Ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ♪ Όνειρα με θέα στον βυθό σου ♬ Summer Wine ♫ videos

Kleopatra Sb
Ηλιοβασίλεμα στη Οία Σαντορίνης


Όνειρα με θέα στον βυθό σου

Δεν μπορώ, ούτε χωράω
να σταθώ πουθενά.
Από παντού άνεμος φυσάει
κι εσύ δεν ήσουν εδώ
τους ανέμους να μαζέψεις.

Δυνάμωσε τους ήχους των κυμάτων 
κι άνοιξε τα χέρια σου
να μπω μες στον βυθό σου
ίσως εκεί πέρα να χωρέσω
και μερέψει η ψυχή μου.

Άρχισε να βάζεις στην σκέψη μου
κομμάτια από την ζωή σου
κι εκεί που έχεις το φεγγάρι φυλαχτό
και τα πουλιά για φίλους
άσε με τώρα να φανώ
το νου σου να πλανέψω.

Σαντορίνη, 19 Ιουνίου 2014


Όνειρα με θέα: Ηλιοβασίλεμα στην Οία...!!!

Η Οία είναι παραδοσιακός οικισμός της Σαντορίνης και αποτελεί έδρα της κοινότητας Οίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε με το Σχέδιο Καποδίστριας. Ονομάζεται και Απάνω Μεριά ή Ανωμεριά και οι κάτοικοι Απανωμερίτες. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από τα Φηρά και σε υψόμετρο περίπου 121 μέτρων. Με βάση την απογραφή του 2001, ο οικισμός έχει 763 κατοίκους.

Θεωρείται ως ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας, με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα και είναι παγκοσμίως γνωστή για το ηλιοβασίλεμα της!

Η Οία είναι το θέρετρο που πλημμυρίζει από επισκέπτες τις απογευματινές ώρες. Όλοι περιμένουν να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα, σκαρφαλώνουν ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη για να απολαύσουν το μοναδικό αυτό θέαμα και ξεσπούν σε χειροκροτήματα(δεν μ'αρέσει καθόλου αυτό) μόλις ο ήλιος δύσει. Οι μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί καθώς ο ήλιος βυθίζεται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό.

VIDEO LIVE από το Reuters με το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Το κάθε ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη είναι ένα μοναδικό υπερθέαμα. Επειδή όλοι οι οικισμοί της Σαντορίνης που βρίσκονται στο φρύδι της Καλντέρας βλέπουν την θάλασσα από ψηλά, καθώς έχουν αρκετό υψόμετρο και έχουν δυτικό προσανατολισμό, από όπου και να δεις το ηλιοβασίλεμα είναι μια ξεχωριστή πανέμορφη εμπειρία.

Καταπληκτικό είναι το ηλιοβασίλεμα και από άλλα σημεία της Σαντορίνης, από την κορυφή του προφήτη Ηλία, από το ύψωμα της αρχαίας Θήρας, από τον Φάρο, από το κάστρο του Πύργου όπου και διαμένω.

«Είναι η ενέργεια του νησιού», λένε οι ντόπιοι, που ευθύνεται για το ασύλληπτο που προσδίδουν πολλοί σε αυτόν τον προορισμό. Αυτή άλλωστε η ενέργεια είναι που αποτέλεσε έμπνευση για κορυφαίους δημιουργούς, τα έργα των οποίων αφιερώθηκαν στο νησί, με τον Οδυσσέα Ελύτη να της αφιερώνει την ομώνυμη «Ωδή», μια από τις καλύτερες συλλήψεις του.

Δείτε το ηλιοβασίλεμα και εύχομαι
να το απολαύσετε και δια ζώσης!!!

Περισσότερα: ΣαντορίνηThe Corrs & Bono "Summer Wine" & "When The Stars Go Blue" Live.
Recorded live at Ardmore Studios in Dublin, Ireland on 25th January, 2002.
Video 4:18 Summer - Wine (1967) 
Nancy Sinatra - Lee Hazlewood 

Nancy Sinatra & Lee Hazlewood - Summer Wine (1967)

Νίκος Πορτοκάλογλου & Ρένα Μόρφη
Μια θάλασσα μικρή / Summer Wine /
Μια φορά θυμάμαι (Μουσικό Κουτί 2022)
Δεν υπάρχουν σχόλια: