Τετάρτη, Μαΐου 1

Η Δικαιοσύνη του Θεού - Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Αέναη επΑνάσταση · Η Δικαιοσύνη του Θεού (Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς)
φώτο: «ΠρωτοΜαγιά του 1886 στο Σικάγο»

Η Δικαιοσύνη του Θεού 
Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Πρωτομαγιά αγαπητοί αναγνώστες και θα γιορτάσουμε κι εμείς την μεγάλη ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς δημοσιεύοντας τα παρακάτω λόγια του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς:

«Και μόνο η σκέψη της κοινωνικής αδικίας, κάτω από την οποία μια ανθρώπινη ζωή υποφέρει μπορεί να έχει την ενέργεια του ανέμου της ερήμου, που όλα μπροστά του τα μαραζώνει. Εάν οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι σ' αυτό τον κόσμο θέλουν να κάνουν έναν επιτυχημένο αγώνα εναντίον των καταπιεστών τους, πρέπει να τον κάνουν στο όνομα του Θεού και της δικαιοσύνης του Θεού.»

υπήρξε Επίσκοπος της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας 
και θεολόγος με οικουμενικό κύρος και ακτινοβολία.

☆ Βίντεο 1: Η ιστορική αναδρομή στην Πρωτομαγιά 
(Αμερική & Ελλάδα) από το δελτίο ειδήσεων του Alpha (1/5/2013).

Σοφία Ντρέκου/αέναη επΑνάσταση


☆ Βίντεο 2: Working Class Hero John Lennon (1970)

Ήρωας της εργατικής τάξης από την πρώτη στιγμή της γέννησης σου
σε κάνουν να νιώθεις ασήμαντος με το να μην σου δίνουν καθόλου χρόνο 
αντί να σου τον δίνουν όλο. Μέχρι ο πόνος να γίνει τόσο δυνατός 
που να μην νιώθεις τίποτα άλλο. Ήρωας της εργατικής τάξης 
είναι κάτι που αξίζει να είσαι...


Δείτε αν επιθυμείτε...

αρχείο facebook Διάλογοι
Καλή Πρωτομαγιά... και θα γιορτάσουμε κι εμείς την μεγάλη ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς με λόγια του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς...  6 κοινοποιήσεις

 • Νίκος Χρονόπουλος Θα ήταν μεγάλη ημέρα αυτή της εργατικής πρωτομαγιάς εάν πραγματικά την γιόρταζαν όλοι οι Έλληνες. Δυστυχώς τη μέρα αυτή τη γιορτάζουν μόνο ορισμένοι ελάχιστοι εργαζόμενοι. Αντίθετα η εποχή μας θυμίζει άλλες εποχές όπου οι εφοπλιστές ή οι διάφοροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων απαιτούν από τους εργαζόμενους εργασία ακόμη και αυτήν την ημέρα της πρωτομαγιάς. Έτσι λοιπόν η ημέρα της πρωτομαγιάς έχει καταντήσει πλέον αργία μόνο για τους καθηγητές ....οι οποίοι κλεισμένοι στον μικρόκοσμο των σχολείων τους αδυνατούν τις περισσότερες φορές να κοιτάξουν γύρω τους και να δουν ότι το 2014 στην Ελλάδα δεν υπάρχει η μέρα της πρωτομαγιάς. 30 Απριλίου 2014 στις 11:46 μ.μ. 
 • Σοφία Ντρέκου Έχεις δίκιο Νίκο, γυρίζουμε πίσω στον χρόνο και σε μέρες εργασιακής εκμετάλλευσης, αυτό διαπιστώνουμε μέρα με την μέρα. Ας βοηθήσει ο Θεός αφού του Το ζητήσουμε με την δικαιοσύνη Του! Χριστός Ανέστη και Καλή Πρωτομαγιά! 1 Μαΐου 2014 στις 12:11 π.μ. 
 • Νίκος Χρονόπουλος Αληθώς ο κύριος. Τα τελευταία χρόνια την ημέρα της πρωτομαγιάς βλέπουμε όλο και περισσότερες διώξεις πολιτών επειδή τόλμησαν και σήκωσαν ανάστημα. Υπάρχουν εργασιακοί τομείς όπου το ''αφεντικό'' αποφασίζει πως δεν είναι αργία η μέρα αυτή... και αυτό είναι πλέον ο νόμος... και αυτό είναι το μέλλον και το παρόν για όλους μας. 1 Μαΐου 2014 στις 12:26 π.μ. ·
 • Θάλια Παπά Καλή πρωτομαγιά με αγωνιστικότητα και καλή λευτεριά !!!!!
 • Σοφία Ντρέκου Νίκο, η Εργατική Πρωτομαγιά όπως όλοι μας ξέρουμε το σύνθημα, ΔΕΝ είναι Αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Καλή Λευτεριά! 1 Μαΐου 2014 στις 1:08 π.μ. · 
 • Σοφία Ντρέκου Θάλια μου, καλή πρωτομαγιά με αγώνα και πίστη στην Δικαιοσύνη Του Θεού! 1 Μαΐου 2014 στις 1:09 π.μ. 
 • Σοφία Ντρέκου Καλό Μήνα... Ήρωας της εργατικής τάξης.
  Από την πρώτη στιγμή της γέννησης σου σε κάνουν να νιώθεις ασήμαντος
  Με το να μην σου δίνουν καθόλου χρόνο αντί να σου τον δίνουν όλο.
  Μέχρι ο πόνος να γίνει τόσο δυνατός που να μην νιώθεις τίποτα άλλο. Ήρωας της εργατικής τάξης είναι κάτι που αξίζει να είσαι... Green Day - Working Class Hero [Official Music Video]
 • υιος ασωτος υιος ασσωτος Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες... Αυτή η εξαθλίωση του Λαού μας που είδαμε εχτές, μια συντεταγμένη επίθεση στον βωμό του χρηματιστικού κεφαλαίου, πρέπει όχι μόνον να ανησυχεί, όχι μόνο να προβληματίζει, μας καλή να πάρουμε θέση. Όχι δεν πάει άλλο. 1 Μαΐου 2014 στις 3:39 π.μ. 
 • Σοφία Ντρέκου Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες... σωστά! Καλή κι αγωνιστική Πρωτομαγιά Σωτήρη μου! 1 Μαΐου 2014 στις 4:06 π.μ. 
 • Maria Ioannidou Και να μην ξεχνάμε δεν είναι αργία η σημερινή ημέρα αλλά <<απεργία>>, λέξη που φαντάζει αδιανόητο να ειπωθεί ακόμα. 1 Μαΐου 2014 στις 10:32 π.μ. 
 • Ioanna Tsigeni Καλό μήνα. Με τη ζωντάνια που δίνουν οι μέρες του Μαγιού να πορευόμαστε στη ζωή μας, άγρυπνοι και με διάθεση για συνεχή αγώνα. Γιατί ως γνωστό τίποτα μα τίποτα δε χαρίστηκε ποτέ. Ούτε υλικό, ούτε εργασιακό και πολύ περισσότερο πνευματικό. Καλό αγώνα 1 Μαΐου 2014 στις 10:48 π.μ. 
 • Athanasios Moustakis Χριστός ανέστη! Καλό μήνα! 1 Μαΐου 2014 στις 11:37 π.μ. 
 • Σοφία Ντρέκου Χριστός Ανέστη παιδιά και με αγωνιστικό πνευματικό μα και με ψηλά το κεφάλι όπως ταιριάζει στους αγωνιστές του Χριστού! 1 Μαΐου 2014 στις 2:00 μ.μ. ·
 • Νίκος Χρονόπουλος Σήμερα, βάσει νόμου, οι αργίες διακρίνονται σε αυτές που έχουν καθοριστεί ως ημέρες υποχρεωτικής αργίας, κατά τις οποίες απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία και κάθε επαγγελματική εν γένει δραστηριότητα, καθώς βέβαια και η απασχόληση των μισθωτών, και ως ημέρες προαιρετικής αργίας, στις οποίες επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη η λειτουργία της επιχείρησης και η απασχόληση ή μη των μισθωτών που απασχολούνται από αυτόν.

  Η 1η Μαΐου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Α.Ν. 380/68, αποτελεί υποχρεωτική αργία, όταν κηρύσσεται ως τέτοια με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης, διαφορετικά εντάσσεται στις προαιρετικές αργίες. 1 Μαΐου 2014 στις 2:08 μ.μ. ·
 • Νίκος Χρονόπουλος Βάση νόμου λοιπόν εάν η διακριτική ευχέρεια του εργοδότη σε αφήσει να είσαι αγωνιστής εκείνη τη σπουδαία ημέρα όλα καλώς....Εάν όμως δεν σε αφήσει.....μπορεί να βρεθείς στο σπίτι σου άνεργος εάν το βουλώσεις....ή στα κρατητήρια με εισαγγελική παρέμβαση εάν γίνεις ''ενοχλητικός'' για τον εργοδότη.
 • Νίκος Χρονόπουλος Πάντως εάν τελικά δε το βάλεις κάτω και γίνεις ''ενοχλητικός'' για τον εργοδότη... μη περιμένεις να βγει ο κόσμος στους δρόμους γι συμπαράσταση, ούτε λα'ι'κές κινητοποιήσεις. Όλοι θα πουν πως είσαι αριστερός και θα σε απορρίψουν...Θα σε απορρίψει μία κοινωνία που ζητιανεύει λίγα ψίχουλα ευρώ και ξεπουλάει όλες της τις ελευθερίες σε επιτήδειους για το σκοπό αυτό. 1 Μαΐου 2014 στις 2:18 μ.μ. ·
 • Karolina Palaiologou Αληθώς Ανέστη, Σοφούλα μου !!! Καλό μήνα και Χαρούμενη Πρωτομαγιά!!! Αγωνιστικότατο το πνεύμα και το φρόνημα !!! Αρκεί να μείνει έτσι και μετά τη σημερινή μέρα !!! Να μην ξεχνάμε, να διδασκόμαστε και να τιμάμε με τη στάση και τη ζωή μας τώρα περισσότερο από ποτέ, όλους όσους αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά μας (αυτά που ένα-ένα έχουμε αρχίσει να χάνουμε) !!!! 1 Μαΐου 2014 στις 3:03 μ.μ. 
 • Σοφία Ντρέκου Νίκο τα είπες όλα μας ενθαρρύνεις όλους! Εμπλούτισες την ανάρτηση με χριστιανικό αγωνιστικό πνεύμα!! Γιατί σήμερα πολλοί ξεχνούν σήμερα το πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν για να δουλεύουμε εμείς σήμερα 8ωρο και πάνε να το καταργήσουν οι σημερινοί πολιτικοί. Που τί λέω; Ήδη το έχουν καταργήσει!! Ψυχή βαθειά λοιπόν παιδιά και προχωράμε με αγωνιστικό φρόνημα και με τον Σταυρό στο χέρι!! 1 Μαΐου 2014 στις 3:48 μ.μ. 
 • Σοφία Ντρέκου Και προ πάντων όλων καλοί μου φίλοι να μην ξεχνάμε να μνημονεύουμε τους νεκρούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς! 1 Μαΐου 2014 στις 3:49 μ.μ. 
 • ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Όσο αφορά τα δικαιώματα μας που χάνουμε ένα - ένα αγαπητή μου φίλη Καρολίνα, μου έρχεται στο νου μια λαϊκή ρύση; Ο Θεός να σε φυλάει από την οργή του υπομονετικού ανθρώπου. Ας το γνωρίζουν αυτό οι πολιτικοί άρχοντες, γιατί ο λαός δεν έχει απαντήσει ακόμη !!! Απλά καρτερικά υπομένει. Ως πότε όμως μόνο ο Θεός ξέρει!!! 1 Μαΐου 2014 στις 4:46 μ.μ. 
 • Νικόλαος Λαγουμτζής ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!! 1 Μαΐου 2014 στις 10:18 μ.μ. 
 • Σοφία Ντρέκου Αληθώς Ανέστη π.Νικόλαε. Καλό μήνα και σε σας. Σας ευχαριστώ εγκαρδίως για την ευχή σας. 3 Μαΐου 2014 στις 3:35 π.μ. 

 Βίντεο 3: Working Class Hero - John Lennon (1970) 
με ελληνικούς υπότιτλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: