Στον Σταυρό του Νότου ταξιδεύει ο Θάνος Μικρούτσικος ~ video αφιέρωμα by Αέναη επΑνάσταση

Ο Θάνος Μικρούτσικος

της Σοφίας Ντρέκου

Ο Θάνος Μικρούτσικος (Πάτρα, 13 Απριλίου 1947 - Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2019) ήταν Έλληνας πιανίστας και συνθέτης, από τους σημαντικότερους της νεότερης ελληνικής μουσικής σκηνής. Επίσης ήταν πολιτικά και πολιτισμικά δραστήριος, συμμετέχοντας κατά περιόδους ενεργά στις εξελίξεις.

Βιογραφία: Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1947 στην Πάτρα. Ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτησή του από το μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.

Το 1996 νυμφεύθηκε τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαγιάννη. 

Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ο μεγαλύτερος αδελφός του μουσικού και τηλεπαρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου.

Απεβίωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2019 μετά από πολλά έτη αντιμετώπισης του καρκίνου σε ηλικία 72 ετών ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. 

Η πολιτική κηδεία του έγινε 30 Δεκεμβρίου στις 14:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Από το 2017 είχε υποβληθεί σε μία σειρά εξετάσεων και επεμβάσεων σε Ελλάδα και Βρετανία, χωρίς να χάνει την ελπίδα του. «Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. «Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι, αυτό είναι» που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ» έγραφε τότε ο εμβληματικός μουσουργός, κάνοντας αναφορά σε έναν από τους αναρίθμητους ποιητές που είχε μελοποιήσει.

«Μη σταματήσεις να ονειρεύεσαι, να σπρώχνεις 
τα όριά σου, να κατακτήσεις το αδύνατο».

Αυτό ακριβώς μάς έμαθε με το τελευταίο μήνυμά του στο facebook. Με τη ζωή και το έργο του και την παλικαρίσια στάση του απέναντι στην ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο Θάνος Μικρούτσικος

Η ζωή και η καριέρα του

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1947 στην Πάτρα. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του μουσικού και τηλεπαρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτησή του από το μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.

Άρχισε να συνθέτει στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αλλά 
επίσημα εμφανίστηκε το 1975, με το δίσκο «Πολιτικά τραγούδια».

Συνέχισε την πορεία του ως στρατευμένος δημιουργός μελοποιώντας Γιάννη Ρίτσο, Βλαντίμιρ ΜαγιακόφσκιΜάνο Ελευθερίου, Μπέρτολτ Μπρεχτ κι άλλους.

  • Οι δίσκοι του «Καντάτα για τη Μακρόνησο», «Φουέντε Οβεχούνα», «Τροπάρια για Φονιάδες», «Μουσική πράξη στον Μπρεχτ», είναι χαρακτηριστικοί του ριζοσπαστικού κλίματος των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων. Ειδικά η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», έργο πρωτοποριακό για την εποχή του, όπου ο συνθέτης πειραματίζεται πάνω στην ατονική μουσική, γνώρισε διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συνοδεύτηκε από την ερμηνεία της Μαρίας Δημητριάδη.

Στη συνέχεια, με τον δίσκο «Σταυρός Του Νότου», σε ποίηση Νίκου Καββαδία, ανοίχτηκε σε ευρύτερη τραγουδιστική θεματική, υπηρετώντας παράλληλα το θέατρο, καθώς και την ηλεκτρονική και ατονική μουσική. Με την ίδια αγάπη πάντα για τον έμμετρο λόγο συνέχισε να μελοποιεί Γιάννη Ρίτσο, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Τριπολίτη, Φρανσουά Βιγιόν, Κωνσταντίνο Καβάφη και άλλους. Ακόμα, είχε παρουσιάσει την όπερα «Ελένη» και είχε μελοποιήσει παραμύθια.

Συνεργάστηκε με κορυφαίες ερμηνεύτριες όπως η Μαρία Δημητριάδη, η Χάρις Αλεξίου και η Ιταλίδα Μίλβα, αλλά και μεγάλους ερμηνευτές όπως ο Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας και πολλούς ακόμα.

Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Έγραψε όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με εκατοντάδες τραγούδια σε στίχους Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Είχε ηχογραφήσει δεκάδες LP και CD συνεργαζόμενος με τις δισκογραφικές εταιρίες EMI- Classics, Blue Note, Polydor, Sony (CBS), Minos- Emi, Agora, Lyra, HMV, Legend, Legend Classics κ.α.

Είχε συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες γράφοντας μουσική για δεκάδες θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο (Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελβετία, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστραλία κ.α.). Επίσης, είχε σκηνοθετήσει τρία έργα στο χώρο του μουσικού θεάτρου.

Είχε λάβει αξιοπρεπή αναγνώριση του έργου του στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είχε συμμετάσχει ή είχαν παιχτεί έργα του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μουσικής (Λονδίνο, Γλασκόβη, Εδιμβούργο, Παρίσι, Λίλλη, Λυών, Ρενς, Μονπελλιέ, Βρυξέλλες, Λιέγη, Γενεύη, Λοζάννη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βερόνα, Φλωρεντία, Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κωστάντζα, Νόργουιτς, Λουϊζιάνα, Σικάγο, Χονγκ Κόνγκ, Μπουρζ, Μιλάνο, Λισσαβόνα, Άγκυρα, Μοντεβίδεο, Μπουένος Άιρες, Σάο Πάολο, Κάιρο κ.α.)

  • Στη διάρκεια της καριέρας του κατόρθωσε να ελευθερώσει τη μορφή του ελληνικού τραγουδιού, προσθέτοντας στοιχεία από την νεοτεριστική και κλασσικιστική δυτικοευρωπαϊκή παράδοση, ενώ πειραματίστηκε με την μίξη τονικών και ατονικών στοιχείων και τη μορφική παραλλαγή.

Το 2002 τιμήθηκε
για τη μουσική του στο θέατρο με το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο).

Η πολιτική του δράση

Η σχέση του Θάνου Μικρούτσικου με το ΚΚΕ πηγαίνει πίσω στο χρόνο στα νεανικά του χρόνια, όταν έγινε μέλος του κόμματος. Στην πορεία, οι δρόμοι τους χώρισαν αλλά δεν έπαψαν να υπάρχουν περίοδοι που ο Θ.Μικρούτσικος συνέβαλλε σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ. Οπως άλλωστε ο ίδιος δήλωνε: «Τον κόσμο του ΚΚΕ τον σεβόμουν και όταν δεν ήμουν κοντά στο ΚΚΕ. Εκατό χρόνια ιστορία. Ενα κόμμα θυσιών, ένα κόμμα έπους».

Ξανασυναντήθηκε με το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια, ενώ ήταν σταθερή η παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και στις συναυλίες που πλαισίωναν τα συνέδρια του κόμματος. Ο Θάνος Μικρούτσικος τιμήθηκε από το ΚΚΕ με την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στη 12η τιμητική θέση, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Ο ίδιος, στην έναρξη της τελευταίας του συναυλίας, στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο αφιέρωμα στα πολιτικά τραγούδια, σημείωσε: «Τα πράγματα είναι νόμος, αλλάζουν. Το θέμα είναι να τα αλλάξουμε στη σωστή κατεύθυνση, όχι στο χάος. Εγώ το μόνο, το λίγο, που μπορώ να σας υποσχεθώ, είναι: Μέχρι τέλους, θα είμαι εδώ!».


Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. 

Διετέλεσε, επίσης:
  • Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 1986-1990
  • Καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Αναλογίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 1990-1993
  • Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού 1993-1994
  • Υπουργός Πολιτισμού 1994-1996
  • Καλλιτεχνικός διευθυντής της HMV (Ελλάδας) 1996-2004
  • Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Φεστιβάλ 1998-1999 (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου)
  • Σύμβουλος διοίκησης για τα πολιτιστικά στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» 2002-2004
  • Καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάτρα 2006» 2003-2005
  • Για το έργο του στην πολιτιστική διαχείριση, καθώς και τη μουσική του δραστηριότητα, έγινε επίτιμος δημότης σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Το 1996 παντρεύτηκε τη Μαρία Παπαγιάννη.

Τη Δευτέρα (30/12) η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου. Όπως γνωστοποίησε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της, η κηδεία του θα είναι πολιτική στις 14:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η ανακοίνωση, η οποία παραθέτει και το επίσημο βιογραφικό του, αναφέρει:

«Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου με θλίψη ανακοινώνει το θάνατό του. Η ημερομηνία και η ώρα της πολιτικής κηδείας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Θάνος Μικρούτσικος: Η πολιτική του δράση και το ΚΚΕ 


Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, προκαλώντας θλίψη στο πανελλήνιο. Εκτός από τη μουσική και το πλούσιο δισκογραφικό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη, ήταν πάντα ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο.

Η σχέση του Θάνου Μικρούτσικου με το ΚΚΕ πηγαίνει πίσω στο χρόνο στα νεανικά του χρόνια, όταν έγινε μέλος του κόμματος. Στην πορεία, οι δρόμοι τους χώρισαν αλλά δεν έπαψαν να υπάρχουν περίοδοι που ο Θ. Μικρούτσικος συνέβαλε σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ. Όπως άλλωστε ο ίδιος δήλωνε:

«Τον κόσμο του ΚΚΕ τον σεβόμουν και όταν δεν ήμουν κοντά στο ΚΚΕ. Εκατό χρόνια ιστορία. Ένα κόμμα θυσιών, ένα κόμμα έπους».

Ξανασυναντήθηκε με το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια, ενώ ήταν σταθερή η παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και στις συναυλίες που πλαισίωναν τα συνέδρια του κόμματος.

Ο Θάνος Μικρούτσικος τιμήθηκε από το ΚΚΕ με την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στη 12η τιμητική θέση, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Ο ίδιος, στην έναρξη της τελευταίας του συναυλίας, στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο αφιέρωμα στα πολιτικά τραγούδια, σημείωσε: «Τα πράγματα είναι νόμος, αλλάζουν. Το θέμα είναι να τα αλλάξουμε στη σωστή κατεύθυνση, όχι στο χάος. Εγώ το μόνο, το λίγο, που μπορώ να σας υποσχεθώ, είναι: Μέχρι τέλους, θα είμαι εδώ!».
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το έργο του είναι αφιερωμένο «στη φροντίδα για να διαμορφωθούν άνθρωποι ικανοί να κατανικήσουν τη βαρβαρότητα, να κατανοήσουν και να αλλάξουν, να εξανθρωπίσουν τη “γη των Βησιγότθων”».

«Το έργο σου είναι βέλος πύρινο, που σκίζει τον χρόνο. Θα συνεχίζει τη διαδρομή του κι όταν θα χτίζουμε “τις αυριανές μας φάμπρικες, τα λαϊκά μέγαρα, τα κόκκινα στάδια”, όταν θα δικαιωθεί ο σκοπός που αφιέρωσες το ταλέντο, το μυαλό, την καρδιά σου “στην κοινωνία που ο ψαράς θα γράφει ποιήματα και ο ποιητής θα ψαρεύει”. Το έργο σου εκφράζει την ουσία όχι μόνο μιας περιόδου, αλλά μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής. Άχρονο, άτοπο, ανεξάντλητο, αθάνατο, όπως αθάνατος Θάνο είσαι κι εσύ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Θάνος Μικρούτσικος σε συναυλία στην Πάτρα 
το 2018, για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Με άφατη θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον ακριβό μας Θάνο Μικρούτσικο. Φαίνεται αβάστακτο, να μάθουμε να ζούμε, χωρίς εκείνον στη σκηνή. Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος δεν υπήρξε μόνο ανεπανάληπτος δημιουργός και συγκλονιστικός ερμηνευτής του έργου του. Πάνω απ’ όλα ήταν ένα ιδιοφυές πνεύμα, σπινθηροβόλο, κοφτερό και ανήσυχο, ένας βαθιά και πλατειά καλλιεργημένος διανοητής. “Οι δημιουργοί δεν γεννιούνται, δημιουργούνται” καθώς ο ίδιος έλεγε.

Εχθρός της συνήθειας, της επανάπαυσης και της παραίτησης, αυτός ο γενναίος μαχητής της ζωής, μας καλούσε και με το παράδειγμά του να διεκδικούμε το ακατόρθωτο, να μη φοβόμαστε τον χορό “στο φτερό του καρχαρία”, αν θέλουμε να νικήσουμε κάθε καταναγκασμό, κοινωνικό ή φυσικό, ακόμη και τον θάνατο.

Στη φροντίδα για να διαμορφωθούν άνθρωποι ικανοί να κατανικήσουν τη βαρβαρότητα, να κατανοήσουν και να αλλάξουν, να εξανθρωπίσουν τη “γη των Βησιγότθων”, είναι αφιερωμένο το έργο του. Πρωτοπόρο σε μορφή και περιεχόμενο, ένα τέλειο συνταίριασμα της μουσικής με την ποίηση, αλλάζει τη φυσιογνωμία του ελληνικού τραγουδιού, ανατρέπει τις φθαρμένες αστικές αξίες, ιδεολογικές και αισθητικές, ξαφνιάζει, ταράζει και ξεβολεύει, μας υποχρεώνει να κινητοποιήσουμε τη σκέψη, για να φτάσουμε στην ολοκληρωμένη συγκίνηση, στην αλήθεια.

Αν και βαθύ, προωθημένο και απαιτητικό, κάποτε παράξενο και πρωτόγνωρο, είναι έργο γνήσια λαϊκό. Όχι μόνο γιατί το περιεχόμενό του ανταποκρίνεται στα λαϊκά συμφέροντα, αλλά και γιατί σέβεται και εξυψώνει τους ανθρώπους του λαού, αντί να τους κρίνει «αφ’ υψηλού» ως ανίκανους τάχα να συλλάβουν το νόημα της μεγάλης τέχνης. Εντυπωσιακή ήταν η απόλυτη ταύτιση καλλιτέχνη και κοινού στις συναυλίες του, ακόμη και με έργα πρωτοποριακά όπως το «Μουσική πράξη στον Μπρεχτ», αλλά και οι τρεις μεγάλες συναυλίες με τα «Καντάτα για τη Μακρόνησο» και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι» που τις αφιέρωσε στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, δηλώνοντας στη συνέχεια πως αυτές ήταν οι πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής του.

Έτσι δεν πρέπει να απορεί κανείς, που ένα μεγάλο λαϊκό πλήθος αγκαλιάζει χρόνια το έργο του, το έχει στα χείλη του στις απεργίες, στις πορείες, στις συγκεντρώσεις, αλλά και στα γλέντια και τις χαρές ή στις μοναχικές στιγμές της περισυλλογής και των μύχιων αγωνιών του. Αυτό το λαϊκό πλήθος δεν τον άφησε στιγμή μονάχο στη σκληρή, ηρωική μάχη του για τη ζωή, στέλνοντάς του καθημερινά κύματα αγάπης, θαυμασμού και ευγνωμοσύνης, όπως θα έκανε για τον πιο πολύτιμο άνθρωπό του.

Και πώς ο Θάνος Μικρούτσικος να μην εμπνέει δυνατά αισθήματα «στον δικό του κόσμο, στους δικούς του ανθρώπους», στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, όταν κόντρα στο ρεύμα του συμβιβασμού με το μικρό και «εφικτό», καλούσε μαζί με το ΚΚΕ σε πάλη για αυτό που στους πολλούς φαντάζει «ανέφικτο», όταν σε καιρούς αντεπανάστασης σάλπιζε στο πλευρό του ΚΚΕ την αναγκαιότητα της επανάστασης, όταν πρώτος αυτός ανάμεσα στους πρώτους έδωσε το σύνθημα για να βαδίσουν και άλλοι καλλιτέχνες- δημιουργοί στον ίδιο δρόμο. Και πώς να μην κερδίζει τον απεριόριστο θαυμασμό μας όταν στα επιστημονικά συνέδρια της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ, τον Χικμέτ και στο τελευταίο, για τη νέα ελληνική λογοτεχνία μιλώντας για τον Καββαδία, θάμπωνε με την πλατειά, επιστημονική, μαρξιστική γνώση και τη διαλεκτική σκέψη του, όταν την πρώτη εμφάνισή του μετά την επιδείνωση της υγείας του τη χάρισε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εκεί όπου δυο χρόνια αργότερα με αφάνταστη δύναμη σε πείσμα της αρρώστιας του, έκλεισε για τελευταία φορά την αυλαία των συναυλιών του, ευτυχισμένος μέσα στη λατρεία του κοινού και των εκλεκτών συνεργατών του, ήσυχος «όπως εκείνοι που έχουν κάνει το καθήκον τους».

Αγαπημένε μας Θάνο, πολύ πιο βαριά και πικρή είναι η απώλειά σου για την οικογένειά σου, την άξια σύντροφό σου Μαρία Παπαγιάννη, τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Χάνουμε μπροστά τους, τα λόγια της παρηγοριάς.

Κι όμως, η αλήθεια είναι πως τον νίκησες τον θάνατο, τους «ξεγέλασες τους ουρανούς». Το έργο σου είναι βέλος πύρινο, που σκίζει τον χρόνο. Θα συνεχίζει τη διαδρομή του κι όταν θα χτίζουμε «τις αυριανές μας φάμπρικες, τα λαϊκά μέγαρα, τα κόκκινα στάδια», όταν θα δικαιωθεί ο σκοπός που αφιέρωσες το ταλέντο, το μυαλό, την καρδιά σου «στην κοινωνία που ο ψαράς θα γράφει ποιήματα και ο ποιητής θα ψαρεύει». Το έργο σου εκφράζει την ουσία όχι μόνο μιας περιόδου, αλλά μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής. Άχρονο, άτοπο, ανεξάντλητο, αθάνατο, όπως αθάνατος Θάνο είσαι κι εσύ».

Η απώλειά του αφήνει ένα πελώριο κενό στη μουσική 
σκηνή, ωστόσο η παρακαταθήκη του είναι τεράστια.

Η δισκογραφία του:

1975 Πολιτικά Τραγούδια
1976 Καντάτα για τη Μακρόνησο / Σπουδή σε Ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκι
1977 Φουέντε Οβεχούνα
1977 Τροπάρια για Φονιάδες
1978 Τραγούδια της Λευτεριάς
1978 Μουσική Πράξη Στον Μπρεχτ
1979 Ο Σταυρός του Νότου
1980 Ευριπίδης IV
1980 Δελτίο Καιρού
1981 Λεοντής-Μικρούτσικος: Συναυλίες 81
1982 Εμπάργκο
1983 Αυτά τα Βράδια
1983 Ιχνογραφία / Ο Γέρος της Αλεξάνδρειας
1983 Αραπιά για Λίγο Πάψε να Χτυπάς με το Σπαθί
1984 Βίκτωρ & Βικτώρια
1985 Αντιθέσεις
1986 Η Αγάπη Είναι Ζάλη
1986 Έργα Ηλεκτρονικής Μουσικής
1986 Duo For Alto Saxophone / Opera For One
1987 Η Χάρις Αλεξίου Σε Απρόβλεπτα Τραγούδια
1987 Στον Μάνο Λοΐζο / Νύχτα Με Σκιές Χρωματιστές
1988 Όλα Από Χέρι Καμένα
1989 Ελλάς Κατόπιν Αορτής
1989 Όσο Κρατάει Ένας Καφές
1990 Κρατάει Χρόνια Αυτή Η Κολώνια
1990 Για Πιάνο Και Φωνή
1991 Γραμμές των Οριζόντων
1992 Music For Two
1992 Συγγνώμη για την Άμυνα
1994 Volpe D' Amore
1995 Ανάσα η Τέχνη της Καρδιάς
1996 Στου Αιώνα Την Παράγκα
1996 Τα Παραμύθια της Γαλάζιας Γραμμής
1996 Όνειρο Για Δύο
1997 Ποίηση Με Μουσική
1997 Η Ιστορία της Λούλου / Το Παραμύθι του Αρχοντοχωριάτη
1997 Ψάξε Στ' Όνειρό Μας
1998 For Sax And Strings And Love And Dreams / Warna / Irreproachable Death
1998 Slow Motion / Concerto For Guitar And Orchestra / The Hell Of A Season
1998 Στην Αγκαλιά Της Άκρης
1998 Ο Θάνος Μικρούτσικος Τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο
1999 The Return of Helen (Η Επιστροφής της Ελένης)
1999 Θάλασσα στη Σκάλα
2000 Σφεντόνα Live
2000 Ο Θάνος Μικρούτσικος στη Λύρα
2001 Του Απείρου Εραστής
2001 Οι Κυρίες Του Θάνου Μικρούτσικου
2001 Dance and Memories
2001 Στον Τόπο Μου Είμαι Τέλεια Ξένος
2001 Rhythmotropies
2002 Ο Άμλετ Της Σελήνης
2002 Όλα Τα Πρόσωπα
2002 Αυτά Που Τραγουδήσαμε
2003 Gary Burton Music Stories
2003 All That Guitar
2004 Σχοινοβάτης
2004 Arthur Rimbaud Memoires Brisees (Θρυμματισμένες Μνήμες)
2005 Σταυρός του Νότου - Γραμμές των Οριζόντων
2006 Υπέροχα Μονάχοι
2007 Για Φωνή και Ορχήστρα Legend
2007 Έργα Για Φλάουτο
2007 Πριν Από Τους 7 Νάνους - Before The Seven Dwarfs
2007 Παράξενο Δεν Είναι;
2008 Ανθολόγιο
2008 Πάμε Ξανά Απ' Την Αρχή
2009 Ο Καβάφης του Θάνου Μικρούτσικου
2009 Ανέκδοτα Τραγούδια
2009 Τους Έχω Βαρεθεί
2010 7 Έργα Αυτοσχεδιαστικής Μουσικής
2012 Εκκλησιάζουσες
2012 5 Τραγούδια Για Φωνή Και Πιάνο Σε Ποίηση Χριστόφορου Λιοντάκη
2013 Η Γη Τσακισμένο Καράβι / Ένας Κόσμος Χωρίς Ταξιδιώτες
2014 Ότι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει
2016 Στο Δρόμο Για Τις Βρυξέλλες

Βιβλιογραφία:
Ο Καβάφης του Θάνου Μικρούτσικου (βιβλίο & cd), 2009, Θεσσαλονίκη, Ιανός

Με διάχυτη την συγκίνηση στο άκουσμα της φράσης
«Γιέ μου που πας, μάνα θα πάω στα καράβια»
Νομίζω ότι όλο το μουσικό ταλέντο του Θάνου Μικρούτσικου 
στην μελοποίηση των ποιημάτων του θαλασσινού ποιητή 
Νίκου Καββαδία, ξεδιπλώνεται σ' αυτό το τραγούδι 
και στην συγκεκριμένη εκτέλεση. Δείτε τον στο βίντεο.

Καλό Παράδεισο
Αιωνία η Μνήμη †
sophia-ntrekou.gr


Ο Θάνος Μικρούτσικος σε συνέντευξη του στο BHMAgazino 
για τις σχέσεις του με τον αδερφό του, Ανδρέα.

Είδα μια οικογενειακή φωτογραφία που έχετε εδώ στον τοίχο και δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω για τον αδελφό σας, τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Πως γίνεται δυο άνθρωποι από το ίδιο περιβάλλον, με κοινά – ως επί το πλείστον – βιώματα, να ακολουθήσουν τόσο διαφορετικούς δρόμους;

«Οι καταβολές μας ήταν κοινές. Δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν στην Ασφάλεια επί χούντας, στην απομόνωση, τον βασανισμό που υπέστη ο αδελφός μου σε διπλανό κελί. Τον διέλυσαν. Αυτό το αναφέρω για το πολιτικό του θάρρος. Η κουλτούρα του δεν ήταν διαφορετική από τη δική μου, έπαιζε μπάσο στα πρώτα τραγούδια μου, παντρεύτηκε τη Μαρία Δημητριάδη, τη γυναίκα με την οποία φτιάξαμε μαζί τον τρόπο μου. Και μετά άρχισε να γράφει και αυτός τραγούδια. Εδώ είναι ένα πρώτο σημείο που έχει σημασία»

Γιατί εστιάζετε σε αυτό;

«Διότι είχε ταλέντο, αλλά διαφοροποιήθηκε για να μη μου μοιάζει. Μπορώ να ξεχάσω όμως ότι τώρα στις 11 Μαρτίου έκλαιγε σαν μικρό παιδί στο Γαλάτσι στη συναυλία για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ; Ο Ανδρέας είχε πάντα αμεσότητα. Μέχρι τις αρχές του ’80 έκανε μεγάλα πράγματα στο ραδιόφωνο και δεν μπορούσε να του καταμαρτυρήσει κανείς τίποτα. Η ζημιά συνέβη στην τηλεόραση και επειδή το κατάλαβε προσπαθούσε να το εξηγήσει ιδεολογικά. Εκεί με χρειαζόταν και δεν ήμουν κοντά του»

Τι άλλο δεν θα ξεχάσετε;

«Θα σας πω μια ιστορία. Το «Δελτίο ειδήσεων» είναι ένα έργο βασισμένο σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, διάρκειας πέντε λεπτών περίπου, που το έπαιζα σε συναυλίες μέχρι το 1980. από τότε και μέχρι το 2003 δεν το έπαιξα, αλλά ούτε και το άκουσα ξανά, μέχρι που αποφάσισα να το ηχογραφήσω για το CD «Ο σχοινοβάτης». Το ηχογραφώ στο στούντιο του Μεγάρου, γυρίζω το βράδυ στο σπίτι και μου λέει η γυναίκα μου να δω στην τηλεόραση τη νέα εκπομπή του Χατζηνικολάου στον Alpha, που θα εγκαινιαζόταν με καλεσμένο τον Ανδρέα. Υπ’ όψιν, είχα να μιλήσω έξι μήνες με τον αδελφό μου. Ο Χατζηνικολάου ξεκινάει την εκπομπή ρωτώντας τον φιλοξενούμενο του κάτι παράξενο: «Μετά απ’ όλα αυτά, τι μένει Ανδρέα;» – με το όλα αυτά εννοούσε τη ζωή των τηλεοπτικών σταρ. Και του απαντάει εκείνος: «Μένει μονάχα εκείνος ο πέτρινος άγγελος, ακέφαλος/ μπορείς να του βάλεις ό,τι κεφάλι θες». Έπαθα σοκ, ήταν οι στίχοι από το «Δελτίο Ειδήσεων». Πέραν της μεταφυσικής της σύμπτωσης, αν κάτι κατάλαβα στα χρόνια που πέρασαν είναι όχι ότι δεν πρέπει να παίρνουμε θέση για τα κακώς κείμενα, αλλά ότι όταν προσωποποιούμε κάτι, πέραν της κριτικής, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στα επίπεδα που υπάρχουν. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Από την παλιά οικογένεια, ο Ανδρέας είναι ο μόνος που μου έχει μείνει», δήλωσε.

Βιντεο/αφιέρωμα στην Μνήμη του συγκλονιστικού συνθέτη
και αγωνιστή Θάνου Μικρούτσικου από την Αέναη επΑνάσταση


Η «Άλλη Διάσταση» υποδέχεται τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ επανήλθε στην επικαιρότητα η καντάντα για την Μακρόνησο σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Ο Θάνος Μικρούτσικος μας μιλά για το τεράστιο έργο του, τη σχέση του με τα ποιήματα του Καββαδία, τη θητεία του στο υπουργείο πολιτισμού, τον πολιτισμό και την τέχνη, τα κόμματα και τις πολιτικές τους, το τέρας της ακροδεξιάς, την αριστερά και τα λάθη της , την κατάσταση της υγείας του και δηλώνει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.



Ο Θάνος Μικρούτσικος υποδέχτηκε την Λένα Αρώνη στο σπίτι του, για μια συζήτηση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και έφτασε μέχρι το σήμερα. Ο αγαπημένος δημιουργός μίλησε με αμεσότητα, χιούμορ και τρυφερότητα για όλη την καλλιτεχνική και προσωπική πορεία του. Στην εκπομπή περιλαμβάνονται αποσπάσματα από συναυλίες και συνεργασίες του Θάνου Μικρούτσικου. Προβλήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, στις 6 μ.μ., στην ΕΡΤ 2.


Θάνος Μικρούτσικος & «Όσοι περπάτησαν μαζί μου» | Θέατρο Βράχων Βύρωνα 2018: Τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του Θάνου Μικρούτσικου στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", τον Ιούνιο του 2018 (Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιουνίου), θα προβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018.

Στη σκηνή είχαν παραβρεθεί και είχαν τιμήσει με την παρουσία τους τον Θάνο Μικρούτσικο καλλιτέχνες που βρέθηκαν δίπλα του όλα τα χρόνια της πορείας του στον χώρο της μουσικής: ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιώργος Μεράντζας, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του συνθέτη
«Είμαι ιδιαιτέρως συγκινημένος και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Θα μείνω όμως στο πιο σημαντικό. Κι αυτό είναι ότι θα βρεθώ στη σκηνή με πρόσωπα που περπάτησαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια του ταξιδιού και της περιπέτειάς μου στο τραγούδι. Το σκέφτηκα, τους τηλεφώνησα κι όλοι άνοιξαν την αγκαλιά τους. Μία η απάντηση: 'Θα είμαι εκεί με όποιον τρόπο θέλεις'. Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα χωριστά. Θα αρχίσω από την αρχή».

Μουσική πράξη στον Μπρεχτ - Δείτε τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ.

Η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου δόθηκε το Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 στην αίθουσα συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό και άνοιξε το δεύτερο κύκλο των εκδηλώσεων μπροστά στο Επιστημονικό Συνέδριο, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ με τίτλο «Για τους σεισμούς που μέλλονται να' ρθούν».

Η συναυλία διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και την Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ και περιελάμβανε τραγούδια από τον «Κύκλο με την Κιμωλία» του Μάνου Χατζιδάκι και του Οδυσσέα Ελύτη και την «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ» του Θάνου Μικρούτσικου.

Το Α' Μέρος περιελάμβανε τα τραγούδια: «Τέσσερις στρατηγοί», «Ανάγκη να σε πάρω εγώ», «Η Μπαλάντα του Στρατιώτη», «Μια φορά και ένα καιρό», από τον «Κύκλο με την Κιμωλία». Στο τραγούδι η Άννα Λινάρδου και στο πιάνο ο Θάνος Μικρούτσικος.

Το Β' μέρος, περιελάμβανε τραγούδια από το έργο «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ». Ακούστηκαν τα τραγούδια: «Γερμανικό Τραγούδι/Το Θέατρο», «Μπαλάντα για την έγκριση του Κόσμου», «Ύμνος στον Μπέρτολτ Μπρεχτ (ορχηστρικό)», «Για τον Φτωχό Β.Β.», «Δίκαια Κυνηγημένος», «Για την Μάνα Κουράγιο (ορχηστρικό)», «Η Μπαλάντα του στρατηγού Τίλυ», «Ερωτήσεις ενός εργάτη που διαβάζει», «Μπρεχτικά παιχνίδια (ορχηστρικό), «Η Μπαλάντα των μικροαστών», «Μόττο στα ποιήματα του Σβέντμποργκ», «Επιτάφιος για την Ρόζα Λούξεμπουργκ», «Εγκώμιο στην αμφιβολία», «Τρόμος και Αθλιότητα του Γ' Ράιχ», «Επιτάφιο για τον Μ.», «Διαβάζοντας έναν αρχαίο Έλληνα Ποιητή», «Αυτή η ανεργία!», «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου».

Το «Τετ-α-τετ» δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο φιλοξενούμενο από τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος από τα τέλη της δεκαετίας του '60 κατάφερε μέσα από τις συνθέσεις και τις επιλεγμένες μελοποιήσεις του να στιγματίσει την πορεία της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Αυτή την Κυριακή (14/10), υποδέχεται τον Τάσο Τρύφωνος στο σπίτι του στην Αθήνα για μια εξομολόγηση που θα συγκλονίσει και θα συγκινήσει. Ο σπουδαίος συνθέτης μιλά με ειλικρίνεια για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει με γενναιότητα, ενώ κάνει μια αναδρομή στην καριέρα και τη ζωή του και ξεδιπλώνει τη μοναδική του ματιά στα πράγματα και την επικαιρότητα. Όλα αυτά ''επενδυμένα'' με τα διαχρονικά και σπουδαία τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε.


Τον Θάνο Μικρούτσικο, έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες μας, υποδέχονται η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017. Ένα αφιέρωμα πολύ… προσωπικό, με καλεσμένους φίλους και συνεργάτες του Θάνου Μικρούτσικου, και οδηγό τη δύναμη του συναισθήματος.













by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr με Πληροφ.:
Θάνος Μικρούτσικος (Αρχείο ντοκιμαντέρ Ψηφιακό ΕΡΤ)
Θάνος Μικρούτσικος (Πρόβα) (Αρχείο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ)
Βικιπαίδεια: Θάνος Μικρούτσικος

Πηγή: Αέναη επΑνάσταση

Σχετικά:




FaceBook

Babis Amerinos: Σοφία μου, θα ήθελα να μου λύσεις μιά απορία μου.
Σχετικά με την ευχή σου, 
- Καλό παράδεισο.
Όπως διαβάζουμε θα κάνει πολιτική κηδεία, κάτι που μας δείχνει ότι δεν αποδέχθηκε ούτε στα τελευταία του, τον Λυτρωτή του αιώνος τούτου.
Οπότε δεν αποδέχθηκε και το ευαγγέλιο και την προοπτική μας για αιώνια ζωή.
Το ξέρω ότι αυτά που γράφω πολλοί ενταγμένοι στην παραδοσιακή αριστερά τα ακούνε και γελάνε, και μάλλον θα γελάνε και με την ευχή σου.
Βέβαια ο Θεός μας είναι μακρόθυμος ακόμα και στους αρνητές Του, οπότε υπάρχει και γιά τον Θάνο προοπτική σωτηρίας. · 29 Δεκ 2019

Konstantinos Konstantinidis: Μπάμπη, ουσιαστικά και πραγματικά άθεος, δεν υπάρχει, στο βάθος της συνείδησης πιστεύει σε κάτι άγνωστο γι αυτόν, ιδίως εάν αγωνίζεται και θυσιάζεται πολλές φορές, για ένα καλύτερο αύριο της ανθρωπότητας, που ο ίδιος δεν θα ζήσει, εάν αγωνίζεται κατά της κοινωνικής αδικίας και πολεμά αυτούς που την προκαλούν, εάν ο ίδιος προσφέρει στον συνάνθρωπο, χωρίς να προσμένει ουράνια ανταμοιβή. Ποιος είναι πιο άξιος, αυτός που κάνει όλα τα παραπάνω χωρίς να ζητά ή να προσμένει ανταμοιβή, ή αυτός, ο τύποις χριστιανός "κυρ-Παντελής" που αναμένει ανταμοιβή;;;Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που στρέφονται ευθέως κατά του Θεού και του ανθρώπου και φέρνουν την δυστυχία. Είναι αυτοί που έχουν σαν Θεό τους τον Εωσφόρο και που είναι σήμερα οι εξουσιαστές των χωρών της γης(ας μην τους κατονομάσω αυτή τη στιγμή και ανοίξουμε άλλη κουβέντα). Αυτούς πολέμησε με τον τρόπο του ο Θάνος. Και ο Θεός γνωρίζει!!!!!!!!!!!!!!!· 29 Δεκ 2019

Σοφία Ντρέκου - Αέναη επΑνάσταση: Ακριβώς όπως το είπες είπες Μπάμπη. «ο Θεός μας είναι μακρόθυμος ακόμα και στους αρνητές Του». Εμείς έτσι σκεπτόμαστε για όλους είτε αρνητές είτε αλλόθρησκους είτε ότι νά' ναι... σε όλους δείχνουμε συμπάθεια... να μην πω Αγάπη γιατί είναι μεγάλη λέξη για την έννοια. Η ψυχή μας να νοιώθει και το μυαλό μας να εύχεται για όλους Καλό Παράδεισο και Ανάσταση. Καλή Πρωτοχρονιά σου εύχομαι από καρδιάς. · 29 Δεκ 2019

Konstantinos Konstantinidis: Μπάμπη, ουσιαστικά και πραγματικά άθεος, δεν υπάρχει, στο βάθος της συνείδησης πιστεύει σε κάτι άγνωστο γι αυτόν, ιδίως εάν αγωνίζεται και θυσιάζεται πολλές φορές, για ένα καλύτερο αύριο της ανθρωπότητας, που ο ίδιος δεν θα ζήσει, εάν αγωνίζεται κατά της κοινωνικής αδικίας και πολεμά αυτούς που την προκαλούν, εάν ο ίδιος προσφέρει στον συνάνθρωπο, χωρίς να προσμένει ουράνια ανταμοιβή. Ποιος είναι πιο άξιος, αυτός που κάνει όλα τα παραπάνω χωρίς να ζητά ή να προσμένει ανταμοιβή, ή αυτός, ο τύποις χριστιανός "κυρ-Παντελής" που αναμένει ανταμοιβή;;;Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που στρέφονται ευθέως κατά του Θεού και του ανθρώπου και φέρνουν την δυστυχία. Είναι αυτοί που έχουν σαν Θεό τους τον Εωσφόρο και που είναι σήμερα οι εξουσιαστές των χωρών της γης(ας μην τους κατονομάσω αυτή τη στιγμή και ανοίξουμε άλλη κουβέντα). Αυτούς πολέμησε με τον τρόπο του ο Θάνος. Και ο Θεός γνωρίζει!!!!!!!!!!!!!!!· 29 Δεκ 2019

Εξωτερικοί σύνδεσμοι:

● Θάνος Μικρούτσικος: «Από την ώρα που γεννιόμαστε μέχρι την ώρα που πεθαίνουμε, περνάνε 4.160 Σαββατοκύριακα» Όταν ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης είχε μιλήσει στο LΙFO.gr για φίλους και εχθρούς, συνεργασίες και συγγένειες, το πέρασμα από την πολιτική και τη μουσική του, με αμεσότητα και ειλικρίνεια που δεν συνηθίζονται σήμερα.

"Τον θάνατο, δεν τον φοβάμαι! ΚΑΘΟΛΟΥ! Από την ώρα που γεννιόμαστε μέχρι την ώρα που πεθαίνουμε με νορμάλ τρόπο, περνάνε 4.160 Σαββατοκύριακα. Πενήντα δύο είναι τα Σαββατοκύριακα του έτους, επί 80 χρόνια που 'ναι ο μέσος όρος ζωής, 4.160 μας βγαίνει. Εσείς, που είστε νέος, δεν βλέπετε να φεύγουν σαν νερό τα Σαββατοκύριακά σας; Φανταστείτε εμένα, που πάω στα 69. Γεννιόμαστε, εν ολίγοις, για να παλέψουμε στο ρινγκ με έναν τύπο τρία μέτρα ψηλό, γεροδεμένο, φορμαρισμένο, ο οποίος είναι προδιαγεγραμμένο ότι στον πέμπτο γύρο θα μας βγάλει νοκ-άουτ. Το στοίχημα που έχω βάλει, και μέχρι τώρα τα 'χω καταφέρει, είναι σε κάθε γύρο να του γαμώ τη μάνα! Τον κερδίζω στα σημεία και με αυτό τον τρόπο τον φρενάρω! Τι θα κάνουμε, θα χεστούμε απάνω μας; Μετά από μια τέτοια ζωή, με όλα αυτά που έκανα στα προσωπικά και στα επαγγελματικά μου, να φτάσω να του λέω: «Σε παρακαλώ, δώσε μου δυο χρόνια ακόμα;». Μη σώσει και μου δώσει!" ― ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΣΤΗ LIFO. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ

● (1 Φεβρουαρίου 2014). «Θάνος Μικρούτσικος: Σήμερα είμαι μαρξιστής περισσότερο από ποτέ - Η Αυγή Online». www.avgi.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2016.

● Ο σημαντικός Έλληνας συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος πέθανε σήμερα σε ηλικία 72 ετών, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. www.lifo.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Ο θρυλικός δίσκος Σταυρός του Νότου άφησε ιστορία (vid)
Ο Θάνος Μικρούτσικος αφήνει πίσω του μια σπουδαία μουσική παρακαταθήκη.

Θάνος Μικρούτσικος: «Ράγισαν καρδιές» στο τελευταίο αντίο (video) Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, τραγουδώντας το «Πάντα γελαστοί» και φωνάζοντας «αθάνατος», είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο

Θάνος Μικρούτσικος: «Κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε» -Συγκλόνισαν τα λόγια της κόρης του, Αλεξάνδρας Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στο Α' νεκροταφείο Αθηνών για να πει το ύστατο χαίρε στον Θάνο Μικρούτσικο

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε το Θάνο Μικρούτσικο
Ειδήσεις - Πλήθος κόσμου -συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου αλλά και απλοί πολίτες που τον αγάπησαν μέσω του έργου του CNN Greece

Στεφάνια του Παναθηναϊκού στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου - Ο σπουδαίος Θάνος Μικρούτσικος ήταν γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού και το «τριφύλλι» έστειλε στεφάνια για να τιμήσει την μνήμη του. gazzetta.gr

Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο “αντίο” προς τον σπουδαίο καλλιτέχνη Δημοσία δαπάνη τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου

Η σπάνια τηλεοπτική συνάντηση Θάνου και Ανδρέα Μικρούτσικου (vid) Πριν από χρόνια, o Θάνος και ο Ανδρέας Μικρούτσικος έδωσαν μία κοινή συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη, σε μια σπάνια τηλεοπτική συνάντηση των δύο ... gazzetta.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Το τελευταίο χειροκρότημα στον σπουδαίο συνθέτη - Η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα - ΦΩΤΟ - BINTEO Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, τραγουδώντας το «Πάντα γελαστοί» και φωνάζοντας «αθάνατος», είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο enikos.gr

«Νίκο άκου, αυτό είναι πικ εντ ρολ» Ο Νίκος Παπαδογιάννης κλίνει το γόνυ για να αποχαιρετήσει τον φίλο που νικήθηκε από τον αδυσώπητο εχθρό. Το Κουτί της Πανδώρας

Η σπάνια τηλεοπτική συνάντηση Θάνου και Ανδρέα Μικρούτσικου Καλημέρα Ελλάδα: Η σπάνια τηλεοπτική συνάντηση Θάνου και Ανδρέα Μικρούτσικου. Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε αδυναμία στον μικρό του αδερφό, Ανδρέα και ...Newsbomb.gr

Ποιοι καλλιτέχνες παρέστησαν στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου (pics) Πλήθος καλλιτεχνών έδωσαν το παρών στο τελευταίο αντίο του Θάνου Μικρούτσικου.

Γεμάτο κόσμο το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας - Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο
Η Αλεξάνδρα, η μικρότερη από τις τρεις κόρες του, σκόρπισε συγκίνηση μιλώντας στον πατέρα της, Θάνο Μικρούτσικο, στο στερνό αντίο, το παγωμένο μεσημέρι Pronews

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο – Πλήθος κόσμου στο τελευταίο “αντίο” | Photos Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν η οικογένεια, οι φίλοι του και όλοι όσοι ταξιδεύουν με τα τραγούδια του και τη μουσική του. ZarpaNews

Ξέσπασε σε λυγμούς η κόρη του Θάνου Μικρούτσικου στον επικήδειό της: Κράτησέ μου ζεστό το πιάνο για όταν ξανασυναντηθούμε... Το τελευταίο «αντίο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο είπαν σήμερα το μεσημέρι φίλοι και συγγενείς μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης. Πηγή: fthis.gr. Real.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Ξέσπασε σε λυγμούς η μικρή του κόρη Πολλοί ήταν αυτοί που αισθάνθηκαν την ανάγκη να πουν λίγα λόγια για τον Θάνο Μικρούτσικο. Δεν θα μπορούσε να λείπει η μικρή του κόρη, η οποία δεν ...The TOC

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο | naftemporiki.gr Το «τελευταίο αντίο» στο Θάνο Μικρούτσικο είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος. naftemporiki.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα Η πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη τελέσθηκε δημοσία δαπάνη, όπως αποφασίστηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών. Ethnos

Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός της συζύγου του Μαρίας
Η σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη, με δάκρυα στα μάτια εκφώνησε επικήδειο λόγο και συγκίνησε τους πάντες. Μόλις τελείωσε την ομιλία της, ξέσπασε σε κλάματα, aftodioikisi.gr

Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο – Αποτέφρωση σορού στην Ριτσώνα Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν συγγενείς, πολυαγαπημένοι φίλοι και πλήθος απλών πολιτών στο Α' Νεκροταφείο ...alphafreepress

Το τελευταίο αντίο στο Θάνο Μικρούτσικο – Μουσική και πλήθος κόσμου – Μαλεβιζιώτης
Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν συγγενείς, πολυαγαπημένοι φίλοι και πλήθος απλών πολιτών στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Ο διάσημος ...Maleviziotis.gr

Για αποτέφρωση στη Ριτσώνα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου: Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα στην πολιτική κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος πέθανε το βράδυ του Σαββάτου σε ... Η Καθημερινή 

Θάνος Μικρούτσικος: Το ησυχαστήριο του στην Κρήτη και η τελευταία έκπληξη από τους φίλους του τα τελευταία χρόνια είχε βρει το ησυχαστήριό το στην Κρήτη. Στο χωριό Καπετανιανά στο Ηράκλειο. Εκεί ήταν που του έκαναν μία μεγάλη ... ZarpaNews

Κηδεία Μικρούτσικου: Ράγισαν καρδιές με τον επικήδειο λόγο της συζύγου του
Κηδεία Μικρούτσικου: Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου. Η οικογένειά του με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε ...Freegossip.gr

Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Πλήθος κόσμου στο «στερνό αντίο Τo «τελευταίο αντίο» στο Θάνο Μικρούτσικο είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος. Ο Θάνος. aftodioikisi.gr

Συντετριμμένος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδερφού του Εμφανώς καταβεβλημένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση. parapolitika.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Έκλαψαν όλοι με τα λόγια της συζύγου του Μαρίας Με τα μάτια της γεμάτα δάκρυα, η Μαρία Παπαγιάννη, σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, μίλησε στην πολιτική κηδεία του αγαπημένου της Θάνου και συγκίνησε ... Madata.gr

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο – Πλήθος κόσμ? ... Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου (28.12.2019), νικημένος από τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια... Zappit

Θάνος Μικρούτσικος: Αύριο το μεσημέρι στη Ριτσώνα η αποτέφρωση της σορού του
Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας θα διαδραματιστεί η τελευταία πράξη του αποχαιρετισμού στον μεγάλο δημιουργό Θάνο Μικρούτσικο. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Παυλόπουλος, Τσίπρας, Κουτσούμπας στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου (pics-vid)
Πλήθος κόσμου, επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του, παρέστησαν στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Fosonline

Ράκος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδερφού του, Θάνου Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο, αποχαιρετούν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Α' Νεκροταφείο, συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες. Εμφανώς ...Fthis

Θάνος Μικρούτσικος : Πλήθος κόσμου στην κηδεία του κορυφαίου συνθέτη Τo τελευταίο αντίο στο Θάνο Μικρούτσικο είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος. Τα Νέα Οnline

Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Συντετριμμένη η πρώην σύζυγός του Ειρήνη Ιγγλέση Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο λένε το μεσημέρι της Δευτέρας φίλοι, συγγενείς αλλά και απλοί πολίτες. Η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ...enikos.gr

Συντετριμμένος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο τελευταίο αντίο του αδελφού του
Συντετριμμένος ήταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδερφού του, μοιάζοντας σαν να μην μπορεί να πιστέψει πως ο Θάνος «έφυγε» από τη ζωή. Τα Νέα Οnline

Θάνος Μικρούτσικος: Συγκίνηση στην κηδεία του [Pics, video] Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου (28.12.2019), σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από άνιση "μάχη" με τον καρκίνο. Η πολιτική κηδεία ... Newsit

Θάνος Μικρούτσικος: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον μεγάλο δημιουργό (pics) Το ύστατο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν την Δευτέρα (30/12) συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές που βρέθηκαν στην κηδεία του που έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο. SDNA

Θάνος Μικρούτσικος: Μετά την πολιτική κηδεία η σορός του θα αποτεφρωθεί στην Ριτσώνα (pic) - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Από νωρίς το πρωί, που η σορός του Θάνου Μικρούτσικου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πλήθος κόσμου έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο ... Dikaiologitika News

Κατέρρευσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδελφού του Ο Ανδρέας Μικρούτσικος βρέθηκε το μεσημέρι στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών και προσκύνησε τη σορό του αδερφού του, πριν γίνει η πολιτική κηδεία του. TheCaller

Θάνος Μικρούτσικος: Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο συνθέτη Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία τον Θάνο Μικρούτσικο – Η οικογένεια, οι φίλοι και όλοι όσοι ταξιδεύουν με τα τραγούδια του και τη μουσική ... Τα Νέα Οnline

Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο - Πλήθος κόσμου στο Α'Νεκροταφείο - Θα αποτεφρωθεί η σορός Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για να συνοδέψει τον Θάνο Μικρούτσικο στην τελευταία του κατοικία. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης άφησε ... Pronews

Ρίγη συγκίνησης στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Θάνο Μικρούτσικο (VIDEO - ΦΩΤΟ) Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης, υπό τους ήχους του απέραντου μουσικού του έργου, με την παρουσία πλήθους κόσμου και τους δικούς του ανθρώπους ... 902.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Θλιμμένη στην κηδεία του η πρώην σύζυγός του Ειρήνη Ιγγλέση [pics] Πλήθος κόσμου βρίσκεται από το πρωί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για την πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου. Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έφυγε από ...Freegossip.gr

Η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα αποτεφρωθεί - Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» Πλήθος κόσμου παραρεύθηκε στην πολιτική κηδεία του σπουδαίου δημιουργού Θάνου Μικρούτσικου που πέθανε το Σάββατο στα 72 του χρόνια μετά από μάχη ... Tribune.gr

Θρήνος στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου: Συντετριμμένοι και βουβοί φίλοι και συνάδελφοι (ΕΙΚΟΝΕΣ) Συντετριμμένοι από την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου είναι οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνεργάτες του, που τον αποχαιρέτησαν. TheCaller

Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο – Η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα
Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο λένε σήμερα η οικογένεια, οι φίλοι του και όλοι όσοι ταξιδεύουν με τα τραγούδια του και τη μουσική του. Από τις.Newsitamea

Θάνος Μικρούτσικος: Ράκος ο αδελφός του Ανδρέας (pic) Πλήθος κόσμου συνόδεψε σήμερα (30/12) στην τελευταία του κατοικία τον Θάνο Μικρούτσικο. SDNA

Θάνος Μικρούτσικος: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» προς τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη (pics) Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην πολιτική κηδεία του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα. Ανάμεσά ...mononews

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Θάνο Μικρούτσικο - Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία Μετά το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Θάνου Μικρούτσικου, ακολούθησε η πολιτική κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Paraskhnio.gr

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν η οικογένεια, οι φίλοι και όλοι όσοι ταξιδεύουν με τα τραγούδια του και τη μουσική του. Το Βήμα Online

Θάνος Μικρούτσικος: Ράκος ο αδελφός του Ανδρέας Μικρούτσικος Πλήθος κόσμου συνόδεψε σήμερα (30/12) στην τελευταία του κατοικία τον Θάνο Μικρούτσικο. Η πολιτική κηδεία του έγινε στις 14.30 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, Pentapostagma

LIVE: Αφιέρωμα του «Μπαμ και Κάτω» στον Θάνο Μικρούτσικο Σήμερα το μεσημέρι, 15:00 με 17:00, ο ΣΠΟΡ FM 94,6 αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον μεγάλο δημιουργό. ΣΠΟΡ FM 94.6

Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Συντετριμμένος ο αδερφός του Ανδρέας
Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο λένε σήμερα η οικογένεια, οι φίλοι του και όλοι όσοι ταξιδεύουν με τα τραγούδια του κα. alpha

Αλεξάνδρα και Στέργιος: Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του Θάνου Μικρούτσικου στην κηδεία του - Queen.gr Τα δύο μικρότερα παιδιά του Θάνου Μικρούτσικου, ραγίζουν καρδιές.Queen.gr

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο - 'Αθάνατος' φώναξε ο κόσμος - Κοινωνία | News 24/7 Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος βρέθηκαν σήμερα στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών λέγοντας το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Συντετριμμένος στην κηδεία του αδελφού του Θάνου [pics] Την τελευταία του πνοή νικημένος από τον καρκίνο άφησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Θάνος Μικρούτσικος και βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα. Ο σπουδαίος ...Freegossip.gr

Συντετριμμένος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδελφού του, Θάνου Τραγική φιγούρα ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδελφού του, Θάνου. Ο παρουσιαστής είχε μεγάλη αδυναμία στον αδελφό του που ήταν στήριγμά του ... altsantiri.gr

Κηδεία Μικρούτσικου: Ράκος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο τελευταίο αντίο στον αδελφό του (photos) Κηδεία Μικρούτσικου: Αβάστακτος ο πόνος στο τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο.Ράκος ο αδελφός του Ανδρέας Μικρύτσικος. Gossip-tv.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Συντετριμμένη η οικογένειά του στο τελευταίο αντίο Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο λένε σήμερα η οικογένεια, οι φίλοι του και όλοι όσοι τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του και τη μουσική του. irafina

Θάνος Μικρούτσικος: «Ράκος» ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδερφού του: Ανθρώπινο ράκος είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδερφού του, Θάνου, μοιάζοντας σαν να μην μπορεί να πιστέψει την απώλειά του. Πρώτο ΘΕΜΑ

Θάνος Μικρούτσικος: Το τελευταίο αντίο: Η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι άνθρωποί του και εκείνοι που τον αγάπησαν μέσα από τη μουσική του αποχαιρέτησαν τον συνθέτη στο Α' Νεκροταφείο - Περνά ...Πρώτο ΘΕΜΑ

Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο: Συντετριμμένοι η σύζυγος και τα παιδιά του (βίντεο) Με βαθιά θλίψη στα μάτια τους συνόδευσαν το φέρετρο του Θάνου Μικρούτσικου στην ειδική αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα. parapolitika.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Ράκος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδ ...: Εμφανώς καταβεβλημένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδερφού του, Θάνου Μικρούτσικου. Newsit

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον Θ. Μικρούτσικο (ΦΩΤΟ) Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικό δημιουργό Θάνο Μικρούτσικο, η σορός του οποίου από το πρωί έχει εκτεθεί στην αίθουσα πολιτικών τελετών του ... 902.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Το τελευταίο "αντίο" (ΦΩΤΟ & VIDEO) Τον Θάνο Μικρούτσικο αποχαιρετούν αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, μετά από μακρόχρονη... Thestival

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου αποχαιρετούν τον Θάνο Μικρούτσικο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) Ο κόσμος συρρέει για να πει το τελευταίο «αντίο» – Παρών και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το τελευταίο αντίο στο Θάνο Μικρούτσικο λένε αυτή την ώρα στο Α' ... Life events

Θάνος Μικρούτσικος: Συγκίνησε η κόρη του μουσικοσυνθέτη στο "αντίο" της [pics] Θάνος Μικρούτσικος: Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του γνωστού συνθέτη. Τα λόγια της κόρης του Θάνου Μικρούτσικο συγκίνησαν ... Pagenews.gr

Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο συνθέτη Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Στις 14: 30 στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας θα τελεστεί η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου. Η σoρός του μεγάλου ... Koitamagazine.gr

Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο Πλήθος κόσμου συνέρρευσε το πρωί στην αίθουσα τελετών του Α' νεκροταφείου Αθηνών για το ύστατο χαίρε στον Θανο Μικρούτσικο.
Documento.

Θάνος Μικρούτσικος: Συγκινεί ο Γιάννης Κούτρας: Ο Γιάννης Κούτρας ήταν ένας από τους πολλούς που βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (30.12.2019) στο Α' Νεκροταφείο προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο ... Newsit

Θάνος Μικρούτσικος: Συντετριμμένοι η σύζυγος και τα παιδιά του στην κηδεία (pics) Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου. Ethnos

Ρουβάς: Η συγκινητική ανάρτηση για τον Θάνο Μικρούτσικο: Ταξιδεύει για τα αστέρια απόψε ο Θάνος Μικρούτσικος. Μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό. Οι μουσικές του θα μας συντροφεύουν πάντα...” έγραψε στον ... www.enikos.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Συντετριμμένοι η σύζυγος και τα παιδιά του, στο τελευταίο αντίο Συνόδευσαν το φέρετρο του Θάνου Μικρούτσικου στην ειδική αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα. Πρώτο ΘΕΜΑ

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Θάνο Μικρούτσικο: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο. Ο ένας μετά τον άλλο, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες του Θάνου Μικρούτσικου, απλός κόσμος αλλά ... Protagon

Πλήθος κόσμου για το «τελευταίο αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο Σε λίγη ώρα η Ελλάδα αποχαιρετά τον καλλιτέχνη Θάνο Μικρούτσικο που αφήνει πίσω του τη μουσική του. Athens Voice Online

«Πόσο μόνοι, φίλε μου, τόσο μόνοι...» | Η Εφημερίδα των Συντακτών: Οι καλλιτέχνες τον αποχαιρετούν. Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που αποχαιρέτησαν τον Θάνο Μικρούτσικο. Σταχυολογήσαμε κάποιες από τις δηλώσεις τους ... Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σε λαϊκό προσκύνημα αυτή την ώρα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου Σήμερα Δευτέρα (30/12) από τις 10.30 η σορός του Θάνου Μικρούτσικου εκτίθεται στην αίθουσα τελετών για όσους θέλουν να του πουν το τελευταίο αντίο. TheCaller

Θάνος Μικρούτσικος: Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε» (photos) Πλήθος κόσμου, επώνυμων και μη, συρρέουν στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών από το πρωί όπου η σορός του Θάνου Μικρούτσικου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η αλλαγή που έκανε στο προφίλ του στο Facebook μετά τον θάνατο του αδερφού του: Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου στα 72 του χρόνια βύθισε σε θλίψη όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο που συνεργάστηκε μαζί του, αλλά και όσους τον αγάπησαν ... Freegossip.gr

Ο Θάνος Μικρούτσικος των Καπετανιανών! Μικρές ιστορίες που "έχτισαν" μια σχέση αγάπης 15 χρόνων - Η τελευταία παρουσία και η "πιο λαμπρή στιγμή" Cretalive.gr7

Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μεγάλου συνθέτη Η σορός του συνθέτη έφτασε πριν τις 12 το μεσημέρι στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών συνοδευόμενη από τη σύζυγό του, Μαρία Παπαγιάννη και τα παιδιά τους. ZarpaNews

Συντετριμμένοι η σύζυγος και τα παιδιά του Θάνου Μικρούτσ ... Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, η σορός του μεγάλου μας συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα ενώ στις 14.30 θα γίνει η... Zappit

Ράκος και αγνώριστος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδελφού του, Θάνου! Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών λένε συγγενείς και φίλοι σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το ... Athens Magazine

Θάνος Μικρούτσικος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (εικόνες) Συντετριμμένη η οικογένειά του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη. Πλήθος κόσμου στο Α' Νεκροταφείο. Ant1News

Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ειδήσεις - Σήμερα στις 14:30 θα πουν το τελευταίο « αντίο » στον Θάνο Μικρούτσικο συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος, που τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια ... CNN Greece

Ο Θάνος, ο Μπρεχτ, ο Μαγιακόφσκι και το "κακόηθες μελάνωμα" Πέρασαν σαράντα χρόνια κι όμως λες κι όλα έγιναν μόλις χθες. Ήταν το 1979, όταν μαθητές οι περισσότεροι, περιμέναμε να μας απαντήσει ο Θάνος Μικρούτσικος. SLpress

Η μουσική σώπασε, οι νότες πενθούν – Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο (video) Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες. Η σορός του συνθέτη έφτασε πριν τις 12 το. altsantiri.gr

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου (ΦΩΤΟ) Σε λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα πολιτικών τελετών του Α' Νεκροταφείου Αθήνας βρίσκεται από τις 10.30 το πρωί, η σορός του Θάνου Μικρούτσικου. Ο ... Ατέχνως

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου (pics) - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες στον Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε από την ζωή το Σάββατο 28/12 σε ηλικία 72 ετών. Η πολιτική κηδεία ... Dikaiologitika News

Αποχαιρέτησαν το Θάνο Μικρούτσικο - Συντετριμμένη η σύζυγός του Mε οδύνη και πόνο αποχαιρέτησαν οι δικοί του άνθρωποι και ο καλλιτεχνικός κόσμος τον Θάνο Μικρούτσικο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ. Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός ... neakriti.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη (Φωτό) Πλήθος κόσμου, έχει σπεύσει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον Θάνο Μικρούτσικο. Newpost.gr

Θάνος Μικρούτσικος : Σε λαϊκό προσκύνημα αυτή την ώρα η σορός του – Συντετριμμένη η σύζυγός του Το τελευταίο αντίο θα πουν σε λίγη ώρα συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αλλά και απλοί πολίτες στον Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε από την ζωή το ... News.in.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Το σπαρακτικό «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου Φίλοι και συνοδοιπόροι για πολλά χρόνια ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Οι δυο τους είχαν βρεθεί πολλές φορές στην σκηνή και ... The TOC

Στην αίθουσα των πολιτικών τελετών η σορός του Θ. Μικρούτσικου για τον τελευταίο αποχαιρετισμό (ΦΩΤΟ) Στην αίθουσα πολιτικών τελετών του Α' Νεκροταφείου Αθήνας βρίσκεται από τις 10.30 το πρωί, η σορός του Θάνου Μικρούτσικου, για τον τελευταίο ...
902.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Συντετριμμένη η σύζυγός του -λαϊκό προσκύνημα [εικόνες] Η σορός του Θάνου Μικρούτσικου είναι σε λαϊκό προσκύνημα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών από τις 11 το πρωί. Η οικογένεια του μεγάλου συνθέτη έφτασε από ... The TOC

Θάνος και Ανδρέας Μικρούτσικος: Η σπάνια τηλεοπτική τους συνάντηση (βίντεο) Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση έχει σκορπίσει ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 72 ετών. Τα δύο. Pentapostagma


Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου Σε λαϊκό προσκύνημα έχει εκτεθεί η σορός του Θάνου Μικρούτσικου στην αίθουσα τελετών του Α' Νεκροταφείου, με πλήθος κόσμου να φθάνει στο σημείο... Zougla

Σε λαϊκό προσκύνημα αυτή την ώρα η σορός του Θάνου Μικρούτ ... Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου. Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ΄ ένα δωμάτιο του. Zappit

Θάνος και Ανδρέας Μικρούτσικος σε μία σπάνια κοινή τηλεοπτική εμφάνιση - Τα αδελφικά πειράγματα - ΒΙΝΤΕΟ Πριν από πολλά χρόνια, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο αδελφός του, Ανδρέας, είχαν εμφανιστεί από κοινού στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”. Απόσπασμα της ... www.enikos.gr

Θάνος και Ανδρέας Μικρούτσικος: Η σπάνια τηλεοπτική τους συνάντηση Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση έχει σκορπίσει ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου που έφυ. Newsbeast.gr

Στις 14.30 Τη Δευτέρα Η Κηδεία Του Θάνου Μικρούτσικου: Συγγενείς, φίλοι αλλά και συνεργάτες στις 14.30 σήμερα το μεσημέρι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο. Star.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Σήμερα ο τελευταίος αποχαιρετισμός: Σήμερα το “ύστατο χαίρε” στον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο. www.enikos.gr

Τροπάριο για έναν "εχθρό" που ήταν φίλος: Το τζάκι καίει, έξω βρέχει, από το παράθυρό μου η θάλασσα έγινε μολυβένιο λιβάδι κι εγώ διαβάζω στο Facebook κείμενα αγάπης για το τέλος του Θάνου ... HuffPost Greece

Το μεσημέρι η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου Στις 14:30 στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας θα τελεστεί η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου. Η σoρός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα εκτίθεται από τις ... ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Θάνος Μικρούτσικος: Σήμερα η πολιτική κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Ειδήσεις - Σήμερα στις 14:30 θα πουν το τελευταίο « αντίο » στον Θάνο Μικρούτσικο συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες. CNN Greece

Σήμερα η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Το τελευταίο αντίο στον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο που πέθανε το Σάββατο, θα πουν σήμερα το μεσημέρι φίλοι και συγγενείς του, καθώς θα γίνει η ... LiFO

Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο | Η Εφημερίδα των Συντακτών Στις 2:30 μετά το μεσημέρι θα γίνει στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, η πολιτική κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και πρώην υπουργού, Θάνου Μικρούτσικου, ...Η Εφημερίδα των Συντακτών

Θάνος Μικρούτσικος: Ανατριχιαστική αποκάλυψη για τους «7 νάνους», τον θάνατο και το «κρυφό» μήνυμα του Καββαδία Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, η σορός του οποίου θα εκτεθεί σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα, κλήθηκε αρχικά να απαντήσει αν είναι αφοπλιστικά ειλικρινής

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η αλλαγή που έκανε στο προφίλ του στο Facebook μετά τον θάνατο του αδερφού του, Θάνου Σε βαρύ πένθος βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου ο Ανδρέας Μικρούτσικος, καθώς ο αδερφός του Θάνος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών, μετά από ... Fthis

To τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, τραγουδώντας το «Πάντα γελαστοί» και φωνάζοντας «αθάνατος», είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο ... TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Σήμερα η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου Δημοσία δαπάνη θα γίνει σήμερα στις 14:30 η πολιτική κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, όπως ... Thestival

Θάνος Μικρούτσικος: Σε λαϊκό προσκήνυμα στο Α' Νεκροταφείο Σήμερα Δευτέρα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές του μεγάλου συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου θα του πουν το τελευταίο αντίο. The TOC

Όταν οι Dire Straits «έκλειναν» τις συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου (vid) To «Sultans of Swing» των Dire Straits ήταν το γούρι του Θάνου Μικρούτσικου. Reader.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Χορεύοντας στο φτερό του καρχαρία Ο Μεγάλος Θάνος Μικρούτσικος πέρασε "απέναντι". Πολυσχιδής προσωπικότητα με γεμάτη δημιουργική ζωή αφήνει πίσω του βαθύ ίχνος και ένα μοναδικό έργο. SLpress

Θάνος Μικρούτσικος: Το «αντίο» από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Το δικό της «αντίο» στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο απηύθυνε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | Θάνος Μικρούτσικος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. iefimerida

Αποχαιρετισμός στον Θάνο Μικρούτσικο... από κάποιον που τον γνώρισε καλά Στο 309 δωμάτιο του νοσοκομείου Metropolitan γράφτηκε ο επίλογος της ζωής του καλλιτέχνη που βάδισε στα χνάρια των μεγάλων της ελληνικής μουσικής, που ... Defence-Point.gr

«Δώσε κατάθλιψη στον καρκίνο … το καλύτερό του» – Τι μας δίδαξε για την ασθένεια ο Θ. Μικρούτσικος Τα πιο δυνατά μηνύματα για τον καρκίνο, τη νόσο που δεν φοβήθηκε στιγμή να κατονομάσει, έδωσε μέσα από τα λόγια του, αλλά και με το παράδειγμά του, ... Το Κουτί της Πανδώρας

Θάνος Μικρούτσικος: Η αποκάλυψη για τους «7 νάνους», τον θάνατο και το «κρυφό» μήνυμα του Καββαδία Μια εκ βαθέων συνέντευξη, στην οποία αποκαλύπτει την οπτική του για το νόημα της ζωής, είχε δώσει στον σταθμό RISE TV ο μεγάλος Θάνος Μικρούτσικος. iefimerida

Η τελευταία συνέντευξη του Θάνου Μικρούτσικου στο One Channel Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ο οποίος διέγραψε μια πορεία μεγαλύτερη των 40 ετών στην ελληνική μουσική σκηνή, είχε μιλήσει στο One Channel λίγη ώρα μετά ... In.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του Ανδρέα για το θάνατο του αδερφού του
Ειδήσεις - Θάνος Μικρούτσικος: Ραγίζει καρδιές το πρώτο μήνυμα του Ανδρέα μετά τον θάνατο του αδερφού του. Newsbomb.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Από τα σπίτια ακούγεται η μουσική του…. Το Σάββατο το βράδυ όταν χτύπησαν τα alert των site, είπα στη Χριστίνα ότι «πέθανε ο Θάνος» και αυτή άρχισε να κλαίει. CNN Greece

Θάνος Μικρούτσικος: Πώς τον αποχαιρετούν Νταλάρας, Αλεξίου, Θηβαίος και Παπακωνσταντίνου (vid) Πανελλήνια θλίψη για τον μεγάλο δημιουργό και μουσικοσυνθέτη - Όνειρό του μια κοινωνία δίκαιη. Ethnos

«Ρόζα»: Η Απίστευτη Ιστορία Του Τραγουδιού Του Μικρούτσικου Η «Ρόζα», μία από τις πιο γνωστές επιτυχίες του Θάνου Μικρούτσικου, την οποία ερμήνευσε ο Δημήτρης Μητροπάνος έχει μία μεγάλη ιστορία που λίγοι ... Star.gr

Από τις 10:30 της Δευτέρας σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου
Τη Δευτέρα, στις 14:30, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, θα γίνει η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου, με τη σορό του να τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα ... gazzetta.gr

Θάνος Μικρούτσικος γάμοι: Τρεις σύζυγοι, τέσσερα παιδιά και αγάπη που ξεχείλιζε Παρότι ο Θάνος Μικρούτσικος μιλούσε ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας του, η απώλειά του χθες από καρδιοαναπνευστική ανακοπή ... alphafreepress

Να είσαι Θάνος Μικρούτσικος ως το τέλος - Γνώμες | News 24/7 Στη ζωή, αργά ή γρήγορα πρέπει να διαλέξεις πλευρά. Και ο Θάνος Μικρούτσικος, ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά, από την αρχή ως το τέλος. NEWS 24/7

Θάνος Μικρούτσικος: Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου το τελευταίο «αντίο» | 29/12/2019 | ΕΡΤ
video_youtubeΕΡΤ Α.Ε.

Φίλοι και καλλιτέχνες λένε το δικό τους «αντίο» στον Θάνο Αμέτρητα τα μηνύματα θλίψης και συγκίνησης για την απώλεια ενός τεράστιου καλλιτέχνη. Το Κουτί της Πανδώρας

Θάνος Μικρούτσικος: Από τις 10:30 της Δευτέρας σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Αντί για στεφάνια, η οικογένειά του παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. Πρώτο ΘΕΜΑ

Θάνος Μικρούτσικος: Συγκλονίζει το “αντίο” του Μίκη Θεοδωράκη Η τραγική είδηση του θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου έχει καταφέρει να συγκλονίσει το ελληνικό κοινό αλλά και τους καλλιτέχνες της χώρας μας. Ανάμεσα σε ... Fthis

Μίκης Θεοδωράκης - Το αντίο του στον Θάνο Μικρούτσικο: «Τον αποχαιρετώ με οδύνη» Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από την ζωή το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Yupiii.gr

Το αντίο του Μίκη Θεοδωράκη στον Θάνο Μικρούτσικο | naftemporiki.gr Το δικό του «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο είπε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έγραψε: «Μέσα στον δύσκολο αγώνα για τη δημιουργία και ... naftemporiki.gr

Θάνατος Θάνου Μικρούτσικου: Η Επιθυμία Της Οικογένειάς Του Σε μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προχώρησε η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, μετά από καρδιοαναπνευστική ... Star.gr

Η ΕΡΤ κάνει μεγάλο τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από εκπομπές του Αρχείου της προς τιμή του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου. Με αφορμή ... Paraskhnio.gr

Η ΕΡΤ τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο με ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα (Photos) με ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα από εκπομπές του Αρχείου της. Gossip-tv.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Μια τεράστια καριέρα μέσα από 20 τραγούδια Δείτε, ακούστε, θυμηθείτε, συγκινηθείτε με 20 από ίσως τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της τεράστιας καριέρας του Θάνου Μικρούτσικου. Πρώτο ΘΕΜΑ

Ας καταθέσουμε τη σκέψη μας, όχι μόνο τη λύπη μας Ο Θάνος Μικρούτσικος διαμόρφωσε τα μουσικά γούστα της γενιάς του αλλά και των μετέπειτα γενιών. Δεν ήταν λαϊκός συνθέτης με την παραδοσιακή έννοια, όμως ... Η Εφημερίδα των Συντακτών

Θ. Μικρούτσικος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη πρώην υπουργού, Θάνου Μικρούτσικου. Το Βήμα

Θάνος Μικρούτσικος: «Οι 7 νάνοι είναι το τραγούδι της ζωής μου» (vid) O Θάνος Μικρούτσικος ανέβηκε στο φτερό του καρχαρία και πήγε να συναντήσει τους νάνους του, για να συνεχίσουν πλέον το μεγάλο ταξίδι τους μέσα μας. Reader.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του συνθέτη- Δες πότε θα γίνει η κηδεία
Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη στους δικούς της ανθρώπους και σε όλο το πανελλήνιο. Η κηδεία του μουσικοσυνθέτη θα γίνει ... Freegossip.gr

Η ιδιαίτερη σχέση του Θάνου Μικρούτσικου με τον Ανδρέα Παπανδρέου – Σπάνια φωτογραφία από το Μαξίμου το 1994 Ο μουσουργός Θάνος Μικρούτσικος που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 72 ετών, υπήρξε εκτός από μουσικός και πολιτικός... TheCaller

Θάνος Μικρούτσικος : Δημοσία δαπάνη η κηδεία του μεγάλου συνθέτη πρώην υπουργού, Θάνου Μικρούτσικου. In.gr

Η πίπα έσβησε, το πιάνο σίγησε Ο άνθρωπος που έφερε το Νίκο Καββαδία στα χείλη όλων των Ελλήνων και τον κρατάει εκεί για δεκαετίες, δεν είναι πια μαζί μας. Η πίπα του Θάνου Μικρούτσικου ... SLpress

Ο Θάνος Μικρούτσικος έριξε άγκυρα Ο Βαγγέλης Περρής αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο με μια ιστορία από τα Χριστούγεννα του 1991. Athens Voice

Θάνος Μικρούτσικος: Το τεράστιο έργο, η τελευταία συναυλία και η θλίψη που σκόρπισε ο θάνατός του Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο 28 Newsbomb.gr

Ο Β. Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτησε τον Θ. Μικρούτσικο με δύο τραγούδια (vid)
Plus: Κοινωνία - Το 1979 ο Θάνος Μικρούτσικος έβγαλε τον "Σταυρό του Νότου" σε ποίηση του Νίκου Καβαδία. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν ο βασικός ...gazzetta.gr

Θάνος Μικρούτσικος: 7 ζεϊμπέκικα που έγραψαν ιστορία (vids) Ένας μικρούτσικος αποχαιρετισμός στον μεγάλο Θάνο και το έργο του. Reader.gr

Θάνος Μικρούτσικος. Το συγκινητικό "αντίο" του αδελφού του, Ανδρέα - Μίκης Θεοδωράκης: "Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία" - Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα».Με μια λιτή και συγκινητική ανάρτηση στο Facebook ο Ανδρέας Μικρούτσικος, αποχαιρετά τον αδερφό του. MHXANH TOU XRONOU

Κίνηση ανθρωπιάς από την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου Ανακοίνωση για τον θάνατο και την κηδεία του πολυαγαπημένου συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου εξέδωσε η οικογένειά του, στην οποία παρακαλεί αντί για στέφανα ... Το Κουτί της Πανδώρας

Η επιθυμία της οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο θα πουν συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου που αγάπησε τα τραγούδια του στην πολιτική κηδεία η οποία θα ... News.gr

Θάνος Μικρούτσικος, o άτρωτος | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Υπάρχουν άνθρωποι -κυρίως καλλιτέχνες- που μοιάζουν άτρωτοι. Θαρρείς πως τίποτα δεν μπορεί να τους αγγίξει. Ούτε ο χρόνος, ούτε η αρρώστια, ούτε ο ...

Δημοσία δαπάνη το «τελευταίο αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο πρώην υπουργού, Θάνου Μικρούτσικου. Athens Voice

Θάνος Μικρούτσικος: Η συγκλονιστική τελευταία εμφάνισή του στο Ηρώδειο (vid) Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν είναι πια ανάμεσά μας. Έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο που τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια ... SDNA 

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου Σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. SKAI 

Το μεσημέρι, δημοσία δαπάνη, η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου Δημοσία δαπάνη θα τελεσθεί η κηδεία του μουσικοσυνθέτη, πρώην υπουργού, Θάνου Μικρούτσικου, κατόπιν κοινής υπουργική απόφασης των κ. Θεοδωρικάκου ... Η Καθημερινή

Θάνος Μικρούτσικος: Η συγκλονιστική τελευταία εμφάνισή του στο Ηρώδειο -Τραγούδησε τους «7 νάνους», σαν να ήταν πάνω στο καράβι [βίντεο] Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν είναι πια ανάμεσά μας. Έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο που τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια ... iefimerida

Μίκης Θεοδωράκης για Θάνο Μικρούτσικο: 'Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία' - Πολιτισμός | News 24/7 Βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, προκαλεί η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου', σημειώνει στο ιστολόγιο του ο ...NEWS 24/7

Θάνος Μικρούτσικος : Το συγκλονιστικό του ξέσπασμα στην τελευταία του συναυλία – Τον χειροκροτούσαν 10 λεπτά«Όσο αντέχω θα είμαι εδώ». Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτισε ο Θάνος Μικρούτσικος το κοινό του Ηρωδείου στις 29 Ιουνίου. In.gr

Θεοδωράκης: Βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι η απώλεια του Μικρούτσικου «Bαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό "γίγνεσθαι"», προκαλεί η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, σημειώνει στο ιστολόγιό του ο ...Zougla

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Ανδρέα Μικρούτσικου στον αδελφό του Με μία φράση ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρέτησε τον αδελφό του Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε χθες από τη ζωή. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος ... Parallaxi Mag

Βίντεο: Το μελωδικό «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Θάνο Μικρούτσικο Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο χαμός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο ...Newsbomb.gr

Το αντίο του Μίκη Θεοδωράκη στον Θάνο Μικρούτσικο – «Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία» Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις» ανέφερε ο. altsantiri.gr

Η «Ρόζα» ήταν ξεχασμένη σε συρτάρι ενώ την είχε απορρίψει και η Χ. Αλεξίου – Τι είχε αποκαλύψει ο Θάνος Μικρούτσικος Η «Ρόζα», το πετυχημένο και γνωστό τραγούδι, που είχε ερμηνεύσει ο Δημήτρης Μητροπάνος σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Άλκη Αλκαίου, ήταν ...TheCaller

Θάνος Μικρούτσικος - Οι Έλληνες celebrities αποχαιρετούν τον μουσικοσυνθέτη Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από την ζωή το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου σε ηλικία 72 ετών. Yupiii.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Η ιστορία του Σταυρού του Νότου [video] Αν κάποιος μιλήσει για δέκα δίσκους που δεν πρέπει να λείπουν από τη δισκοθήκη του, σίγουρα ένας από αυτούς είναι ο Σταυρός του Νότου. Από το 1979 μέχρι ... The TOC

Μ. Θεοδωράκης: Βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι η απώλεια του Θ. Μικρούτσικου "Bαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό "γίγνεσθαι"", προκαλεί η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, σημειώνει στο ιστολόγιο του ο ... Capital.gr

Μίκης Θεοδωράκης: Βαθύ τραύμα η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος», σημειώνει ο Μ. Θεοδωράκης, κατέχει μια από τις ... SKAI

Η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου προκαλεί βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι Στη φωτογραφία ο Θ. Μικρούτσικος μαζί με τον Μ. Θεοδωράκη και τον Οδ. Ελύτη. Την οδύνη του για το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου εκφράζει ο Μίκης ... 902.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Το συγκινητικό «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου Με τον δικό του μουσικό τρόπο αποχαιρέτησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε χθες το ... alphafreepress

Θάνος Μικρούτσικος: Ο Χρήστος Θηβαίος αποχαιρετά συντετριμμένος τον πρώην πεθερό του! (photos) Ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθεί για τον χαμό του Θάνου Μικρούτσικου ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Gossip-tv.gr

Η σχέση του Θάνου Μικρούτσικου με τη Λάρισα Στο γεγονός αυτό αναφέρονταν ο Θάνος Μικρούτσικος σε όλες του τις παρουσίες στην πόλη. Larissanet.gr

Τη Δευτέρα η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου-H παράκληση της οικογένειας Δημοσία δαπάνη θα τελεσθεί η κηδεία του μουσικοσυνθέτη, πρώην υπουργού, Θάνου Μικρούτσικου τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 στο Πρώτο ... Parallaxi Mag

Θάνος Μικρούτσικος: Το συγκινητικό αντίο του αδελφού του, Ανδρέα Ο Θάνος Μικρούτσικος χθες βράδυ έφυγε από την ζωή και ο αδερφός ο οποίος έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή, ο αδερφός του, Ανδρέας Μικρούτσικος. «Μια... parapolitika.gr

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον αδερφό του Όλο αυτό τον καιρό είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο αδερφός του, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με ένα post τα ξημερώματα της Κυριακής... iPop

Η απίστευτη ιστορία της παραπεταμένης... Ρόζας: Πώς έφτασε στον Μητροπάνο (vid)
Plus: Κοινωνία - Η ιστορία πίσω από το τραγούδι ύμνος... Ρόζα. Πώς έφτασε στον Θάνο Μικρούτσικο και από εκεί στον Δημήτρη Μητροπάνο. gazzetta.gr

Ο Μίκης Θεοδωράκης για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου: «Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία» Η Ελλάδα πενθεί τον χαμό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο (28/12) μετά από ... Newsbomb.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Η άγνωστη ιστορία της 'Ρόζας' και 9 τραγούδια που άφησαν εποχή - Πολιτισμός | News 24/7 Ο Θάνος Μικρούτσικος 'ευθύνεται' για πολλά από τα πιο μεγάλα και πιο σημαντικά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας, όπως η 'Ρόζα' σε στίχους Άλκη ... NEWS 24/7

Το πρώτο μήνυμα του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον χαμό του αδελφού του Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου. Αυτές τις ώρες που ο πόνος μοιάζει αβάσταχτος μετά τον χαμό ενός τόσο ... Patras Events

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον αδελφό του Θάνο με 10 λέξεις ο μικρότερος αδελφός του Θάνου, μετά τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία με τον ... HuffPost Greece

O Μίκης Θεοδωράκης αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο Συγκλονισμένος δηλώνει ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης για τη μεγάλη απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου και σημειώνει: «Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την ... Parallaxi Mag

Θάνος Μικρούτσικος: Η ιστορία μιας υπέροχης, πλούσιας ζωής Ρομαντικός, δυναμικός, συνθέτης των αποχρώσεων και της έντασης, ο Θάνος Μικρούτσικος που έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ο άνθρωπος που ... Capital.gr

Το «αντίο» του Ανδρέα Μικρούτσικου στον αδελφό του, Θάνο Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα», γράφει ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο Facebook αποχαιρετώντας τον αδελφό του, Θάνο. Athens Voice Online

Ο Μίκης αποχαιρετά τον Θάνο με «οδύνη και πικρία» τον Θάνο Μικρούτσικο και μιλά για το «βαθύ τραύμα» που αφήνει γενικότερα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Athens Voice Online

Το δικό του «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο είπε ο Μίκης Θεοδωράκης Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, είπε το δικό το ξεχωριστό «αντίο», στον μεγάλο καλλιτέχνη, που έφυγε χθες από τη ζωή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Το Κουτί της Πανδώρας

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον Θάνο: Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα Με μία συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook o Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον αδελφό του, Θάνο, που έσβησε χθες σε ηλικία 72 ... Documento

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αντίο αγαπημένε μου Θάνο (VIDEO) Εμφανώς συγκινημένος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του Θάνο Μικρούτσικο. Ο τραγουδιστής είπε το αντίο στον φίλο του ... Thestival.gr

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον αδελφό του με 10 ανατριχιαστικές λέξεις Με μία λιτή ανάρτηση αποφάσισε να αποχαιρετήσει ο Ανδρέας Μικρούτσικος τον αδερφό του Θάνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη ... In.gr

Η τελευταία υπόκλιση στον Θάνο από τον καλλιτεχνικό κόσμο Πιο φτωχό θα βρει το 2020 τη χώρα, καθώς το ελληνικό τραγούδι θρηνεί τον θάνατο του σπουδαίου Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ... Η Εφημερίδα των Συντακτών

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου Τη θλίψη τους για το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικού εκφράζουν ο πολιτικός και ο καλλιτεχνικός κόσμος. Υπενθυμίζουμε πως αμέσως ... 902.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Το «αντίο» από τους καλλιτέχνες | ενότητες, κοινωνία Συγκλονισμένος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος από το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, που έφυγε από τη ... Real.gr

Βασίλης Παπακωνσταντίνου για Θάνο Μικρούτσικο: «Έφυγε άλλη μια κολόνα του πολιτισμού μας» (βίντεο) Με τη συγκίνηση χαραγμένη στο πρόσωπό του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του Θάνο Μικρούτσικο. Ο τραγουδιστής είπε το αντίο ... Pronews

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για τον Θάνο Μικρούτσικο - «Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία» Το δικό του ξεχωριστό αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο είπε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης γράφει: «Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την ... Pronews

Μίκης Θεοδωράκης: «Βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου» Ο Μίκης Θεοδωράκης «αποχαιρετά» τον Θάνο Μικρούτσικο με οδύνη και πικρία, μέσω προσωπικού μηνύματος στη σελίδα του. Reader.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Συγκλονίζει το πρώτο μήνυμα του Ανδρέα για τον χαμό του αδελφού του (photos) Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι συντετριμμένος για τον θάνατο του αδελφού του Θάνου! Gossip-tv.gr

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον αδελφό του: Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα Με μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook o Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά τον αδελφό του, Θάνο. Thestival.gr

Θάνος Μικρούτσικος: Ο άνθρωπος που μας μύησε στον Νίκο Καββαδία - Πολιτισμός | News 24/7 Στον Θάνο Μικρούτσικο θα χρωστάμε πάντοτε την αγάπη μας στον ποιητή Νίκο Καββαδία, καθώς μέσα από τις μελοποιήσεις του τον έκανε γνωστό στο ευρύ ... NEWS 24/7

Ραγίζει καρδιές το πρώτο μήνυμα του Ανδρέα Μικρούτσικου μετά τον θάνατο του αδερφού του, Θάνου Φτωχότερος είναι από χθες ο καλλιτεχνικός κόσμος αφού ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης ... Fthis

Θάνος Μικρούτσικος: Αυτός ο καλλιτέχνης ο μικρός ο μέγας Μια προσωπογραφία του συνθέτη, μέσα από τα δικά του λόγια, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις συνεντεύξεις που έδωσε στο «Έθνος»

Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου στον Θάνο Μικρούτσικου Στη θλίψη βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος έπειτα από τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι.

Μίκης Θεοδωράκης: Βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρού.

Τη Δευτέρα η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών Η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου κ.α.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο: «Θα τον θυμόμαστε πάντα» Θα τον θυμόμαστε πάντα, μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και από το στίγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: