Μαμά, λάλησαν οι άνθρωποι...


Κάποτε είπε ο Αββάς Αντώνιος ο Μέγας:
- Έρχεται καιρός που οι άνθρωποι
θα χάσουν τα λογικά τους (θα τρελαθούν).
Και αν δουν κάποιον λογικό,
θα ξεσηκώνονται εναντίον του λέγοντας:
«Εσύ είσαι ο παράλογος».
Γιατί δεν θα είναι όμοιος τους.»

Μαμά, λάλησαν οι άνθρωποι

Με την δύναμη του λόγου
πάλευα όλη νύχτα
να μην σβήσει το κερί του Θεού. 
Προσευχή έκανα στην Παναγιά
για την δημιουργία ενός νέου μύθου.

Η μάχη της ανάστασης
εναντίον της σταύρωσης.
Ο μύθος με την δύναμή
του λόγου διασχίζει τον χρόνο.

Μαμά, έχω πυρετό... μην φύγεις...
λάλησαν οι άνθρωποι 
και η σκέψη της αδικίας με πνίγει.

Έχω έναν κόμπο στο λαιμό 
που δεν λέει να φύγει... πνίγομαι.
Θα 'ναι ο άνεμος της ερήμου 
που παλεύει με τις λέξεις 
στο βάθος του χρόνου. 

Είναι τόσα τα ψέμματα όμως, 
που δεν σε αφήνουν να ξεχάσεις...
και αν τους ανακαλύψεις, 
σε λένε ή παράξενη ή τρελλή.


Μη φοβηθείς. Μονάχη σου ποτέ σου πια δεν θα 'σαι.
Πολλοί οι τρελλοί στις μέρες μας, με τρέλλα από τις άλλες,
αυτές που μας δροσίζουνε, σαν της βροχής τις στάλες,
σαν πέφτουνε σ' άνυδρη γη. Πολλοί του κόσμου οι σαλοί,
ρομαντικοί, φευγάτοι, κόντρα στην εκκοσμίκευση 
χρόνια αποταγμένοι, 
από μικροί στην Εκκλησιά και στο Χριστό ταγμένοι. 


Αναφορές: 
1. Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, Ελληνική Πατρολογία, P.G.65, 84. Πηγή
2. Απόσπασμα από το αφιέρωμά μας: Αφιέρωμα: Μάνα, Μητέρα, Μαμά. Η σκοτεινή ιστορία πίσω από την Ημέρα της Μητέρας
3. Τσίτσος Βασίλειος [3]: Μη φοβηθείς. Μονάχη σου ποτέ σου πια δεν θα 'σαι. Πολλοί οι τρελλοί στις μέρες μας, με τρέλλα από τις άλλες, αυτές που μας δροσίζουνε, σαν της βροχής τις στάλες, σαν πέφτουνε σ' άνυδρη γη. Πολλοί του κόσμου οι σαλοί, ρομαντικοί, φευγάτοι, κόντρα στην εκκοσμίκευση χρόνια αποταγμένοι, από μικροί στην Εκκλησιά και στο Χριστό ταγμένοι ! · 14 Μαΐου 2017 Διαβάστε: Του Σταυραητού ο Θάνατος (Ποίηση και Διάλογοι Τσίτσος Βασίλειος †)

Effie Gounari Mother love το έγραψε βαρειά άρρωστος στο τέλος του ...το ηχογράφησε μέχρι ένα σημείο και δεν έγινε βιντεο να το ερμηνεύει....το τελειώνει άλλος τραγουδιστής... Δεν στο έλεγα αν και η πρώτη του επιτυχία δεν είχε σχέση με τη μητέρα του... αγαπημένος μας τραγουδιστής ... Freddie Mercury - Mother Love (1995)

    • Sophia Drekou
      Έφη σ' ευχαριστώ που μου το θύμισες... αγαπημένο. Μ' αρέσει πάντα που δίνεις περιγραφή 6 χρ.
    • Effie Gounari
      τον μελέτησα πριν χρόνια.... πολύ με άγγιξε η ζωή του ...το συγκρότημα.... ο Θόδωρος τους είδε ζωντανά και στο Τορίνο αυτό είναι η πρώτη του επιτυχία...για την μαμα πάλι...  Queen - Bohemian Rhapsody [High Definition] 6 χρ.
    • Sophia Drekou
      Έφη, πάντα με εκπλήσσεις. Θερμά ευχαριστώ. Το ακούω μόλις και φυσικά μ' αρέσει. Ας είναι αναπαυμένος στην Αγκαλιά Του Θεού. Ήταν σπουδαία φωνή και συγκρότημα με επιτυχίες και μόνο.  Barcelona 2012 HD (traducida) - Freddie Mercury + Montserrat Caballé 6 χρ.
    • Effie Gounari
      ναι ...ναι.....ψάχνω να σου βρω την Μονσερρατι αν θυμάμαι έτσι την λενε ... μαζί με τους γονείς του freddy .....να δεις την ανθρωπιά της.... μπροστά στον ανδριάντα του στην Ελβετία.... εεεεεεεε .... ΩΡΑΊΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ... 6 χρ.
    • Effie Gounari
      ΞΈΡΕΙΣ ότι ο phil collins ήταν ο ντραμίστας? αν όχι χάνεις....χαχαχ... ψάχνω να σου βρω την ανθρωπιά της Montserrat Caballé ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑ Ο FREDDY και την αγκαλιά στους γονείς του , στη μάνα του... 6 χρ.
    • Effie GounariΣοφία, το δώρο της ημέρας το ανθρώπινο... 6 χρ.
      Brian May, Montserrat Caballè, Jer Bulsara, Jim Beach in MontreuxBrian May, Montserrat Caballè, Jer Bulsara, Jim Beach in Montreu
    • Sophia Drekou
      Έφη, τί να πω... δεν έχω λόγια για την ευρηματικότητά σου !!! 6 χρ.
    • Effie Gounari
      όλα έχουν σχέση με την ανάρτησή σου ...ο PHILL COLLINS ΤΩΝ GENESIS ΉΤΑΝ και ο ντραμίστας ΤΩΝ QUEEN toυ FREDDY... και ήταν φοβερός και παρέμεινε φοβερός και σε σόλο καριέρα τα τελευταία χρόνια.. https://youtu.be/xeGhazPjhoA
  • Effie Gounari
    διάβασα την πονεμένη ιστορία του συγκροτήματος... και θυμήθηκα πονεμένο αγαπημένο τραγούδι....σχετικό με τη μαμά.... καλή ευλογημένη βδομάδα Σοφία... ακούω βουλή.... μόλις είπαν για Κ. Παλαμά....έχω όλο το έργο του ακόμα να το διαβάσω.... καλή βδομάδα.. 6 χρ.
  • Effie Gounari
    τι μου κάνεις!!!! Ευχαριστώ.... Φουλ Χατζιδάκις ...μέγας.... διάβασα τους λύκους.... Θύμωσα με μένα... θυμήθηκα τον δάσκαλο που λέει για την αρχική ονομασία των μπολσεβίκων. γραφώ από κινητό ... λάθη κάνω... Θυμήθηκα και την φόνισσα του π.... μεταξύ θείας και ανθρώπινης. τι να προλάβω η έρμη με δυο δουλειές τόσα χρόνια.... τι να προλάβουν οι άνθρωποι όταν ειναι μεταξύ κοινωνικής και ανθρώπινης ζωής... και καλά τα κοινωνικά τα απέφευγα αλλά ειναι τόσες οι έννοιες που δεν σε αφήνουν να ζήσεις ως άνθρωπος είτε να χαρείς είτε να λυπάσαι είτε να δημιουργείς είτε να στοχάζεσαι και αν στοχαστείς παράξενο σε λεν ή τρελλό... καληνύχτα. Μειοψηφία είμαστε αλλά δεν πειράζει 6 χρ.


FaceBook Μαίρη Παναγιώτου: αυτό το ποίημα θα μπορούσε να είναι
και εμπνευσμένη προσευχή. 9 Μαΐου 2016 στις 8:46 π.μ.

10 ΣΧΌΛΙΑ ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Πόσο μοιάζουμε τελικά οι άνθρωποι μεταξύ μας... Έτσι ακριβώς νιώθω κι εγώ, αν ακούσω τραγούδια παλιά αγαπημένα "Hey you" Pink floyd, "Soldier of fortune", "house of the rising sun" "Angie" "Υou 're in the army now"... (δεν μπόρεσα ποτέ ν΄ ακούσω rave πάντα παλιά ροκ και μπαλάντες..) μ' αρέσουν, πορώνομαι. και μετά νιώθω ότι λερώνομαι... Και βουρκώνω... δένω την καρδιά μου... κάνω ότι δεν άκουσα. Ότι ζήσαμε μας ακολουθεί υπάρχει κάπου μέσα μας και διεκδικεί μια θέση στην καρδιά μας. Κι εμείς αγωνιζόμαστε να τα πετάξουμε όλα... και να τη δώσουμε ολόκληρη στον Χριστό μας. Μια μάχη συνεχής και ανελέητη με όλα. Γεια σου Σοφία. Ωραίο το ιστολόγιό σου. 11 Ιουνίου 2016 - 7:51 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: