LIVE το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters VIDEO


Τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να παρακολουθήσουν live το περίφημο ηλιοβασίλεμα από την Οία της Σαντορίνης, προσέφερε το Reuters σε όλο τον κόσμο, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Μετέφερε νοερά εκεί όσους υπό κανονικές συνθήκες (λόγω Κορωναϊού) θα αντίκριζαν το μοναδικό θέαμα.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters
έκανε μετάδοση live 6 Μαΐου στις 2020.

Watch the sun set in tourist-free Santorini, Greece,
empty due to the COVID-19 Lockdown.


Με αυτό τον τρόπο, το διεθνές πρακτορείο μετέφερε νοητά στο νησί τουρίστες, που πιθανότατα θα βρίσκονταν στην Οία αυτή την εποχή για να παρακολουθήσουν το μοναδικό θέαμα, και τους επιτρέπει να το ζήσουν μέσα από τις οθόνες τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Δείτε την εικόνα που μετέδωσε το διεθνές
ειδησεογραφικό πρακτορείο παρακάτω:











Περισσότερα: Σαντορίνη, Ταξιδεύοντας
Ανάμεσα στα 12 πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου 
της λίστας του CNN το φημισμένο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Επισημαίνοντας πως είναι εκείνη η μαγική και αιθέρια ώρα της ημέρας που έχουν εκθειάσει ζωγράφοι και φωτογράφοι, το CNN παρουσιάζει τη δική του λίστα με τα 12 καλύτερα στον κόσμο.

1. U Bein Bridge, Μάντελεϊ (Μιανμάρ)
Βλ. Ταξίδι στη Μιανμάρ ή Βιρμανία
2. Maasai Mara National Reserve (Κένυα)
3. Uluru and Kata Tjuta (Αυστραλία)
4. Aci Trezza, Κατάνια (Ιταλία)
5. Grand Canyon, Αριζόνα (ΗΠΑ)
6. Ντουμπάι, (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
7. West Lake, Χανγκζού (Κίνα)
8. Guanshan (Ταϊβάν)
9. Οία, Σαντορίνη (Ελλάδα)
10. Phnom Bakheng (Καμπότζη)
11. Maui (Χαβάη)
12. Rapa Nui (Χιλή)

Σε ό,τι αφορά τη Σαντορίνη, το δίκτυο επισημαίνει πως αποτελεί πασίγνωστο προορισμό για ηλιοβασίλεμα η μικρή πόλη της Οίας, χτισμένη πάνω σε λόφο.

«Ο πορρώδης ηφαιστειακός βράχος και τα σπιτάκια σε άσπρο και μπλε χρώμα, με φόντο το κρυστάλλινο Αιγαίο συνθέτει ένα από τα πιο φωτογραφημένα τοπία στον κόσμο. Οι επισκέπτες συρρέουν σε εστιατόρια, καφετέριες και γωνιές της Οίας το απόγευμα περιμένοντας με ανυπομονησία το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα»

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το ηλιοβασίλεμα στο Κυκλαδονήσι τόσο ξεχωριστό;

To ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Χιλιοϋμνημένο, πολυσυζητημένο, περιλαμβάνεται κάθε χρόνο στις λίστες με τα τοπ 10 των καλύτερων ηλιοβασιλεμάτων του κόσμου. Πέρυσι ήταν το CNN που το είχε υμνήσει, το National Geographic, κ.ά. 

Καθώς ο ήλιος πέφτει στη θάλασσα του Αιγαίου, από το βορειότερο άκρο του νησιού, στο κάστρο της Οίας δημιουργούνται στον ορίζοντα τόσο χρώματα όσα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να προκύψουν από τη «βουτιά» του ήλιου στη θάλασσα. Τα χρώματα αλλάζουν από το βαθύ κόκκινο στο κίτρινο, το πορτοκαλί και το μωβ, καθώς ο ήλιος βυθίζεται στο Αιγαίο και γίνεται χρυσοκόκκινος, αντανακλώντας το φως στη θάλασσα και τα γύρω νησιά, ενώ το ηφαιστειακό σκηνικό στο βάθος αλλάζει συνεχώς και αυτό χρωματισμούς μετατρέποντας τη Σαντορίνη σε μια τεράστια καρτ ποστάλ.

Τα καλύτερα μέρη στη Σαντορίνη για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα

Το ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο της Οίας δεν είναι το μόνο ξακουστό. Θαυμάσιο είναι ηλιοβασίλεμα και από τα Φηρά, το Φηροστεφάνι και Ημεροβίγλι, από το Φάρο στο Ακρωτήρι, από τον Προφήτη Ηλία (Πύργος) ή από την παραλία της Βλυχάδας, με το ηφαιστειακό σκηνικό της να αλλάζει χρωματισμούς όσο δύει ο ήλιος.

Λάβετε υπόψη ότι αν πάτε παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα μέσα Οία, είναι σημαντικό να πλησιάζετε με το χρόνο, δεδομένης της ποσότητας των ανθρώπων που συνήθως έχουν. Σχετικά με 19: Το 00-19.30 είναι ιδανικό να παίρνετε χώρο και να απολαύσετε αυτή την παράσταση.


Όνειρα με θέα: Ηλιοβασίλεμα στην Οία...!!!


Η Οία είναι παραδοσιακός οικισμός της Σαντορίνης και αποτελεί έδρα της κοινότητας Οίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε με το Σχέδιο Καποδίστριας. Ονομάζεται και Απάνω Μεριά ή Ανωμεριά και οι κάτοικοι Απανωμερίτες. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από τα Φηρά και σε υψόμετρο περίπου 121 μέτρων. Με βάση την απογραφή του 2001, ο οικισμός έχει 763 κατοίκους.

Θεωρείται ως ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας, με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα και είναι παγκοσμίως γνωστή για το ηλιοβασίλεμα της!

Η Οία είναι το θέρετρο που πλημμυρίζει από επισκέπτες τις απογευματινές ώρες. Όλοι περιμένουν να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα, σκαρφαλώνουν ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη για να απολαύσουν το μοναδικό αυτό θέαμα και ξεσπούν σε χειροκροτήματα(δεν μ'αρέσει καθόλου αυτό) μόλις ο ήλιος δύσει. Οι μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί καθώς ο ήλιος βυθίζεται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό.


Το κάθε ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη είναι ένα μοναδικό υπερθέαμα. Επειδή όλοι οι οικισμοί της Σαντορίνης που βρίσκονται στο φρύδι της Καλντέρας βλέπουν την θάλασσα από ψηλά, καθώς έχουν αρκετό υψόμετρο και έχουν δυτικό προσανατολισμό, από όπου και να δεις το ηλιοβασίλεμα είναι μια ξεχωριστή πανέμορφη εμπειρία.

Καταπληκτικό είναι το ηλιοβασίλεμα και από άλλα σημεία της Σαντορίνης, από την κορυφή του προφήτη Ηλία, από το ύψωμα της αρχαίας Θήρας, από τον Φάρο, από το κάστρο του Πύργου όπου και διαμένω.

«Είναι η ενέργεια του νησιού», λένε οι ντόπιοι, που ευθύνεται για το ασύλληπτο που προσδίδουν πολλοί σε αυτόν τον προορισμό. Αυτή άλλωστε η ενέργεια είναι που αποτέλεσε έμπνευση για κορυφαίους δημιουργούς, τα έργα των οποίων αφιερώθηκαν στο νησί, με τον Οδυσσέα Ελύτη να της αφιερώνει την ομώνυμη «Ωδή», μια από τις καλύτερες συλλήψεις του.

Δείτε το ηλιοβασίλεμα και εύχομαι
να το απολαύσετε και δια ζώσης!!!


Περισσότερα: Σαντορίνη


Δεν υπάρχουν σχόλια: