12/11/14

Ο σκοπός των εραστών του χρήματος και της εξουσίας

από την διαδήλωση 13/02/2012
φωτογραφία από την διαδήλωση 13/02/2012 (εδώ)

της Σοφίας Ντρέκου

Ας προσέξουμε. Ο τελικός σκοπός της νέας τάξης πραγμάτων, δηλ. των εραστών του χρήματος και της εξουσίας, είναι να φτάσουν τον άνθρωπο σε απόγνωση, σε απελπισία, σε αυτομαρασμό, έτσι ώστε να μπορούν να του επιβάλλουν κατά το δοκούν και κατά την κάθε χρονική στιγμή, εκείνο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Για αυτό και χτυπάνε ευθέως όλα τα κάστρα της ηθικής, εξυμνούν το σαρκικό φρόνημα, προάγουν την διαστροφή σε κάθε μορφή, επίπεδο και ηλικία.


Το οικονομικό και η κρίση εξ αυτού, είναι το πιο «αθώο» τέχνασμα, ή αλλιώς, το δόλωμα, η καθημερινή τροφή και ασχολία με αυτό, αγνοώντας και υποδαυλίζοντας τα υπόλοιπα πραγματικά σοβαρά θέματα.

Τα τραγικά αποτελέσματα και η πλάνη στην οποία θα πέσει όλη η ανθρωπότητα, θα φανούν αργότερα και δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να το «δει».

Παρόλα αυτά ζει Κύριος ο Θεός ημών. Τώρα χρειάζεται προσοχή, εσωτερική ειρήνη, πίστη, ελπίδα, θάρρος, απόλυτη εμπιστοσύνη στον άγιο Τριαδικό Θεό, αρχή μετανοίας εκάστου εξ ημών, παρηγοριά μέσα από απλά καθημερινά πράγματα, (θυμιατό, καντηλάκι, εικονοστάσι στο σπίτι, λόγια θερμής προσευχής, δοξολογία, ευχαριστία...).

Ας πολεμά ο πονηρός, ας μας ρίχνει κάτω. Πάλι και πολλάκις ας σηκωθούμε, ας τρέξουμε στην εικόνα της Παναγίας και του Χριστού και κυρίως στην Παράδοση της του Χριστού Εκκλησίας: Στον πνευματικό μας, στην εξομολόγηση, στην Θεία Κοινωνία.

Ανάγκη έχουμε όλοι από λόγια παρηγοριάς. Κανείς δεν σώζεται μόνος του, αλλά δια μέσω του αδερφού του.

Να τί χρειαζόμαστε όλοι μας: Μια λέξη παρηγοριάς και πίστης. Αυτό έχουμε ανάγκη. Λίγο ο ένας λίγο ο άλλος, έτσι προχωράμε. Μην αποκάνουμε, μην απελπιζόμαστε! Έχει ο Θεός!

Εμείς οι ίδιοι στρώνουμε αυτόν τον δρόμο
και ενώ το βιώνουμε, είμαστε εγκλωβισμένοι. 

Τα σύννεφα πυκνά πυκνά 
μαζεύονται κι απειλούν 
την ισορροπία μου 
σ' έναν αβέβαιο κόσμο.
Ας μπορούσα να τα σταματήσω...
Ας μπορούσα να διαφύγω μέσα 
από μια στενή λουρίδα ουρανού.
Που θα με πήγαινε και
ποιον θα συναντούσα εκεί;


Σχετικά:


Αρχείο FaceBook
24 Οκτωβρίου 2014
13 Νοεμβρίου 2014

3 σχόλια:

Ιωάννης Κ. είπε...

"Να τί χρειαζόμαστε όλοι μας: Μια λέξη παρηγοριάς και πίστης. Αυτό έχουμε ανάγκη. Λίγο ο ένας λίγο ο άλλος, έτσι προχωράμε. Μην αποκάνουμε, μην απελπιζόμαστε! Έχει ο Θεός!"

Με αφορμή το παραπάνω, ήρθε στο νου μου μια αλήθεια που διάβασα κάπου και την έχω βιώσει προσωπικά επανειλημμένα στη ζωή μου. Την παραθέτω προς ενίσχυση μας. Διότι λέει, "όπου είναι δύο ή τρείς μαζεμένοι στο δικό μου όνομα, εκεί είμαι ανάμεσά τους":

Όταν ο Θεός σε "σπρώχνει" στην άκρη μιάς δυσκολίας... ΕΜΠΙΣΤΕΎΣΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΛΌΛΥΤΑ.
Γιατί δύο πράγματα θα σου συμβούν:
ή θα σε πιάσει, την ώρα που θα πέφτεις,
ή θα σε μάθει να πετάς!

Αγιότητα είναι η ολοκάρδια αποδοχή του θελήματος του θεού για όλες τις φάσεις και τις στιγμές της ζωής μας. Ο τρόπος που ζούμε εξαρτάτε από τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον θάνατο... Νικημένο!

"Επειδή εγώ ζώ, και εσείς θα ζήσετε" λέει ο Κύριος.

bgiannakopoulos1.blogspot.com είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΜΕΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Sophia Siglitiki Drekou είπε...

Τιμή και χαρά τα λόγια σας π. Βασίλειε. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Καλή Σαρακοστή με την ευχή σας.