Στον βυθό της υδάτινης αγκαλιάς

Στον βυθό της υδάτινης αγκαλιάς - Σοφία Ντρέκου

Αυτή η εικόνα του γνοφερού
βυθού της θάλασσας,
αυτής της υδάτινης μήτρας του κόσμου,
με συναρπάζει και με συγκινεί.

Γι' αυτό βυθίζομαι στην άγνωστη
κι απέραντη θάλασσα·
δεν έμεινα στην άκρη του γυαλού
γιατί ποτέ δεν την φοβόμουν.

Κολυμπούσα στα βαθειά,
έμπαινα σε σκοτεινές σπηλιές
βρίσκοντας την μοναδικότητα.

Δεν έμενα σειρά της ακρογιαλιάς
στην άμμο και στα βότσαλα
μέχρι να με επιλέξουν
πότε θα κολυμπήσω.

Γιατί οι διπλές βάρδιες
δεν ταιριάζουν στις υδάτινες
νοητικές περιπλανήσεις
ενός άπιαστου νου.

Την δική μου θάλασσα δεν την μοιράζομαι
μα ούτε είμαι και σκαρί να τρέμω στις φουρτούνες
και στην ουρά στο διάλεγμα εγώ δεν περιμένω
γιατί είμαι καπετάνισσα με τους ανέμους φίλη.

Πτερύγια έχω και βουτώ στ' άγνωστα νερά
αναζητώντας κι ανακαλύπτοντας θάλασσα
αληθινή και μόνο δική μου!

Βυθίζομαι στο πάτο της ψυχής μου
για νά' βρω το φως
της παιδικής μου αθωότητας,
να γευτώ την αλμύρα
της θαλασσινής μου αγάπης
να νιώσω την απόλυτη ησυχία
της πνευματικής μου αναζήτησης.

Δεν έχει η θάλασσα άκρη,
ούτε τα ταξίδια της φαντασίας
αρχή και τέλος.

Ψυχή ζώσα στο δικό μου
ταξίδι για το ταξίδεμα,
με τον πλουραλισμό
των προσωπικών μου διαδρομών
στον βυθό της υδάτινης αγκαλιάς.

Σοφία Ντρέκου
29 Ιουλίου 2014


Στον βυθό της υδάτινης αγκαλιάς (Πεζή μορφή)

Αυτή η εικόνα του γνοφερού βυθού της θάλασσας, αυτής της υδάτινης μήτρας του κόσμου, με συναρπάζει και με συγκινεί. Γι' αυτό βυθίζομαι στην άγνωστη κι απέραντη θάλασσα· δεν έμεινα στην άκρη του γυαλού γιατί ποτέ δεν την φοβόμουν. Κολυμπούσα στα βαθειά, έμπαινα σε σκοτεινές σπηλιές βρίσκοντας την μοναδικότητα. Δεν έμενα σειρά της ακρογιαλιάς στην άμμο και στα βότσαλα μέχρι να με επιλέξουν πότε θα κολυμπήσω.

Γιατί οι διπλές βάρδιες δεν ταιριάζουν στις υδάτινες νοητικές περιπλανήσεις ενός άπιαστου νου. Την δική μου θάλασσα δεν την μοιράζομαι μα ούτε είμαι και σκαρί να τρέμω στις φουρτούνες και στην ουρά στο διάλεγμα εγώ δεν περιμένω γιατί είμαι καπετάνισσα με τους ανέμους φίλη.

Πτερύγια έχω και βουτώ στ' άγνωστα νερά αναζητώντας κι ανακαλύπτοντας θάλασσα αληθινή και μόνο δική μου! Βυθίζομαι στο πάτο της ψυχής μου για νά' βρω το φως της παιδικής μου αθωότητας, να γευτώ την αλμύρα της θαλασσινής μου αγάπης να νιώσω την απόλυτη ησυχία της πνευματικής μου αναζήτησης.

Δεν έχει η θάλασσα άκρη, ούτε τα ταξίδια της φαντασίας αρχή και τέλος. Ψυχή ζώσα στο δικό μου ταξίδι για το ταξίδεμα, με τον πλουραλισμό των προσωπικών μου διαδρομών στον βυθό της υδάτινης αγκαλιάς.

Η θάλασσα σαν έρχεται μεγάλη,
και ογραίνοντας την άμμο το πρωί,
μου λέει για κάποιο γνώριμο ακρογιάλι,
μου λέει για κάποια που 'ζησα ζωή!


Στον βυθό της υδάτινης αγκαλιάς

Διάλογοι στο FaceBook
Σοφία Ντρέκου: Maria σ'ευχαριστώ πάρα πολύ καλλιτεχνική και όμορφη φύση. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που σου άρεσε το ταπεινό υδάτινο ποιηματάκι μου. Σε φιλώ και ευχαριστώ όλη την θαλασσινή παρέα! 21 Μαρτίου 2015 στις 5:09 μ.μ.

Maria Zisopoulou: John Tavener - Ikon of Eros (Movement I) 23 Μαΐου 2016 στις 9:39 π.μ.


ιφιγένεια γεωργιάδου: με τον πλουραλισμό των προσωπικών μου διαδρομών στον βυθό της υδάτινης αγκαλιάς.>>> Sophia όμορφες εναλλαγές ενθαρρυντικές ακροβατούν με ευλυγισία στων ακροτάτων ορίων τις επιλογές!!! 30 Ιουλίου 2014 στις 2:08 μ.μ. 

Virginia Firiki: ...στων ακροτάτων ορίων τις επιλογές ...Ιφιγένεια!!! Στις βυθισμένες άγκυρες ξαποσταίνω το νου και τη ψυχή με το σκαρί μου σ' απάνεμο λιμάνι!!! 30 Ιουλίου 2014 στις 3:46 μ.μ 

ιφιγένεια γεωργιάδουVirginia ευτυχισμένη, όμορφη και σταθερή !!! 30 Ιουλίου 2014 στις 7:45 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Δεν έχει η θάλασσα άκρη, ούτε τα ταξίδια της φαντασίας μας αρχή και τέλος. 11 Ιουλίου 2016 στις 6:17 π.μ.

Στυλιανος Ματθαιου: Στον αχανή Ωκεανό, σ' αυτήν την υδάτινη αγκαλιά, η Άγκυρα με σιγούρεψε, μου έδωσε παρηγοριά κι' ελπίδα, κουράγιο και αναπτέρωση του ηθικού.......Δεν σε φοβάμαι πια υγρή αγκαλιά, γιατί έχω ισχυρό σύμμαχο την Άγκυρα.....!!! 11 Ιουλίου 2016 στις 1:15 μ.μ.

Virginia Firiki: Η θάλασσα η πλανεύτρα, σημείο αναφοράς των εμπνευσμένων ποιητικών αναζητήσεων, σφιχταγγαλιάζει σε παιχνίδια την καρδιά και την ταξιδεύει με φόντο το γαλάζιο...!!! Υπέροχο κάδρο και κείμενο Σοφία μου!! Απάνεμο, γαλήνιο, νοσταλγικό νά' ναι το βράδυ σου απόψε!!! 27 Ιουλίου 2014 στις 11:11 μ.μ.

Nicholas Michaloliakos Ν.Ι.Μιχαλολιάκος: Στο βυθό; Κάνεις και βουτιές δηλαδή γιαυτό συχνά αλιεύεις όμορφα μαργαριτάρια !!! 29 Ιουλίου 2014 στις 6:46 π.μ.

Μακή Χατζηγρηγορίου: τα συγχαρητήριά μου... Σοφία μου. δεν παύεις να με εκπλήσσεις ευχάριστα!!! 30 Ιουλίου 2014 στις 12:02 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: (Nicholas) Νικόλα μου, στο βυθό ανακαλύπτεις τις ωραιότερες και δυσκολότερες σκέψεις αλλά πολλές φορές πονούν αλλά κι όμως τις περισσότερες σου δίνουν χαρμόσυνες υδάτινες ειδήσεις. Σ' ευχαριστώ για την αγάπη σου και το τιμητικό σου σχόλιο. Με δυναμώνεις. 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:05 π.μ.

Σοφία ΝτρέκουΜακή μου αν εκπλήσσω εσένα με τόσο ποιοτικά κριτήρια τότε μου δίνεις χαρά και τιμή. Σ' ευχαριστώ από καρδιάς 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:06 π.μ.

Σοφία Ντρέκου 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:41 π.μ.: Κι επειδή μου άρεσε κι εμένα φίλοι μου το ανέβασα μόλις... «Στον Βυθό της Υδάτινης Αγκαλιάς» (sophia-ntrekou.gr)