιστορία, παιδί μου.
- Αλλιώς θα ήταν πράξη βαρβαρότητας.

Το Σκοπιανό

Το σκοπιανό δεν λύνεται με συμβιβασμούς. Και το παράδειγμα της Γαλλίας που δεν συμβιβάστηκε ούτε στιγμή το 1973 για την ονομασία του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο ήθελε αρχικά να ενταχθεί με την ονομασία Μεγάλη Βρετανία, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όσους έχουν στρατηγική σκέψη.

Η διπλωματία έχει τα όρια της όταν υπάρχει κυρίαρχη στρατηγική. Διότι αν γονατίζεις μόνος σου, σίγουρα θα σε γονατίσουν ενώ αν σταθείς αντάξιος των περιστάσεων τότε θα σε σεβαστούν.

Η Ελλάδα στο πλαίσιο του σκοπιανού δεν παλεύει μόνο για το δίκαιο της όπως νομίζουν ακόμα και οι πιο θετικοί. Παλεύει για το δικαίωμα της ιστορίας. Διότι δεν μπορεί να αποδεχτεί την οποιαδήποτε χώρα έχει πρόσβαση στο σβήσιμο της ιστορίας ακόμα και αν για δεκαετίες βρισκόταν υπό το καθεστώς μιας βαρβαρότητας που θεωρούσε όχι μόνο ότι η ιστορία μπορεί να πεθάνει ή ότι είχε πεθάνει ήδη, αλλά ότι ήταν ικανή να σκοτώσει την ιστορία αν χρειαστεί.

Το σκοπιανό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μη σεβασμού του παρελθόντος, μη σεβασμού της ιστορίας. Δεν είναι μόνο μια επίθεση κατά του Ελληνισμού όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Είναι μια απόπειρα δολοφονίας της ιστορίας. Είναι μια απόπειρα χρονοκτονίας. Είναι μια απόπειρα ενάντια στο θεμελιακό δικαίωμα της Ανθρωπότητας.

Όσοι βλέπουν το πρόβλημα μόνο τοπικά δεν έχουν κατανοήσει την ουσία του. Το σκοπιανό δεν είναι μια διαπραγμάτευση αλλά ένας αγώνας δικαιοσύνης. Ο Χρόνος είναι μαζί μας και θα τον αξιοποιήσουμε διότι είμαστε μαζί του από τότε που υπάρχει ο Ελληνισμός. Στο πόδι για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων - Πορείες και συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην υπάρξει σύνθετη ονομασία με το συνθετικό Μακεδονία!
  • Συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, ψηφίσματα, συλλογές υπογραφών... Το Σκοπιανό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης.
  • Ζητάμε: Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα».

Βίντεο: συλλαλητήριο 21 Ιανουαρίου 2018
στη Θεσσαλονίκη για το «Σκοπιανό» (όλο)














Ο λαός μας - Ν. Λυγερός

Ο λαός μας δεν ξεχνά την ιστορία
όσο και να θέλουν μερικοί
να την καταπατήσουν.
Ο λαός μας δεν ξεχνά
τους νεκρούς που θυσιάστηκαν
για να είναι ελεύθερη η Μακεδονία.
Μην περιμένεις λοιπόν να συμβιβαστεί
με το απαράδεκτο της διπλωματίας.

Η χαρά του λαού εκφράζεται 
και την ώρα του αγώνα
διότι ξέρει ότι εκεί δημιουργεί 
το μέλλον για τους επόμενους
έτσι μη νομίζεις ότι τον διακατέχει 
η ηττοπάθεια όταν αγωνίζεται
αντιθέτως ξέρει ότι όλα 
εξαρτώνται από τις πράξεις του.


Οι ομιλητές

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο στρατηγός ε.α κ. Φραγκούλης Σ. Φράγκος (επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ) οι δημοσιογράφοι Σ. Καλόγηρος και Κ. Καραΐσκος από την Θεσσαλονίκη, ο... εκ Κρήτης γνωστός «μαχητικός» ιερέας π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης και ο στρατηγικός σύμβουλος κ. Ν. Λυγερός.

Στο πόδι όλη η Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων - Πορείες και συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην υπάρξει σύνθετη ονομασία με το συνθετικό Μακεδονία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μπροστά από το Λευκό Πύργο!

  • Συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, ψηφίσματα, συλλογές υπογραφών... Το Σκοπιανό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης.
  • Ζητάμε: Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα».
Ο Νίκος Λυγερός γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο.
Είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής,

Συνεντεύξεις Ν. Λυγερού βίντεο:


Ο Φραγκούλης Φράγκος (γενν. Κομοτηνή, 1951) είναι απόστρατος Έλληνας αξιωματικός του Πεζικού του Στρατού Ξηράς, επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Καμία υποχώρηση στον εδώ και δεκαετίες αλυτρωτισμό των Σκοπίων που φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη, είπε ο ε.α Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος μιλώντας στο Ράδιο98.4 και το Γιώργο Σαχίνη, σημειώνοντας πως όταν παραχωρείς όνομα εκχωρείς ιστορία, ταυτότητα και έδαφος όταν οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις το επιτρέψουν. Ο Φραγκούλης Φράγκος, βασικός ομιλητής στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι οι Έλληνες πολιτικοί επείγονται να λύσουν μια υπόθεση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Σκοπίων και των Νατοϊκών συμμάχων μας πέφτοντας στη παγίδα του ονόματος με το οποίο δεκάδες χώρες έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ενώ όλοι ξέρουν ότι το κλειδί στο όνομα το κρατά η Ελλάδα.



Ο επαναστάτης
παπάς των Ανωγείων: ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης μαζί με τις Αγίες και του Αγίους έχει και τους Ήρωες του 1821.
Ο παπα Ανδρεας Κεφαλογιαννης 16 Ιανουαρίου στις 8:58 μ.μ. · Έχει ξεκινήσει ένας διαδικτυακός αρμαγεδώνας, σύμφωνα με τον οποίο, όλοι όσοι θα βρεθούνε στο συλλαλητήριο και να πούμε όχι στην παράδοση του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας, θιγόμαστε που γράφονται ανυπόστατα πράγματα, χαρακτηρισμοί και επίθετα, αλλά αυτό δε πειράζει και τόσο. 

Αυτό το οποίο πειράζει είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια και να πανικοβάλουν τους Έλληνες.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο μου, ουδέποτε βρέθηκα θιασώτης των άκρων, ποτέ δεν επικρότησα ακροδεξιές πολιτικές.

Για μένα γνώμονας είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο, η προστασία και η τιμή της Πατρίδας μου. Πάνω απ' όλα να μπορέσουμε να αντιληφθούμε την αξία και την ουσία του τι σημαίνει να έχεις θεό μέσα σου. Και όλοι όσοι ασχολούνται με τη βία, το φασισμό και τη διχόνοια, δεν έχουν ούτε θεό ούτε άνθρωπο.

Συνεντεύξεις στα παρακάτω βίντεο:

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για Σκοπιανό
Συλλαλητήριο στο Λευκό Πύργο για τη 
Μακεδονία. Ηλέκτρα 98.8fm 17/1/18

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό
Συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο για τη 
Μακεδονία. Livemedia 17/01/2018



Συνέντευξη Ν. Λυγερού για Σκοπιανό
Συλλαλητήριο στο Λευκό Πύργο για τη 
Μακεδονία, Focus FM. 18/01/2018


Συνέντευξη Ν. Λυγερού με αφορμή το 
Συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο για τη 
Μακεδονία. Ena Channel Καβάλας, 16/01/2018



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ALPHA Radio 
Καβάλας, με αφορμή το Συλλαλητήριο στον 
Λευκό Πύργο για τη Μακεδονία. 17/01/2018.



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο τηλεοπτικό 
κανάλι ΔΙΚΤΥΟ TV για το Συλλαλητήριο στον 
Λευκό Πύργο για τη Μακεδονία. 16/01/2018


Συνέντευξη Ν. Λυγερού Δημοτικό 
Ραδιόφωνο Ξάνθης για το Συλλαλητήριο 
στον Λευκό Πύργο για τη Μακεδονία. 16/01/18


Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Sportfm 
Λάρισας με τον Π. Ιωάννου για το 
Σκοπιανό-Συλλαλητήριο στο Λευκό 
Πύργο για τη Μακεδονία. 19/01/2018


by Αέναη επΑνάσταση | www. Sophia-Ntrekou.gr

Περισσότερα: Μακεδονία
Πληροφορίες: www.lygeros.org
36872) Το σκοπιανό. Perfection 19 1 1/2018.
En. The question of Skopje. Fr. Le problème de Skopié.
36872 - Το Σκοπιανό - Ν. Λυγερός J anuary 17, 2018
36877) Το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου. Perfection 19 1 1/2018.
36878) Με τη δύναμη της θέλησης. (διάλογος). Perfection 19 1 1/2018.
Ν. Λυγερός January 17, 2018 Category: Articles / Dialogs
36906) Η χαρά του λαού. (ποίημα). Perfection 19 1 1/2018.
36907) Όταν ο Χρόνος. (ποίημα). Perfection 19 1 1/2018.
36908) Ο λαός μας. (ποίημα). Perfection 19 1 1/2018.
36909) Είμαστε εδώ. (ποίημα). Perfection 19 1 1/2018.
Πηγή, επιμέλεια, έρευναΣοφία Ντρέκου / Αέναη επΑνάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια: