O καθ. φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς μιλά για την στέρηση της εορτής του Πάσχα λόγω Κορωναϊού (βίντεο)


O Χρήστος Γιανναράς καθηγητής φιλοσοφίας - συγγραφέας μιλά στον FM100 για το φετινό Πάσχα (Μ. Τετάρτη 15-04-2020), σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Βασίλη Κοντογουλίδη.

«Πρωτόγνωρη εμπειρία το φετινό Πάσχα, όλα όμως μπορεί να έχουν μια θετική πλευρά.

Η στέρηση μιας γιορτής μπορεί να χτίσει το ουσιαστικό της νόημα για μια μερίδα ανθρώπων, αφού η επανάληψη μιας γιορτής γίνεται πολλές φορές μια βολική ρουτίνα.

Η συμφορά αυτή ήταν εκπληκτική ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια της ελληνικής κοινωνίας σοβαροί άνθρωποι και όχι παρλαπίπες, άνθρωποι με εξαιρετική ποιότητα, όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας».



Ο Χρήστος Γιανναράς (Αθήνα, 10 Απριλίου 1935) είναι σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και του Παρισιού (Σορβόνη). Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St. Vladimir's Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia Ntrekou.gr

Δείτε:
Το κτήνος και ο άγγελος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου αναφερόμενος στο άρθρο του Χρήστου Γιανναρά «Μια «άλλη» Ελλάδα - Christos Yiannaras | 13 Apr 2020»
«Περιμένοντας την Ανάσταση» Εισαγωγή στο Θείο Δράμα. - Χρήστος Γιανναράς 
Χρήστος Γιανναράς: Οι στιγμές μετά την τραγωδία δεν είναι πένθους αλλά...
Η ιστορία του Σωτήρη Τσιόδρα από το Άγιον Όρος: «Πριν 30 χρόνια, ένας μοναχός μού είχε πει…» (βίντεο) 
Ο Ελύτης και η συγκίνηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τους ηλικιωμένους


Δεν υπάρχουν σχόλια: