Πάνω από τα σύννεφα ο αέναος έρωτας


Νοητική εξέγερση το Θαύμα του Έρωτα που δεν τελειώνει ποτέ! Συνεχίζει και πετάει πάνω από τα σύννεφα της μεσούσης νυχτερινής βροχής. Μα για να το δεις πρέπει να σου λιγοστέψει η ανάσα, να βιώσεις ότι οι άνθρωποι δε μπόρεσαν, δε μοιάζουν μεταξύ τους, να πονέσεις και να τσαλακωθείς.

Η έλλειψη μόνο της αγαπημένης, μάς αφυπνίζει καρδιακά στον γύρο του υπόγειου θανάτου των μεταμορφωμένων ρόλων. Στους αναστεναγμούς μιας λεπτής ανεπαίσθητης πνοής, στα χείλη της θάλασσας και στο αλμυρό άρωμά της, ξεχειλίζει τρυφερά ο πόνος της απουσίας με θεραπευτική ροή, την ώρα που η άμμος αγγίζει τον ουρανό, με το φως και ενώνεται η υδάτινη ουσία της καρδιακής πέτρας ανάμεσα στα βότσαλα.

Συνεπικουρώ στην καινούργια αυγή που μας ξημερώνει, να γίνει η νέα χαραυγή της μετανοίας, μέσα στην κρίση του ήλιου, που δεν λέει μαλακώσει κι είναι σαν μια παγίδα μέσα στην ψυχή, που μοιάζει με σταματημένο νερό.

Η ελπίδα που «μάς μαζεύει σαν ζητιάνους στην αυλή της» αλλά και ο δρόμος της αλληλεγγύης που φαντάζει ως μόνη έξοδος στο φως. «Ένας με έναν στο τέλος θα σωθεί- εσύ εμένα και τον κόσμο όλοι οι άλλοι». «Αγάπη μου πρώτη, αγάπη μεγάλη θα κλείσω τα μάτια κι όπου με βγάλει.»

Σοφία Ντρέκου


















Σχόλια και διάλογοι στο FaceBook 30 Απριλίου 2015 στις 6:56 μ.μ.

Vaia Tzatzara: "θα κλείσω τα μάτια κι όπου με βγάλει..."...κι ερωτευμένος να μην είσαι ερωτεύεσαι....!! ευχαριστω Σοφία (βαλτή είσαι?)· 5 χρ.

Σοφία ΝτρέκουVaia μου, αφού σε λαμβάνω εκ του μακρόθεν... οι κεραίες είναι ψηλά!!!· 5 χρ.

Κυριακος Σαμαρας: Η ελπίδα που σαν ζητιάνους μας μαζεύει στην αυλή της, οι ανάγκες που γίνονται πόθος για το ιδανικο, και τι πιο ιδανικο από τον έρωτα. θέλει όμως προσοχή, αν αυτος δεν κρύβει συστατικά του ιδανικού ερωτα που ειναι ο θείος έρωτας, τότε νομίζω πως ειναι απλα μια ψευδαίσθηση, με περιορισμένο χρόνο και θλιβερές επόμενες μερες. Να 'σαι καλα Σοφια για τα ωραία σου δημοσιεύματα και τις βαθυστόχαστες σκέψεις.· 5 χρ.

Δήμητρα Κωτσάκη Κόρδα: ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ!!!!! ΘΕΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ.... ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ<3  · 5 χρ.

Γαρυφαλια Χριστοπουλου: Λοιπόν. Είμαι 43 χρόνων. 43 χρόνια ερωτευμένη. Δεν μπορώ να διανοηθώ έκφραση ζωής δίχως έρωτα. Πόθος και έλξη, δίψα, πείνα για κάθε καινούρια πρόκληση. Να δίνεσαι στο υπέροχο και άκρως συναρπαστικό ταξίδι. Να μην παίρνεις τη μέρα. Να ρουφάς τη μέρα. Είναι πολύ όμορφα ανάμεσα σε ζωντανούς.· 5 χρ.

Anastasia Kalliontzi A: Ωραίο πράγμα ο έρωτας...είναι ζωή! Μα για να 'ναι καμωμένος από θεϊκά υλικά και να δίνει ζωή, πρέπει να βασίζεται στην υγεία... Να μη δίνει πόνο. Να μη δίνει φόβο. Να μη δίνει καταναγκασμό. Μακριά από τις αρρώστιες, αδέρφια μου. Ό,τι είναι άρρωστο, δεν είναι έρωτας. Ανήκει στα πάθη. Μη γένοιτο.· 5 χρ.

Σοφία ΝτρέκουΚυριακος μου, πάντα ο έρωτας πέρα από το Πρωτότυπο, που είναι ο Θεϊκός Έρως, υποκατάστατο θα είναι. Έως τότε όμως, θα παραμένει πηγή δημιουργίας. 5 χρ.

Σοφία Ντρέκου: Αναστασία μου, αυτό το μονοπάτι του υποκατάστατου έρωτα της κοσμικής πραγματικότητας, θα μας οδηγήσει στον δρόμο του Ουράνιου Έρωτα. Γιατί ο έρωτας, είναι η γνώση. Καλό Μήνα γλυκειά και δυναμική μου Αναστασία!· 5 χρ.

Anastasia Kalliontzi A: Αμήν αδερφούλα μου! Συν Θεώ!  · 5 χρ.

Σοφία Ντρέκου: Μαρία μου είναι δυνατόν να μην είσαι αενάως ερωτευμένη αφού κατοικείς στην πιο ερωτική πόλη, το Παρίσι;; !! Καλό μήνα Μήνα και αγκαλιές και από μας!!· 5 χρ.

Maria ZisopoulouΣοφία ακόμα ένα αριστούργημα που έφτιαξες αγαπημένη μου !!! και σ ευχαριστώ που με έκανες κομμάτι του !!!· 5 χρ.

Constantina Demosthenous: Υπάρχει και ο Θείος έρωτας... και όσοι διακατέχονται απ' αυτόν, χαίρονται, είναι μοναδικά ευτυχισμένοι, υπερβαίνουν κάθε εμπόδια και δυσκολίες, αγιάζονται, κερδίζουν την Βασιλεία των Ουρανών!!! Γλυκιά μας Σοφία, μας μαζεύεις κοντά σου και μας διδάσκεις τόσα πολλά, μέσα από τις γνώσεις και την αγάπη σου!!! Σ' ευχαριστούμε!!!· 5 χρ.

ιφιγένεια γεωργιάδουΣοφία καλό μήνα αγάπης ξεγνοιασιάς και ατίμητης προσφοράς για της καρδιάς μας την ασίγαστη γαλήνη!!!· 5 χρ.

Σοφία Ντρέκουιφιγένεια μου, μαζί αγαπητικά και αγωνιστικά θα πορευτούμε κι αυτόν τον μήνα κι όπου μας βγάλει. Περάσαμε μπόρες, καταιγίδες και ήρθε η Άνοιξη. Θυμάσαι τότε;
ιφιγένεια γεωργιάδου » Sophia Siglitiki Drekou 4 Μαΐου 2014 Οδήγησα τον πόνο μου μακριά σου...· 5 χρ.

Γαρυφαλια Χριστοπουλου: Αν υπάρχει μία δύναμη η οποία να μπορεί να σε κάνει να ξεκολλήσεις από τη μανία σου να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων! Μία καντάδα στο Χάος - τον αντίποδα της εμμονής σου με την τάξη και την κωδικοποίηση των πάντων. Ναι, όταν εσύ πολώνεσαι στο άκρο της τάξης και της ταξινόμησης, το σύμπαν (που ξέρει τι κάνει, δεν είναι χθεσινό) σε φέρνει αντιμέτωπο με τη χαρά του να γίνεσαι ενίοτε και λίγο ή πολύ χαοτικός, έτσι για την αλητεία. Και τι πιο χαοτικό από τον Έρωτα; Η έντονη, τυφλή αυτή επιθυμία είναι το πρώτο βήμα για να βγεις από το σπίτι σου, τις υποχρεώσεις σου, τα deadlines που έχεις ή σου έχουν βάλει για τη δουλειά σου, τους λογαριασμούς που έρχονται και παραμένουν απλήρωτοι (αλλά αλφαβητικά ταξινομημένοι) και να αναζητήσεις, να μοιραστείς το χάος ! Yiannis KotsirasKapou tha vrethoume

Theo Sav: <<Είναι η στιγμή που βλέπεις το χαμόγελο του Θεού>> Εύχομαι σε όλους να βλέπουν το πιο γλυκό χαμόγελο του Θεού. Ευλογία και χαρά όταν συμβαίνει εγκαίρως... βάσανο και πόνος όταν ακαίρως βλέπεις Χριστούγεννα και Ανάσταση... Καλημερίζω τους ερωτευμένους όλου του κόσμου!!! Θα προσεύχομαι για σας να μην πάψετε ποτέ να δακρύζετε αγναντεύοντας ένα όμορφο λιόγερμα... ένα ολόγιομο φεγγάρι τις ανοιξιάτικες της ζωής σας νύχτες!!!! !!!!! Υπέροχο κείμενο, ευχαριστω πολύ Ευγενική μου γλυκιά μου Σόφη Σοφια μου!!!! Φιλάκια πολλά με αγάπη!!!! Μια αγκαλιά σε όλους με αγάπη!!!! Καλη Καλημερα σας!!!!· 5 χρ.

Nicholas Michaloliakos Ν.Ι.Μιχαλολιάκος: Μα ποῦ βρίσκομαι; Στο Συμπόσιο του Πλάτωνος που οι ομιλητές ἒνας ἓνας πλέκουν το εγκώμιο τοῦ ἒρωτος, με την Σοφία σε ρόλο Διοτίμας ! Ας σας ξαναθυμίσω τον ορισμό τῆς Διοτίμας. Έρωτας είναι το τίκτειν εν τῶ καλῶ, το να γεννᾶμε, μέσα στην ομορφιά. Τι να γεννᾶμε; Σκέψεις, Εργα, ιδέες, σχέσεις, όλα μέσα στην ὀμορφιά... Άρα με την ευρεῖα ἒννοια, ο ἒρωτας εἶναι ποθητός από ὂλους ὁσους αγαποῦν την ὀμορφιά. Καλό μήνα μέσα στην ὀμορφιά · 5 χρ.

Maria Zisopoulou: "το Θαύμα του Έρωτα που δεν τελειώνει ποτέ!" Aέναος Έρωτας μαζί με Αέναη επΑνάσταση σαν αέναη στάση ζωής. Σοφία σ' ευχαριστώ ακόμη μια φορά !!!· 5 χρ.

Πηνελόπη Κώνστα: Εκπληκτικό κείμενο, Γλυκιά μου Σοφία, με μία πανέμορφη φωτογραφία που δεν χορταίνω να την κοιτάω... και σ' ευχαριστώ, ψυχή μου που αυτήν την ομορφιά τη μοιράστηκες και μαζί μου... Τι να πεις για τον Ερωτα...!! Ο Έρωτας είναι μία πνοή του Θεού μέσα στην καρδιά μας... πως να κρατήσεις τα ύψη με πήλινα δάχτυλα... Η αναρρίχηση στον έρωτα είναι η πιο δύσβατη αναρρίχηση στην κορυφή... μόνο με τους κτύπους της καρδιάς , την ανάσα,,, μπορείς να φτάσεις... Η πράξη της πόρνης,,, είναι απροσχημάτιστα ερωτική ... Αγοράζει το πολυτιμότερο μύρο,,, δίχως φειδώ και μέτρο... χύνει σπάταλα το μύρο και κρουνούς δακρύων,,, για να πλύνει τα πόδια του Χριστού,,, Λύνει ποτάμι τα μαλλιά της για να τα σφουγγίσει... Παράφορος απροκάλυπτος έρωτας... "Ότι ηγάπησε πολύ..." η σιωπή του έρωτα, που μιλάει μόνο με αυτό που δίνει, δίχως να ζητάει... Ας γίνει η ζωή μας ένας αέναος έρωτας προς Εκείνον.... !!! Εύχομαι με όλη μου την αγάπη ο Μάης να είναι μαγικός και ερωτικός και να μάς φέρει μόνο χαμόγελα και καλά νέα ,,, να μοιράσει απλόχερα ελπίδες, υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο και να βοηθήσει τα όνειρα να βγουν αληθινά...!! Σε φιλώ γλυκά,,, Ψυχούλα μου Ξεχωριστή και Πολύτιμη...!!  · 30 Απρ 2015

Nicholas Michaloliakos Ν.Ι.Μιχαλολιάκος · 30 Απρ 2015
Ωραίο το περί έρωτος ..πόνημα σου Πηνελόπη !!!

Τσίτσος Βασίλειος: Εάν και εφόσον, κάθε φορά ακούτε τραγούδια σαν αυτό, και θεωρείτε, ότι γραφτήκανε για σας, τότε ναι, νομίζω ότι είστε σε καλό δρόμο... όταν πονάει ο άλλος και κλαίτε εσείς, τότε ναι, είστε σε καλό δρόμο... όταν δεν θα διστάζατε να πεθάνετε για να ζήσει ο άλλος, τότε ναι είστε σε καλό δρόμο... όταν κατανοήσετε τη φράση, χωρίς εσένα δεν αξίζει τίποτα, τότε ναι είστε σε καλό δρόμο... όταν χωρίς να επικοινωνείτε γνωρίζετε πως νοιώθει ο άλλος για σας κάθε στιγμή, τότε ναι είστε σε καλό δρόμο, όταν δεν διστάζετε να εμπιστευτείτε καλλίτερα τον άλλο από τον εαυτό σας τότε ναι είστε σε καλό δρόμο, όταν ταυτίσετε μία στιγμή με μια ζωή με κάποιον άλλο τότε ναι είστε σε καλό δρόμο... όταν έστω και μια στιγμή ξεχάσατε τον άλλον, λυπάμαι που δεν ξέρετε τι σημαίνει να είσαι ερωτευμένος... γιατί όλα τα άλλα είναι απλά έπεα πτερόεντα · 30 Απρ 2015













Γαρυφαλιά Χριστοπούλου: Και να σκεφτείς! είχα αρχίσει 
να πιστεύω πως είμαι σε τελείως λάθος δρόμο. 30 Απρ 2015

Αέναη επΑνάσταση - Sophia Ntrekou· 7 Απριλίου 2016