Ο Πειραιώς Σεραφείμ για Κορωναϊό Covid-19, εμβόλιο, Θεία Κοινωνία (Video)


Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν έχει μεταδοθεί
ποτέ μα ποτέ ασθένεια από τη μετάληψη

Κατηγορηματικός για τη μη μετάδοση του κοροναϊού εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο οποίος τόνισε ότι «ποτέ μα ποτέ δεν έχει μεταδοθεί ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία».

«Η εκκλησία έχει την πίστη της επί 2.000 χρόνια και πιστεύει ότι η θεία δύναμη παρεμβαίνει στην κτιστότητά μας και μεταβάλλει τους όρους της πραγματικότητας με την άκτιστη αλήθεια της. Δεν την επιβάλλει πουθενά, είναι ελεύθερος ο καθείς να τη δεχτεί ή να την αποβάλλει. [...] Άλλωστε και η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί αν μεταδίδεται οποιαδήποτε ασθένεια από την μετάληψη» είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Έπειτα από παρέμβαση του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται και από τον ασπασμό στις εικόνες και από το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας ο Μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε για «αυθαίρετο συμπέρασμα».

«Προ ολίγου ο διευθυντής του ΠΑΣΤΕΡ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη και δεν μπορεί να υπάρξουν τέτοιες μελέτες. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ μα ποτέ ασθένεια από τη μετάληψη. Είναι εκτός πνευματικής πραγματικότητας όσα λέγονται. Η εκκλησία έχει χιλιάδες παραδείγματα που υποστηρίζουν αυτό. Υπάρχουν παραδείγματα, τα σκηνώματα των Αγίων, το αγιασμένο νερό. Μην τα υποτάσσουμε όλα στον κοινό νου. Ποτέ μα ποτέ δεν έχει μεταδοθεί ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία» τόνισε.

«Η πίστη και η εκκλησία δεν είναι μαγικοί χώροι. Άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που έχουν υποκείμενες ασθένειες, θα πρέπει να προσέξουν. Και με μία απλή ίωση, μια απλή γαστρεντερίτιδα δεν πρέπει να συναθροιστεί με άλλους γιατί θα την μεταδώσει. Ας μην τα συγχέουμε όλα με τη συμμετοχή στα άχραντα μυστήρια. Εμείς θα λειτουργούμε, όποιος θέλει μπορεί να έρχεται, ακόμα και με έναν πιστό θα λειτουργώ» κατέληξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
 

Εμβολιάστηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

15.01.2021, 21:56

Απάντηση στους απανταχού συνωμοσιολόγους του εμβολίου και της πανδημίας έδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού μαζί με το προσωπικό και τους τρόφιμους του Γηροκομείου Πειραιά.

«Σήμερα ανατέλλει μία καινούργια ημέρα για την ανάκτηση της ασφάλειας και της ακεραιότητας και της βιωσιμότητας του ιδρύματος, η πρόοδος της επιστήμης είναι πάντοτε ευλογία και δωρεά του Θεού» ανέφερε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Συνολικά, εμβολιάστηκαν 109 εργαζόμενοι και τρόφιμοι του ιδρύματος.

Η κυρία Αντιόπη, 92 ετών, έκανε με ανακούφιση το εμβόλιο και τόνισε: «Θα βγω έξω, θα δω τους φίλους μου, τους συγγενείς μου και θα χαρώ τη ζωή μου».

Το Γηροκομείο Πειραιά, ένα ιστορικό ίδρυμα 130 ετών, πρόσφατα απειλήθηκε από το φονικό ιό. Από σήμερα ο κίνδυνος αποτελεί παρελθόν.

από τα Γεγονότα του MEGA (15/1/2021)


Ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς κ.Σεραφείμ για όλα τα
θέματα της επικαιρότητος και του Κορωνοϊού.

Στην ραδιοφωνική εκπομπή της Πειραϊκής Εκκλησίας «Εφ’ όλης της ύλης» μίλησε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Μεταξύ άλλων, απάντησε και σε ερωτήματα των ακροατών τα οποία αφορούσαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Σεβ.
Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
ΒΙΝΤΕΟ: «Υπάρχει μια πανδημία εξόχως μεταδοτική...»:
Ο Πειραιώς Σεραφείμ για κορωνοϊό και μάσκες στο MEGA

Ο «σοφός λόγος» του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ
για την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα 
προστασίας, στην Κοινωνία Ώρα MEGA (16/9/2020)
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εκ βαθέων,
στον Τάκη Χατζή στον ALPHA (16-17/12/2020)
«Από 16 χρονών παιδάκι αγάπησα
περιπαθώς τον Δημιουργό μου»

Πειραιώς Σεραφείμ: Άλλο η μάσκα προστασίας άλλο
το προσωπείο του Καρνάβαλου. Να ακούμε τους ειδικούς

Σαφής αποδοκιμασία των ακραίων απόψεων που διακινούν τους τελευταίους μήνες φανατικοί εκκλησιαστικοί (και παραεκκλησιαστικοί) κύκλοι σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την πανδημία εντός των Ιερών Ναών -και ιδιαίτερα τη χρήση της προστατευτικής μάσκας- έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μιλώντας σήμερα, 31 Ιουλίου 2020, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τους για «αδιακρισία».

Είναι γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως σε ένα ευρύ φάσμα κληρικών και πιστών που συνήθως εκφράζουν φονταμενταλιστικές απόψεις γύρω από τα ζητήματα της Εκκλησίας και της ζωής εν γένει. Γι' αυτό και η συγκεκριμένη τοποθέτησή του έχει βαρύνουσα σημασία.

Ελπίζω να τον ακούσουν αυτοί που συνήθως τον χειροκροτούν για τις κατά καιρούς επί διαφόρων θεμάτων τοποθετήσεις του και ως επί το πλείστον είναι οι ίδιοι που κυρίως αντιδρούν σήμερα στα μέτρα προστασίας από την πανδημία ή, ακόμη χειρότερα, αρνούνται και αυτήν την ύπαρξή της...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για την Θεία Κοινωνία
και τον Κορωνοϊό στον Αυτιά (ΣΚΑΪ, 7/3/2020)
«Νικάς τον θάνατο διά της αποδοχής του θανάτου!»
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ MEGA (7/12/20)

Πώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα,
με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, στην
Κοινωνία Ώρα MEGA, με τον Ιορδάνη
Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη (7/12/2020)
Εμβολιασμός στο Γηροκομείο Πειραιώς
«Μετά τον Αρμαγεδδώνα των μνημονίων,
δυστυχώς ελόχευε η πανδημία...
»:
Ο Πειραιώς Σεραφείμ στο MEGA 19 Δεκ 2020
για το άνοιγμα των εκκλησιών για τις γιορτές
και τον ραδιομαραθώνιο Αγάπης της Πειραϊκής
Εκκλησίας, στο MEGA Σαββατοκύριακο,
με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ
στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" (16/09/2020).Βιογραφικό Σημείωμα
«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί έχει δαιμονοποιηθεί
αυτό το εμβόλιο...
» Πειραιώς Σεραφείμ στην ΕΡΤ
Ο φωτισμένος λόγος του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ,
για την ημέρα του Αγίου Φανουρίου και τον ρόλο της
Εκκλησίας στον εμβολιασμό των πιστών, στην εκπομπή
της ΕΡΤ1 "Από τις 6", με τον τον Γιάννη Πιτταρά
και την Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα (27/8/2021)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ (Μεντζελόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1956. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία και έλαβε την άδεια ασκήσεως δικηγορίας.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ το έτος 1980.

Κατά την διάρκεια των 15 χρόνων της υπηρεσίας του ως Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων επιτέλεσε και καθήκοντα Εκκλησιαστικού Ανακριτή σε πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομιλεί την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ιταλική γλώσσα.
Μητροπολίτης Πειραιώς εξελέγη στις 28 Φεβρουαρίου 2006.
Ονομαστήρια 4 Δεκεμβρίου.

Εκ της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς

Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr

Περισσότερα: Κορωνοϊός 


Δεν υπάρχουν σχόλια: