14 Μαΐ 2019

Βίντεο στους Αγίους τόπους: στα Βήματα του Χριστού

Σ' ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό τριών επεισοδίων, κάνοντας αρχή από την Ιερουσαλήμ, την έρημο της Ιεριχούς, τον Ιορδάνη ποταμό και τη Βηθανία... και προχωρώντας μέχρι και στα άδυτα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου. Η εκπομπή - ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του Alpha Κύπρου, ανεβάζει τον πήχη της κυπριακής τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας με ένα αφιέρωμα στους Αγίους Τόπους.

Εικόνες από τα σημαντικότερα μνημεία της Χριστιανοσύνης και συνεντεύξεις από Αγιοταφίτες Μοναχούς, Ηγουμένους και όχι μόνο... ακολουθούν τα βήματα του Χριστού, από τον Μυστικό Δείπνο, στον Ιορδάνη Ποταμό μέχρι και το τελευταίο στάδιο και την παρουσία του στη γη.

Ο σκηνοθέτης της εκπομπής, Γιώργος Νταούλης δήλωσε: Bρισκόμαστε στα Ιεροσόλυμα, η ιερή πόλη που συνυπάρχουν Ορθόδοξοι, Αρμένιοι, Μουσουλμάνοι και Φραγκισκιανοί. Θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τα βήματα του Ιησού. Από τον Μυστικό Δείπνο μέχρι την Σταύρωση και την ανάληψή του στους ουρανούς. Θα έχουμε ελπίζω ένα καλό αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να δώσουμε στον τηλεθεατή την εικόνα όσο καλύτερα γίνεται και τα μηνύματα που παίρνει κάθε φορά ο Χριστιανισμός τις Άγιες Μέρες. Κάθε σημείο, κάθε σοκάκι στην Ιερουσαλήμ σου δίνει μια γαλήνη και μακάρι να το μεταφέρουμε και στις εικόνες.


Α' Μέρος: Από τον Άγιο Γεράσιμο στην έρημο του Ιορδάνη... μέχρι και 
στο σημείο Βαπτίσεως του Χριστού και τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου 
30ο Επεισόδιο: 24 ΩΡΕΣ Οδοιπορικό σε Μονές 20/04/2019

Η εκπομπή ταξιδεύει στην έρημο της Ιεριχούς και τη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Συνέντευξη με τον ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, έναν Άγιο άνθρωπο ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την Κύπρο. Στον Άγιο Γεράσιμο συναντούμε και έναν Κύπριο, τον Πατέρα Κυριακό ο οποίος εδώ και 15 χρόνια αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Μονής. Ακολούθως ο δρόμος οδηγεί τις 24 ΩΡΕΣ στον Ιορδάνη Ποταμό και τη Μονή Προδρόμου η οποία βρίσκεται στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως του Χριστού. Τέλος καταλήγουμε στη Μονή Αγίου Λαζάρου στη Βηθανία όπου η 85χρονη Κύπρια Ηγουμένη Ευπραξία μιλά στην εκπομπή σε μια από τις σπανιότερες συνεντεύξεις της. Μαζί της καθώς και με άλλες μοναχές πάμε στο σπίτι αλλά και τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου εκεί που συντελέστηκε το μεγαλύτερο θαύμα του Χριστού κατά την επίγεια παρουσία Του.

Παρακολουθήστε το Α' μέρος βίντεο
Β' Μέρος: 31ο Επεισόδιο: 24 Ώρες στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων 25/04/2019

Η ομάδα της εκπομπής 24 ΩΡΕΣ εισέρχεται στα άδυτα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου συναντά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Αναφέρεται στον καθημερινό αγώνα του Πατριαρχείου, τοποθετείται γύρω από φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και παράλληλα στέλνει σημαντικά μηνύματα στον απανταχού Ελληνισμό. Μαζί με τον Αρχιγραμματέα-Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης, κ.κ. Αρίσταρχο, ανοίγουμε ιστορικά χειρόγραφα που φυλάσσονται εδώ και αιώνες. Οι Αγιοταφίτες από Κύπρο και Ελλάδα μας ξεναγούν σε όλα τα μέρη του Πατριαρχείου και μιλούν για τον βίο τους, το μήνυμα του Μαρτυρίου, το Άγιο Φως και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παρακολουθήστε το Β' μέρος βίντεο
Γ' Μέρος: 32ο Επεισόδιο: 24 Ώρες Στα Βήματα του Χριστού 27/04/2019

Oι 24 ΩΡΕΣ ακολουθούν λεπτό προς λεπτό την πορεία του Χριστού από τη ζωή στο θάνατο. Στο Γ' Μέρος του οδοιπορικού στους Αγίους Τόπους, εστιάζουμε στο πλαίσιο μιας κατανυκτικής εκπομπής στις τελευταίες μέρες του Θεανθρώπου στη γη, αλλά και στα σημεία αναφοράς της Ιερουσαλήμ. Ο Kήπος της προδοσίας, το Πραιτώριο, ο δρόμος του Μαρτυρίου, ο Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και η Ανάληψη στους ουρανούς. Αγιοταφίτες αναφέρονται επί τόπου στα γεγονότα της τότε εποχής και μας αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της επίγειας παρουσίας του Χριστού. Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να δουν μια αποκλειστική ξενάγηση της ομάδας των 24 ΩΡΩΝ εντός του Ναού της Αναστάσεως.

Παρακολουθήστε το Γ' μέρος βίντεο
Άγιοι τόποι Ιεροσόλυμα: Ορθόδοξο οδοιπορικό

Βίντεο: Παρουσίαση ορθόδοξη των Αγίων προσκυνημάτων στους Αγίους τόπους. Οδοιπορικό στην Αγία γη, στην Ιερουσαλήμ, στην βηθλεέμ, την Ναζαρέτ, τον Ιορδάνη ποταμό, το Σαραντάριο όρος, στην Αγία Σιών, το όρος Θαβώρ, τις Ιερές Μονές Αγίου Σάββα, Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου (423 - 529 μ.Χ.), Φρέαρ του Ιακώβ, Χοτζεβά, Προφήτου Ηλίου, καθώς και σε κάθε άλλο Ιερό προσκύνημα που σχετίζεται με την Αγία Παρουσία του Ιησού Χριστού στους Αγίους τόπους.

Presentation of the Holy Orthodox pilgrimage to the Holy Land. Journey to the Holy Land in Jerusalem, Bethlehem, Nazareth, the Jordan River, the Sarantario term in St Zion, Mount Tabor, the Monasteries of St. Sava, St. Theodosius koinoviarchou, Jacob's Well, Chotzeva, Prophet Elias, and any other sacred pilgrimage associated with the Holy presence of Jesus Christ in the Holy Land.
Δείτε σχετικά: