Επιστολή σε φίλο Τούρκο ...εάν τα θύματα μπορούσαν να ψηφίσουν και οι άσκοπες κινήσεις της Τουρκίας - Ν. Λυγερός


Οι Τούρκοι για να τα βάζουν μαζί μας
έχουν πάντα ανάγκη να είναι περισσότεροι
και πιο καλά οπλισμένοι αλλιώς φοβούνται.

Επιστολή σε ένα φίλο Τούρκο - Ν. Λυγερός
Μετάφραση από γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά
Επιμέλεια, συλλογή της Σοφίας Ντρέκου

Εάν σου γράφω, είναι για να σου πω, φίλε μου, ότι ξέρω ότι δεν είσαι προσωπικά υπεύθυνος για την πράξη της γενοκτονίας. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Δεν είναι ούτε για να κατηγορήσω το λαό σου, με γνωρίζεις πάρα πολύ καλά. Θέλησα απλά να σου πω ότι κατανοώ τις δυσκολίες σου.

Αυτό δεν αλλάζει τίποτα εφόσον η χώρα σου δεν θέλει να αναγνωρίσει την ύπαρξη της γενοκτονίας.

Ξέρω καλά ότι κινδυνεύεις εσύ ο ίδιος με δέκα έτη φυλάκισης, εάν εσύ αμφισβητήσεις ανοιχτά το σύστημα. Ωστόσο πρέπει να πάρω θέση, εδώ, στη Γαλλία, για σένα, για μένα, για τους δικούς μας και για τους άλλους που δεν μπορούν να ζήσουν παρά μόνο μέσα στη δικαιοσύνη και μέσα στη μνήμη.

Η χώρα σου με απειλεί αλλά δεν νοιάζομαι για τα εξυβριστικά λόγια τους, με ξέρεις καλά. Είναι θέμα τιμής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Κάποιοι από τους δικούς σου θα σου πουν μάλλον ότι είμαι προδότης στα μάτια τους. Αλλά εσύ, το ξέρεις και ξέρω ότι το ξέρεις, αυτό μ' ικανοποιεί, επειδή είναι κατ' αυτό τον τρόπο που η πράξη μου θα είναι μια πράξη για τους αθώους.

Αυτή η φορά, δεν μου αρκεί να δηλώσω ότι αγωνίζομαι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πρέπει να αγωνιστώ για μένα, αλλά και για σένα, ο οποίος δεν μπορείς να πράξεις κατ' αυτό τον τρόπο και τόσο ελεύθερα. Κανένας δεν θα μπορέσει να μ' επηρεάσει ώστε να μην ψηφίσω αυτόν τον νόμο.

Επομένως, μην ανησυχείς για μένα. Θα είμαι άξιος, ακόμη και υπό απειλή.

Να ξέρεις ότι θα σκέφτομαι εσένα τη στιγμή της ψηφοφορίας και τη στιγμή που θα σηκώσω το χέρι θα κρατήσω επίσης το δικό σου ενάντια αυτού του συστήματος που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και που προσπαθεί με τη σειρά του να διαπράξει μια γενοκτονία της μνήμης.

Ο φίλος σου
Ένας γάλλος πολίτης
Γερουσιαστής

Εάν τα θύματα μπορούσαν να ψηφίσουν
για να πολεμήσουν κατά της άρνησης
και τις ύβρεις των φανατικών
τότε δεν θα χρειαζόταν
μια συνέλευση δικαίων
Μόνον που εκείνοι είναι νεκροί
δίχως να έχουν δυνατότητα
να υπερασπιστούν τον εαυτό τους
δίχως να έχουν δυνατότητα σε αναίρεση
μιας επαίσχυντης ετυμηγορίας
που ονομάζεται γενοκτονία
έτσι η μνήμη τους δεν θα ζει
παρά μόνον μέσα στην χειρονομία σου
μια απλή χειρονομία ένα χέρι σε ανάταση!

Οι Πόντιοι, η Γενοκτονία και η Μακεδονία

Οι Έλληνες του Πόντου που ζουν πια στη Μακεδονία ξέρουν ότι υπήρξε ο χώρος φιλοξενίας για αυτούς μετά τη γενοκτονία που διέπραξαν οι Οθωμανοί, οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλιστές. 

Αρχικά είχαν ζήσει κάτι το ανάλογο στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και την Τένεδο αλλά εκδιώχθηκαν και από εκεί στη συνέχεια. Έτσι κατέληξαν στη Μακεδονία και στη Θράκη. Τώρα όμως βλέπουν και πάλι μια πράξη βαρβαρότητας ενάντια στη Μακεδονία αφού οι φανατικοί της λήθης θέλουν να της αρπάξουν το όνομά της. Γι’ αυτόν το λόγο αντιστέκονται τόσο πολύ οι Πόντιοι.

Ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει να αλλάξουν τα ονόματα των πόλεων και των χωριών. Ξέρουν τι σημαίνει η άλωση της Κωνσταντινούπολης και ποτέ δεν την ξέχασαν. Τώρα παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις δίπλα στους ντόπιους γιατί δεν θέλουν άλλες χαμένες πατρίδες. Λόγω ιστορίας, οι Πόντιοι συνδέονται με την Μακεδονία μέσω της γενοκτονίας κι ένα χρόνο πριν την εκατονταετία της, βλέπουν ότι και πάλι φανατικοί προσπαθούν να σβήσουν τη μνήμη τους.

Ακούν με διαφορετικό τρόπο την κρατική προπαγάνδα διότι καταλαβαίνουν ότι αν ο Πόντος είναι μόνο γεωγραφία και όχι ιστορία και πολιτισμός, τότε οι Τούρκοι που μένουν τώρα εκεί, είναι και αυτοί Πόντιοι. Θα μπορούσαν να ισχυριστούν με τον ίδιο τρόπο ότι οι Τούρκοι είναι Νεοπόντιοι και οι Έλληνες που ζούσαν εκεί οι Παλαιοπόντιοι.

Όλα αυτά τα παράλογα ακούν και ξέρουν ότι είναι απαράδεκτα. Τα νιώθουν πιο βαθιά από άλλους Έλληνες που δεν βίωσαν ποτέ την έννοια της γενοκτονίας και γι’ αυτόν τον λόγο είναι τόσο μαχητικοί. Άλλωστε οι τραντέλλενες ξέρουν τι είναι μακεδονομάχοι γιατί δεν ξέχασαν την ιστορία του Ελληνισμού.

Υπάρχουν Τούρκοι δικηγόροι
που παλεύουν για τη δικαιοσύνη
ακόμα κι αν το κράτος τους
παραμένει βάρβαρο 
και θέλει να καταπατά
τους ανθρώπους 
χωρίς να υπάρχει
κανένα πλαίσιο 
αντίστασης των θεσμών.

Οι άσκοπες κινήσεις της Τουρκίας

Η Τουρκία προσπαθεί να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού στην κυπριακή ΑΟΖ, διότι στην ουσία δεν ξέρει τι να κάνει με αυτό το θέμα. Εδώ και δεκαετίες δεν τα βγάζει πέρα με τον θαλάσσιο χώρο. Προσπαθεί να αποφύγει τις επιπτώσεις του Δίκαιου της Θάλασσας από το 1982, μάταια βέβαια. Προσπάθησε να αποφύγει την ύπαρξη συμφωνιών στη Μεσόγειο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ψευδαίσθησή της τελείωσε το 2003 με την οριοθέτηση μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου. Στην συνέχεια δεν τα έβγαλε πέρα με τον Τάσσο Παπαδόπουλο που ανακήρυξε την ΑΟΖ το 2004.

Βέβαια επειδή υπάρχουν ακόμα φιλότουρκοι και ραγιάδες που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρέπει να υπενθυμίσουμε στους αγωνιστές ότι το επίσημο κείμενο υπάρχει και στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Έτσι η Τουρκία συνέχισε τις ήττες της με τις επόμενες οριοθετήσεις της Κύπρου με τον Λίβανο και το Ισραήλ, το 2007 και το 2010. Όμως σε πρακτικό επίπεδο τα προβλήματά τους επιδεινώθηκαν με τα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου και τους γύρους αδειοδότησης. Διότι προσπαθούσε να επιδείξει τη δύναμή της σε όλους, δηλώνοντας ότι έχει τον έλεγχο σε όλη την περιοχή, ενώ η Κύπρος της αντιστεκόταν συνεχίζοντας την υψηλή της στρατηγική με την ΑΟΖ της.

Προσπάθησε βέβαια να επηρεάσει τις εταιρείες, για να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό αδειοδότησης, αλλά και πάλι μάταια. Μάλιστα με την εταιρεία ΕΝΙ δεν κατάφερε να επιβάλει τη θέλησή της και δέχτηκε παρατήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα προσπαθεί να επηρεάσει την κατάσταση μέσω των σεισμικών ερευνών στα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Κι αν μερικοί της δίνουν σημασία είναι μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν ιδέα για το Δίκαιο της Θάλασσας και μπερδεύουν κυριαρχία με κυριαρχικά δικαιώματα.

Η ΑΟΖ λειτουργεί ως κυριαρχικό δικαίωμα με τα διεθνή χωρικά ύδατα. Κατά συνέπεια είναι εκ φύσης εκτός κυριαρχίας του κράτους. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά επιτρέπεται βέβαια η αβλαβής διέλευση και μπορεί ένα ξένο στρατιωτικό σκάφος να βρίσκεται εντός της ΑΟΖ. Βλέπουμε λοιπόν ότι η Τουρκία θα μπορούσε βέβαια και χωρίς κανένα πρόβλημα να βρίσκεται με αυτόν τον τρόπο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με τις κινήσεις που κάνει τώρα αποδεικνύει ότι δεν κάνει τίποτα επί της ουσίας, απλώς θέλει να δείξει ότι βρίσκεται στην περιοχή γι’ αυτόν το λόγο δεν υπάρχει καμία ανάγκη να της δώσουμε σημασία και συνεχίζουμε ακάθεκτα την υψηλή στρατηγική της Κύπρου. Μάλιστα η Ελλάδα ακολουθεί την ίδια διαδικασία, όπως το αποδεικνύει και ο γύρος αδειοδότησης στα ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα.

Βέβαια τώρα η Τουρκία έδειξε το αληθινό της βλέμμα ακόμα και σε αυτούς που αλληθωρίζουν και δεν αποδέχονται ότι είναι ανίκανη να τηρήσει το Δίκαιο της Θάλασσας, γιατί δεν θέλει το δίκαιο από την αρχή, αφού δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Οι Τούρκοι κορόιδευαν τους λαούς
και για να μπουν σε κάστρα της Ανατολής
έλεγαν ότι είχαν νικήσει τους Χριστιανούς
όμως όταν τους πίστευαν
και τους άνοιγαν τις πύλες
έμπαιναν με βία και κατέστρεφαν
τα πάντα χωρίς κανένα έλεος.
Έτσι ήταν ο τρόπος που πολεμούσαν.
Πάντα ύπουλα. Και το 1097.

Γεγονότα 1097

• 1 Ιουλίου 1097 - Μάχη του Δορύλαιου: Οι Σταυροφόροι με επικεφαλής τον πρίγκιπα Βοϊμόνδο Α' του Τάραντα νικούν το στρατό των Σελτζούκων του Κιλίτζ Αρσλάν Α΄.
• 21 Οκτωβρίου 1097 - Α΄ Σταυροφορία: οι Σταυροφόροι, με επικεφαλής τον Γοδεφρείδο του Μπουιγιόν, τον Βοϊμόνδο Α' του Τάραντα και τον Ραϋμόνδο Δ' της Τουλούζης, αρχίζουν την πολιορκία της Αντιόχειας.

Το 2021 ανακάλυψες 
ότι οι Τούρκοι μας έβλεπαν
ως σκλάβους το 1821 
επειδή έτσι ήταν οι ίδιοι 
με τον Σουλτάνο 
και δεν μπορούσαν
ν’ αλλάξουν τρόπο σκέψης.


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 30/11/2022 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 30/11/2022


Αν μας χτυπήσουν οι Τούρκοι θα πρέπει να σημαδέψουν καλά. Να μην χτυπήσουν ούτε αμερικανική σημαία, ούτε γαλλική, ούτε ιταλική, ούτε αγγλική. Όταν στο σκάκι έχετε ένα κομμάτι-ακόμη και πιόνι- και το προστατεύουν τέσσερα, κανένας δεν πάει να το πιάσει. Το θέμα είναι να κοιτάζει δίπλα του. Όταν υπάρχουν κοινά συμφέροντα, το πιόνι δεν είναι πια πιόνι.

είπε ο κορυφαίος Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής
Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής, Νίκος Λυγερός

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr


Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός, 
στρατηγικός αναλυτής και γεννήθηκε...


Περισσότερα: ΓενοκτονίαΜικρά Ασία,



8532) Lettre à un ami turc. Perfection 13 1 1/2012. 
En. Letter to a Turk friend. Es. Carta a un amigo turco.
Eλ. Επιστολή σε ένα φίλο Τούρκο. It. Lettera ad un amico turco. 
Ру. Письмо турецкому другу. (poema). June 13, 2012
• 8536 - Εάν τα θύματα μπορούσαν να ψηφίσουν, Ν. Λυγερός
June 13, 2012. Μετάφραση από τα γαλλικά: Σάνη Καπράγκου
• 40083 - Οι Πόντιοι, η Γενοκτονία και η Μακεδονία, September 2, 2018
• 17209 - Οι άσκοπες κινήσεις της Τουρκίας Ν. Λυγερός. October 9, 2014
• 61202 - Οι Τούρκοι κορόιδευαν τους λαούς, Ν. Λυγερός. April 29, 2021
59350 - Οι Τούρκοι. Ν. Λυγερός. February 20, 2021
• 49857 - Υπάρχουν Τούρκοι. Ν. Λυγερός. April 5, 2020
58677 - Το 2021, Ν. Λυγερός, January 30, 2021
• You searched for Τουρκία - Opus of N. Lygeros

Δεν υπάρχουν σχόλια: