18/5/15

Κάποιος νά ‘ρθει και να πει τι μας φταίει στον καιρό μας.

Μια βαθειά συγκινητική φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού
 έκανε τον γύρο του κόσμου. Η φωτογραφία «συνέλαβε»
ένα μικρό κορίτσι σε ένα καταυλισμό Σύρων προσφύγων,
με τα χέρια τεντωμένα στον αέρα,
να παραδίδει τον εαυτό της στην φωτογραφική
μηχανή που νόμισε για όπλο!!!

Κάποιος νά ‘ρθει και να πει 
τί μας φταίει στον καιρό μας.
Σοφία Ντρέκου

«Κάποιος νά ‘ρθει και να πει τι μας φταίει στον καιρό μας.
Κι είναι δύσκολο ν’ αλλάξουμε τον κακό τον εαυτό μας.
Ποιος θα δείξει στα παιδιά τη ζωή τους να προσέχουν;
Ποιος θα μάθει στα παιδιά τη ζωή να προστατεύουν;»

Ακούγοντας το τραγούδι [Poll: «Ποιος θα δείξει;» 1971] το οποίο μ' αρέσει πολύ (είναι 3 τραγούδια σε ένα) μου ήρθε συνειρμικά το απόσπασμα από τον Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς που δίνει και την απάντηση στα ασματικά ερωτήματα.

«Οι άγιοι είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι στη γη ζουν τις άγιες, αιώνιες, θείες αλήθειες. Γι᾽ αυτό και οι «Βίοι των Αγίων» αποτελούν στην πραγματικότητα την εφαρμοσμένη Δογματική, επειδή έχουν βιωθεί απ’ αυτούς όλες οι άγιες και αιώνιες δογματικές αλήθειες, σε ολόκληρη τη ζωογόνο και δημιουργική δύναμή τους.

Στους «Βίους των Αγίων» φαίνεται με τον πλέον οφθαλμοφανή τρόπο, ότι τα δόγματα δεν είναι μόνον οντολογικές αλήθειες από μόνες τους και για τον εαυτό τους, αλλ᾽ ότι το κάθε δόγμα είναι πηγή της αιώνιας ζωής και της άγιας πνευματικότητας, σύμφωνα με το παναληθές Ευαγγέλιο του μοναδικού και αναντικατάστατου Σωτήρα και Κυρίου: «τὰ ῥήματα ἃ ἐγὼ λελάληκα ὑμῖν πνεῦμά ἐστιν καὶ ζωή ἐστιν» (Ιω. 6, 63). Διότι, κάθε «ρήμα Κυρίου, κάθε λόγος του Θεού, δίνει μία δύναμη σωστική, αγιαστική, που χαριτώνει, ζωοποιεί και μεταμορφώνει.»[1]

1. Απόσπασμα από το Βιβλίο του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς,«Ο Πρόλογος και ο Επίλογος στους «Βίους των Αγίων». www.sophia-ntrekou.gr


FaceBook
ιφιγένεια γεωργιάδου: κάθε δόγμα είναι πηγή της αιώνιας ζωής και της άγιας πνευματικότητας>>> Sophia σε διαρκή και ακατάπαυστη ανάπτυξη και εναλλαγή της εμπειρίας με την γνωστική συνειδητότητα... 7 Αυγούστου 2014 στις 9:16 μ.μ.

Γιώργος Πολίδης: Θα μπορούσαμε να δώσουμε κι άλλον ορισμό στην έννοια του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος. Τα Δόγματα της Εκκλησίας είναι οι οδοδείκτες στο πλαϊνό της οδού που οδηγεί στην Θέωση εξασφαλίζοντας στον διαβάτη πορεία σταθερή και δίχως κινδύνους. 8 Αυγούστου 2014 στις 2:34 π.μ.

Tolis Zavitz: Καταπληκτικό το βιντεάκι και ευφυής ο συνειρμός ! 9 Αυγούστου 2014 στις 8:36 μ.μ. 

Maria Zisopoulou: "Κι είναι δύσκολο ν’ αλλάξουμε τον κακό τον εαυτό μας" ....και πάλι οι συνδυασμοί σου Σοφία Ντρέκου είναι μοναδικοί και αριστουργηματικοί !!! σ' ευχαριστώ που με βάζεις μέσα και περιμένω να συνεχίσεις !!! έχεις την ♥ μου !!! 9 Αυγούστου 2014 στις 8:55 μ.μ.

Stylianos Arabantinos: Οι χριστιανικές κοινότητες (ενορίες κ.λ.π.) νά κινηθούν μέ τήν δυναμική τής αγάπης (η αγάπη έχει τήν μεγαλύτερη δύναμη-δέν είναι αδυναμία). 10 Ιουλίου 2015 στις 1:26 π.μ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: