ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΗ ΓΙΟΡΤΗ η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά υπενθύμιση για αγώνα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σοφία Ντρέκου

Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» ΔΕΝ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΗ ΓΙΟΡΤΗ, όπως θέλει να μάς περνάει το κάθε πολιτικό σύστημα και οι εξουσίες, για να μην αγωνίζεται ο λαός και δη οι γυναίκες σήμερα, που θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε για κάποιο θέμα που καίει την σημερινή κοινωνία της Ελλάδας και όλης της Ανθρωπότητας. 


Και σήμερα δεν λέμε Χρόνια Πολλά... αλλά αιωνία η μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν, ποδοπατήθηκαν, κακοποιήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν, σε κάποια υπόγεια και αλλού, για να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε ίσους μισθούς με τους αντρικούς, να έχουμε δικαίωμα ψήφου, και πολλά...πολλά κοινωνικά δικαιώματα.

Αλλά εμείς αντ' αυτού, μοιράζουμε λουλούδια και
σοκολατάκια, ευχές για ευζωία και μακροημέρευση...!!!

Η μόνη ευχή που ταιριάζει στην σημερινή μέρα είναι οι γυναίκες,
να μην πάψουν να μάχονται για τα δικαιώματά τους στις άνισες
κοινωνίες όπως είναι πανελλαδικά αλλά και σε όλες τις χώρες!

...και άλλη μία...

Κύριε Φώτισον το Σκότος!!!

Κι εμείς προς τιμήν των, στις 8 του Μαρτίου, ας τους αφιερώσουμε
το δημοτικό τραγούδι για τις Ελληνίδες του 1821 που λέει:

«Εύγε σας ματαεύγε σας / γυναίκες άντρες γίνετε /
σαν ανδρειωμένες μάχεσθε / σαν Αμαζόνες κρούετε».


8 Μαρτίου 1911: Εορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε στην Αυστρία, την Γερμανία, την Ελβετία και την Δανία, όπου παραχωρήθηκε στις γυναίκες, το δικαίωμα ψήφου και διορισμού σε δημόσια αξιώματα.

Στην Αμερική, εορταζόταν η Εθνική Ημέρα της Γυναίκας στις 28 Φεβρουαρίου, προς τιμήν των καπνεργατριών της Νέας Υόρκης που στις 8 Μαρτίου 1857 έκαναν απεργία για καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Το 1914, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε και στην Γερμανία.

Το 1917, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Λένιν καθιέρωσε την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία, έπειτα από προτροπή της Αλεξάνδρας Κολοντάιν.

Στην Κίνα, με την άνοδο των κομμουνιστών του Μάο Τσε Τουνγκ, καθιερώθηκε η αργία αποκλειστικά για τις γυναίκες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε επίσημα από τον ΟΗΕ το 1977.

Διαβάστε το ιστορικό των αγώνων της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας: Ουκ ένι άρσεν και θήλυ: Οι αγώνες των Γυναικών στις άνισες κοινωνίες

Διαβάστε: Μέχρι και ο Μέγας πατέρας της ορθόδοξης εκκλησίας και ένας από τους Τρεις Ιεράρχες μας, Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος († 25 Ιανουαρίου 390 μ.Χ), μίλησε μ' ένα πασίγνωστο απόσπασμα από ομιλία που εκφωνήθηκε στην ΚΠολη ενώπιον του αυτοκράτορα Μ. Θεοδοσίου και πολλών αρχόντων (σαν να λέμε στην Βουλή των Ελλήνων σήμερα), με αφορμή την ανισότητα κατά των γυναικών στη νομοθεσία. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος για την Ισότητα των δύο φύλων και την συνταγματική κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διαβάστε σημερινά θέματα που θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε στους δρόμους σήμερα αντί να αντευχόμεθα χρόνια πολλά και να εορτάζουμε σε μπαράκια και ταβέρνες.

Να ακόμη ένας λόγος για την συνέχιση του Αγώνα της
8ης Μαρτίου των Γυναικών κατά της βαρβαρότητας.
Οι Γυναίκες στο Νεπάλ εξορίζονται επειδή έχουν περίοδο

Διαβάστε: 1934 πρώτη φορά ψήφισαν οι Ελληνίδες: Χρειάστηκαν δεκαετίες έντονων γυναικείων αγώνων για να μπορέσουν οι Ελληνίδες να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Διαβάστε περισσότερα »

ΔιαβάστεΟ Άγιος Κοσμάς για την ισότητα των δύο φύλων

ΔιαβάστεΜε την αυγή ξεκίνησαν και πάνε οι Μυροφόρες νικώντας τον Φόβο των Αποστόλων αντρών

ΠερισσότεραΓυναίκα



Δεν υπάρχουν σχόλια: