Επίθεση ιερωμένου με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: ο 37χρονος δράστης-ιερέας είχε συλληφθεί με ναρκωτικά (φώτο κ βίντεο) Ποιά ήταν υπόθεση με τα ναρκωτικά

π. Θεοφύλακτος Κόμβος

Το χρονικό με την επίθεση ιερωμένου με βιτριόλι 
σε Μητροπολίτες: ο 37χρονος δράστης-ιερέας 
είχε συλληφθεί με ναρκωτικά (φώτο κ βίντεο) 
Ποιά ήταν υπόθεση με τα ναρκωτικά

Το προφίλ του ιερομόναχου
π. Θεοφύλακτος Κόμβος


Ο 37χρονος είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού με το οποίο επιτέθηκε στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Τραυματισμένοι ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη και δύο δικηγόροι - Πρόκειται για 37χρονο ιερέα που εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Όπως είναι γνωστό δράστης της επίθεσης ήταν 37χρονος ιερέας για τον οποίο το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεσή του καθώς εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη
Μονή Πετράκη - Σοβαρά τραυματίες οι τρεις


Τραυματισμένοι ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη και δύο δικηγόροι - Πρόκειται για 37χρονο ιερέα που εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας - δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο αστυνομικός έχει διακομισθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι που παρίσταντο στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια.

Το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματάς τέθηκε σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να δεχθεί ασθενή από τα θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είτε από το Λαϊκό είτε από το ΚΑΤ.

Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο μητροπολίτης Άρτας, με εγκαύματα στο μέτωπο, πήρε εξιτήριο το βράδυ. Οι άλλοι τέσσερις μητροπολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Τα τραύματα στα μάτια τους δεν εμπνέουν ανησυχία.

Στο ΚΑΤ βρέθηκαν το βράδυ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας των μητροπολιτών.

Για την κατάσταση των τραυματιών και τα γεγονότα στο
δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Σταγών:


Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίες είναι οι μητροπολίτες:
Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος. Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος

Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος

Ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος

Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Ανδρέας

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος

Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος

Στο Λαϊκό νοσοκομείο μετέβησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών, ενώ στο ΚΑΤ μεταβαίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Προσευχόμαστε για τους αρχιερείς, τα θύματα της επίθεσης», είπε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και επισήμανε ότι η κινητοποίηση για την περίθαλψη των τραυματιών ήταν άμεση:














«Αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη.

«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και συνέχισε: «Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του. Και πάνω στην απελπισία του, στην εκδικητικότητα του, είχε εφοδιαστεί με καυστικό υγρό και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα είναι αυτά που έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας».


«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Για την κατάσταση της υγείας των επτά μητροπολιτών, ο υπουργός Υγείας είπε: «δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες ιατρικής φύσεως. Νομίζω ότι τα Νοσοκομεία και η Υγειονομική Περιφέρεια, σωστά και οργανωμένα, όταν θα υπάρχει λόγος θα εκδώσουν ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας.

Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός. Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί».

Αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στη Μονή Πετράκη όπου είχαν συγκεντρωθεί και άλλοι συνοδικοί ιεράρχες, δείτε το βίντεο:



Αυτός είναι ο δράστης που έριξε το βιτριόλι - Είχε συλληφθεί με ναρκωτικά


Είχε πάει προετοιμασμένος, καθώς είχε στην κατοχή του
μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού, αναφέρει η ΕΛΑΣ

Επιτέθηκε και στον φρουρό - Συνελήφθη και οδηγήθηκε
στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών
Το συνοδικό δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεσή του

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο 37χρονος ιερέας βρισκόταν ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου που επικύρωσε την καθαίρεσή του καθώς εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού σε μπουκάλια – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.


Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό στους Μητροπολίτες που κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει.

Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.

Ο δράστης όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες συνελήφθη άμεσα καθώς από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε μια περιπολία.

Ο δράστης έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών


Η υπόθεση με τα ναρκωτικά

Ήταν 14 Ιουνίου του 2018, όταν είχε πέσει σαν βόμβα στην Εκκλησία η είδηση ότι ο 34χρονος (τότε) ιερέας με καταγωγή από τη νότια Ελλάδα που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, συνελήφθη σαν κανονικό «βαποράκι» έχοντας κρυμμένη… κοκαΐνη κάτω από το ράσο του και μάλιστα στα απόκρυφά του!


Ο ιερέας πίστευε ότι οι αστυνομικοί θα σέβονταν την ιδιότητά του και δεν θα του έκαναν έρευνα, όμως γελάστηκε καθώς οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας είχαν πληροφορηθεί για το πάθος του και τον παρακολουθούσαν διακριτικά, ώσπου σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του. Όταν έκαναν σωματική έρευνα στον ιερωμένο, διαπίστωσαν ότι κάτω από το ράσο και μάλιστα κρυμμένο σε… «επίμαχο» σημείο έκρυβε ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάριο κοκαΐνης!

Ο νεαρός παπάς οδηγήθηκε τότε με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι βρέθηκε σε… στιγμή αδυναμίας και ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, ο ιερωμένος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές καθώς τις είχε απασχολήσει όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας.

Τότε, είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο με την ανταλλαγή… «γαλλικών» ανάμεσα στο νεαρό εφημέριο και ενορίτες που του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες! Σε ένα από τα επεισόδια, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να μην ξεσπάσει σύρραξη! Ο ιερέας τέθηκε για ένα διάστημα σε αργία, αλλά μετά απομακρύνθηκε με αίτημα που υπέβαλαν οι ενορίτες.

Φωτογραφίες μετά την επίθεση από τον
εξωτερικό χώρο στην Ι.Μ. Πετράκη στο Κολωνάκι









Κινδύνευσε να χάσει το ένα του μάτι ο Μητροπολίτης Κηφισιάς


Ο μητροπολίτης Κηφισιάς βρίσκεται πλέον στο
Γεννηματάς και η όρασή του δεν διατρέχει κίνδυνο

Ο μητροπολίτης Κηφισιάς μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί έκαναν πλύσεις στο μάτι του και αργότερα διακομίσθηκε στην οφθαλομολογική κλινική του Γεννηματάς.

Στο Γεννηματάς διεκομίσθησαν, εκτός από τον Κηφισιάς Κύριλλο, οι μητροπολίτες Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Κασσανδρείας Νικόδημος και Γουμενίσσης Δημήτριος.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, όλοι οι τραυματίες που βρίσκονται στο Γεννηματάς δεν κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους.

Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο μητροπολίτης Άρτας, με εγκαύματα στο μέτωπο, πήρε εξιτήριο το βράδυ.

Στο ΚΑΤ βρέθηκαν το βράδυ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας των μητροπολιτών.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ συνέβαλε στην άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας στους τραυματίες μητροπολίτες και στην διακομιδή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, αρχικά στο Λαϊκό και κατόπιν στο Γεννηματάς και στο ΚΑΤ.


«Η επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών και άλλων συμπολιτών μας συνιστά αποτρόπαια πράξη», τόνισε μέσω των social media η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στα καθήκοντά τους»

Δείτε τις εικόνες από την αίθουσα λίγα λεπτά μετά την επίθεση
Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το Συνοδικό Δικαστήριο


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το Συνοδικό Δικαστήριο
στη Μονή Πετράκη που ελήφθησαν λίγα λεπτά μετά την
επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες.

Στις εικόνες διακρίνονται πεταμένα ράσα και αίματα στο πάτωμα.

Όπως είναι γνωστό δράστης της επίθεσης ήταν 37χρονος ιερέας για τον οποίο το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεσή του καθώς εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 37χρονος είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού με το οποίο επιτέθηκε στα μέλη του Δικαστηρίου.

Δείτε τις εικόνες από το σημείο της επίθεσης


Δείτε ανάλογες εικόνες από orthodoxia.info





Μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ τρεις Μητροπολίτες

Οι τρεις τραυματίες οδηγήθηκαν στη Μονάδα
Εγκαυμάτων - Οι δύο έχουν πρόβλημα στα αυτιά
ενώ ο τρίτος έχει πρόβλημα με εγκαύματα στην πλάτη

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ιερομόναχο με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη. Στο ΚΑΤ οδηγήθηκε επίσης και ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου. Οι δύο Μητροπολίτες έχουν πρόβλημα στα αυτιά ενώ ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου έχει πρόβλημα με εγκαύματα στην πλάτη.

Την ίδια ώρα στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα. Σημειώνεται πως στο ΚΑΤ μετέβει και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματιών. 


Ο δικηγόρος του ιερέα δράστη περιγράφει το χρονικό του τρόμου

Ο δράστης ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη.
Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του
δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε
να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας.

Τι είπε ο ιερέας μετά τη σύλληψή του.
Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ οι Μητροπολίτες Γλυφάδας
και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.
Εξιτήριο στον Μητροπολίτη Άρτας

Ο δικηγόρος του ιερέα δράστη κ. Γιώργος Τζίκας

Το ματωμένο χρονικό του τρόμου, ξεδιπλώνει λεπτό προς λεπτό ο ένας εκ των δικηγόρων του ιερέα δράστη ο οποίος ήταν μπροστά στο αλλόκοτο σκηνικό και τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Ο δικηγόρος του ιερέα δράστη κ. Γιώργος Τζίκας 
μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει ότι: 
«στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καθαιρεθεί. Σήμερα εκδικαζόταν η έφεση σε δεύτερο βαθμό. Με εμάς ήταν όλο αυτό το διάστημα ήρεμος και συνεργάσιμος. Σήμερα, περί τις 19:00 όπου εκδικαζόταν η έφεση του, πλησίασε την έδρα και τους ρώτησε «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;. Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;». Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη. Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας «Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;». Ξαφνικά ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια. Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια που είχε μέσα στην τσάντα του. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό».
Μονή Πετράκη: Το προφίλ του ιερομόναχου
Ποιος είναι ο ιερομόναχος που επιτέθηκε
με βιτριόλι στους Μητροπολίτες


Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος είναι ο φερόμενος ως δράστης στην επίθεση με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη.

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στους κόλπους της εκκλησίας.

Ο 37χρονος ιερομόναχος, έχει οδηγηθεί στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.
Ποιός είναι όμως ο ιερομόναχος και τι τον οδήγησε σε αυτήν την πράξη;

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος αρχικά υπηρετούσε στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας κοντά στην πόλη της Βέροιας. Ωστόσο υπήρξαν παράπονα από τους πιστούς για τη συμπεριφορά του και έτσι μετατέθηκε στο Καλοχώρι Ημαθείας όπου και υπηρετούσε μέχρι τη σύλληψη του για κατοχή 1,8 γραμμαρίου κοκκαϊνης το 2018.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει και τότε τον Τύπο.
Βέροια: Ιερέας έκρυβε κοκαΐνη κάτω απ’ το ράσο
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας υποστήριξε
ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση...!!!
 16 Ιουνίου 2018, 12:18

Στη σύλληψη 34χρονου ιερέα σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές καθώς έκρυβε ποσότητα κοκαΐνης κάτω από το ράσο του.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας αξιοποιώντας πληροφορίες για τον ιερέα μετά από παρακολούθηση έκαναν έλεγχο στο ΙΧ του και τον ίδιο και διαπίστωσαν ότι κάτω από το ράσο και συγκεκριμένα σε σημείο κοντά στα γεννητικά του όργανα έκρυβε 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ακολούθησε η σύλληψη του και η προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση.

Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εν λόγω ιερέας απασχολεί τις αστυνομικές αρχές αφού έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας και στο παρελθόν.

Τότε παύθηκε από τα καθήκοντά του και η υπόθεση πήρε την νομική οδό.

Το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο που συνεδρίασε σήμερα θα αποφάσιζε την επικύρωση της καθαίρεσής του.

Ο Ιερομόναχος διατηρεί σελίδα στο Facebook, και είχε χειροτονηθεί από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικήματα οικονομικής φύσεως και όχι μόνο Το διάστημα εκείνο διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αρέσκονταν να δέχεται και να φιλοξενεί νεαρά αγόρια, ως «ποίμνιο», όπως αναφέρει το veroianet.gr.

Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μοναδικό στο οποίο στο οποίο είπε πρωταγωνιστήσει. Πριν από αυτό είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να χειροδικήσει σε βάρος γυναίκας!!! Στα πρωτοφανή επεισόδια, το Μάιου του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Στη συνέχεια πήγε με ένα καδρόνι, επιχείρησε να επιτεθεί σε μεσήλικη γυναίκα. Πήγε έξω από το σπίτι της και την φώναζε να βγει έξω με ακατανόμαστες εκφράσεις. Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του και συνελήφθη.

Λίγο μετά τη σύλληψή του είχε αναρτήσει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook τα παρακάτω:

π.Θεοφύλακτος Κόμβος 16 Σεπτεμβρίου 2018: Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη, ακολουθεί τον δικό του Γολγοθά. Ο καθένας μας, σηκώνει τον δικό του Σταυρό. Το “βάρος” που έχει ο προσωπικός μας σταυρός, εξαρτάται από την στάση ζωής που επιλέγουμε. Αν μας πληγώνουν, αν μας στεναχωρούν, αν μας πονούν, τα λόγια και η συμπεριφορά των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν το δικό μας φορτίο αλλά μας κρίνουν άδικα, και παρ’ όλα αυτά εμείς προσευχόμαστε γι αυτούς, το “βάρος” αυτό γίνεται ελαφρύτερο. Αν όμως αρχίσουμε τις κατάρες, αφήσουμε το μίσος να ξεχειλίσει, τότε ο σταυρός μας γίνεται βαρύτερος. Γιατί πέφτουμε στην παγίδα, που ενώ δεν γνωρίζουμε το βάρος του σταυρού που σηκώνει εκείνος που μας αδικεί, φερόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Καλό βράδυ σε όλους.

π. Θεοφύλακτος Κόμβος 22 Σεπτεμβρίου 2018: Ικεσία αμαρτωλού... Θεέ μου Λυπήσου με τον αμαρτωλό που δεν έκανα κανένα καλό μπροστά σου γλύτωσε με από τον πονηρό και αξίωσε με ακατακριτα να ανοίγω το ανάξιο στόμα μου και να ανυμνω το Πανάγιο όνομά σου του πατρός και του υιού και του Αγίου Πνεύματος Συγχώρεσέ με κύριε, κάθε της καρδιάς μου άτοπη επιθυμία Εσύ που ξέρεις καλά τις καρδιές των ανθρώπων Συγχώρεσέ με τον αμαρτωλό τον πονηρό τον ψεύτη τον ανυπόμονο τον λιγόψυχο τον αμελη στις θείες εντολές σου εμένα που αμάρτησα στη γη και στη θάλασσα και σε κάθε τόπο μπροστά στα αλαθητα ματια σου δεν έπαψα να εργάζομαι το πονηρό γιατί ο πονηρός δεν έπαψε να με μπλέκει Στα δίχτυα του με γαστριμαργίες και οι ηδονές και πονηρές επιθυμίες με δολους και κενοδοξίας Αλλά εσύ κύριε που είσαι ο μόνος ελεήμων και παντοδύναμος και πανάγαθος βοήθησέ με και σώσε με οπως έσωσες τον άσωτο τον τελώνη την πόρνη και τον ληστή ναι φιλάνθρωπε δέσποτα μη με αποστραφεις τον αμαρτωλό και τον άχρειο με τις πρεσβείες της Παναγίας Δέσποινας και όλων των Αγίων γιατί είσαι ευλογητός στους αιώνες των αιώνων Αμήν..... Αγιος Μακάριος

Σε άλλες αναρτήσεις του το 2018 μετά τη σύλληψή του δεν
κρύβει την απογοήτευσή του από ανθρώπους της εκκλησίας

π. Θεοφύλακτος Κόμβος 30 Οκτωβρίου 2018: Μετά σου λένε άνθρωποι της εκκλησίας με πίστη και πνευματική κατάρτιση και χωρίς να έχεις κάνει κάτι σε κάνουν block στα καλά καθούμενα, λες και τους ζήτησες τίποτα. Λυπάμαι πολύ ο Θεός να τους φωτίσει. Αμήν

Πληροφορίες αντλήθηκαν από: in.gr
protothema.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ / Twitter, 



Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Σε σοβαρή 
κατάσταση τρεις από τους επτά Μητροπολίτες βίντεο

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: