Η ιστορία του Σωτήρη Τσιόδρα από το Άγιον Όρος: «Πριν 30 χρόνια, ένας μοναχός μού είχε πει…» (βίντεο)


ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ιστορία του Σωτήρη Τσιόδρα από το Άγιο Όρος: 
«Πριν 30 χρόνια, ένας μοναχός μού είχε πει…»

Μία σύντομη ιστορία από την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος πολλά χρόνια πριν, εξιστόρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ο λοιμωξιολόγος είπε με αυτόν τον τρόπο το δικό του «ευχαριστώ» στην εκκλησία για τη στάση που κρατάει το διάστημα της πανδημίας, αλλά και επέκρινε με μειλίχιο τρόπο όσους θέλουν να δείξουν το πόσο πιστοί είναι, αψηφώντας τις οδηγίες των επιστημόνων.
«Όταν πριν 30 χρόνια πήγα σαν φοιτητής στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε πως η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάμε στο μπαλκόνι. Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας. Αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Εγώ σ’ αυτές τις περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά. Που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας εμπάθειες. Ένα από αυτά, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα. Γι’ αυτά τα παιδιά που ξέρουν να συγχωρούν, μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή», είπε ο κ. Τσιόδρας.
Δείτε: Ο Ελύτης και η συγκίνηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τους ηλικιωμένους
Συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό με τον εκπρόσωπο
του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.Δεν υπάρχουν σχόλια: