Μακεδονίας Αντεπίθεση: Σκοπιανό, Ιδεολογία, Μακεδονία και Ιστορία Μέλλοντος, Νατοϊκές διευκρινίσεις για τη Μακεδονία - Ν. Λυγερός


Οι Ελληνοελβετοί ζουν σε μια χώρα που λειτουργεί
με το Σύνταγμα του Καποδίστρια, ξέρουν τι σημαίνει
μια Διεθνής Συνθήκη και τι είναι ένα προσύμφωνο

Κείμενα Νίκος Λυγερός
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Σκοπιανό και Ιδεολογία

Αν μερικοί θεωρούν ότι τα Σκόπια και η Ελλάδα έχουν έρθει πιο κοντά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, είναι λόγω εντυπώσεων που δημιουργούνται μέσω της ιδεολογικής προπαγάνδας. Αυτοί που έχουν ακόμα μια κομμουνιστική προσέγγιση των πραγμάτων, εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα της εκδίκησης σε πρώτο επίπεδο και της δικαίωσης σε δεύτερο. Διότι πριν από δεκαετίες η ιδεολογία τους πάλευε για την αναγνώριση της σοσιαλιστικής Μακεδονίας με την έννοια του κομμουνισμού.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι έρχονται σε αντιπαράθεση με την ίδια τη Ρωσία που δεν θέλει να δει τα Σκόπια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ η επίλυση του προβλήματος παρουσιάζεται ως άνοιγμα για την ενταξιακή πορεία στο ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια αντιπαράθεση λόγω ιδεολογικής καθυστέρησης.

Τα Σκόπια και η Ελλάδα δεν έζησαν τις ίδιες εποχές και αυτή η διαφορά έκανε τη διαφορά και για το ΝΑΤΟ και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως αυτή την περίοδο μερικοί στην Ελλάδα έχουν πάει πίσω σε άλλες εποχές και θεωρούν ότι είναι συντονισμένοι ενώ πρόκειται μόνο για μία τεχνητή ψευδαίσθηση. Το θέμα της σταθεροποίησης της περιοχής των Βαλκανίων είναι το υπόβαθρο της όλης υπόθεσης. Το έχουμε δει ήδη να λειτουργεί αρνητικά προς αυτό η θέληση της αλλαγής του ονόματος με μια παράλογη προσέγγιση, με το παράδειγμα της Σερβίας που προκάλεσε την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου και το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου.


Η αλβανική και βουλγαρική μειονότητα στα Σκόπια, είναι πλέον σε ετοιμότητα και όχι σε αναμονή λόγω των παράξενων διαπραγματεύσεων. Βέβαια τα Σκόπια αντιλαμβάνονται πλέον ότι υπάρχει σθεναρή αντίσταση στην Ελλάδα και γενικότερα στον Ελληνισμό. Τα ιστορικά Συλλαλητήρια και αυτά του εξωτερικού, το έχουν αποδείξει. Κατά συνέπεια είναι πιο επιφυλακτικά με τις εξελίξεις.


Από την άλλη, η ίδια η ιδεολογία βλέπει τα όρια της με το θέμα του πολιτικού κόστους. Κανένας ιδεολογικός παράγοντας δεν θέλει να θυσιάσει τη θέση του λόγω Σκοπιανού άρα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για αλλαγή προσέγγισης για να παρουσιασθεί η μη επίλυση του θέματος ως μια θετική στρατηγική παρόλο που στην αρχή θεωρούσαν το αντίθετο, αλλά και η ιδεολογία ακόμα και καθυστερημένα βλέπει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τα θέλω της.

Μακεδονία και Ιστορία Μέλλοντος

Όλος ο αγώνας που γίνεται για το όνομα της Μακεδονίας είναι το υλικό για την Ιστορία Μέλλοντος. Κάθε μας πράξη ενάντια στην βαρβαρότητα της λήθης, είναι έργο που συμβάλλει στην ιστορία της Μακεδονίας. Διότι μετά από αυτή την πολιορκία που δεχόμαστε, είμαστε υποχρεωμένοι να αναπτύξουμε πολιορκητικές ικανότητες, για ν’ αντέξουμε τις επιθέσεις. Με αυτήν την έννοια γράφουμε την ιστορία μέλλοντος μέσω της στρατηγικής. Υπάρχουν αυτοί που θεωρούσαν ότι είναι δεδομένη η ιστορία της Μακεδονίας και ξέχασαν ότι θα μπορούσε να δεχτεί χτυπήματα από το παρόν της λήθης.

Το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε ν’ αντισταθούμε σε ιδεολογία που δεν πιστεύει στην ιστορία, που θεωρεί ότι είναι νεκρή κι ότι έχει την τάση να απομακρύνει τους λαούς, είναι χαρακτηριστικό του αγώνα της Ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα. Δεν είμαστε μόνο η επόμενη ιστορία, αλλά και το προηγούμενο μέλλον. Αν η ιστορία του μέλλοντος γράφεται από την στρατηγική είναι επειδή δεν επαρκούν οι αναφορές στην ιστορία του παρελθόντος, για ν’ αντισταθεί το παρόν.

Πρέπει να ενεργήσουμε για το μέλλον έτσι ώστε να επηρεαστεί αναδρομικά το παρόν. Για αυτόν τον λόγο επειδή βλέπουμε τα νοητικά στρατηγικά σχήματα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε ικανοί να κάνουμε υπερλογισμούς κι όχι μόνο υπολογισμούς σεναρίων. Η εξέταση αυτών δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ελλάδα διαθέτει κυρίαρχη στρατηγική και δεν έχει ανάγκη κατά συνέπεια να κάνει οποιοδήποτε συμβιβασμό ακόμα κι αν μερικοί θέλουν να τον παρουσιάσουν σαν έντιμο.

Έτσι μόνο ένα λάθος εκ μέρους της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει στην λανθασμένη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας. Έτσι τα Σκόπια βλέπουν ότι χωρίς λάθος, θα πρέπει ν’ αλλάξουν ονομασία για να σέβονται την ιστορία του μέλλοντος, έτσι ώστε να ενταχθούν στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Σκόπια και ευρωπαϊκό κεκτημένο

Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει πρακτικά η έννοια του έντιμου συμβιβασμού που παρουσιάστηκε διπλωματικά, αρκεί να εξετάσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο που αποτελείται από 35 κεφάλαια. Υπενθυμίζουμε ότι τα Σκόπια δεν έχουν ανοίξει ούτε κλείσει βέβαια κανένα από τα 35 κεφάλαια που απαιτεί η ενταξιακή τους πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα μπορούσε λοιπόν ένας διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών να μας πει ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα έντιμο συμβιβασμό διότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Και αυτό θα φαινόταν ότι έχει κάποιο νόημα για να προχωρήσουν τα πράγματα. Μόνο που στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό, έντιμο ή όχι διότι πολύ απλά θεωρεί ότι τα 35 κεφάλαια είναι προαπαίτηση για την ενταξιακή πορεία. Κι αν μια χώρα δεν το εφαρμόσει δεν έχει καν δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό της σε μία φάση υπό ένταξης και είναι απλώς μια υποψήφια χώρα. Έτσι λοιπόν πρέπει να βλέπουμε το θέμα της ονομασίας. 

Η λέξη Μακεδονία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην τελική ονομασία των Σκοπίων διότι είναι προαπαιτούμενο για τη σχέση μεταξύ των δύο κρατών. Και επειδή η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ έχει δικαίωμα να έχει αυτήν την απαίτηση ως προαπαίτηση της όλης διαδικασίας για να μην υπάρχουν προβλήματα στη συνέχεια. 


Αυτή η διευκρίνιση δείχνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε χρήση του έντιμου συμβιβασμού χωρίς να υπάρχουν σκληρές επιπτώσεις. Ας εξετάσουμε λοιπόν το θέμα ορθολογικά και στρατηγικά για να μην πέσουμε σε παγίδες της διπλωματίας που οδηγούν σε απαράδεκτες κινήσεις που προκαλούν τραγικά λάθη που δεν διορθώνονται.

Νατοϊκές διευκρινίσεις για τη Μακεδονία

Όσο και να θέλει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων να παρουσιάσει το Σκοπιανό ως ένα θέμα που έχει λήξει, δεν πρόκειται να μην τον βάζουν στη θέση του οι νατοϊκοί, διότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα με την Ελλάδα. Σίγουρα βασίζεται στον Πρωθυπουργό και στον ΥπΕξ για να μην καταπατηθεί και ταπεινωθεί αλλά δεν πρόκειται να τον σώσουν από τη γελοιοποίηση διότι και αυτοί είναι θύματα της ίδιας τους γελοιότητας.

Ενώ θέλουν να παρουσιαστούν ως μεγάλοι διπλωμάτες που έλυσαν ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους έχει ξεπεράσει ακόμα και η ουρά του προσυμφώνου τους πριν προλάβει να γίνει μια συμφωνία κι όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν σεβάστηκαν την ιστορία και τον πολιτισμό.

Θεώρησαν μέσω της σταλινικής τους προσέγγισης ότι όλα είναι γεωγραφία και μόνο κι ότι μπορούν να αλλάξουμε τα πάντα με ριζοσπαστικό τρόπο. Μόνο που ξέχασαν ότι οι ρίζες των λαών είναι πιο βαθιές από την εγκλωβισμένη επιφάνεια όπου βρίσκονται γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισαν την ιστορική πραγματικότητα, αφού πάντα ήταν σε μια δημοκρατική χώρα ενώ μιλούσαν για αντιδημοκρατικές ιδέες άλλων χωρών αλλά ποτέ δεν έζησαν εκεί να δουν τι σημαίνει απώλεια ελευθερίας και θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο σε μας και στον Ελληνισμό αλλά αυτό είναι λάθος, και θα το δει και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Οι Ελληνοελβετοί

Στον νέο αγώνα για τη Μακεδονία μας παλεύουν και οι Ελληνοελβετοί που ζουν στη Λωζάννη, διότι ξέρουν από κοντά την πραγματικότητα του Ελληνισμού. Ζουν σε μια χώρα που λειτουργεί με το Σύνταγμα του Καποδίστρια, ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει μια Διεθνής Συνθήκη και τι είναι ένα προσύμφωνο σε επίπεδο διμερούς σχέσης.

Η μελέτη και η ανάλυση του Προσυμφώνου απέδειξε πόσο εναντίον του Ελληνισμού είναι το όλο πλαίσιο. Οι Ελληνοελβετοί δεν εξετάζουν μόνο το θέμα του Προσυμφώνου και του Πρωτοκόλλου, αλλά και τους υπεύθυνους όλης αυτής της κατάστασης.

Έτσι είναι έτοιμοι να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές στην Ελλάδα και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα, διότι κατάλαβαν ότι όλα έχουν σημασία όταν θέλεις να ακυρώσεις την καταστροφή στην οποία οδήγησε η υπογραφή του Προσυμφώνου. Δεν πρόκειται να περιμένουν την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού, διότι ξέρουν ακριβώς για την πολιτική ποιότητα αυτής της κυβέρνησης σε σχέση με τους Έλληνες του εξωτερικού.

Κατά συνέπεια οι Ελληνοελβετοί θα παίξουν και αυτοί ένα ρόλο κατά του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έχουν μέσα τους το πνεύμα του Ελληνισμού χωρίς τη μιζέρια του ελλαδισμού, έτσι η μαχητικότητά τους είναι πιο γνήσια και δεν χάνεται σε ανούσιες λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από τους Ελληνοελβετούς, αφού όλοι τους θέλουν να ξεμπερδεύουν με αυτήν λόγω της ανάγκης που έχει η Ελλάδα για απελευθέρωση.

Ν. ΛυγερούΤο φαινόμενο και η νοημοσύνη του Ιωάννη Καποδίστρια

Περισσότερα Θέματα: Ν. Λυγερός, Μακεδονία | Σκοπιανό


Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός,
στρατηγικός αναλυτής και γεννήθηκε...
Διαβάστε την συνέχεια του βιογραφικού


Ο κύριος Νίκος Λυγερός είναι Ειδικός 
Στρατηγικός σύμβουλος στις Σχολές:
• Εθνικής Άμυνας
• Πολεμικής Αεροπορίας
• Αστυνομικής Ακαδημίας
• Στρατολογικού
• Εθνικής Ασφάλειας

Και ο νοών νοείτω !!! Bio

Κείμενα: Opus of N. Lygeros, Tags: Articles, Greek
37766 - Σκοπιανό και Ιδεολογία, Ν. Λυγερός March 23, 2018
37772 - Μακεδονία και Ιστορία Μέλλοντος, Ν. Λυγερός, March 24, 2018
37773 - Σκόπια και ευρωπαϊκό κεκτημένο, Ν. Λυγερός, March 24, 2018
40023 - Νατοϊκές διευκρινίσεις για τη Μακεδονία, August 29, 2018
Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων Μακεδονία | Σκοπιανό

Πηγή: Αέναη επΑνάσταση by Sophia Ntrekou.gr


Videos Ν. Λυγερός: Ομιλίες για το Μακεδονικό Ζήτημα














Διάλεξη: Ν. Λυγερού “Μακεδονίας Αντεπίθεση”.
Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ. Βασ. Γεωργίου 11, Πειραιά.
Τρίτη 14 Μαΐου 2019, ώρα: 19.30 Talks - Αφίσα













Δεν υπάρχουν σχόλια: