Πέμπτη, Ιουνίου 4

Skyfall: Αιθέριες ονειρεμένες αποπλανήσειςSkyfall-Adele (Στην πτώση του ουρανού)
Αιθέριες ονειρεμένες αποπλανήσεις
Σοφία Ντρέκου

Καὶ εἶδον οὐρανὸν καινὸν καὶ γῆν καινήν· ὁ γὰρ πρῶτος οὐρανὸς καὶ ἡ πρώτη γῆ ἀπῆλθον, καὶ ἡ θάλασσα οὐκ ἔστιν ἔτι. 2 καὶ τὴν πόλιν τὴν ἁγίαν ῾Ιερουσαλὴμ καινὴν εἶδον καταβαίνουσαν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ Θεοῦ, ἡτοιμασμένην ὡς νύμφην κεκοσμημένην τῷ ἀνδρὶ αὐτῆς.


«Και είδα νέον ουρανό, νέα γη γιατί ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γης έφυγαν. Κι άκουσα μια δυνατή φωνή που έλεγε: «Ιδού η σκηνή του Θεού και των ανθρώπων μαζί του». Και θα σκουπίσει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια. Ούτε κλάμα ούτε πόνος θα υπάρχει πια...»[1]

«Είδα καινούργιο ουρανό και καινούργια γη. Και την πόλη, καινούργια την είδα να κατεβαίνει από τον ουρανό, από το Θεό, ετοιμασμένη για μας. Είμαι ένα κομματάκι τ' ουρανού μοναχό και σε ήλιο και σε βροχή και σε χιόνια. Στην πτώση του ουρανού αποκαλύπτεται η φωτιά των ονείρων μας. Είναι όμορφη η ζωή μας.

«Άσε τον ουρανό να πέσει... Όταν γκρεμιστεί Θα σταθούμε δυνατοί Να το αντιμετωπίσουμε μαζί. Θα σταθούμε δυνατοί Στην πτώση του ουρανού. Αυτό είναι το τέλος. Κράτα την αναπνοή σου... Νιώσε την Γη να κινείται και τότε, Άκου την καρδιά μου να εκρήγνυται ξανά.»[2]

Τόσες απρόσμενες εκπλήξεις, μα πετάει σε αιθέριες ονειρεμένες αποπλανήσεις συσχετισμών μεταποιητικών της αισθητικής μας αντοχής, ανεπαρκείς επιδοτήσεις των εισφορών της απεραντοσύνης δυσδιάκριτα απορροφούμενες οι προσφορές μας.

«Και η Ποίηση πάντοτε είναι μία όπως ένας είναι ο ουρανός. Το ζήτημα είναι από πού βλέπει κανείς τον ουρανό. Εγώ τον έχω δει από καταμεσίς της θάλασσας.»[3]Παραπομπές
1. Αποκ. Ιω. κα', 1,2 Αποκάλυψη Αγίου Ιωάννου, Μεταγραφή Γιώργος Σεφέρης
2. ♫♪ Το «Skyfall-Adele» (Στην πτώση του ουρανού) είναι τραγούδι του 2012 και ακούστηκε στην ταινία «Skyfall (James Bond Movie - 2012)» Skyfall: Original Motion Picture Soundtrack και ερμηνεύτηκε από την Αγγλίδα τραγουδίστρια Adele. Στίχοι-Ερμηνεία: Adele. Μουσική: Jac Redford ♫♪ Adele - Sky fall (Official Music Video HD)
3. Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979.
4. www.sophia-ntrekou.gr / αέναη επΑνάσταση
FaceBook
8 Μαΐου 2015 στις 12:30 μ.μ.
Konstantinos Konstantinidis Ελληνες Ποιητές: Ένα πολύ γλυκό ξύπνημα, χαράματα Πέμπτης, από τη Σοφούλα. 11 Ιουνίου 2015 στις 5:30 π.μ.
Θεολογία, Επιστήμη, Λογοτεχνία 4 Ιουλίου 2015

1 σχόλιο:

Dzovinar Melkonian είπε...

C'est une très belle chanson pleine de sens