Πρέπει να πιστεύουμε στα ζώδια; - Γιατί δεν ισχύει η αστρολογία; (Νίκος Λυγερός και Μάνος Δανέζης videos)


Εγώ καιρός κι εσύ Χρόνος
γιατί βλέπουμε διαφορετικά
τη διαφορά κι εξετάζουμε
τον κόσμο δίχως σχέση
γιατί η ουσία έχει επιλεχθεί
από την Ανθρωπότητα
κι όχι από την κοινωνία
άσε λοιπόν τα ζώδια
και κοίτα τη ζωή
πριν πεθάνεις
μέσα στα άστρα.


Ζώδιο (αστρολογία)

Για τους μελετητές της αστρολογίας και μόνο, τα ζώδια είναι 12 «ενεργειακά τμήματα» (ίσα μεταξύ τους) στα οποία χωρίζεται ο Ζωδιακός Κύκλος και τα οποία υποτίθεται κατά κάποιο παραεπιστημονικά εξηγούμενο ή «ανεξήγητο» τρόπο επηρεάζουν τα ανθρώπινα φαινόμενα ή συμβάντα ή τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το πρώτο ζώδιο είναι οι Ιχθύες (οι 0 μοίρες αυτού του ζωδίου συμπίπτουν με το σημείο γ). Η σειρά των 12 ζωδίων είναι η εξής: Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθύες.

Kosmologische Darstellung des Jahreszyklus, Kloster Zwiefalten, Württembergische Landesbibliothek Stuttgart, Cod. hist. 2° 415, fol. 17v. Date circa 1162
Kosmologische Darstellung des Jahreszyklus,
Kloster Zwiefalten, Württembergische Landesbibliothek
Stuttgart, Cod. hist. 2° 415, fol. 17v. Date circa 1162 
Αστρολογικό ημερολόγιο (περίπου 1145) 

Ζώδια και Μήνες περιβάλλουν τον Άννο, την προσωποποίηση του Έτους και του Χρόνου, στα χέρια του κρατεί Ήλιο και Σελήνη – στις γωνίες προσωποποιήσεις των τεσσάρων εποχών.

Στην ετήσια φαινομενική του κίνηση γύρω από τη Γη, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τα δώδεκα ζώδια και χρειάζεται περίπου έναν μήνα για να διανύσει κάθε ένα από αυτά. Ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος τη στιγμή της γέννησης ενός ατόμου οι μελετητές της αστρολογίας κατατάσσουν το άτομο σε ένα ζώδιο. Για παράδειγμα αν κάποιος γεννήθηκε αρχές Οκτωβρίου, που ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού, τότε «είναι» Ζυγός.

Συχνά γίνεται μία σύγχυση ανάμεσα στα ζώδια και στους «ζωδιακούς αστερισμούς». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα ζώδια για τους αστρολόγους είναι άυλα και αόρατα, 12 «ενεργειακές πύλες» που περιβάλλουν τη Γη.

Οι ζωδιακοί αστερισμοί είναι υλικοί και εμφανείς στον ουρανό (οι αστερισμοί του Κριού, του Ταύρου κ.λ.π. που μπορούν να παρατηρηθούν την κατάλληλη εποχή στον νυκτερινό ουρανό).

Την εποχή που γεννιόταν η Ωροσκοπιακή Αστρολογία (περίπου πριν 2.000 χρόνια) τα ζώδια συνέπιπταν με τους ζωδιακούς αστερισμούς (πίσω από το ζώδιο του Κριού φαινόταν τότε στον ουρανό ο αστερισμός του Κριού, πίσω από το ζώδιο του Ταύρου ο αστερισμός του Ταύρου κ.ο.κ.)

Εξαιτίας όμως της μετάπτωσης των Ισημεριών ολόκληρος ο Ζωδιακός Κύκλος μετακινήθηκε και πίσω από το ζώδιο του Κριού σήμερα έχει αρχίσει να μπαίνει ο ζωδιακός αστερισμός του Υδροχόου.

Βίντεο: Προσανατολισμός μέσω των άστρων | Νίκος Λυγερός


Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός,
στρατηγικός αναλυτής και γεννήθηκε...
Διαβάστε την συνέχεια του βιογραφικού »

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia Drekou

Περισσότερα Θέματα: Μ. Δανέζης, Ν. Λυγερός

Περισσότερα Videos:

Η αλήθεια για την αστρολογία - Μ. Δανέζης,
Στράτος Θεοδοσίου - Κύκλος 1ος / Ε08


Οι άγνωστες πτυχές και οι παράμετροι του θέματος αστρολογία που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια πιο αληθινή και σαφή αντιμετώπιση του θέματος. Στον 1ο Κύκλο το 8ο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Το σύμπαν που αγάπησα» με τους αστροφυσικούς Μάνο Δανέζη και Στράτο Θεοδοσίου.













Γιατί δεν ισχύει η αστρολογία; | Astronio

Ισχύουν οι αστρολογικές προβλέψεις; Στο επεισόδιο αυτό μαθαίνουμε αστρονομία καταρρίπτοντας την αστρολογία. Παρουσιάζονται τα βασικά επιχειρήματα που δείχνουν ότι η αστρολογία δεν είναι δυνατόν να ισχύει και ότι δίκαια θεωρείται ψευδοεπιστήμη από την επιστημονική κοινότητα.



Περισσότερα: Ν. Λυγερός, Άστρα








Διαλέξη ΕΚΠΑ στο Τμήμα Φυσικής με θέμα: "Η αλήθεια
για την αστρολογία
" Μάνος Δανέζης 12 Μαρτίου 2008


Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούμαστε να
πιστέψουμε στα ζώδια και οι τακτικές που
χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι για να μας πείσουν.












Ο πόλεμος της αστρολογίας - Η χαμένη ελπίδα

Σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά...ένας μικρός πλανήτης παλεύει ακόμη με την έννοια των ψευδοεπιστημών. Ακολουθήστε τους Jedi Στέφανο και Mad Scientist καθώς καταρρίπτουν τη ψευδοεπιστήμη της αστρολογίας!












Δείτε σχετικά

Γιατί άφησα τα New Age και έγινα ξανά Χριστιανή Ορθόδοξη
Αριθμολογία (Numerology), Ενέργεια (γενικά), Ζώδια

► Κάνε like στη σελίδα «Αέναη επΑνάσταση» στο Facebook

Πηγές:
15550 - Εγώ καιρός - Ν. Λυγερός June 13, 2014
• www.youtube.com - Video Αγωνιστής @agonistis
• Ζώδιο (αστρολογία) https://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: