Μια ερωτική επιστολή ως παράδειγμα ήθους, συζυγίας και συντροφικότητας

Mom With 'Breast' Cancer Feeds Newborn Baby In Emotional Photos - Sarah Whitney - Kate Murray photography
Οι συγκλονιστικές εικόνες της μητέρας που θηλάζει το γιο της για πρώτη
φορά μετά τη μαστεκτομή. Η Κέιτ Μάρεϊ (Kate Murray) φωτογραφίζει
τη μοναδική στιγμή μιας μητέρας που πάλεψε με τον καρκίνο.

Μια φωτογραφία σου ήρθε και σε μένα
μια φωτογραφία σου απ' τα ξένα...»

Πως να παρουσιάσω μια μοναδική, ερωτική «επιστολή», σαν προσευχής ποίημα, εμπνευσμένη από μια φωτογραφία, από τον θεολόγο Γρηγόρη Τζιβελέκη; Δεν έχω λόγια να την περιγράψω... απλά διαβάστε την και ας αφήσουμε τον χρόνο να την αναδείξει ως παράδειγμα ήθους, συζυγίας και συντροφικότητας. 

«Είσαι η γυναίκα μου, ο άνθρωπος μου. Αγάπη μου, ως ιερό Σκήνωμα φιλώ το ταλαιπωρημένο σου κορμί. Αυτό το κορμί που περικλείει η ψυχή σου, γεμάτη ελπίδα για ζωή!

Είσαι η γυναίκα μου, ο άνθρωπος μου. Η φωνή μου, τα μάτια μου, η αέρινη σιωπή που ειρηνεύει τις ρυτίδες της ψυχής μου..., η πρώτη ανάσα ενός μωρού που έρχεται στη ζωή!

Αγάπη μου, η ομορφιά σου ήταν αυτή που με έκανε να στραφώ κοντά σου, ξεθώριασε για λίγο μα μη φοβάσαι, όλα θα πάνε καλά. Να ξέρεις πως μου αρέσεις ακόμα, πως σε αγαπώ, πως σε θέλω!

Είσαι η γυναίκα μου. Αγάπη μου, πλέον δε σε αγαπώ μονάχα, μα και σε σέβομαι!

- Ο άντρας σου.»

Γρηγόρης Τζιβελέκης, 29/4/15


Mom With 'Breast' Cancer Feeds Newborn Baby In Emotional
Photos Florida mum, Sarah Whitney - photography Kate Murray


Πηγή by Sophia-Ntrekou.gr | Αέναη επΑνάσταση

Δείτε και την εργασία του γράφοντος Γρηγόρη Τζιβελέκη: 

Η ζωή χαμογελά στην 31χρονη μητέρα που πάλεψε με τον καρκίνο

Άγνωστοι βοήθησαν να συγκεντρωθούν
χρήματα για να πληρώσει τα ιατρικά της έξοδα

Kate Murray photography
Photos - Sarah Whitney - Kate Murray photography

H μαγεία του θηλασμού αναδεικνύεται μέσα από τις συγκλονιστικές εικόνες που τράβηξε η γνωστή φωτογράφος Kate Murray και δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Η ιδιαιτερότητα της μητέρας στις συγκεκριμένες φωτογραφίες, είναι ότι ήδη από την περίοδο της κύησής της είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού στο τρίτο στάδιο.

«Αυτός είναι ο ορισμός της δύναμης, της αγάπης και της αγνής ομορφιάς», γράφει η φωτογράφος.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της μητέρας που θηλάζει το γιο της για πρώτη φορά μετά τη μαστεκτομή Η Kate Murray φωτογραφίζει τη μοναδική στιγμή μιας μητέρας που πάλεψε με τον καρκίνο.

Η διαδικασία της χημειοθεραπείας είχε ξεκινήσει για τη νεαρή μητέρα παράλληλα με την εγκυμοσύνη, την 36η εβδομάδα, όπως ακριβώς και η μαστεκτομή και παρά τα ρίσκα για την υγεία του μικρού της αγοριού κατόρθωσε όχι μόνο να το φέρει υγιές στον κόσμο αλλά και να παλέψει για τη ζωή της με επιτυχία.

«Η στιγμή του θηλασμού αποτελεί για κάθε γυναίκα ιδιαίτερη στιγμή, όμως, για τη συγκεκριμένη ήταν μάλλον μοναδική και ιερή. Η καρδιά μου έσπασε και δημιουργήθηκε από την αρχή την ίδια στιγμή όταν συνέβη αυτό» δηλώνει η μητέρα.

Η φωτογράφος έσπευσε να κοινοποιήσει αυτή τη σπάνια στιγμή και παρακάλεσε τους διαδικτυακούς φίλους της να προσεύχονται για αυτή την οικογένεια και για το κοινό τους ταξίδι.

Κι εδώ μπαίνει η καλοσύνη των ξένων που μέσω λογαριασμού στο GoFundMe έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 8.000 δολάρια για να τη βοηθήσουν να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες.

Εκτός από χρήματα, άλλες μαμάδες έχουν προσφέρει και το ίδιο το γάλα τους στον μικρό Kal-El καθώς η Sarah αναγκάστηκε να σταματήσει τον θηλασμό δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή του για να συνεχίσει ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.

«Είκοσι επτά γυναίκες πρόσφεραν το γάλα τους για να τραφεί ο γιος μου. Και είναι καταπληκτικός. Όλο λέω πως ο θεός πρέπει να ξέρει πόσο πολύ θέλω το μωρό να πίνει μητρικό γάλα γιατί ο μικρός δεν έχει κανένα πρόβλημα, πίνει το γάλα από όλες», είχε πει σε συνέντευξή της.

Ο Kal-El είναι σήμερα έξι μηνών και η Sarah αναρρώνει στο σπίτι της. 22/10/2015

Mom With 'Breast' Cancer Feeds Newborn Baby In Emotional Photos - Sarah Whitney
Mom With 'Breast' Cancer Feeds Newborn
Baby In Emotional Photos - Sarah Whitney

Η ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική αυτή φωτογραφία

Στα 31 της -η Sarah Whitney- θηλάζει τον νεογέννητο γιο της αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή λόγω καρκίνου του μαστού.

Η διάγνωση για τον καρκίνο είχε γίνει τον Απρίλη του 2015, ενώ ήταν ήδη έγκυος 3 εβδομάδων στο τρίτο της παιδί. Κι όμως η 31χρονη γυναίκα συνέχισε κανονικά την εγκυμοσύνη της, προχωρώντας σε μαστεκτομή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς δεν μπορούσε να προχωρήσει σε χημειοθεραπείες, λόγω του μωρού. Η θεραπεία ακολούθησε μετά τη γέννα. «Όταν γεννήθηκε ο Kal-El, η χαρά όλων μας ήταν μεγάλη γιατί ήταν απόλυτα υγιής και έτοιμος να ζήσει στον καινούργιο κόσμο που είχε μόλις έρθει», είχε δηλώσει τότε η Sarah.

Στο μαιευτήριο μαζί με την οικογένεια ήταν και η φωτογράφος Kate Murray, η οποία απαθανάτισε τις στιγμές με την Sarah να ταΐζει τον Kal-El, από το στήθος που της είχε απομείνει: «Οι φωτογραφίες ήταν για εμένα οι αναμνήσεις μιας περιόδου που έληγε και μιας καινούργιας που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει, γι’ αυτό κάλεσα φωτογράφο μαζί μας. Ήξερα πως σύντομα δεν θα μπορούσα να ταΐζω τον γιο μου από το στήθος μου καθώς θα ξεκινούσα μια πιο επιθετική θεραπεία, οπότε ήθελα αυτή η στιγμή να υπάρχει καταγεγραμμένη», σημείωνε τότε η Sarah.

Τότε, το 2015 η φωτογραφία της Sarah με τον νεογέννητο γιο της να θηλάζει, κυκλοφόρησε στα social media και έγινε παγκόσμιο viral, ως ένα σύμβολο δύναμης, επιμονής και υπομονής για κάθε γυναίκα που βιώνει τον καρκίνο. Η Sarah σήμερα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και ζει με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της στην Florida των ΗΠΑ.

6 μήνες μετά το τέλος της χημειοθεραπείας

25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημερά Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η φωτογραφία της Sarah επανήλθε στο προσκήνιο για να μας θυμίσει τη σημασία της πρόληψης αλλά και τη σημασία της εσωτερικής δύναμης που κρύβει μέσα του ο κάθε ένας από εμάς.

Πηγή: City Free Press

4 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου. Με τη λέξη «καρκίνος» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων.

Περισσότερα Θέματα: Καρκίνος


π. Φιλόθεος Φάρος: Έχω κι εγώ καρκίνο


FaceBook

2 σχόλια:

Voula Kapiri είπε...

Πόση αγάπη!!!
Σ' ευχαριστώ Σοφία για την υπέροχη ανάρτηση!!!

Sophia Drekou είπε...

Βούλα, συγκίνηση και παράδειγμα ήθους και Χριστιανικής αγωγής.
Επίσης ευχαριστώ.