Νίκος Λυγερός: Γεννήθηκα γέρος, καταδικασμένος να ζω

Νίκος Λυγερός: Γεννήθηκα γέρος, καταδικασμένος να ζω
«Γεννήθηκα γέρος, καταδικασμένος να ζω» είναι μια σύντομη περιγραφή του εαυτού του, καθώς ο Βολιώτης μαθηματικός, λογοτέχνης, γλωσσολόγος, μεταφραστής, σκηνοθέτης, συνθέτης, στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός (βλ. βιογραφικό), είναι ο πιο έξυπνος Έλληνας κι ένας από τους 50 πιο έξυπνους ανθρώπους στον πλανήτη, με βάση την κλίμακα Stanford – Binet. Έχει iq 189. Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει αυτό, να πούμε ότι εκτιμάται πως με την ίδια κλίμακα ο Αϊνστάιν είχε iq 160.

Πρόκειται για ένα άτομο δύσκολο στη συναναστροφή με τους άλλους. Όπως έχει πει σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις «Επιλογές» της εφημερίδας «Μακεδονία» το Μάιο του 2008, «Εγώ απωθώ τον πολύ κόσμο. Ο πολύς κόσμος φοβάται την πολλή εξυπνάδα, γιατί δεν ξέρει πού το πάμε.»

Ακόμη: «Η κοινωνία δε θέλει έξοδο από το παρόν, παρά μόνο αναπαραγωγή. Θέλει να είναι πάντοτε το ίδιο παρόν, γιατί αυτό εξασφαλίζει την ασφάλεια. Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζει τίποτα, η ασφάλεια παράγει κίνδυνο.»

Επίσης: «Ακούω μουσική απ’ όλα τα είδη, αλλά θέλω να υπάρχει ποιότητα. Δηλαδή προσέχω τις νότες. Αλλά επιμένω στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα. Κοιτάζω, βέβαια, και την ποίηση, γιατί αν δεν με αγγίζουν και τα δυο έχω πρόβλημα.» Ο Νίκος Λυγερός, επίσης, διαβεβαίωσε ότι, η ποιότητα είναι κάτι απόλυτο που δεν ορίζεται, αλλά αναγνωρίζεται.

Κλικ στις εικόνες και διαβάζετε την συνέντευξη
«Γεννήθηκα γέρος, καταδικασμένος να ζω».


Επιλογές, 18/05/2008. Lygeros.org/0526-interviews


Δεν υπάρχουν σχόλια: