Το ιστορικό Συλλαλητήριο και η μεγαλειώδης αξία του Συλλαλητηρίου που το μετέτρεψε σε ιστορικό, οι επεκτάσεις του και η αντίσταση του Ελληνισμού

Ν. Λυγερός: Το ιστορικό Συλλαλητήριο... Η μεγαλειώδης αξία του Συλλαλητηρίου το μετέτρεψε σε ιστορικό

Το ιστορικό Συλλαλητήριο και η μεγαλειώδης αξία
του Συλλαλητηρίου που το μετέτρεψε σε ιστορικό

Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Το ιστορικό Συλλαλητήριο - Ν. Λυγερός

Η μεγαλειώδης αξία του Συλλαλητηρίου το μετέτρεψε σε ιστορικό και ανέτρεψε όλες τις εκτιμήσεις της ηττοπάθειας. Η παρουσία του Ελληνισμού στην Θεσσαλονίκη απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ουσία ούτε όταν περνά δύσκολα σε οικονομικά θέματα.

Έτσι το ιστορικό Συλλαλητήριο έδειξε και στα Σκόπια ότι υπάρχει μια αντίσταση σε εθνικό επίπεδο και ότι δεν μπορεί ο καθένας να διαπραγματευτεί για οποιοδήποτε θέμα εθνικό θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός θα αδιαφορήσει.

Δεν μπορούν τα Σκόπια να ποντάρουν σε μια εύκολη διαπραγμάτευση, διότι φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις διαπραγματεύσεις.

Έτσι αν είχαν την εντύπωση ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν εύκολα ιδεολογικά ανοίγματα, τώρα αντιλήφθηκαν ότι η αντίσταση θα είναι σθεναρή.

Επίσης το Συλλαλητήριο λόγω του μεγέθους του έγινε ήδη σημείο αναφοράς για την συνέχεια στις διαπραγματεύσεις και στις επόμενες εξελίξεις.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι έγινε το αδιανόητο κι ότι αυτό θα επηρεάσει όλα τα δεδομένα τα γεωπολιτικά. Το Σκοπιανό δεν είναι ένα θέμα που έχει λήξει και δεν πρόκειται τα Σκόπια να αποδεσμευτούν από τις διεκδικήσεις της Ελλάδας.

Έχουμε δικαιώματα και δεν μπορεί μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στις δυο υπερδομές Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ όπου η Ελλάδα είναι κράτος μέλος, διότι έχουμε δικαίωμα να αξιοποιήσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και αυτό της αρνησικυρίας.

Κατά συνέπεια, χωρίς πιέσεις, χωρίς βιασύνη μπορούμε να αντιληφθούμε ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν στο ιστορικό Συλλαλητήριο, θα λειτουργήσουν καταλυτικά, για να διαμορφώσουν μια νέα δυναμική που άλλοι θεωρούσαν ότι δεν ήταν πια εφικτή. Δίχως συμβιβασμούς με απαράδεκτα δεδομένα προχωρούμε στρατηγικά.

Ομιλία του Νίκου Λυγερού στο Συλλαλητήριο 
στον Λευκό Πύργο για τη Μακεδονία, Θεσσαλονίκη 
21/01/2018, ώρα: 14.00 - Αφίσα και Video

Αν θες να συνεχίσεις τον αγώνα των Μακεδονομάχων 
μην περιμένεις να χάσεις τη μνήμη λόγω της εξουσίας 
συγκέντρωσε τις αξίες που έχεις κι έλα στο μέτωπο 
για να δώσεις μάχη για το όνομα της Μακεδονίας 
που άλλοι προσπαθούν ν’ αρπάξουν. Ν. Λυγερός


Οι επεκτάσεις του ιστορικού Συλλαλητηρίου - Ν. Λυγερός

Ήδη από τώρα βλέπουμε τις επεκτάσεις του ιστορικού Συλλαλητηρίου που έγινε στη Θεσσαλονίκη, διότι βλέπουμε μια αλλαγή φάσης στον χώρο της πολιτικής, στην εξουσία και στις διαπραγματεύσεις.

Έτσι αυτός ο αγώνας που προσπάθησαν να απαξιώσουν, να ακυρώσουν και να μειώσουν, γίνεται επί του πρακτέου σημείο αναφοράς για την συνέχεια και τις εξελίξεις. Ήδη το γεγονός ότι αναφέρεται η ύπαρξή του ακόμα και για να ειπωθεί ότι δεν θα επηρεάσει.

Στην πραγματικότητα το Συλλαλητήριο έχει επηρεάσει ακόμα και τα Σκόπια που αναγκάζονται να κάνουν αναφορά σε αυτό και να φανεί επιτέλους ότι υπάρχει μια αντίσταση στην Ελλάδα όταν δεχόμαστε απαράδεκτες απαιτήσεις όσον αφορά στην ιστορία μας η οποία είναι τα σύνορά μας. Οι επεκτάσεις του μεγέθους του Συλλαλητηρίου είναι ήδη αισθητές σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού και εθνικού φάσματος.

Τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο ελληνικός λαός είναι συμβιβασμένος και μπορεί να αποδεχτεί τα πάντα. Κάποιοι είχαν την εντύπωση ότι όλα γίνονται όταν υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες κι όμως ο Ελληνισμός δεν έκανε ούτε βήμα πίσω. Κατά συνέπεια μπαίνουμε σε μια νέα δυναμική με προοπτικές για το μέλλον.

Η ενημέρωση πρέπει να γίνει και σε επίπεδο νατοϊκό και ευρωπαϊκό έτσι ώστε να μην περιμένει κανείς μια απλή και εύκολη διευθέτηση με την συγκατάθεση της Ελλάδας κι ότι θα πρέπει από τώρα να γίνουν επαφές με τα Σκόπια για να προετοιμαστεί ένα έδαφος που δεν έχει καμιά σχέση με τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί περί πλαισίου εμπιστοσύνης, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να υπάρξουν νέες κατευθύνσεις.


Η αντίσταση του Ελληνισμού - Ν. Λυγερός

Αν η αντίσταση του Ελληνισμού ήταν κάτι το αφαιρετικό για πολλούς, τώρα μετά το ιστορικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έχουν εικόνα της πραγματικότητάς του. Οι Έλληνες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αμερική και την Αυστραλία ενώθηκαν για ν' αντισταθούν αποτελεσματικά στη βαρβαρότητα της λήθης.

Όποιος πολιτικός, όποια εξουσία, όποια κυβέρνηση και να είναι πρέπει πάντα να υπολογίζει το πολιτικό κόστος μιας κίνησης που δεν σέβεται τον ελληνικό λαό διότι έχουμε δημοκρατία.

Όσοι προσπαθούν με κλειστά διόδια, με πεσμένο δίκτυο τηλεφωνίας, με προπαγάνδα χαμηλού επιπέδου να σταματήσουν τον αγώνα ενός λαού για την ιστορία του, δεν θα τα βγάλουν πέρα. Διότι τώρα μετά από αυτό το ιστορικό Συλλαλητήριο, κάθε Έλληνας που έχει αξιοπρέπεια θα κοιτάξει πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων δίχως να φοβάται να τις αντιμετωπίσει διότι ξέρει πια ότι δεν είναι μόνος αφού ένιωσε δίπλα του μέσα στο κρύο την ζεστασιά των συναγωνιστών.

Οι πολιτικοί κατάλαβαν την αρχική τους λανθασμένη εκτίμηση και τώρα λένε όλο και πιο ανοιχτά την αληθινή τους θέση δίχως να κρύβονται πίσω από το πολιτικά ορθό. Ο καθένας θέλει να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το Συλλαλητήριο.

Σε διεθνές επίπεδο ο μεσολαβητής αναγκάζεται να εξηγήσει ότι πρέπει να επισκεφτεί την Ελλάδα και τα Σκόπια τις επόμενες ημέρες για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων διότι αντιλήφθηκε με άμεσο τρόπο ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.

Δεν μπορεί να καταπατήσει την θέληση των λαών και την ιστορία τους μόνο και μόνο για να βρεθεί μια διπλωματική λύση που δεν θα έχει βάθος χρόνου λόγω έλλειψης σεβασμού.

Όταν σου ζητούν να σηκώσεις ψηλά τη σημαία
να τους απαντάς πάντα με τον ίδιο τρόπο
και να τους εξηγείς ότι δεν πρόκειται να πέσει
διότι αυτό θέλει ο Ελληνισμός από τότε που υπάρχει.
Γι' αυτό δεν σκύβουμε δεν γονατίζουμε. Ν. Λυγερός



Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός, 
στρατηγικός αναλυτής και γεννήθηκε...



Δείτε σχετικά για την Μακεδονία:

Κείμενα: Opus of N. Lygeros www.lygeros.org
36965) Το ιστορικό Συλλαλητήριο. Perfection 19 1 1/2018.
36940) Αν θες να συνεχίσεις. (ποίημα). Perfection 19 1 1/2018.
36941) Όταν σου ζητούν. (ποίημα). Perfection 19 1 1/2018.
36966) Οι επεκτάσεις του ιστορικού Συλλαλητηρίου. Perfection 19 1 1/2018.
36967) Η αντίσταση του Ελληνισμού. Perfection 19 1 1/2018.

Ήμασταν κι εμείς εκεί

Στις 21 Ιανουαρίου του 2018, στο ιστορικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία μας, εκεί που η ψυχή του Ελληνισμού ενάντια σε κάθε προσδοκία πήρε ξανά σάρκα και οστά για να αντισταθεί στην προπαγάνδα και την λήθη, υπενθυμίζοντας σε κυβερνήσεις εντός και εκτός Ελλάδος πως δεν ξεχνά ποτέ, ήμασταν κι εμείς εκεί. Διότι ότι τρανό έκαναν οι πρόγονοί μας δείχνοντάς μας το παράδειγμα, μας κρατά και το κρατάμε σαν θησαυρό, γιατί είναι όλη μας η ουσία και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μπροστά σε καμιά εξουσία του κενού. Γιατί αγαπάμε την Ανθρωπότητα, αγαπάμε την αλήθεια, και γι'αυτό ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να αντιστεκόμαστε στη λήθη. Είμαστε του Ελληνισμού γιατί είναι ένα δώρο του χρόνου προς την Ανθρωπότητα. Κι όπως το λέει κι ο Δάσκαλος, (σημ. εννοεί τον κ. Ν. Λυγερό) θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά! [Θεοδωρής Τσιαμίτας]

Ν. Λυγερός: Το ιστορικό Συλλαλητήριο... Η μεγαλειώδης αξία του Συλλαλητηρίου το μετέτρεψε σε ιστορικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: