Έξυπνη Παιδεία - Ν. Λυγερός (Video)


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου
Με την έξυπνη παιδεία
μπορείς ν’ αγγίξεις
μικρούς μαθητές
που δεν θα έπαιζαν
ποτέ με το έργο
της Ανθρωπότητας 
αν ήταν μόνο
στο πλαίσιο της κοινωνίας
γι’ αυτόν τον λόγο
μάθε τους ταυτόχρονα
τα διαχρονικά παίγνια
που μας απασχολούν
εδώ και αιώνες
και μας προετοιμάζουν
για ν’ αντέξουμε
τις επιθέσεις
της βαρβαρότητας
για να προστατέψουμε
τους αθώους με τις θυσίες
τις ελάχιστες. Ν. Λυγερός


«Έξυπνη Παιδεία» Κύκλος 13 ραδιοφωνικών εκπομπών με τον κ. Νίκο Λυγερό στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης 99.7fm τον Απρίλιο του 2016.

Δείτε όλα τα βίντεο των εκπομπών: Απρίλιος
2016 Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης 99.7fm













Νίκος Λυγερός CD - Έξυπνη Παιδεία.



Η έξυπνη παιδεία - Ν. Λυγερός
Μετάφραση από γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Η έξυπνη παιδεία δεν έχει σκοπό
να ανταγωνιστεί ένα σύστημα
αλλά μόνο να προσφέρει
ένα νέο πλαίσιο
που επιτρέπει στα παιδιά
να αναπτυχθούν
με ένα διαφορετικό τρόπο
που αξιοποιεί τις εξελίξεις
των γνωστικών επιστημών
για να χρησιμοποιήσει
ευέλικτες μεθόδους
που προσεγγίζουν αποτελεσματικά 
τις δεξιότητες του εγκεφάλου
για να αυξήσουν τις ικανότητες
του νευρωνικού δικτύου
στην επίλυση
πολύπλοκων προβλημάτων
που έμοιαζαν στην αρχή
απολύτως δυσπρόσιτα. 


Δείτε και άλλες ομιλίες του Δασκάλου
Νίκου Λυγερού σε βίντεο και επιλέξτε:














Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός, 
IGNITIONS X SERENDIPITY – IGNITIONS.EU

by Αέναη επΑνάσταση | www. Sophia-Ntrekou.gr




FaceBook

N. Lygeros - S. Drekou [Group FB] 30 Ιουλίου 2013Καλησπέρα σας... Η Επανάσταση του νοός για το μέλλον της ανθρωπότητας και του κάθε κατακτητή και της κάθε Τρόικας, είναι η γνώση και η αυτογνωσία σε καιρό πολέμου και αενάως, αν θέλουμε να δούμε ΑΛΗΘΙΝΑ αποτελέσματα αγαπητοί. Αν προσέξουμε τα παιδιά, τότε η ανθρωπότητα θα έχει το μέλλον που της αξίζει φίλοι μου... Όλες οι άλλες εξεγέρσεις είναι αποτέλεσμα των παθών μας και της αγνοίας μας... αν θέλουμε ν'αντισταθούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, τότε ας φτιάξουμε το μέλλον των παιδιών.... γιατί εμείς αδέλφια, τα ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ!!! ...και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο σε όσους διαβάζουν Νίκο Λυγερό... 30 Ιουλίου 2013 στις 6:56 μ.μ.

Vicky Ko-Vid: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ? 31 Ιουλίου 2013 στις 12:20 π.μ.

Σοφία Ντρέκου: Ναι Βίκυ υπάρχει... οι Πατέρες της εκκλησίας μας δίνουν την θεραπευτική και το έργο του Νίκου Λυγερού για τα παιδιά, δίνουν τις λύσεις! Εμείς τα βλέπουμε όμως; Εκεί είναι το ζητούμενο. 31 Ιουλίου 2013 στις 4:04 π.μ.

Vicky Ko-Vid: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΣΟΦΙΑ. ΠΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ? ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ? ΠΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ?

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΟΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ. ΠΟΣΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 19 ΧΡΟΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ, ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ. 

ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Σ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΡΓΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΣΟΦΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. 31 Ιουλίου 2013 στις 10:27 π.μ. 

Σοφία Ντρέκου: Καλημέρα καλή μου Βίκυ. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που ανταποκρίθηκες στην συγκεκριμένη ανάρτηση με ουσιαστικά και πνευματικά κριτήρια. Χαίρομαι που δεν άκουσες κανέναν και συνέχισες την πνευματική καθοδήγηση της κόρης σου μέσω του εξομολόγου ο οποίος συν τοις άλλοις βοηθά τα παιδιά να έχουν μια προσεκτική ζωή χωρίς επικρίσεις και συναισθηματική φόρτιση, που πολλές φορές βαίνει σε λανθασμένη συμπεριφορά από τους γονείς.

Το έργο του κ. Νίκου Λυγερού είναι επαναστατικό και ανατρεπτικό για όσους το παρακολουθουν και σ'ευχαριστώ ιδιαιτέρως που το επισημαίνεις. Σου εύχομαι από καρδιάς να χαίρεσαι την κορούλα σου και να την καμαρώνεις. Καλημέρα και Καλή Παναγιά! 1 Αυγούστου 2013 στις 8:52 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: