Έλληνας άστεγος πέθανε έξω από αστυνομικό τμήμα

Έλληνας άστεγος πέθανε έξω από αστυνομικό τμήμα

Σύμφωνα με το BBC οι αστυνομικοί τον έδιωξαν βίαια...

Το Βήμα: Την τελευταία του πνοή άφησε, σήμερα 21-11-2018, έξω από αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο ένας άστεγος Έλληνας, περιμένοντας να παραλάβει τον σκύλο του.

Ο 63χρονος που διέμενε στην αγγλική πρωτεύουσα συνήθιζε να κοιμάται στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Αξμπρίτζ ώστε να πάρει τον σκύλο του.

Ο ίδιος είχε μπει σε κοντινό νοσοκομείο την προηγούμενη μέρα λόγω δερματικής μόλυνσης και η αστυνομία βρήκε τον σκύλο του στο δρόμο.

Όταν όμως πήγε να πάρει τον σκύλο του οι αστυνομικοί τον έδιωξαν βίαια, καθώς κάπνιζε, σύμφωνα με το BBC. Έμεινε λοιπόν εκτός κτιρίου, όπου οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό τα ξημερώματα.

Μετά το γεγονός, μία αστυνομικός απολύθηκε, καθώς, όπως αποκάλυψε η έρευνα, αφού έδιωξε τον άστεγο είδε ένα DVD. Η αστυνομικός, όπως αναφέρουν οι Αρχές, «δεν επέδειξε την απαραίτητη φροντίδα και δεν τον πρόσεξε μετά την εκδίωξή του από το τμήμα».

Ακόμη ένας αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με κυρώσεις για τη στάση που τήρησε κατά το περιστατικό.

Ο Έλληνας άστεγος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, έπαθε υποθερμία και δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία για αμέλεια στους υπευθύνους.


Άστεγος έξω από τράπεζα στο Λονδίνο
Φωτογραφία: Άστεγος έξω από τράπεζα στο Λονδίνο. Ενδεχομένως 
περισσότερο τυχερός από τον Έλληνα έξω από το αστυνομικό τμήμα.Δεν υπάρχουν σχόλια: