Ελληνικός Ζεόλιθος: Η πατρίδα μας θέλει ζεόλιθο, η απελευθέρωση, η καινοτομία και τα θαύματα του Ελληνικού Ζεόλιθου - Nikos Lygeros Zéolithe


Ιούλιος ο μήνας του ελληνικού Ζεόλιθου

Αφιέρωμα στον κόσμο του Ζεόλιθου

Προτείνω από καιρού σε καιρό να κοινοποιούμε την εργασία για
τον Ζεόλιθο, ώστε να γίνει γνωστό το ορυκτό και οι χρήσεις του.

Επιμέλεια / Έρευνα by Sophia Ntrekou

Η πατρίδα μας θέλει ζεόλιθο
και δεν θα περιμένει άλλο
ξέρει ήδη για το αλάτι
και ετοιμάζεται ήδη
άρα αν είσαι από αυτούς
που καθυστερούν
την αξιοποίησή μας
ετοιμάσου να δεχτείς
την αντεπίθεση όλου
του Ελληνισμού
διότι είναι απαράδεκτο
να υποφέρει ο λαός
ενώ υπάρχει μέλλον
και μες στην πράσινη πέτρα
μην τολμήσεις λοιπόν
να καταστρέψεις τη γη μας
επειδή νομίζεις
ότι έχεις το δικαίωμα
γιατί κανείς δεν μπορεί
να σου το δώσει
όταν πρόκειται για το μέλλον
όλης της πατρίδας μας.

Ιούλιος 2014: η αρχή του ελληνικού ζεόλιθου

Ο Ιούλιος 2014 είναι τελικά ο μήνας και το έτος του ελληνικού ζεόλιθου. Μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο βλέπουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής έδωσε την έγκρισή του για την τεχνική μελέτη έρευνας βιομηχανικού ορυκτού, συγκεκριμένα του ζεόλιθου, σε έκταση 99,161 στρεμμάτων στη θέση «ΚΟΚΚΑΛΟ» των Πετρωτών, του δήμου Ορεστιάδας, νομού Έβρου ,της εταιρίας «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.669/77.

Αυτή η έγκριση έχει χορηγηθεί με εντολή του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου που είχε ενημερωθεί για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του ζεόλιθου και για τις δυνατότητες του ελληνικού ζεόλιθου τον Οκτώβριο του 2013 μέσω του πλαισίου των στρατηγικών αποθεμάτων της Ελλάδας. 

Έτσι από εκείνη την στιγμή είχε εις γνώση του όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει το θέμα του ζεόλιθου. Τώρα είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης που υπέγραψε αυτή την έγκριση. Το πιο σημαντικό αυτής της απόφασης είναι ότι η Ελλάδα ξεκινά επίσημα τις έρευνες για τον ζεόλιθο και στη συνέχεια την εξόρυξη που περιμένει εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός. Αυτή η αλλαγή φάσης θα προκαλέσει μια σειρά από οικονομικές επιπτώσεις και βέβαια θα ενεργοποιήσει νέες δραστηριότητες στη Θράκη μας.

Έτσι ο ελληνικός ζεόλιθος θα μπει έμπρακτα στη ζωή μας για να βοηθήσει και τον τομέα της γεωργίας αλλά και της κτηνοτροφίας με τις βελτιώσεις και την αύξηση παραγωγής που επιτρέπει η στρατηγική του χρήση.

Έγκριση τεχνικής µελέτης έρευνας βιοµηχανικού ορυκτού (Ζεόλιθος), σε έκταση 99,161 στρεµµάτων στη θέση «ΚΟΚΚΑΛΟ», Τ.Κ. Πετρωτών, δήµου Ορεστιάδας, νοµού Έβρου, της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.».


Τα θαύματα του ζεόλιθου
δεν είναι ανάγκη
να τα πιστέψεις
αρκεί να τα ζήσεις
μαζί με το έργο
και να δεις τη χαρά
των μικρών ανθρώπων
όταν τον βλέπουν
να χιονίζει πάνω τους
και να μπορούν
να τον βάλουν
στη γη μας, στα δέντρα μας
ενώ αρχικά
δεν ήξεραν τι ήταν
κι εσύ δεν τολμούσες
να ζήσεις ελεύθερα
μια ύπαρξη χωρίς ιστορία.


Η απελευθέρωση του Ελληνικού Ζεόλιθου

Η απόφαση πάρθηκε. Ο Ελληνικός Ζεόλιθος, είναι πλέον μια επίσημη και θεσμική πραγματικότητα, καθώς δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου ζεόλιθου. Μετά από χρόνια ενός εθνικού αγώνα, ζούμε την απελευθέρωση του Ελληνικού Ζεόλιθου από τη γραφειοκρατία.

Τώρα ο Ελληνικός Ζεόλιθος θα μπορέσει να τροφοδοτήσει τις ανάγκες της Ελλάδας και παράλληλα να προσφέρει εξοικονόμηση στις ξένες εισαγωγές ζεόλιθου και βέβαια να γίνει στη συνέχεια προϊόν εξαγωγής για να προσφέρει ακόμα περισσότερες απολαβές στην Ελλάδα.

Είναι όλο και περισσότεροι, όλοι όσοι πίστεψαν ότι μπορεί να γίνει αυτό το θαύμα ακόμα και με τις συνθήκες που ζούμε αυτήν την περίοδο και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για όλη τη βοήθεια που παρείχαν στην υπόθεση του Ελληνικού Ζεόλιθου ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτό το όραμα, το εθνικό, έγινε πλέον μια πραγματικότητα που οφείλεται στην πίστη του Γεώργιου Γεωργιάδη που παρόλο το βάρος της ηλικίας του, κατάφερε να δείξει το παράδειγμα της αγωνιστικότητας.

KEIMENO

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε Την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου ή της δραστηριότητας και βαρύνει τον φορέα εκτέλεσης και λειτουργίας του για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου ζεόλιθου εμβαδού 83.427,30 τ.μ. από την εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην θέση «Κόκκαλο», Τ.Κ. Πετρωτών, Δήμου Ορεστιάδας, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Η εκμετάλλευση θα γίνει σε τρεις ανεξάρτητες υπαίθριες οριζόντιες εκσκαφές, οι οποίες θα οδηγήσουν τελικά στη δημιουργία τεσσάρων ανοικτών εκσκαφών περιορισμένων διαστάσεων. Η εξόρυξη του ζεόλιθου θα γίνεται με εκσκαφέα ανεστραμμένου κάδου, ενώ όπου το πέτρωμα είναι πολύ συνεκτικό, η όρυξη θα γίνεται με διατρήματα και χρήση αμμωνίτιδας και ANFO.

Τα εξορυσσόμενα υλικά, που επιδέχονται περαιτέρω διαλογή, θα διαστρώνονται στο δάπεδο της εκσκαφής και θα πραγματοποιείται χειροδιαλογή από δύο εργάτες. Το παραγόμενο υλικό θα φορτώνεται σε φορτηγά και θα μεταφέρεται στο εργοστάσιο της εταιρείας.

Δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης ελληνικού ζεόλιθου

Μετά από χρόνια αγώνα για την προώθηση της αξιοποίησης του ελληνικού ζεόλιθου, δόθηκε επίσημα η άδεια εκμετάλλευσης του λατομείου του βιομηχανικού ορυκτού, σε δημόσια έκταση 83,4273 στρεμμάτων, στη θέση Κόκκαλο Πετρωτών, του δήμου Ορεστιάδας του νομού Έβρου, στην Εταιρεία Όλυμπος Α.Ε.

Η ενέργεια έγινε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 20/02/2017 κι έχει κωδικό: ΔΜΕΒΟ-Β/Φ6.11.7/171440/315. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι περνάμε όχι μόνο σε άλλη φάση για τον ζεόλιθο, αλλά σε άλλον κύκλο. 

Διότι θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που θα λειτουργεί λατομείο ζεόλιθου. Κι αυτό αποτελεί καινοτομία από μόνο του. Είναι, όμως, μόνο η αρχή, διότι μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών και επιμονής, ένα ελληνικό όραμα γίνεται επιτέλους μια ιστορική πραγματικότητα. 
  • Η άδεια έρευνας είχε δοθεί τον Αύγουστο του 2014 και μετά από πολλές καθυστερήσεις και περιπέτειες ήρθε η ώρα της άδειας εκμετάλλευσης.
Έτσι, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν στην περιοχή θα αρχίσει η επίσημη εξόρυξη του ζεόλιθου, όχι πια μόνο για έρευνα, αλλά για εκμετάλλευση. Έτσι, η Θράκη θα ζήσει μια νέα αρχή σε αυτό τον τομέα που δεν τολμούσε καν να το φανταστεί πριν μερικά χρόνια, διότι οι συνθήκες ήταν αντίξοες για λόγους καθαρά γραφειοκρατικούς σε συνδυασμό με την απουσία γνώσεων για τις επιστημονικές και τεχνικές ιδιότητες του ζεόλιθου. 

Τώρα, όμως, αρχίζει μια νέα πραγματικότητα και το μέλλον της Ελλάδας θα έχει ζεόλιθο. Ας ασχοληθούμε, λοιπόν, όλοι μαζί μ’ αυτήν την καινοτομία για να δούμε επί του πρακτέου πώς αλλάζει τα ελληνικά δεδομένα, διότι είναι μια μορφή προετοιμασίας γι’ αυτό που θα γίνει και με την ελληνική ΑΟΖ. (Δείτε την άδεια εδώ)



Στον κόσμο του ζεολίθου
δεν υπάρχουν μόνο εκθέματα
αλλά το πράσινο της γης
που περιμένει σιωπηλά
κάτω από τους λόφους
όπου κάθε πέτρα
γεμάτη κρυστάλλους
θέλει να βοηθήσει
την πατρίδα μας
γι' αυτό πρέπει κι εσύ
να παλέψεις μαζί μας
αν αγαπάς πραγματικά
τους ανθρώπους μας
και το περιβάλλον,
για τον αγώνα μας.

Η εκκλησία του ζεόλιθου
βρίσκεται στους Μεταξάδες
και περιμένει σιωπηλά
κάτω από το χιόνι
που συνεχίζει να πέφτει
εδώ και τόσους χειμώνες,
να δει επιτέλους
την άνοιξη και το καλοκαίρι
όπου η Θράκη μας
θα ζήσει από το βαθύ λευκό
του πετρώματος που ζει
μαζί με το πράσινο της φύσης
και θα δείξει τον ουρανό
σε όλη την πατρίδα μας
πάνω από τα σύννεφα
που καθηλώνουν το λαό
επειδή εδώ βλέπει ακόμα
ότι τα θεμέλια
του αγώνα μας
είναι ήδη τοποθετημένα
κι ότι η Ελλάδα του μέλλοντος
έχει αρχίσει να ζει. [Ν. Λυγερός]

Μεταβυζαντινός Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Μεταξάδων
Μεταβυζαντινός Ι. Ναός Αγίου Αθανασίου (Μεταξάδες Έβρου)
Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του χωριού και χτίστηκε το 1695.
Ο ναός επί τουρκοκρατίας χρησιμοποιήθηκε και ως κρυφό σχολειό.
Διοικητική υπαγωγή Δήμος Διδυμοτείχου χτισμένος με: Υλικά ασβεστόλιθος

Μεταβυζαντινός ναός Αγίου Αθανασίου Μεταξάδων
Είναι ένα πολύ σημαντικό μνημείο για την
περιοχή, πρέπει να συντηρηθεί και να μείνει


Ο ζεόλιθος και η καλλιέργεια της πατάτας - Ν. Λυγερός

Με εκατό κιλά ζεολίθου το στρέμμα μπορούμε να περάσουμε από 400 κιλά πατάτας σε 500 κιλά και αυτό το έχουμε δει σε αληθινά χωράφια και όχι μόνο σε εργαστήριο ή σε ειδικές συνθήκες. Ξέρουμε επίσης ότι ο ζεόλιθος μάς επιτρέπει να καταπολεμήσουμε τον νηματώδη σκώληκα.

Έχει όμως και μια άλλη ιδιότητα που αφορά στο θέμα της συντήρησης της πατάτας. Πολλοί καλλιεργητές χρησιμοποιούν πολλές χημικές ουσίες και σκευάσματα, ενώ αρκεί η χρήση του φυσικού ζεόλιθου για μια καλή συντήρηση της πατάτας.

Επειδή ο ζεόλιθος είναι υδρόφιλος προστατεύει φυσιολογικά την πατάτα χωρίς όμως να την αφυδατώνει, αφού λειτουργεί ως εξισορροπητής. Κι επειδή την καλύπτει δεν αφήνει τη μη θελημένη ανάπτυξή της που προκαλεί την αλλαγή φάσης. Έτσι με ελάχιστο κόστος μπορούμε να προστατέψουμε τις πατάτες σε πολλές φάσεις της ανάπτυξής τους, αλλά ακόμα και στη συντήρησή τους.

Είναι λοιπόν σημαντικό να μαθευτεί και αυτή η ιδιότητα του φυσικού ζεολίθου και να διαδοθεί στους καλλιεργητές για αυτούς τους λόγους, διότι είναι ακόμα γνώσεις που δεν έχουν διαδοθεί ευρύτερα.


Ζεολιθικές πατάτες
μαζέψαμε για πρώτη φορά
στο νησί των Αγίων
για να ζήσουμε μαζί
το θαύμα της φύσης
που δεν περίμενε
κανένας άλλος
εκτός από εμάς
γιατί δεν είχαν δει
ποτέ στη ζωή τους
ότι η πέτρα
μπορεί να βοηθήσει
την πατρίδα μας
για το μέλλον
της ιστορίας
που γράφουμε
με τα χέρια μας
αφού δίνουμε
ζωή στο λαό.

Σκίτσο: Arts - N. Lygeros

Info Opus of N. Lygeros / https://lygeros.org /
15809 - Ιούλιος 2014: η αρχή του ελληνικού ζεόλιθου Ν. Λυγερός
Post published: July 8, 2014 Post Category: Zéolithe / Articles
11925 - Η πατρίδα μας θέλει ζεόλιθο Ν. Λυγερός: April 21, 2013
31128 - Δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης ελληνικού ζεόλιθου, February 28, 2017
43975 - Ο ζεόλιθος και η καλλιέργεια της πατάτας - Ν. Λυγερός
Post published: June 18, 2019 Post Category: Articles
26436 - Η απελευθέρωση του Ελληνικού Ζεόλιθου Ν. Λυγερός
Post published: July 10, 2016 Post Category: Articles

Πηγή / έρευνα by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr

ΠερισσότεραΖεόλιθος και Εδώ και ΕΔΩ

Ζεόλιθος (ενημέρωση) ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΕΔΩ


45216 - Ο ζεόλιθος στην Ελλάδα Ο ζεόλιθος στην Ελλάδα συνεχίζει όλο και πιο δυναμικά το έργο του, σε βαθμό που είναι καλό να ενημερωθεί και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οφέλη ...

43975 - Ο ζεόλιθος και η καλλιέργεια της πατάτας Με εκατό κιλά ζεόλιθου το στρέμμα μπορούμε να περάσουμε από 400 κιλά πατάτας σε 500 κιλά και αυτό το έχουμε δει σε αληθινά χωράφια και όχι μόνο σε εργαστήριο ...

Διάλεξη: Ο ζεόλιθος ως καινοτομία της γεωργίας Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: Ο ζεόλιθος ως καινοτομία της γεωργίας. ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός. Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, ώρα: 10.15

Masterclass: 8ο Masterclass Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής, Δημοτικό κινηματοθέατρο «Μαρούλα», Μύρινα Λήμνου. 24-27 Αυγούστου 2018

Η βαλκανική αγορά ζεόλιθου May 17, 2018 Category: Talks Ν. Λυγερός - Η βαλκανική αγορά ζεόλιθου. Υπουργείο Οικονομικών, Αθήνα, 17/05/2018

Διάλεξη: Ο ζεόλιθος ως καινοτομία της γεωργίας Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο ζεόλιθος ως καινοτομία της γεωργίας. Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, Λάρισα. Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, ώρα: 19.00 -

36423 - Το Ζεόλαδο 2018 Ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και αγουρέλαιο, το ζεόλαδο ήδη από το 2014 είχε προδιαγραφές που ανήκουν στην κατηγορία Ultra Premium. Όμως η σοδειά του ...

35610 - Το έργο δεν έχει καθημερινότητα Το έργο δεν έχει καθημερινότητα, διότι δεν αφορά μόνο και μόνο το παρόν. Η δράση του δημιουργεί μια διαφορά μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος και οι δυσκολίες ...

Διάλεξη: Ο ζεόλιθος και η ποιότητα ζωής του αγρότη Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο ζεόλιθος και η ποιότητα ζωής του αγρότη. Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυγενικής (στην πλατεία της Αυγενικής). Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ώρα: 10:00 -

Διάλεξη: Ο Ζεόλιθος στη Γεωργία και Κτηνοτροφία Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο Ζεόλιθος στη Γεωργία και Κτηνοτροφία. Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρακίων. Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, ώρα: 19.00 -

33186 - Ζεόλιθος και Serendipity Με την ανακάλυψη του ζεόλιθου και την εφαρμογή του, σπάνιοι ήταν αυτοί που έβλεπαν ότι θα δημιουργήσει και ένα καινούργιο τρόπο προσέγγισης ασθενειών που ...

33038 - Ρομποτική και ζεολιθική ελαιοπαραγωγή Ένα από τα θεμελιακά προϊόντα της Ελλάδας είναι η παραγωγή ελαιόλαδου. Και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε σε αυτόν τον τομέα μια διεθνή αναγνώριση. Στον ίδιο ...

Διάλεξη: Ο ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης. Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, Λεωφ. Πλαστήρα 10, Ηράκλειο, Κρήτη. Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ώρα: 20.00 -

Διάλεξη: Καινοτόμες εφαρμογές του ζεόλιθου Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Καινοτόμες εφαρμογές του ζεόλιθου. Γ' Τεχνική Σχολή Λεμεσού, Κύπρος. Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ώρα: 12.00

Διάλεξη: Έξυπνη γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία και ζεόλιθος Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Έξυπνη γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία και ζεόλιθος. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά, Καρδίτσα. Σάββατο 1 Απριλίου 2017, ώρα: 11.30

31273 - Για τους δύσπιστους του Ελληνικού Ζεόλιθου Τώρα που ο Ελληνικός Ζεόλιθος είναι πλέον μια πραγματικότητα η ανταπόκριση των δύσπιστων αποτελεί ένα προβληματισμό για τους ειδικούς. Διότι τόσα χρόνια ...

Masterclass: Νοητική Στρατηγική Μέλλοντος Masterclass: Νοητική Στρατηγική Μέλλοντος, Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΕΛΕΝΗ, Κράτητος 40, Νέα Σμύρνη. Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, ώρα: 18.00 - 20.00

31128 - Δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης ελληνικού ζεόλιθου Μετά από χρόνια αγώνα για την προώθηση της αξιοποίησης του ελληνικού ζεόλιθου, δόθηκε επίσημα η άδεια εκμετάλλευσης του λατομείου του βιομηχανικού ορυκτού, ...

31129 - Ακόμα πέντε χρόνια Ακόμα πέντε χρόνια πέρασαν για να υλοποιήσουμε το όραμα του ελληνικού ζεόλιθου όμως τώρα είναι πραγματικότητα για την ιστορία της Ελλάδας και ...

Masterclass: Ανάπτυξη εγκεφάλου με στρατηγικά παιχνίδια Masterclass: Ανάπτυξη εγκεφάλου με στρατηγικά παιχνίδια, Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΕΛΕΝΗ, Κράτητος 40, Νέα Σμύρνη. Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα: 17.00 - 19.00

Διάλεξη: Ο Ζεόλιθος ως εργαλείο στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η χάρτα της ΑΟΖ Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο Ζεόλιθος ως εργαλείο στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η χάρτα της ΑΟΖ. Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, «Ρήγας Βελεστινλής», Βελεστίνο Μαγνησίας. Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα: 11.00

Εισήγηση: Ζεόλιθος: Πλούτος για την χώρα, καινοτομία στην Γεωπονική Επιστήμη Εισήγηση του Ν. Λυγερού στην εσπερίδα με θέμα: Ζεόλιθος: Πλούτος για την χώρα, καινοτομία στην Γεωπονική Επιστήμη. 2ρο μέρος: Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας. Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα: 18.00

Διάλεξη: Ο ζεόλιθος στη γεωργία, την κτηνοτροφία και στην καθημερινή μας ζωή Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο ζεόλιθος στη γεωργία, την κτηνοτροφία και στην καθημερινή μας ζωή. Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα: 11.00 -

Χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία Ν. Λυγερός - Χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία. Οργάνωση Παραγωγών (Ο.Π.) - Ε.Δ.Α.Σ. Εύβοιας. Ιστιαία, 09/11/2016

Masterclass: 6ο Masterclass Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής 6ο Masterclass Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής, Ψαρά, 29 Αυγούστου - 01 Σεπτεμβρίου 2016 -

Διάλεξη: Νέα δεδομένα ελληνικού ζεόλιθου Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Νέα δεδομένα ελληνικού ζεόλιθου. Ξενίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

26501 - Ο ζεόλιθος ενάντια στη μιζέρια July 12, 2016 Με την έκδοση της άδειας της περιβαλλοντικής μελέτης έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο του αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο. Και βλέπουμε ήδη τις επιπτώσεις ...

26461 - Από την εξόρυξη του ζεόλιθου στην ανάπτυξη της Θράκης July 11, 2016 Με την αρχή της εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στα Πετρωτά, η Θράκη εγκαινιάζει μία νέα περίοδο για την ανάπτυξη της. Σίγουρα ...

26438 - Αλλαγή κύκλου στον ζεόλιθο July 10, 2016 Όλοι όσοι χρησιμοποιούν ζεόλιθο και ξέρουν την αξία του θα ζήσουν τώρα μια αλλαγή κύκλου με την απελευθέρωση του ελληνικού ζεόλιθου. Διότι τώρα πρόκειται ...

26436 - Η απελευθέρωση του Ελληνικού Ζεόλιθου: July 10, 2016 Η απόφαση πάρθηκε. Ο Ελληνικός Ζεόλιθος, είναι πλέον μια επίσημη και θεσμική πραγματικότητα, καθώς δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου ζεολίθου. ...

26326 - Άχυρο, σανός και καινοτομία July 7, 2016 Μπορεί κάποιος που δεν είναι ειδικός να θεωρεί ότι το άχυρο κι ο σανός είναι απλώς ξερά χόρτα. Αν όμως κάποιος γνωρίζει τη διαφορά που προκαλεί στην ποιότητα ...

25893 - Με τον ζεόλιθο June 22, 2016 Με τον ζεόλιθο οι μοναχοί καταλαβαίνουν ότι με τρία χρόνια μπορούν να βοηθήσουν το Μοναστήρι τους για όλα τα επόμενα χρόνια και αυτό είναι το κέρδος ...

25851 - Η πολυκυκλικότητα: June 20, 2016 Η πολυκυκλικότητα ως ζωντανός κήπος θα είναι ψηφιδωτό που θα αλλάζει τα χρώματά του με τις εποχές και με το φως της ημέρας για να φανεί τι σκέφτεται ...

25852 - Νοητικό Σχήμα Ψηφιδωτού. (Dessin au feutre): June 1, 2016 / Drawings

25206 - New research license for the Greek zeolite: May 14, 2016 New research license was given by the Decentralized Administration of Kavala re: the Greek zeolite in the region Black Rock, near the Petrota of Northern ...

25206 - Νέα άδεια έρευνας για τον ελληνικό ζεόλιθο: May 12, 2016 Νέα άδεια έρευνας δόθηκε από την Αποκεντρωμένη στην Καβάλα για τον ελληνικό ζεόλιθο στην περιοχή Μαύρη Πέτρα, κοντά στα Πετρωτά του Βορείου Έβρου. Έτσι ...

Διάλεξη: Οι πέτρες του ζεόλιθου στη ζωή μας: May 10, 2016 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Οι πέτρες του ζεόλιθου στη ζωή μας. Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Τρίτη 10 Μαΐου, ώρα: 16.30 -

24534 - Ο ζεόλιθος της Θράκης: April 13, 2016 Ο ζεόλιθος της Θράκης έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί το μέλλον ενώ τοπικά δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό και την ώρα που ζει την ανέλιξή του ...

Διάλεξη: Η αξία του ζεόλιθου: March 24, 2016 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Η αξία του ζεόλιθου. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνάσιο Χώρας. Αμοργός, 24/03/2016

Διάλεξη: Ο ζεόλιθος ως βελτίωση ποιότητας ζωής: March 15, 2016 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο ζεόλιθος ως βελτίωση ποιότητας ζωής. Πολιτιστικό Κέντρο Κοινοτικού Συμβουλίου Μαρκί, Λευκωσία. Τρίτη 15 Μαρτίου 2015, ώρα: 19.00

Category: Articles

23966 - Οι πολυφαινόλες του ζεόλαδου - Published: March 8, 2016 Category: Articles: Το ζεόλαδο επειδή είναι βιολογικής καλλιέργειας είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και γι’ αυτό το λόγο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Στη χημική ανάλυση ...

23938 - Ζεόλιθος και θεσσαλικός κάμπος - Post published: March 6, 2016: Όταν βλέπουμε τα θεμελιακά προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά όσον αφορά στους αγρότες, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την καθυστέρηση που υπάρχει στον θεσσαλικό ...

23624 - Το Ζεόλαδο 2016 Post published: February 23, 2016 Ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και αγουρέλαιο, το ζεόλαδο ήδη από το 2014 είχε προδιαγραφές που ανήκουν στη κατηγορία Ultra Premium. Όμως η σοδειά του ...

22582 - Το βακτηρίδιο της Xylella fastidiosa Post published: December 26, 2015 Το βακτηρίδιο Xylella fastidiosa προκαλεί όλο και περισσότερες ζημιές στις καλλιέργειες της Ιταλίας και υπάρχει βέβαια κίνδυνος εξάπλωσης. Αυτό το βακτηρίδιο ...

Διάλεξη: Ζεόλιθος και προστιθέμενη αξία Post published:December 6, 2015 Post Category: Talks Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ζεόλιθος και προστιθέμενη αξία. Αίθουσα εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου Στερνών, Κρήτη. Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ώρα: 19.00

22177 - Μαρόκο και ζεόλιθος Post published:November 17, 2015 Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης με τίτλο πράσινο Μαρόκο που αφορά τη γεωργία είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε τη συμβολή της χρήσης του ζεόλιθου και ...

22177 - Maroc et zéolithe Post published:November 17, 2015 Dans le cadre de la stratégie de développement intitulé Maroc vert qui concerne l’agriculture il est intéressant de considérer l’apport de l’utilisation ...

21956 - Ζεόλαδο 2015 Post published:November 2, 2015 Φέτος έγινε το τρίτο μάζεμα ελιών για την παραγωγή του αγουρέλαιου έξτρα παρθένου από ελιές που είναι προστατευμένες αποκλειστικά από ζέολιθο στο πλαίσιο ...

21661 - A new Greek patent Post published:October 18, 2015 As much as it may seem odd, taking into account the new conditions that exist in Greece at present, the research continues, because we believe that innovation ...

21661 - Νέο ελληνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Post published:October 17, 2015 Όσο κι αν φαίνεται παράξενο με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα, η έρευνα συνεχίζεται διότι πιστεύουμε ότι η καινοτομία είναι απαραίτητη για την ...

21240 - The lies regarding Grexit are over Post published:September 17, 2015 The lies regarding "the wanted by the European Union Grexit" are finally over. From the beginning that the issue arose, we constantly wrote that there ...

21240 - Τελείωσαν τα ψέματα περί εξόδου της Ελλάδας Post published:September 16, 2015 Επιτέλους τελείωσαν τα ψέματα περί εξόδου της Ελλάδας, γιατί θα το ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την αρχή του όλου θέματος γράφαμε συνεχώς ότι δεν υπάρχει ...

21041 - Διάταξη μάχης Post published:August 23, 2015 Σε διάταξη μάχης πρέπει να είναι ο Ελληνισμός, γιατί είναι πολλά τα μέτωπα και σε πολλαπλά επίπεδα. Κι όσοι ασχολούνται με τον κομματισμό, τον δογματισμό ...

21006 - Σταματούν οι Σκουριές με απόφαση Υπουργού Post published:August 19, 2015 Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε πράξη ένα όραμα. Με επίσημη απόφασή του ανακαλούνται οι εγκρίσεις των τεχνικών ...

20957 - Μετά τον εφιάλτη Post published:August 14, 2015 Μετά τον εφιάλτη όλοι καταλαβαίνουν ότι τελειώνει μόλις ξυπνήσουμε και ποτέ πριν, διότι είναι κι αυτός ένα όνειρο. Πολλοί από τους δικούς μας πίστεψαν ...

20952 - Πειραματικός ελληνικός ζεόλιθος Post published:August 13, 2015 Χάρη στην άδεια έρευνας για ζεόλιθο στην περιοχή Κόκκαλο που έχει ο Γιώργος Γεωργιάδης, έχουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ελληνικό ζεόλιθο, για να κάνουμε ...

20954 - Πολιτικό χιούμορ Post published:August 13, 2015 Όταν δεν μπορείς πια να ομολογήσεις ούτε στον εαυτό σου πόσες αλλαγές έχεις κάνει για να σταθείς ως πολιτικός αναλλοίωτος, το μόνο που σου μένει είναι ...

20696 - Greek zeolite and government institutions
 Post published:August 10, 2015 The development that the Greek zeolite is capable in bringing to Thrace, but also more widely to Greece are substancial, and that must be made known to ...

20907 - Η χαρτογράφηση του Ελληνικού ζεόλιθου Post published:August 9, 2015 Με τα νέα δεδομένα στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στα Πετρωτά, στο Βόρειο Έβρο, η χαρτογράφηση του ελληνικού ζεόλιθου μας μαθαίνει όλο και περισσότερα στοιχεία, ...

20854 - Η συμφωνία είναι μόνο το πρώτο βήμα Post published:August 6, 2015 Η συμφωνία είναι μόνο το πρώτο βήμα κι όχι το τελευταίο. Η συμφωνία απλώς ξεκαθαρίζει ένα πλαίσιο, το οποίο πρέπει στη συνέχεια να συνοδευτεί από το πεδίο, ...

20842 - Zeo – olio d’oliva e zeoliti greche Post published:August 6, 2015 In Grecia abbiamo un olio d’oliva che è fra i più riconosciuti al mondo. Adesso cominciamo ad avere per la prima volta nella nostra storia anche le zeoliti ...

20844 - Πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και ελληνικός ζεόλιθος Post published:August 5, 2015 Η πολιτική αγροτικής ανάπτυξης είναι για την Ελλάδα ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της Ελλάδας. Βέβαια έχουμε συνηθίσει ν’ ακούμε για τους αγρότες ...

20842 - Ελληνικό ζεόλαδο και ελληνικός ζεόλιθος Post published:August 5, 2015 Στην Ελλάδα έχουμε ένα ελαιόλαδο που είναι από τα πιο αναγνωρισμένα στον κόσμο. Τώρα αρχίζουμε να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας και ελληνικό ζεόλιθο. ...

20811 - Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις Σκουριές Post published:August 3, 2015 Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις Σκουριές. Ό,τι και να λέγεται, όποιες και να είναι οι υποσχέσεις από όλες τις πλευρές, είναι απαράδεκτο που συνεχίζονται ...

20805 - Z.E.E. e zeoliti Post published:August 3, 2015 La Z.E.E. greca e le zeoliti greche sono strumenti di alta strategia e soluzioni costruttive, per aiutare realmente la nostra patria. Di conseguenza, sono ...

20805 - ΑΟΖ και ζεόλιθος Post published:August 3, 2015 Η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος είναι εργαλεία υψηλής στρατηγικής και εποικοδομητικές λύσεις, για να βοηθήσουν έμπρακτα την πατρίδα μας. Κατά συνέπεια, ...

20770 - Πατέντες με ελληνικό ζεόλιθο Post published:August 1, 2015 Αντί να περιμένουμε να μας έρθουν όλα, πρέπει να κάνουμε κι εμείς κινήσεις καινοτομίας. Με τα πρώτα δείγματα της ποιότητας του ελληνικού ζεόλιθου στην ...

20739 - Οι Σκουριές επί της ουσίας Post published:July 30, 2015 Πρώτον, πρέπει να πάψει όσο πιο γρήγορα γίνεται η απαράδεκτη χημική εξόρυξη του χρυσού. Δεύτερον, δεν έχει σχέση με κάποια υπόσχεση, αλλά με το γεγονός ...

20696 - Ελληνικός ζεόλιθος και κρατικές υπηρεσίες July 28, 2015 Η ανάπτυξη που είναι ικανός να φέρει ο ελληνικός ζεόλιθος στη Θράκη, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα, είναι σημαντική και πρέπει να είναι γνωστή στις κρατικές ...

20653 - Ζεόλιθος: Χώρα προέλευσης: Ελλάδα July 26, 2015 Όταν ο κάθε Έλληνας δει πάνω στους 25κιλους σάκους ζεόλιθου: Κλινοπτιλόλιθος, Χώρα προέλευσης Ελλάδα, θα συνεχίσει να το θεωρεί απίστευτο παρόλο που το ...

20652 - Ο χάρτης του Ελληνικού ζεόλιθου July 26, 2015 Όσο αδιανόητο και να φαίνεται για τους περισσότερους Έλληνες, ο χάρτης του ελληνικού ζεόλιθου έχει αρχίσει να ζωγραφίζεται πάνω σε χαρτί. Δεν είναι μόνο ...

20528 - Ζεολιθικό μέλλον July 18, 2015 Ζεολιθικό μέλλον έδειξες με λόγια και με εικόνες σ’ όλη την ομάδα της δράσης για να ξεχωρίσεις την μιζέρια του παρόντος από τον πλούτο του παρελθόντος ...

Οι πολλαπλές χρήσεις του ζεόλιθου Post published: July 17, 2015 Post Category: Talks Οι πολλαπλές χρήσεις του ζεόλιθου. Πλαταμώνας. 17/07/2015.

Ο ζεόλιθος ως οικολογικό εργαλείο Post published:July 10, 2015 Post Category: Talks Ο ζεόλιθος ως οικολογικό εργαλείο. Γραφεία Κινήματος Οικολόγων Κύπρου. Λευκωσία, 15/07/2015.

20337 - Με τον ζεόλιθο Post published:July 6, 2015 Με τον ζεόλιθο όχι μόνο βοηθάς το περιβάλλον και τη γη μας αλλά την καλυτερεύεις και προσφέρεις στους επόμενους κάτι που δεν μπορούσαν ούτε να ...

20305 - Η δύναμη της καινοτομίας Post published:July 3, 2015 Η δύναμη της καινοτομίας είναι αισθητή στην Ελλάδα και ξέρουμε πόσο σημαντική θα είναι και στο μέλλον, αφού ανήκει με την ΑΟΖ και τον ζεόλιθο στους τρεις ...

20162 - Against mediocrity Post published:June 23, 2015 When you can not suggest something constructive and you hide behind mediocrity, you don't change the situation, as much as you may insist you do. No statements ...

20162 - Ενάντια στη μετριότητα Post published:June 22, 2015 Όταν δεν μπορείς να προτείνεις κάτι το εποικοδομητικό και κρύβεσαι πίσω από την μετριότητα, δεν αλλάζεις την κατάσταση, όσο και να το λες. Δεν επαρκούν ...

19881 - Ο ζεόλιθος Post published:May 30, 2015 Ο ζεόλιθος θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα και για την Ελλάδα μόνο και μόνο αν οι δικοί μας τον πιστέψουν και τον εφαρμόσουν κατανοώντας ότι ...

19880 - Η καινοτομική πράξη του ζεόλιθου Όταν μερικοί από εμάς αναρωτιούνται αν μπορούν ν’ αλλάξουν την πραγματικότητα μέσω της καινοτομίας, τώρα έχουν χειροπιαστό παράδειγμα με τον Γιώργο Γεωργιάδη ...

13946 - Zeolite and our soil Post published:May 9, 2015 One of the important things to understand in relation to the use of zeolite in agriculture is that zeolite deals primarily with our soil and the effect ...

13832 - Zeolite is like us Published May 9, 2015 Zeolite is like us so it cleans the soil of the elements who disturb to help the development of life without barriers because it is a mission that ...

19510 - The Greek zeolite becomes a reality Post published:May 3, 2015 The Greek zeolite becomes a reality during these days. In Kokkalo region, near the village of Petrota in southern Evros, work regarding the research license ...

19510 - Ο ελληνικός ζεόλιθος γίνεται πραγματικότητα May 2, 2015 Ο ελληνικός ζεόλιθος γίνεται πραγματικότητα αυτές τις ημέρες. Στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στο χωριό Πετρωτά στο Νότιο Έβρο αρχίζουν οι εργασίες της άδειας ...

19056 - Final decision regarding the Greek zeolite Post published:March 21, 2015 The final decision in regards to the research license for the Greek zeolite, is the beginning of a new and revolutionary phase re: the data of our country, ...

19056 - Τελική απόφαση για τον ελληνικό ζεόλιθο March 19, 2015 Η τελική απόφαση για την άδεια έρευνας για τον ελληνικό ζεόλιθο είναι η αρχή μιας νέας και επαναστατικής φάσης για τα δεδομένα της πατρίδας μας, αφού για ...

Ενημέρωση για τον ελληνικό ζεόλιθο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Post published: March 18, 2015 Post Category: Talks Αθήνα, 18/03/2015

Ενημέρωση για τον ελληνικό ζεόλιθο στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Post published:March 16, 2015 Αθήνα, 16/03/2015.

18987 - Η προστασία των νερών March 11, 2015 Category: Articles Αφού υπάρχει πια επίσημη διαβούλευση για την προστασία των νερών από τα γεωργικά λιπάσματα, πρέπει να αναδειχθεί και ο ρόλος του ζεόλιθου σε αυτή τη διαδικασία. ...

18869 - New steps ahead for the Greek zeolite February 24, 2015 Within the context of the research study license for zeolite in Northern Evros and more specifically in the area Kokkala, which is located near Petrota, ...

18869 - Νέο βήμα για τον ελληνικό ζεόλιθο February 24, 2015 Μέσα στο πλαίσιο της άδειας έρευνας για ζεόλιθο στο Βόρειο Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κόκκαλο, που βρίσκεται κοντά στα Πετρωτά, είχαμε και ...

Διάλεξη: Η δράση του ζεόλιθου στην αμπελουργία, την ελαιοκομία και στην κτηνοτροφία Post published:February 20, 2015 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Η δράση του ζεόλιθου στην αμπελουργία, την ελαιοκομία και στην κτηνοτροφία. Αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Ο ΛΟΓΙΟΣ. Άγιος Θωμάς Ηρακλείου. Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.00 -

18834 - Τhe floods in Evros and zeolite Post published:February 14, 2015 Τhe floods in Evros, with all the problems caused to farmers, have the good aspect of informing even our most indifferent citizens and the most incompetent ...

18834 - Οι πλημμύρες του Έβρου και ο ζεόλιθος Post published:February 14, 2015 Οι πλημμύρες του Έβρου με όλα τα προβλήματα που προκαλούν στους αγρότες, έχουν το καλό να ενημερώνουν ακόμα και τους πιο αδιάφορους πολίτες μας και τους ...

18705 - Χημική ανάλυση ελληνικού ζεόλιθου Post published:February 3, 2015 Επειδή τώρα περνάμε σε μια νέα φάση για τον ελληνικό ζεόλιθο είναι καλό να έχουμε και τεχνικά στοιχεία κι όχι μόνο εκτιμήσεις, αφού μπορούμε να κάνουμε ...

18605 - Απαραίτητη η ενημέρωση για το ζεόλιθο Post published:January 28, 2015  Απαραίτητη η ενημέρωση για το ζεόλιθο για πολλούς πολιτικούς, αφού ακόμα πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε δικαστικές διαμάχες για την εξόρυξή του στο Βόρειο ...

18588 - Η συνέχεια του αγώνα January 26, 2015 Η συνέχεια του αγώνα καθορίζεται από τους αγωνιστές και από την ανάγκη που νοιώθουν να εκπληρώσουν μια αποστολή. Όταν αυτό αφορά το εθνικό πλαίσιο, τίποτα ...

18570 - Εισαγωγή στη ζεοπονία January 24, 2015 Όταν αρχίζουμε και αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο ζεόλιθος στη γεωργία και συνειδητοποιούμε ότι προετοιμαζόμαστε να περάσουμε στο στάδιο της ...

18484 - Ο ζεόλιθος και το μέλλον των αγροτών January 13, 2015 Σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε και την περίοδο που διανύουμε όλοι προσπαθούν να προσεγγίσουν μ’ έναν τρόπο ή μ’ έναν άλλο τους αγρότες για να πιάσουν ...

18428 - Ο Ελληνισμός δεν είναι για ξεπούλημα January 9, 2015 Όταν ακούμε μερικούς υποψήφιους βουλευτές, μας δίνουν την εντύπωση ότι πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Ελληνισμός είναι για ξεπούλημα. Βέβαια ο κάθε ραγιάς και ...

18337 - Όταν είσαι στη Θράκη January 4, 2015 Όταν είσαι στη Θράκη είναι απαράδεκτο να μην μιλάς για τον ζεόλιθο που θα αλλάξει τα δεδομένα της μιζέριας, είναι απαράδεκτο να μην αναφερθείς στο λιμάνι ...

18336 - Δημιουργοί Μέλλοντος January 4, 2015 Έχουμε βαρεθεί τους πολιτικούς που συνεχώς μας εξηγούν ότι δεν γίνονται πολλά πράγματα λόγω της σκληρότητας της πραγματικότητας, διότι δεν ήταν ανάγκη ...

18293 - Εθνικά Χρονικά January 2, 2015 Δεν είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε καρέκλες σε μερικούς που δεν έχουν ιδέα τι είναι τα εθνικά θέματα, διότι συνεχώς ασχολούνται με τοπικά και τοπικιστικά ...

18195 - Το ζεόλαδο ως παράδειγμα καινοτομίας December 29, 2014 Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα και στην Κύπρο ειδικοί του ελαιόλαδου που έχουν φάει του κόσμου τα λεφτά κάνοντας σεμινάρια ποιότητας και δεν έχουν καταφέρει ...

18134 - The zeolite of Thrace is not a vehicle for politicking December 28, 2014 The zeolite of Thrace is not a vehicle for politicking. And if there are miserable politicians and political party henchman who are trying to delay or ...

18134 - Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος December 27, 2014

Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος. Κι αν υπάρχουν μίζεροι πολιτικοί και κομματόσκυλα που προσπαθούν να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν την ...

18064 - Ζεόπυγος Post published:December 23, 2014 Φαντάσου το μάρμαρο της Αφροδίτης εκεί που ξέρεις να έρθει σ’ επαφή με το ζεόλιθο τότε θα πλάσεις κι εσύ με την παλάμη το πολιτισμικό θεμελιακό ...

Διάλεξη: Πεπόνι και Ζεόλιθος December 15, 2014 Talks Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Πεπόνι και Ζεόλιθος. Κεντρικό καφενείο Πέπλου. Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 18.00

17968 - Όταν ξέρεις πού θέλεις να πας Post published:December 14, 2014 Όταν ξέρεις πού θέλεις να πας όσα και να είναι τα εμπόδια θα τα ξεπεράσεις γιατί μαζί με τον Δάσκαλο που σου έχει βάλει ένα κομμάτι ζεόλιθο στη μικρή ...

17923 - Heavy metals, Autism and Zeolite Post published:December 7, 2014 The most recent studies in the field of autism, are indicative, of the rate increases exponentially, in relation to the likelihood of the appearance of ...

17923 - Βαρέα μέταλλα, Αυτισμός και Ζεόλιθος Post published:December 6, 2014 Οι πιο πρόσφατες μελέτες στον τομέα του αυτισμού αποδεικνύουν το γεγονός ότι το ποσοστό του αυξάνεται εκθετικά σε σχέση με την πιθανότητα ύπαρξης της ασθένειας ...

17566 - Το μέλλον του ζεόλιθου Post published:November 11, 2014 Το μέλλον του ζεόλιθου αρχίζει από το μυαλό που σκέφτεται τις εφαρμογές μέσω ιδιοτήτων κι όχι από αυτούς που περιμένουν δίχως προσδοκίες και προοπτικές ...

17536 - Οι μικροί του ζεόλιθου Post published:November 6, 2014 Οι μικροί του ζεόλιθου δεν έχασαν καμιά ευκαιρία για ν' ανακατέψουν μαζί το χώμα του κήπου έτσι ώστε ν' ανθίσουν τα φυτά του μέλλοντος με τα μικρά ...

17381 - Το νέο ζεόλαδο Post published:October 20, 2014 Το νέο ζεόλαδο ήρθε να συνεχίσει το έργο μας με αρχή την Πελοπόννησο όπως στην Επανάσταση και να ενισχυθεί από την Κρήτη και τη Θράκη για ν’ απελευθερώσει ...

Διάλεξη: Ο Ζεόλιθος ως σύμμαχος της ελιάς Post published:October 18, 2014 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο Ζεόλιθος ως σύμμαχος της ελιάς. Δημοτικό διαμέρισμα του Αετού, χωριό Αετός, αίθουσα του πρώην Δημοτικού σχολείου και νυν Πολιτιστικό κέντρου Αετού. Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19:30. -

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, 05/10/2014. –
Post published:October 5, 2014 Category: Interviews Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, 05/10/2014.

17160 - The History of Ierissos of the Future Post published:October 2, 2014 When you are in a region which forms a junction between Hellenism and Christianity through Aristotle and Mount Athos, you have no right to even be destroyed, ...

17160 - Η ιστορία του μέλλοντος της Ιερισσού October 1, 2014 Όταν βρίσκεσαι σε μια περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης μέσω του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους, δεν έχεις ...

17158 - Στο εργοστάσιο του Γιώργου September 30, 2014 Στο εργοστάσιο του Γιώργου χάρη στην εμπιστοσύνη και το πάθος της γνώσης μάθαμε την ιστορία του μέλλοντος της πατρίδας με τα εργαλεία, τους σπαστήρες ...

17051 - Ινστιτούτο Ζεόλιθου September 24, 2014 Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τη δομή και την υποδομή ενός Ινστιτούτο Ζεόλιθου, που θα αξιοποιεί τις καινοτομίες ...

13293 - The zeolite phase change September 21, 2014 Currently, without most realizing, we are going through a transition phase regarding the zeolite issue. Slowly, official bodies are begining to make references ...

16996 - Η πορεία του ελληνικού ζεόλιθου September 19, 2014 Η πορεία του ελληνικού ζεόλιθου έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Και η παρουσία του για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια από ...

15809 - July 2014: The commencement of Greek zeolite September 10, 2014 July 2014 is finally the month and the year of the Greek zeolite. After a long struggle for the Greek zeolite, we are seeing the first tangible results. ...

12862 - Ο αγώνας του ελληνικού ζεόλθου September 10, 2014 Ο αγώνας του ελληνικού ζεόλιθου είναι ανάλογος με τον αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ διότι πρόκειται περί ενός εθνικού θέματος. Πρέπει λοιπόν να ξεπεραστούν οι ...

16680 - Ο ζεόλιθος στην Αυστραλία September 3, 2014 Ο ζεόλιθος στην Αυστραλία δεν είναι μόνο και μόνο ο τοπικός αλλά και ο ελληνικός που με το πνεύμα του αλλάζει τα δεδομένα και δείχνει σε όλους την ...


16628 - Ο ζεόλιθος λύνει δεσμά Post published:September 2, 2014 Ο ζεόλιθος λύνει δεσμά και η εφαρμογή του απελευθερώνει γι’ αυτό στα μοναστήρια κατάλαβαν αμέσως ότι βοηθά για αιώνες τους επόμενους έτσι η δράση ...

16631 - Ζεολιθικές ψηφίδες Post published:September 1, 2014 Ζεολιθικές ψηφίδες δεν μπορείς να δεις λόγω φαντασίας κι όμως όταν πιάσεις την καινοτομία με τα χέρια σου θα αντιληφθείς ότι πρόκειται για το ίδιο ...

16627 - Ο ζεόλιθος μοιάζει Post published:September 1, 2014 Ο ζεόλιθος μοιάζει με τον Χριστό είπε ο Αγιορίτης όταν άκουσε για τις πράξεις του κι αν δεν το δεις μ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα καταλάβεις γιατί ...

15614 - Zeolite and the Region Post published:August 23, 2014 The emergence of Greek zeolite is no longer a vision but a reality for the regions of Eastern Macedonia and Thrace. The Greek zeolite has in fact entered ...

10960 - The necessary utilisation of zeolite Post published:August 20, 2014. The term zeolite was coined in 1756 by Swedish mineralogist Axel Fredrik Cronstedt , who observed that upon the rapid heating of the mineral stilbite, ...

16451 - The Thracian zeolite Post published:August 19, 2014 Now that we finally got into the process of the zeolite advancement we should as quickly as possible promote it as a product in order to receive acknowledgment ...

16451 - Ο Θρακικός ζεόλιθος Post published:August 18, 2014 Τώρα που έχουμε επιτέλους μπει στη διαδικασία της ανάδειξης του ζεόλιθου πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να το γνωστοποιήσουμε ως προϊόν και να πάρει μία ...

16317 - Ζεόλιθος, Άδειες και Υπηρεσίες Post published:August 12, 2014 Με την ανάδειξη του θέματος, ο ελληνικός ζεόλιθος κινητοποιεί επί του πρακτέου τις ελληνικές υπηρεσίες όχι μόνο λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά επειδή μερικά ...

16315 - Η νέα φάση του ζεόλιθου Post published:August 11, 2014 Η νέα φάση του ζεόλιθου προέρχεται από το στρατηγικό μείγμα των εφαρμογών και των αδειοδοτήσεων. Οι πρώτες δείχνουν πρακτικά στους παραγωγούς τι προσφέρει ...

16004 - Ζεόλιθος και Κολοκάσι Post published:August 3, 2014 Το Κολοκάσι είναι εμβληματικό προϊόν της Κύπρου και ειδικά της περιοχής Σωτήρας, η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη μια Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης. Οι ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM 29/07/2014 – Post published:July 29, 2014
Interviews Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM 29/07/2014 -

Διάλεξη: «Ανάπτυξη, Καινοτομία, Ζεόλιθος» Post published:July 28, 2014 Talks Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ανάπτυξη, Καινοτομία, Ζεόλιθος». Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Πρώην Νομαρχεία, Κομοτηνή. Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014, ώρα 20:00. -

15861 - Η Αλόη Βέρα και ο Ζεόλιθος Post published:July 19, 2014 Όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητες της Αλόης Βέρας, αφού είμαστε ικανοί να αγοράσουμε προϊόντα που την εμπεριέχουν. Από την άλλη λέμε ότι ασχολούμαστε με τα ...

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή “Καλή σας μέρα”. ΡΙΚ 1, 17/7/2014. – Post published:July 17, 2014: Interviews Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Καλή σας μέρα". ΡΙΚ 1, 17/7/2014. -

15841 - Ο Ζεόλιθος ενάντια στη Μαργαρόνια Post published:July 15, 2014 Φέτος στο Νομό Μεσσηνίας βλέπουμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη Μαργαρόνια. Είναι ένα έντομο που προσβάλλει συνήθως τη νεαρή βλάστηση αλλά και ...

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γ. Σαχίνη. Radio 98.4fm, 11/07/2014 Post published: July 11, 2014 Interviews Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γ. Σαχίνη. Radio 98.4fm, 11/07/2014 -

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Έβρος – Νέα Ορεστιάδα – 09/07/2014 –
Post published:July 9, 2014 Interviews Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Έβρος - Νέα Ορεστιάδα - 09/07/2014 -

15809 - Ιούλιος 2014: η αρχή του ελληνικού ζεόλιθου Post published: July 8, 2014 Ο Ιούλιος 2014 είναι τελικά ο μήνας και το έτος του ελληνικού ζεόλιθου. Μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο βλέπουμε τα πρώτα χειροπιαστά ...

Διάλεξη: Ζεόλιθος στις ροδιές Post published:July 1, 2014 Post Category: Talks Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ζεόλιθος στις ροδιές. Συνεταιρισμός Ροδοπαραγωγών Κρήτης Κρητικό Ρόδι. Ηράκλειο Κρήτης, 01/07/2014.

15700 - Ο ζεόλιθος ως εργαλείο υποστήριξης της ΕΒΖ Post published: June 26, 2014 Post Category: Articles Η παραγωγή της ζάχαρης υπάγεται στον κανονισμό της εθνικής ποσόστωσης. Παλαιότερα, πριν το 2006, η Ελλάδα είχε δικαίωμα να παράγει 317 χιλιάδες τόνους. ...

15614 - Ζεόλιθος και Περιφέρεια June 19, 2014 Η ανάδειξη του ελληνικού ζεόλιθου δεν είναι πια ένα όραμα αλλά μια πραγματικότητα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο ελληνικός ζεόλιθος ...

15576 - Ο ζεόλιθος της Κίρκης June 16, 2014 Ο ζεόλιθος της Κίρκης δεν είναι μόνο ένα άνοιγμα αλλά και μια διέξοδος σ' ένα εθνικό ζήτημα γι' αυτό το λόγο όταν βρεθήκαμε στο κοίτασμα μέσα στα ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στη Μεσόγειος TV, 2/6/2014 – June 2, 2014 Interviews Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στη Μεσόγειος TV, 2/6/2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Best-Tv, 2/6/2014 – June 2, 2014 Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Best-Tv, 2/6/2014 -

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Best-Tv, 2/6/2014. – June 2, 2014 

Νίκος Λυγερός: “ΑΟΖ, ζεόλιθος και καινοτομία για ανάπτυξη” Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Post published:June 1, 2014 Post Category:Interviews

15564 - Logo Zeo Iso Post published:June 1, 2014 

15565 - ΖΕΑΠΕΤΡΑ: June 1, 2014

15306 - Ζεολιθικό αρκουδάκι. (Dessin). May 1, 2014 

15307 - 8000 υπογραφές για τον Ελληνικό ζεόλιθο May 1, 2014 

15201 - Ζεολιθικές πατάτες April 27, 2014 Ζεολιθικές πατάτες μαζέψαμε για πρώτη φορά στο νησί των Αγίων για να ζήσουμε μαζί το θαύμα της φύσης που δεν περίμενε κανένας άλλος εκτός από εμάς ...

15195 - Ζεολιθικές εξελίξεις April 26, 2014 Ζεολιθικές εξελίξεις βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι η ιδιότητά του να καταπολεμά το δάκο με αποτελεσματικότητα ...

15120 - Ο ζεόλιθος ενάντια στον περονόσπορο April 24, 2014 Όπως έχει ήδη καταγραφεί, ο ζεόλιθος καταπολεμά αποτελεσματικά τον δάκο, που κατασπαράζει τις ελιές, αλλά και τον νηματώδη σκώληκα, που καταστρέφει θερμοκήπια. ...

14988 - Μύδια, καβούρια και ζεόλιθος April 19, 2014 Στον τομέα της καλλιέργειας των μυδιών και των καβουριών πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα που σχετίζονται, βέβαια, με το περιβάλλον και ειδικά της θάλασσας. ...

14960 - Τα όρια του ζεόλιθου April 19, 2014 Τα όρια του ζεόλιθου είναι η νοημοσύνη του ανθρώπου που πειραματίζεται κι αναρωτιέται ακόμα και τώρα ποια είναι η λύση στα προβλήματά του ενώ του ...

14915 - Ο ζεόλιθος και οι μέλισσες April 17, 2014 Ενώ ξέρουμε ότι οι μέλισσες είναι ένας δείκτης πολύ σοβαρός για την εξέλιξη των δεδομένων όταν υπάρχει μόλυνση του περιβάλλοντος, δεν εξετάζουμε συστηματικά ...

13135 - Il beneficio delle zeoliti April 13, 2014 Un conto è studiare un argomento esclusivamente a livello teorico per motivi di strategia nazionale e un conto è vedere di fatto l’azione del pensiero. ...

13946 - Le zeoliti e la nostra terra April 9, 2014 Uno dei concetti che dobbiamo comprendere in rapporto all’uso della zeolite in agricoltura, è che la zeolite interagisce principalmente con la nostra terra ...

10960 - Il necessario utilizzo delle zeoliti Texte April 9, 2014

13872 - Le zeoliti nell’impiego contro le scorie nucleari Post published: April 9, 2014 Le zeoliti con la loro superficie specifica, con la loro porosità ma anche con la loro geometria, sono lo strumento efficace per far fronte alle scorie ...

13869 - Zeoliti nelle costruzioni April 9, 2014 Mentre alcuni non conoscono neppure la parola zeolite, negli ultimi anni, le zeoliti naturali vengono adoperate sempre di più nel campo delle costruzioni, ...

14812 - Με τον ζεόλιθο Post published:April 7, 2014 Με τον ζεόλιθο βοηθάμε από τις δύο πλευρές και τα περιβαλλοντικά για να μην πληγώσει η μόλυνση τα παιδιά και τα ίδια τα παιδιά με την κηπουρική ...

12991 - Le zeoliti contro il gelo Post published:April 6, 2014 Una delle più emozionanti applicazioni delle zeoliti nell’agricoltura è il trattamento del gelo. Anche se questa proprietà non è ancora molto nota, ha ...

12855 - Zeoliti : smaltimento dei reflui oleari
Post published:April 6, 2014
Post Category:Articles / Poems


Il problema enorme che le zeoliti possono risolvere definitivamente con la loro applicazione è per i produttori d’olio il problema dei reflui oleari. ...

12986 - Le zeoliti contro la mosca olearia
Post published:April 6, 2014
Post Category:Articles


Una delle applicazioni importanti delle zeoliti in agricoltura, è il trattamento della mosca olearia. Questa mosca Bactrocera oleae è uno dei peggiori ...

12782 - Zeoliti e reflui oleari
Post published:April 6, 2014
Post Category:Articles


A Creta nella produzione dell’olio, e nella procedura di frantumazione, abbiamo anche gli scarti di produzione i reflui oleari. Il problema dei reflui ...

11769 - Le zeoliti con la proprietà di setaccio molecolare
Post published:April 6, 2014
Post Category:Articles


Mentre tutti conosciamo cosa significhi setaccio molecolare e quanto sia utile a livello giornaliero, non comprendiamo che se le zeoliti sono così preziose, ...

14766 - Το λιμάνι του ζεόλιθου
Post published:April 2, 2014
Post Category:Articles


Αν υπάρχουν ακόμα Θρακιώτες που αναρωτιούνται ποιο ρόλο μπορεί να παίξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η λύση είναι απλή. Η Αλεξανδρούπολη με την πάροδο ...

14749 - Τα παιδιά του νηπιαγωγείου
Post published:April 1, 2014
Post Category:Articles / Poems


Τα παιδιά του νηπιαγωγείου περίμεναν με τα μπαλόνια για να κάνουν την έκπληξη με τον ζεόλιθο της ζωής κι όταν είδαν το τέρας το χάρηκαν τόσο πολύ ...

14726 - Βιωματικές εφαρμογές του ζεόλιθου
Post published:March 31, 2014
Post Category:Articles


Η ιστορία του ζεόλιθου στη Ελλάδα και στην Κύπρο έχει αλλάξει φάση. Δεν μιλάμε πια για θεωρητική προσέγγιση του ζεόλιθου σε θεωρητικό επίπεδο ούτε για ...

14641 - Η αλλαγή του ζεόλιθου
Post published:March 25, 2014
Post Category:Articles / Poems


Η αλλαγή του ζεόλιθου δεν είναι μόνο τυπική αλλά ουσιαστική αφού επιτρέπει σε μας ν' αναδείξουμε την ελιά που μας χαρακτηρίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ...

14042 - Zeolita y cosmética
Post published:March 14, 2014
Post Category:Articles


Una de las áreas donde se aplica la zeolita y que permite una producción vertical y también un valor incrementado es la cosmética. Ya sabemos muchas aplicaciones ...

14346 - La zeolita contra los nematodos
Post published:March 14, 2014
Post Category:Articles


Si bien todos sabemos que la agricultura sufre por los nematodos, poco frecuentes son los agricultores que conocen que la incorporación de zeolita le hace ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Έβρος – Ορεστιάδα 12/03/2014 –
Post published:March 12, 2014
Post Category:Interviews


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Έβρος - Ορεστιάδα 12/03/2014 -

13981 - La selectividad de la clinoptilolita
Post published:March 9, 2014
Post Category:Articles


Cuando hablamos en general de la zeolita, no nos damos cuenta de que hay muchas variedades y de que no disponen todas de las mismas propiedades. Existen ...

14560 - Ο στρατηγικός ζεόλιθος
Post published:March 8, 2014
Post Category:Articles


Πριν καταλάβουν όλοι οι δικοί μας την αξία του ελληνικού ζεόλιθου, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για στρατηγικό ορυκτό πλούτο όχι μόνο για ...

14517 - Καταπολέμηση του αρσενικού στη γη μέσω του Ζεόλιθου
Post published:March 5, 2014
Post Category:Articles


Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες αρσενικού, η οργανική και η ανόργανη. Η δεύτερη είναι πιο τοξική από την πρώτη. Είναι συνδυασμός με οξυγόνο χλώριο ή θείο. ...

14490 - Η στρατηγική του ζεόλιθου
Post published:March 4, 2014
Post Category:Articles


Η στρατηγική του ζεόλιθου δεν επιτρέπει μόνο την ανάδειξη του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας αλλά δίνει τη δυνατότητα να έχουμε εναλλακτικές λύσεις για να ...

10960 - La explotación urgente de la zeolita
Post published:March 3, 2014
Post Category:Articles


El termino zeolita fue inventado en 1756 por el sueco mineralogista Axel Fredrik Cronstedt quien observó que durante el calentamiento rápido de la estilbita ...

14470 - Η μικροβιολογική δράση του ζεόλιθου
Post published:February 18, 2014
Post Category:Articles


Μια από τις πιο εντυπωσιακές δράσεις της χρήσης του ζεόλιθου είναι η εφαρμογή του στην ποιότητα του γάλακτος. Ήδη ξέρουμε από παλαιότερη μελέτη ότι το ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TV10 Θεσσαλίαςστην εκπομπή “Ο,τι αξίζει” με τη Στέλλα Χασάπη13/02/2014 –
Post published:February 13, 2014
Post Category:Interviews


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TV10 Θεσσαλίαςστην εκπομπή "Ο,τι αξίζει" με τη Στέλλα Χασάπη13/02/2014 -

14460 - Τροφή των νεογέννητων
Post published:February 12, 2014
Post Category:Articles / Poems


Τροφή των νεογέννητων έγινε στη φάρμα η πέτρα της ζωής για να τα προστατέψει από τις ασθένειες στην ευάλωτη περίοδο έτσι κάθε χούφτα μέσα στα χέρια ...

14459 - Ο ζεόλιθος με το χώμα
Post published:February 12, 2014
Post Category:Articles / Poems


Ο ζεόλιθος με το χώμα κάνει ένα νέο κράμα για να προστατέψει όλη την πατρίδα μας από τις επιθέσεις που δεν φαίνονται αλλά την καταπατούν εδώ και ...

14457 - Στο πνευματικό κέντρο
Post published:February 12, 2014
Post Category:Articles / Poems


Στο πνευματικό κέντρο είχε τόσο κόσμο που νόμιζες ότι το ψηφιδωτό το ανθρώπινο είχε έρθει να συναντήσει για πρώτη φορά την πέτρα της ζωής και ...

14456 - Αποστολή στα Τρίκαλα
Post published:February 12, 2014
Post Category:Articles / Poems


Αποστολή στα Τρίκαλα για τον θεσσαλικό κάμπο ξεκινήσαμε με το ζεόλιθο για να σταματήσει το παρελθόν της κατάχρησης και να δει ο λαός πόσο καλό μπορεί ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TV10 Θεσσαλίας 11/02/2014 –
Post published:February 11, 2014
Post Category:Interviews


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TV10 Θεσσαλίας 11/02/2014 -

Διάλεξη: Ο Ζεόλιθος ως αγώνας της Σπάρτης
Post published:February 9, 2014
Post Category:Talks


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Ο Ζεόλιθος ως αγώνας της Σπάρτης. Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου (Πεζόδρομος Κλεομβρότου), Σπάρτη. Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 19:00. -

14402 - Η δυναμική του ζεόλιθου
Post published:February 6, 2014
Post Category:Articles


Η δυναμική του ζεόλιθου ξεπερνά όλο και περισσότερα εμπόδια και μετατρέπει αυτό το στρατηγικό ορυκτό σε εθνικό ζήτημα που ζει μέσω του ελληνικού λαού. ...

14377 - Η ενσωμάτωση του ζεόλιθου
Post published:February 1, 2014
Post Category:Articles / Poems


Η ενσωμάτωση του ζεόλιθου δεν αφορά μόνο ό,τι έχει ειπωθεί με τον παππά στο Δάλι γιατί είμαστε του Ελληνισμού κι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μόνο ...

14438 - ΤΕΤΡΑΖΕΟ. (Dessin sur cahier)
Post published:February 1, 2014
Post Category:Articles / Drawings


ΤΕΤΡΑΖΕΟ. (Dessin sur cahier)

14360 - Η ανάκαμψη ως καινοτομία
Post published:January 31, 2014
Post Category:Articles


Σε έναν κόσμο όπου όλοι μιλούν για την ανάπτυξη, δίχως να δείχνουν την παραμικρή υλοποίηση, η ανάκαμψη παρουσιάζεται ως μία καινοτομία. Και είναι όντως ...

14346 - Ο Ζεόλιθος κατά των νηματωδών
Post published:January 30, 2014
Post Category:Articles


Ενώ όλοι ξέρουν ότι ο νηματώδης σκώληκας αποτελεί μάστιγα για τη γεωργία, σπάνιοι είναι οι αγρότες που ξέρουν ότι αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από ...

14282 - Zeolado como innovación griega
Post published:January 24, 2014
Post Category:Articles


Si alguien calcula cuántos aceites de oliva existen en el mundo y cuántas toneladas de aceite representan; si además calcula cuántas zeolitas naturales ...

14282 - Το ζεόλαδο ως ελληνική καινοτομία
Post published:January 14, 2014
Post Category:Articles


Αν κάποιος υπολογίσει πόσα ελαιόλαδα υπάρχουν στον κόσμο και πόσους τόνους αντιπροσωπεύουν, αν σκεφτεί επίσης πόσοι ζεόλιθοι υπάρχουν φυσικοί και συνθετικοί, ...

14254 - ΑΟΖ, Ζεόλιθος και Καινοτομία Post published:January 9, 2014 Τώρα συνειδητοποιούμε ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο Ζεόλιθος και η Καινοτομία μπορούν ν’ αποτελέσουν βασικά στοιχεία για να θεμελιώσουμε την Υψηλή ...

Νίκος Λυγερός μιλάει για τον ζεόλιθο, Φιλιατρά , 09/01/2014 –
Post published:January 9, 2014 Post Category: Interviews

11769 - La zeolita como tamiz molecular
Post published:January 4, 2014
Post Category:Articles


Mientras que todos conocemos el concepto de tamiz y su utilidad en una base diaria, no nos damos cuenta de que si la zeolita es tan valiosa es gracias ...

14151 - Χημική Ανάλυση Ζεόλαδου
Post published:December 30, 2013
Post Category:Articles


Ενώ το ζεόλαδο ήταν ένα όραμα τώρα έγινε μία πραγματικότητα και μάλιστα και σε επίπεδο της χημικής ανάλυσης. Έτσι περάσαμε το πρώτο ουσιαστικό και αντικειμενικό ...

14127 - Όταν χιόνισε πέτρα
Post published:December 29, 2013
Post Category:Articles


Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα ηλιόλουστο νησί δύο μικροί άνθρωποι περίμεναν τα Χριστούγεννα. Ήθελαν να δουν το χιόνι για το οποίο μιλούσαν όλοι οι άνθρωποι. ...

14130 - Ουσία ευζωής
Post published:December 29, 2013
Post Category:Articles / Poems

Ουσία ευζωής αναζητούσες τόσα χρόνια προστατεύοντας τα παιδιά αλλά με την ανθρωπιά κατάλαβες ότι έπρεπε να κάνεις κάτι ακόμα πιο πέρα και τότε ...

14123 - Τα θαύματα του ζεόλιθου
Post published:December 28, 2013
Post Category:Articles / Poems


Τα θαύματα του ζεόλιθου δεν είναι ανάγκη να τα πιστέψεις αρκεί να τα ζήσεις μαζί με το έργο και να δεις τη χαρά των μικρών ανθρώπων όταν τον βλέπουν ...

14103 - Όταν γεννήθηκε η ζεομορφιά
Post published:December 27, 2013
Post Category:Articles / Poems


Όταν γεννήθηκε η ζεομορφιά δεν έδωσες σημασία και νόμισες ότι ήταν απλώς ένα σχέδιο ενώ στην πραγματικότητα ήταν μια αλλαγή φάσης για τους ανθρώπους ...

14101 - Οι γεωπολιτικές διαστάσεις της ΑΟΖ και του Ζεόλιθου December 27, 2013 Λόγω έλλειψης γνώσεων και τεχνικών στους τομείς της ΑΟΖ και του ζεόλιθου, οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι γραφικές λεπτομέρειες της πατρίδας μας και ...


14031 - Η επανάσταση του Ζεοβαλάντη
Post published:December 23, 2013
Post Category:Articles / Poems


Η επανάσταση του Ζεοβαλάντη έγινε με ανθρώπινο τρόπο όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορείς απλώς να περιμένεις τα πάντα από όλους τους άλλους ακόμα ...

14042 - Ζεόλιθος και Κοσμητολογία/Αισθητική
Post published:December 23, 2013
Post Category:Articles


Ένας από τους τομείς εφαρμογής του ζεόλιθου που επιτρέπει μια κάθετη παραγωγή αλλά και μια αυξημένη αξία, είναι αυτός της Κοσμητολογίας/αισθητικής. Γνωρίζουμε ...

13982 - Σφυροκοπώντας με ζεόλιθο
Post published:December 20, 2013
Post Category:Articles / Poems

Σφυροκοπώντας με ζεόλιθο προς τιμή του Χρόνου για τα 732 χρόνια που χρειάστηκαν για να δοθεί η μάχη που έσωσε την Ευρώπη, αγγίξαμε τους ανθρώπους ...

13981 - Η επιλεκτικότητα του κλινοπτιλόλιθου
Post published:December 20, 2013
Post Category:Articles

Όταν μιλούμε γενικά για ζεόλιθο, δεν κατανοούμε ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες και δεν έχουνε όλες τις ίδιες ιδιότητες. Υπάρχουν ζεόλιθοι που είναι όξινοι, ...

13943 - Ο ζεόλιθος ως μηχανή
Post published:December 19, 2013
Post Category:Articles / Poems

Ο ζεόλιθος ως μηχανή είναι του τύπου Wiener γιατί λειτουργεί μέσω της ανάδρασης αφού εξισορροπεί όλες τις ενέργειες για να μπορέσει να βοηθήσει ...

13946 - La zeolita y nuestra tierra
Post published:December 18, 2013
Post Category:Articles

Algo importante que debemos entender en cuanto al uso de la zeolita en la agricultura es lo que ofrece en nuestra tierra y que como consecuencia de esta ...

13963 - Ο ζεόλιθος στην ειδική αγωγή
Post published:December 17, 2013
Post Category:Articles / Poems

Ο ζεόλιθος στην ειδική αγωγή επιτρέπει στην κηπουρική να βοηθήσει αποτελεσματικά το έργο των μικρών ανθρώπων για να χαρούν πραγματικά όλες τις προσπάθειες ...

12855 - Zeolita: La liberación del alpechín
Post published:December 15, 2013
Post Category:Articles

Si hay un problema enorme para los cultivadores del aceite que la zeolita puede resolver definitivamente a través de su aplicación es el problema del alpechín. ...

13946 - Ο ζεόλιθος και η γη μας
Post published:December 14, 2013
Post Category:Articles

Ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε σε σχέση με τη χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία, είναι ότι ο ζεόλιθος ασχολείται πρωταρχικά με τη ...

12782 - Zeolita y alpechín
Post published:December 14, 2013
Post Category:Articles

Durante la producción del aceite de oliva en Creta, en las almazaras también se produce el alpechín. El problema es que el alpechín afecta significativamente ...

13941 - Δεν θα κρατήσουμε μόνο
Post published:December 13, 2013
Post Category:Articles / Poems

Δεν θα κρατήσουμε μόνο και μόνο τις Θερμοπύλες αλλά θα πολεμήσουμε στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα γιατί ξέρουμε την αξία του αγώνα μας και δεν ...

13869 - Zeolita constructiva
Post published:December 12, 2013
Post Category:Articles

Mientras que unos ignoran incluso la palabra zeolita, los últimos años la zeolita natural se usa cada vez más y esto especialmente en los países en desarrollo ...

13872 - La zeolita en el tratamiento de los residuos nucleares December 11, 2013 La zeolita debido a su superficie especial, su porosidad y geometría es una herramienta ideal para tratar los residuos nucleares. Han sido estudiadas al ...

13871 - La cualidad espectacular de zeolita December 10, 2013 Para entender prácticamente la cualidad espectacular de la zeolita natural es suficiente examinar unos elementos estructurales. Uno de ellos es la especial ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM, 2/12/2013. –
Post published:December 2, 2013 Post Category:Interviews

14029 - Νοητικά Σχήματα της δράσης του Ζεόλιθου I (Dessin sur cahier)
Post published:December 1, 2013 Post Category:Articles / Drawings

14030 - Νοητικά Σχήματα της δράσης του Ζεόλιθου II (Dessin sur cahier)
Post published:December 1, 2013 Post Category:Articles / Drawings

14041 - Νοητικά Σχήματα της δράσης του Ζεόλιθου III (Dessin sur cahier)
Post published:December 1, 2013 Post Category:Articles / Drawings

14177 - Τα κεράσια του Ζεόλιθου. (Dessin sur cahier)
Post:December 1, 2013 Category:Articles / Drawings

13911 - Γεωργικός ζεόλιθος
Post published:November 28, 2013
Post Category:Articles / Poems

Γεωργικός ζεόλιθος γεννήθηκε στην Κύπρο για να αντεπεξέλθει τις μεγάλες ανάγκες της πληγωμένης γης που έζησε χρόνια μέσα στο θάνατο για να βρει ...

13907 - Μάθε περισσότερα
Post published:November 28, 2013
Post Category:Articles / Poems

Μάθε περισσότερα ακόμα και για τις πέτρες που έτρωγαν οι παλιοί για να αντισταθούν και θα δυναμώσει η σκέψη σου και το σώμα σου γιατί θα ξέρεις ...

12991 - La zeolita contra las heladas
Post published:November 25, 2013
Post Category:Articles

Una de las aplicaciones más impresionantes de la zeolita en la agricultura es el tratamiento de la escarcha. Mientras que esta cualidad todavía no es bien ...

13872 - Ο ζεόλιθος στην αντιμετώπιση των πυρηνικών αποβλήτων
Post published:November 24, 2013
Post Category:Articles

Ο ζεόλιθος με την ειδική του επιφάνεια, με την πορωδικότητά του αλλά και με τη γεωμετρία του, είναι ένα ιδανικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των πυρηνικών ...

13871 - Η θεαματική ιδιότητα του ζεόλιθου
Post published:November 24, 2013
Post Category:Articles

Για να καταλάβουμε πρακτικά τη θεαματική ιδιότητα του φυσικού ζεόλιθου αρκεί να εξετάσουμε μερικά δομικά του στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η ειδική εσωτερική ...

13869 - Κατασκευαστικός ζεόλιθος
Post published:November 24, 2013
Post Category:Articles

Ενώ μερικοί αγνοούν ακόμα και τη λέξη ζεόλιθος, τα τελευταία χρόνια, ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο και αυτό ειδικά στις χώρες ...

12986 - La zeolita contra la mosca del olivo
Post published:November 17, 2013
Post Category:Articles

Una de las aplicaciones importantes de la zeolita en la agricultura es el tratamiento de la mosca del olivo. Esta mosca del olivo (Bactrocera oleae) es ...

13832 - Ο ζεόλιθος είναι σαν εμάς
Post published:November 12, 2013
Post Category:Articles / Poems

Ο ζεόλιθος είναι σαν εμάς γι’ αυτό καθαρίζει τη γη από τα στοιχεία που την ενοχλούν για να βοηθήσει την ανάπτυξη της ζωής δίχως εμπόδια γιατί ...

13811 - Ζεολιθικά σταφύλια
Post published:November 7, 2013
Post Category:Articles / Poems

Ζεολιθικά σταφύλια θαυμάσαμε από κοντά και καταλάβαμε ότι η πατρίδα μας ήθελε να μας πει με τον δικό της τρόπο ότι ήταν η πρώτη φορά που τη σεβόμασταν ...

13865 - Brewsterite. (Dessin).
Post published:November 1, 2013
Post Category:Articles / Drawings

Brewsterite. (Dessin).

13868 - Gmélinite. (Dessin).
Post published:November 1, 2013
Post Category:Articles / Drawings

Gmélinite. (Dessin).

13680 - Ο ζεόλιθος του μέλλοντος
Post published:October 30, 2013
Post Category:Articles

Ο ζεόλιθος του μέλλοντος έκανε την εμφάνιση του στην Πελοπόννησο για να μην ξεχάσουμε την Παλιά Ελλάδα. Για να υπάρχει ο συνδετικός κρίκος με τον κάμπο ...

13600 - L’apport vital de la Zéolithe
Post published:October 7, 2013
Post Category:Articles / Poems

L'apport vital de la Zéolithe provient de sa capacité à retenir les métaux lourds, les toxines et les radicaux libres aussi elle aide la santé, l'élevage ...

13529 - Τα παιδιά του ζεόλιθου
Post published:October 2, 2013
Post Category:Articles / Poems

Τα παιδιά του ζεόλιθου δεν είναι μια αφαίρεση αλλά μια πραγματικότητα και μαζί με τα πειράματα της γης της φύσης θα δείξουμε ότι η επανάσταση των ...

13515 - Τα οφέλη του ζεόλιθου
Post published:October 1, 2013
Post Category:Articles / Poems

Τα οφέλη του ζεόλιθου είναι τόσα πολλά που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το κυριότερο σημείο για τον αγώνα της Θράκης είναι να μας επιτρέψει να βγάλουμε ...

13584 - 7000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin sur papier grain moyen, 21×14.8, A5).
Post published:October 1, 2013 Post Category:Articles / Drawings

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετμε τον Δημήτρη Πέτροβιτς. 14/09/2013 Post: September 14, 2013 Category: Interviews

13438 - Χτίσε με ζεόλιθο
Post published:September 9, 2013
Post Category:Articles / Poems

Χτίσε με ζεόλιθο όχι μόνο τον στάβλο αλλά και τα θεμέλια της ζωής σου στη Θράκη για να αντισταθείς στις επιθέσεις του συστήματος που θέλει να ...

13384 - Ελληνικός ζεόλιθος και αναγκαίες κινήσεις
Post published:September 6, 2013
Post Category:Articles

Η κατάσταση με τον ελληνικό ζεόλιθο προχωρά και μπορούμε να το δούμε όλοι και με την απόφαση της αποκεντρωμένης περιφέρειας και με την απόφαση του Εφετείου ...

13350 - Τρεις ζεόλιθοι στο Ιόνιο
Post published:September 4, 2013
Post Category:Articles / Poems

Τρεις ζεόλιθοι στο Ιόνιο παραμένουν αναξιοποίητοι λόγω άγνοιας δικών μας γιατί δεν είδαν ακόμα το απέραντο γαλάζιο που προσφέρουν στην πατρίδα ...

13330 - Η αξία του ζεόψωμου
Post published:September 2, 2013
Post Category:Articles / Poems

Η αξία του ζεόψωμου δεν οφείλεται μόνο στην ουσία του ζεόλιθου που προστατεύει τον άνθρωπο από κακουχίες λόγω βαρέων μετάλλων, ελεύθερων ριζών ...

13300 - Στο περίπτερο του ζεόλιθου
Post published:August 29, 2013
Post Category:Articles / Poems

Στο περίπτερο του ζεόλιθου μπορείς να δεις κι εσύ την ίδια σου εξέλιξη από τότε που έμαθες γι’ αυτόν τον ορυκτό πλούτο και τη στρατηγική μας έτσι ...

13293 - Η αλλαγή φάσης του ζεόλιθου
Post published:August 29, 2013
Post Category:Articles

Αυτήν την περίοδο χωρίς να το συνειδητοποιούν οι περισσότεροι διανύουμε ένα μεταβατικό στάδιο όσον αφορά στο θέμα του ζεόλιθου. Σιγά-σιγά οι επίσημοι φορείς ...

13251 - Η διάδοση του ζεόλιθου
Post published:August 26, 2013
Post Category:Articles

Η διάδοση του ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας γίνεται από στόμα σε στόμα πλέον, γιατί οι γεωργοί εμπιστεύονται τους γεωργούς κι όταν βλέπουν χειροπιαστά ...

13135 - Η απόλαυση του ζεόλιθου. (με Β. Τσατσαμπά)
Post published:August 20, 2013
Post Category:Articles

Άλλο είναι να μελετάς ένα θέμα αποκλειστικά σε θεωρητικό επίπεδο για λόγους εθνικής στρατηγικής και άλλο να βλέπεις χειροπιαστά τη δράση της σκέψης. Στο ...

13132 - When zeolite was cast
Post published:August 20, 2013
Post Category:Articles / Poems

When zeolite was cast to protect our lovely olives nobody believed how beautiful the view was because you feel that you hold a piece of life and ...

13132 - Όταν πετάχτηκε ο ζεόλιθος
Post published:August 20, 2013
Post Category:Articles / Poems

Όταν πετάχτηκε ο ζεόλιθος για να προστατέψει τις αγαπημένες μας ελιές κανείς δεν πίστευε πόσο όμορφο είναι το θέαμα γιατί νιώθεις ότι κρατάς ένα ...

13032 - Ο ζεόλιθος είναι θέμα νοημοσύνης
Post published:August 15, 2013
Post Category:Articles

Όσοι ακόμα αναρωτιούνται αν πρέπει να ασχοληθούν με το ζεόλιθο, πρέπει να καταλάβουν ότι είναι θέμα νοημοσύνης. Δεν μπορείς από τη μία πλευρά να κλαίγεσαι ...

12991 - Ο ζεόλιθος ενάντια στον παγετό
Post published:August 13, 2013
Post Category:Articles

Μια από τις συγκινητικές εφαρμογές του ζεόλιθου στη γεωργία είναι η αντιμετώπιση του παγετού. Αν και αυτή η ιδιότητα δεν είναι ακόμα πολύ γνωστή, είναι ...

12986 - Ο ζεόλιθος ενάντια στο δάκο της ελιάς
Post published:August 12, 2013
Post Category:Articles

Μία από τις σημαντικές εφαρμογές του ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας είναι η αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς. Αυτή η μύγα της ελιάς (Bactrocera oleae) ...

12855 - Ο Ζεόλιθος: Η απελευθέρωση από τον κατσίγαρο: August 1, 2013 :Articles Αν υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να λύσει οριστικά ο ζεόλιθος με την εφαρμογή του, είναι το θέμα του κατσίγαρου για τους ελαιοπαραγωγούς. Όσοι ...

12806 - Βάζουμε το ζεολιθαράκι μας
Post published:July 28, 2013
Post Category:Articles / Poems

Βάζουμε το ζεολιθαράκι μας για να προστατέψουμε την πατρίδα μας από τις πράξεις τις εγκληματικές που καταστρέφουν οριστικά τη γη μας και δεν πρόκειται ...

12805 - Σακουλάκι σακουλάκι
Post published:July 28, 2013
Post Category:Articles / Poems

Σακουλάκι σακουλάκι μαζεύαμε το ζεόλιθο για να δείξουμε στους ανθρώπους μας την αξία της πέτρας που δίνει ζωή στα δώρα της γης που αποτελούν την ...

12802 - Το νέο ζεόλαδο
Post published:July 28, 2013
Post Category:Articles / Poems

Το νέο ζεόλαδο βρήκε το μπουκάλι του χάρη στην αθανασία του εφήμερου που πρόσεξε κάθε λεπτομέρεια για να υπάρχει η ανοιχτή δομή και η δυναμική ...

12800 - Στο χωράφι του ζεόλιθου
Post published:July 27, 2013
Post Category:Articles / Poems

Στο χωράφι του ζεόλιθου μην αναζητάς μόνο την πέτρα της ζωής αλλά σκέψου ότι μαζί αλλάξαμε την ιστορία ενός κομματιού γης για να ζήσει στο μέλλον ...

12798 - Τα χρυσάνθεμα του ζεόλιθου
Post published:July 27, 2013
Post Category:Articles / Poems

Τα χρυσάνθεμα του ζεόλιθου άλλαζαν ήδη ύψος και έδειχναν το μονοπάτι και στα προηγούμενα γιατί ανήκαν ήδη στο μέλλον χάρη στο χέρι του Μιχάλη που ...

12782 - Ζεόλιθος και κατσίγαρος: July 27, 2013 Category:Articles Στην παραγωγή του ελαιόλαδου στην Κρήτη, στο επίπεδο του ελαιοτριβείου, έχουμε και παραγωγή κατσίγαρου. Το πρόβλημα είναι ότι ο κατσίγαρος επηρεάζει σημαντικά ...

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού στο ράδιο Ηχώ 99,8FM 23/07/2013 –
Post published:July 23, 2013 Post Category:Interviews

12751 - O ζεόλιθος ανασαίνει:July 22, 2013 Post Category: Articles Ο ζεόλιθος ανασαίνει διότι ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο ποθούμενο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας. Σιγά σιγά αλλά σταθερά υπάρχουν όλο και περισσότεροι ...

12705 - Cuando pruebes aceite de oliva-zeolita
Post published:July 20, 2013
Post Category:Articles / Poems

Cuando pruebes aceite de oliva-zeolita sentirás dentro de ti elementos de un Helenismo que desea vivir en cuerpo y alma y en excelente forma para ...

12719 - Ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο
Post published:July 16, 2013
Post Category:Articles

Αν συνειδητοποιήσουμε τι μπορεί να μας προσφέρει ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο, θα προχωρούσαμε ακόμα πιο δυναμικά στην εξόρυξη του στην Ελλάδα μας. Αφού ...

12705 - Once you taste zeolite-olive oil
Post published:July 16, 2013
Post Category:Articles / Poems

Once you taste zeolite-olive oil you’ ll sense elements of Hellenism wishing to live in a spirit and body of an excellent shape so that it always ...

12705 - Όταν δοκιμάσεις ζεόλαδο
Post published:July 15, 2013
Post Category:Articles / Poems

Όταν δοκιμάσεις ζεόλαδο θα νιώσεις μέσα σου στοιχεία του Ελληνισμού που θέλει να ζήσει με πνεύμα και σώμα σε άριστη κατάσταση για να είναι πάντα ...

12702 - Η εκκλησία του ζεόλιθου
Post published:July 15, 2013
Post Category:Articles / Poems

Η εκκλησία του ζεόλιθου βρίσκεται στους Μεταξάδες και περιμένει σιωπηλά κάτω από το χιόνι που συνεχίζει να πέφτει εδώ και τόσους χειμώνες, να δει ...

12653 - Η αναδίπλωση του Ελληνισμού July 10, 2013 Η αναδίπλωση του Ελληνισμού είναι κάθε μέρα και πιο ορατή, αφού έρχεται σε εφαρμογή η υψηλή στρατηγική της ελληνικής ΑΟΖ που αξιοποιεί το απέραντο γαλάζιο. ...

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Ράδιο Λασίθι, 09/07/2013 –
Post published:July 9, 2013 Category :Interviews

12565 - Ο ελληνικός ζεόλιθος δεν είναι μια νομικίστικη υπόθεση Post published:July 5, 2013 Ο ελληνικός ζεόλιθος δεν είναι μια νομικίστικη υπόθεση, όπως θεωρούν μερικοί που θέλουν να παραμείνουν ουδέτεροι για ένα θέμα που δεν γνωρίζουν. Ξεχνούν ...

12540 - Ο ζεόλιθος της Ελλάδας July 2, 2013 Ο ζεόλιθος της Ελλάδας γίνεται σιγά σιγά μια πραγματικότητα κι αν μερικοί δεν το αντιλαμβάνονται, δεν έχει μεγάλη σημασία, διότι τα πράγματα αλλάζουν και ...

12686 - 6000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin sur papier grain moyen, 21×14.8, A5): July 1, 2013 - 6000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin sur papier grain moyen, 21x14.8, A5)
12723 - Huile sur Zéolithe ZON.(Feutre sur papier A5) July 1, 2013

12729 - Ελιά Ζεόλιθου.(Feutre sur papier A5) Post published:July 1, 2013 Post Category: Articles / Drawings Ελιά Ζεόλιθου.(Feutre sur papier A5)

12730 - Βελανιδιά Ζεόλιθου. (Feutre sur papier A5) July 1, 2013 Βελανιδιά Ζεόλιθου. (Feutre sur papier A5)

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού στις Επιλογές 01/07/2013 Published: July 1, 2013 Post Category: Interviews Συνέντευξη του Ν.Λυγερού στις Επιλογές 01/07/2013 -

12451 - Ζεολιθικά στοιχεία June 24, 2013 Ζεολιθικά στοιχεία αναλύσαμε στη Θράκη για να βοηθήσουμε όλη τη γη της Κρήτης η οποία δίνει πάντα τόσα πολλά στην πατρίδα γι'αυτό σκέψου καλά ότι ...

12411 - Η δυναμική του ζεόλιθου Post published: June 21, 2013 Η δυναμική του ζεόλιθου προχωρά το όλο θέμα κάθε φορά και ένα επίπεδο παραπάνω. Τελειώσαμε επιτέλους με τις δικαστικές αποφάσεις και τώρα περάσαμε και ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή του Γ.Σαχίνη ”Αντιθέσεις” ΚΡΗΤΗ TV 21/06/2013 Published: June 21, 2013 Category: Interviews Συνέντευξη του Νίκου Λυγερούστην εκπομπή του Γ. Σαχίνη "Αντιθέσεις" ΚΡΗΤΗ TV21/06/2013

12361 - Γαλανόλευκη μονάδα June 16, 2013 / Dialogs - Θέλουμε απέραντο γαλάζιο. - Κι έχουμε λευκή πέτρα. - Τι περιμένουμε λοιπόν; - Τη στρατηγική απόφαση. - Ποια; - Αυτή που καθορίζει το μέλλον. - ...

12338 - Της Χρύσας ο ζεόλιθος: June 15, 2013 / Poems Της Χρύσας ο ζεόλιθος δεν ήταν μόνο πέτρα γιατί είχε τα παιδιά που ήξεραν πόσο τα αγαπούσε έτσι η πράσινη γη είχε γεμίσει όλη την καρδιά για να ...

12336 - Ο ζεόλιθος στο Καστελλόριζο: June 15, 2013: Articles Ο ζεόλιθος στο Καστελλόριζο δεν είναι πια ένα όραμα αλλά μια πραγματικότητα, η οποία υλοποιήθηκε χάρη στη δραστηριότητα του Σχολείου. Επί του πρακτέου, ...

Συνέντευξη Ν.Λυγερού στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης 10/06/2013:June 10, 2013 Post Category: Interviews

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TvCRETA στην εκπομπή “Πρώτη Θέση” με τον Κώστα Σιλιγάρδο, 10/6/2013 Post Category:Interviews

Συνέντευξη Ν.Λυγερού στο Radio 98.4, Γ.Σαχίνης 10/6/13
Post published: June 10, 2013 Post Category:Interviews

Δηλώσεις του Ν. Λυγερού στο Δελτίο ειδήσεων του TV Creta, 09/06/2013
Post published:June 9, 2013 Post Category:Interviews

Συνέντευξη τύπου για τον ζεόλιθο. 08/06/2013 Σητεία –
Post published: June 8, 2013 Post Category:Interviews

Συνέντευξη τύπου του Ν. Λυγερού στα τοπικά ΜΜΕ, Σητεία 08/06/2013 –
Post published:June 8, 2013 Post Category:Interviews

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Μ. Αργυράκηστο Ράδιο Κρήτη 101,5 FM 07/06/2013 Post published: June 7, 2013 Post Category: Interviews

12271 - Zeolite and Relaxation: June 1, 2013 Post Category:Articles / Drawings

12272 - Faujasite structure of zeolite Y:June 1, 2013 Post Category: Articles / Drawings

12273 - Four positions and Zeolite. (Feutre sur papier blanc grain moyen A5, 21×14,8)
Post published:June 1, 2013 Post Category:Articles / Drawings

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο tv Σέρρες 29/05/2013 –
Post published:May 29, 2013 Post Category:Interviews

Η Εκπομπή “Καταλύτης” με τη Χριστίνα Σιγανίδου, ΕΤ3 στις 29/05/2013
Post published:May 29, 2013 Post Category:Interviews

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερούστη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου”Με τη δική σας φωνή”.ΕΡΤ-3 102FM.28/05/2013: May 28, 2013 Post Category:Interviews

12031 - ΑΟΖ, Καστελλόριζο και Ζεόλιθος: May 3, 2013:Articles Αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε το Καστελλόριζο και να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί από την ήδη πλούσια αποστολή καρτών, μπορούμε να στείλουμε ...

12161 - Castellorizo, ZEE et Zéolithe. (Dessin su cahier).
Post published: May 1, 2013 Category: Articles / Drawings

12259 - Ζεόλιθος Α Post published:May 1, 2013 Post Category: Articles / Drawings

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ, με τον Δημήτρη Πέτροβιτς.01/05/2013 Post: May 1, 2013 Post Category: Interviews

11998 - Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο: April 30, 2013 / Poems Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM 26/04/2013 –
Post published: April 26, 2013 Post Category: Interviews

11734 - Z.E.E. greca e zeolite greca: April 24, 2013 Nonostante le dimensioni siano radicalmente diverse ,l’aiuto che danno la Z.E.E. greca e le zeoliti alla nostra patria è a parità importante , perché in ...

11931 - Ζεόλιθο επί του πρακτέου:April 21, 2013 / Poems Ζεόλιθο επί του πρακτέου θέλουμε να δούμε στις αποστολές μας για να καταλάβει ο κάθε αγρότης πόσο ωφέλιμος είναι στις καλλιέργειες και πόσο βοηθά ...

11929 - Η βάρβαρη καταπάτηση και η ελληνική απελευθέρωση: April 21, 2013 Όταν εξετάζουμε αντικειμενικά αυτήν την περίοδο τα δεδομένα που επικρατούν στην πατρίδα μας, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προοπτικές σε στρατηγικό επίπεδο ...

11925 - Η πατρίδα μας θέλει ζεόλιθο April 21, 2013 / Poems Η πατρίδα μας θέλει ζεόλιθο και δεν θα περιμένει άλλο ξέρει ήδη για το αλάτι και ετοιμάζεται ήδη άρα αν είσαι από αυτούς που καθυστερούν την αξιοποίησή ...

11874 - Ο ζεόλιθος και νέα μέθοδος ξήρανσης τροφίμων: April 13, 2013 Η λυοφιλίωση ως μέθοδος ξήρανσης των τροφίμων, συνίσταται στην κατάψυξη του υπό ξήρανση υλικού και κατόπιν την εξάχνωση του σχηματισθέντος πάγου μέσα στο ...

11869 - Η ζεολιθική περίοδος: April 13, 2013 / Poems Η ζεολιθική περίοδος άρχισε ξαφνικά όταν οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν επιτέλους ότι μπορούσαν να βοηθήσουν σε προσωπικό επίπεδο την ίδια μας τη ...

11857 - Ζεόλιθος και πετροχημεία:April 11, 2013 Ο ζεόλιθος λειτουργεί βασικά ως φίλτρο για πολλές εφαρμογές αλλά όχι μόνο. Οι ιδιότητές του, του επιτρέπουν να μετατραπεί και σε καταλυτικό στοιχείο, όπως ...

11851 - Η εκστρατεία του ζεόλιθου:April 11, 2013 Εκτός από τη Θράκη που γνωρίζει την αξία του ζεόλιθου λόγω εν δυνάμει παραγωγής, βλέπουμε ότι άλλες περιοχές της Ελλάδας ανακαλύπτουν επί του πρακτέου ...

11852 - Ο ζεόλιθος της δικαιοσύνης:April 11, 2013 Category: Articles Σε όσους θέλουν μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών να μπλοκάρουν τον ελληνικό ζεόλιθο για να διατηρήσουν μερικά προνόμια και μονοπώλιο που καταπατά τα δικαιώματα ...

11844 - Η εμφάνιση του ζεόλιθου: April 9, 2013 / Poems Η εμφάνιση του ζεόλιθου στα πιο απίθανα σημεία μας αποδεικνύει ότι πρέπει ο λαός μας να μάθει κι αυτός την αξία και την προσφορά του για την πατρίδα ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο ράδιο ΕΡΑ Κέρκυρας με τον δημοσιογράφο Λυκούργος Σκιαδόπουλος 2/4/2013 Post: April 2, 2013 Category: Interviews

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημοσθένη Σφήκαστην εκπομπή “ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ” του ραδιοφωνικού σταθμού “ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ” 98.8 01/04/2013 – Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημοσθένη Σφήκαστην εκπομπή "ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ" του ραδιοφωνικού σταθμού "ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ" 98.8 01/04/2013

11832 - 5000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin sur papier grain moyen, 21×14.8, A5).
Post published:April 1, 2013 - 5000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin sur papier grain moyen, 21x14.8, A5).

11826 - Εκστρατεία ζεόλιθου στην ελληνική ΑΟΖ Post published: March 31, 2013 Τώρα που όλος ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει την αξία της ελληνικής ΑΟΖ, πρέπει να περάσουμε και στο στάδιο της υποστήριξής της σε πρακτικό επίπεδο. Η ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή “Επιλογές” με τον Γ. Ζήνα,Ράδιο Αλεξάνδρεια στις 27/03/2013.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM 26/03/2013 Post published:March 26, 2013

11769 - Ο ζεόλιθος ως μοριακό κόσκινο: Ενώ όλοι ξέρουμε την έννοια του κόσκινου και πόσο χρήσιμο είναι σε καθημερινή βάση, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο ζεόλιθος αν είναι τόσο πολύτιμος, είναι...

11734 - Ελληνική ΑΟΖ και ελληνικός Ζεόλιθος Αν και τα μεγέθη είναι ριζικά διαφορετικά, η προσφορά που παρέχουν η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος στην πατρίδα μας είναι εξίσου σημαντικές, διότι ...

11675 - Подписи для греческого цеолита С данными подписями греческого народа мы хотим подчеркнуть необходимость греческого цеолита, чтобы, наконец, было принято политическое решение о его ...

11679 - Στον κόσμο του ζεολίθου Στον κόσμο του ζεολίθου δεν υπάρχουν μόνο εκθέματα αλλά το πράσινο της γης που περιμένει σιωπηλά κάτω από τους λόφους όπου κάθε πέτρα γεμάτη κρυστάλλους ...

11682 - Ο ζεόλιθος και η αλλαγή φάσης Αν δεν έχεις δει ποτέ το μέγεθος του κοιτάσματος του ζεόλιθου στα Πετρωτά της Θράκης, δεν μπορείς να καταλάβεις τα πραγματικά δεδομένα του προβλήματος ...

11675 - Firmas para la Zeolita griega A través de estas firmas del pueblo griego queremos resaltar la necesidad de la Zeolita Griega para que la decisión política de explotación en la región ...

11675 - Signatures for the Greek Zeolite March 10, 2013 By these signatures of the Greek people we want to display the necessity of Greek Zeolite, so that there will at last be a political decision on its mining ...

11675 - Signatures pour la zéolithe grecque March 10, 2013 Avec ces signatures du peuple grec, nous voulons mettre en exergue la nécessité de la zéolithe grecque pour que soit enfin prise la décision politique ...

11675 - Υπογραφές για τον ελληνικό ζεόλιθο March 10, 2013 Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού θέλουμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα του ελληνικού ζεολίθου για να παρθεί επιτέλους η πολιτική απόφαση της ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή “Λαβύρινθος” ΕΡΤ3 με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. 08/03/2013 March 8, 2013 Post Category: Interviews

11712 - 1000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο. (Dessin) March 1, 2013 Category:Articles / Drawings 1000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο. (Dessin).

11717 - 2000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο. (Dessin) March 1, 2013 Articles / Drawings 2000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο. (Dessin)

11736 - Η στρατηγική της ΑΟΖ και του Ζεόλιθου (Dessin sur Livre 14×21.6) Post published:March 1, 2013 Η στρατηγική της ΑΟΖ και του Ζεόλιθου (Dessin sur Livre 14x21.6)

11737 - Ζεόλιθος 3000. (Dessin) Post published: March 1, 2013 Post Category: Articles / Drawings Ζεόλιθος 3000. (Dessin)

11783 - 4000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin sur papier grain moyen,21×14.8, A5) March 1, 2013 - 4000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin sur papier grain moyen, 21x14.8, A5)

11392 - Το κρυφό μέρος February 9, 2013 Το κρυφό μέρος ήταν στη Θράκη εκεί όπου το τρίγωνο είναι πέτρινο και μέσα του ζει ο ζεόλιθος που περιμένει εδώ και χρόνια να βοηθήσει την πατρίδα ...

11389 - Τεχνικά χαρακτηριστικά της εκμετάλλευσης του Ζεόλιθου February 9, 2013 Για να μην υπάρξει πλαίσιο σύγκρισης με οποιαδήποτε άλλη εκμετάλλευση είναι καλό να γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εξόρυξης του ζεόλιθου στη ...

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην ΕΡΑ Ορεστιάδας με τον δημοσιογράφο Β. Πρεμίδη για τον Ζεόλιθο του βορείου Έβρου. Post published: February 8, 2013

Συνέντευξη του N.Λυγερού στην εκπομπή “Περισκόπιο”, Corfu Channel, 06/02/2013
Ν. Λυγερός February 6, 2013 Post Category: Interviews

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή “Επιλογές” 25/01/2013 Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Επιλογές" 25/01/2013

11282 - Ο Ζεόλιθος ως στρατηγικός στόχος January 25, 2013 Σε μία Θράκη όπου όλοι πιστεύουν ότι τίποτα πια δεν είναι δυναμικό κι ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική στα τοπικά δεδομένα, θέλαμε να προτείνουμε επιπλέον

10960 - Η αναγκαία αξιοποίηση του Ζεόλιθου (με Γ. Χατζηγεωργίου) December 31, 2012 Ο όρος ζεόλιθος επινοήθηκε το 1756 από τον Σουηδό ορυκτολόγο Axel Fredrik Cronstedt, ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του ορυκτού stilbite,

10982 - Οι ζεόλιθοι και ο άνθρωπος (με Γ. Χατζηγεωργίου) December 31, 2012 Οι φυσικοί ζεόλιθοι σχηματίζονται όταν ηφαιστειακά πετρώματα και στρώματα τέφρας αντιδρούν με αλκαλικά υπόγεια νερά. Είναι μικροπορώδη, αργιλλοπυριτικά.


Με τον ζεόλιθο
βοηθάμε από τις δύο πλευρές
και τα περιβαλλοντικά
για να μην πληγώσει
η μόλυνση τα παιδιά
και τα ίδια τα παιδιά
με την κηπουρική
που τους δείχνει
πως μπορεί το καθένα
να βοηθήσει τη γη
με τις πράξεις του
γι’ αυτό το λόγο
αυτός ο αγώνας
είναι τόσο δίκαιος
και γι’ αυτό πρέπει
ν’ αντιστέκεσαι
στην αδράνεια.

Αφιέρωμα: by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr
Most Zéolithe of Nikos Lygeros

ΠερισσότεραΖεόλιθος και Εδώ και ΕΔΩ

1η Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013 lygeros/zeolithos


Σχόλια στο Facebook Τσίτσος Βασίλειος 21 Μαρτίου 2015: Φίλες και φίλοι ...καλο απόγευμα να έχουμε άπαντες. Ο ζεόλιθος ως στρατηγικό πλεονέκτημα της Χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι κάτι που χάρη στον Δάσκαλο Νίκο Λυγερό το ξέρουμε από χρόνια. Είναι επίσης γνωστές οι ευεργετικές επιδράσεις του ζεόλιθου τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον. Το ότι οι εκάστοτε ιθύνοντες της Χώρας μας δεν προωθούν όσο θα έπρεπε αυτό το Δώρο της Φύσης, μας κάνει να υποψιαζόμαστε πως μάλλον κάποια μεγάλα συμφέροντα χημικών λιπασμάτων κωλυσιεργούν την εξόρυξη και την γενίκευση της χρήσης του αντί των τοξικών λιπασμάτων και όχι μόνο καθ' ότι ο Ζεόλιθος μόνο μνημόνια δεν κάνει. Προτείνω από καιρού σε καιρό να δημοσιεύουμε άρθρα για το Ζεόλιθο ώστε να γίνει γνωστό το ορυκτό και οι χρήσεις του.



Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές. (Ελληνικός Ζεόλιθος) (οι υπογραφές έκλεισαν

★ Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού θέλουμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα του ελληνικού Ζεόλιθου για να παρθεί επιτέλους η πολιτική απόφαση της εξόρυξής του στη Θράκη μας, όπου υπάρχει σε αφθονία, διότι αποτελεί για την πατρίδα μας ένα στρατηγικό στόχο που δίνει οικονομικές προοπτικές ενώ παράλληλα σέβεται απολύτως τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η αξιοποίησή του ελληνικού Ζεόλιθου θα έχει εφαρμογές στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και της φαρμακευτικής. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βοηθήσει και αυτός όπως η ΑΟΖ την ελληνική οικονομία. (οι υπογραφές έκλεισαν) Sponsor: ellinikos.zeolithos@gmail.com.

Foreign Languages11675) Υπογραφές για τον ελληνικό ζεόλιθο. Perfection 14 3 3/2013. En. Signatures for the Greek Zeolite. Es. Firmas para la Zeolita griega. Fr. Signatures pour la zéolithe grecque. Ру. Подписи для греческого цеолита.

Δεν υπάρχουν σχόλια: