Σα να παίζουμε κρυφτό μέσα στο φως


Σοφία Ντρέκου

«Σα να παίζαμε κρυφτό μέσα στο φως... ξαφνικά σ' έχασα και δε σ' ακούγω βαθιά στον εαυτό σου κρυμμένος μη τολμώντας ν’ ανοίξεις μια τρύπα, να φανερωθείς κάνοντας την επικοινωνία μας δύσκολη, σα να ντρέπεσαι ή να φοβάσαι, δεν ξέρω, να σου κλέψαν τα ρούχα χωρίς να φωνάξεις στους κλέφτες. Τώρα θα περιμένεις η νύχτα να σε σώσει, στα σκοτεινά ψηλαφώντας να βρεις την ψυχή σου. Δειλέ, αγαπούσες τον Καίσαρα, όχι τα όνειρα.»[1].


«Σώμα το σώμα, καρδιά με καρδιά, ψυχή με ψυχή και στο τέλος το ξέφωτο, το αέναο φως. Το δε μυαλό, αυτό που ονομάζουν οι τυχεροί εγκέφαλο γιατί το έχουν, κρατά τεντωμένο το σχοινί, έτσι που οι χορευτές να νοιώθουν το αδέκαστο, να μην ανησυχούν για δόλο, να μην ανησυχούν για το μεροληπτικό, αυτό που στις μέρες μας οργιάζει.

Ή κρύβεσαι ή αποκαλύπτεσαι στην διαφάνεια της ειλικρίνειας. Όποιος αντέχει προχωρά στην φωτεινή γραμμή της επαλήθευσης των ονείρων του, αδιάβλητα ανυποψίαστος για την επόμενη σύγκρουση. Σα να παίζουμε κρυφτό μέσα στο φως κι όλο φεύγω το τέλος πριν να δω. Έτσι κι αλλιώς τα ήξερα όλα ...απ' την αρχή τα ξέρουμε, η καρδιά τα γνωρίζει μα ο νους αντιμάχεται και θέλει να υπερισχύσει ...κι αρχίζει ο πόλεμος ...ο αέναος.

Ένα ερωτικό τραγούδι ανεβάζει τα κριτήρια της αισθητικής, εκπολιτίζει, καλλιεργεί.»[2]

♪♫ Πριν το τέλος πως μοιάζει
η σιωπή σαν αγάπη μεγάλη
Χαραγμένη καρδιά στο παγκάκι
που μετά την πρόδωσαν
Κι όλο φεύγω το τέλος πριν να δω ♪♫


Παραπομπές:
1. «Κρυφτό» Γ. Ξ. Στογιαννίδης, Από Σπύρου Κοκκίνη 6η λεκδ, «Ανθολογία Νεοελληνικής Ποίησης» Ἐκδ. Ι.Δ. ΚΟΛΛΑΡΟΥ & ΣΙΑΣ Α.Ε., Αθήναι 2000.
2. Σκέψεις, στοχασμοί: Σοφία Ντρέκου
Πηγή: www.sophia-ntrekou.gr Αέναη επΑνάσταση

Δείτε ακόμη:

Αρχείο FaceBook:

Σοφία Ντρέκου 30 Ιουλίου 2014
Σοφία Ντρέκου 14-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: