Είναι ιεροσυλία να θεωρούμε την Πρωτομαγιά μια Χίπικη Γιορτή Λουλουδιών ♪♫ Working Class Hero John Lennon


1 Μαΐου 1886 Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πραγματοποιούνται συλλαλητήρια με αίτημα την οκτάωρη εργασία. Σε ανάμνηση των διαδηλώσεων, η 1η Μαΐου εορτάζεται σε πολλές χώρες ως Εργατική Πρωτομαγιά.

της Σοφίας Ντρέκου (Sophia Drekou)
Αρθρογράφος (BSc in Psychology)

Πρωτομαγιά, η ημέρα των εργατών και των εργασιακών δικαιωμάτων καθιερώθηκε για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, τον Μάη του 1886, που τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρο εργασίας και καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ΟΧΙ για την Γιορτή των ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.

Με σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά,
οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο
»
και αίτημα τη μείωση των ωρών εργασίας, 
η Πρώτη του Μάη του είναι βαμμένη με αίμα.

Είναι τόσο και το ελληνικό αίμα που χύθηκε την Πρωτομαγιά
που είναι ιεροσυλία να θεωρούμε αυτή τη μέρα σαν μια
«Χίπικη Γιορτή των Λουλουδιών» 🌹 🌿 Τα λουλούδια σήμερα
1η του Μάη, πρέπει να θυμίζουν τους νεκρούς μας ήρωες †.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας. ΔΕΙΤΕ την Ιστορική αναδρομή στην Εργατική Πρωτομαγιά (αφιέρωμα με εικόνες και video)

demonstrators-attend-a-may-day-rally-at-taksim-square-in-central-istan

Η 1η του Μάη ετοιμάτο, από τις αριστερές οργανώσεις στην Ελλάδα με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληγαν σε συγκρούσεις με την Αστυνομία με αιματηρά επεισόδια και θανάτους εργατών. 

Το 1968 (επί Χούντας) θεσμοθετήθηκε ώστε ο Υπουργός Εργασίας και ανάπτυξης, εκδίδει διάταγμα να εορτάζεται σαν αργία. 

Το 1969 εκδόθηκε παρόμοιο διάταγμα το οποίο δεν την ονόμαζε Εργατική Πρωτομαγιά αλλά «Μέρα των Εργαζόμενων» για να μειώσει την σημασία της και η γιορτή να είναι προαιρετική. 

Αλλά υπάρχει εργατική τάξη σήμερα;

Υπάρχει η τάξη των ανέργων, δηλαδή, η ανεργατική ή αεργατική τάξη, η τάξη της καφετέριας, κερασμένο ή αγορασμένο με τα χρήματα από την μικρή σύνταξη των γονιών.

Και η άλλη τάξη, που έκανε την εργατική πρωτομαγιά από μέρα αγώνων της εργατικής τάξης. σε μέρα γλεντιού, μέθης και συναγωνισμού ψησίματος της σούβλας

Χωρίς συνοχή και παρέμβαση, πλέον δυναμικά στο γίγνεσθαι των εξελίξεων. 

Ανέμελοι Πολιορκημένοι και άβουλοι συνάμα.

Οι κυβερνήσεις ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να θυμάται ο Λαός τους αγώνες του και δει όταν κερδίζει, όπως κέρδισε το εργατικό 8ωρο που επωφελούμεθα εμείς σήμερα, χάρις αυτών των αιματηρών αγώνων. Η γιορτή των λουλουδιών ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. Αυτό συμφέρει κάθε εξουσία.

Η γιορτή των λουλουδιών προϋπήρχε πριν από την πρωτομαγιά είναι παλιά στους Έλληνες ως «Ανθεστήρια» (μεγάλη αρχαία ελληνική ετήσια εορτή προς τιμήν του Θεού Διονύσου, τα λεγόμενα «Διονύσια») από την Αρχαία Ελλάδα.


Και μόνο η σκέψη της κοινωνικής αδικίας, κάτω από την οποία μια ανθρώπινη ζωή υποφέρει μπορεί να έχει την ενέργεια του ανέμου της ερήμου, που όλα μπροστά του τα μαραζώνει. Εάν οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι σ' αυτό τον κόσμο θέλουν να κάνουν έναν επιτυχημένο αγώνα εναντίον των καταπιεστών τους, πρέπει να τον κάνουν στο όνομα του Θεού και της δικαιοσύνης του Θεού μάς λέει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Επίσκοπος της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας και θεολόγος με οικουμενικό κύρος και ακτινοβολία. (ΕΔΩ)

Μνήμη των αγώνων των ηρωϊσμών των εργατών εκείνων που η αδικία τους πνίγει. Χρονική επενδυτική τεχνική η ευρεσιτεχνία των απόντων. Δεν μπορεί να υπάρξει αγώνας δίχως μνήμη. Ο πόνος της λήθης στη λαβωματιά της μνήμης. Μπορεί, τρόπον τινά, να μην είμαστε υπεύθυνοι για τις ζωές του παρελθόντος, αλλά είμαστε υπεύθυνοι για τη μνήμη του μέλλοντος!

Δεν πειράζει και αν δεν είσαι ήρωας
. Εκείνο που μετρά είναι να έχεις συνείδηση σε αυτό που ανήκεις, να σε τιμά και να απαιτείς και από τους άλλους να σε τιμούν. Να απαιτείς την θέση που πρέπει να έχεις στην κοινωνία, σε όποια κοινωνία και αν ανήκεις. Να μην ξεχνάς ότι συμμετέχεις στην παραγωγική διαδικασία με υψηλό μέρισμα. Είσαι τα πόδια και το μυαλό της κοινωνίας.

Καλό Παράδεισο στους Αγωνιστές της Εργατικής Τάξης
Αιωνία η Μνήμη στους πεσόντες για την Ανθρωπότητα 

 Working Class HeroJohn Lennon (1970)

Το τραγούδι ύμνος στην εργατική τάξη,
που έστειλε τον Τζον Λένον στο εδώλιο!

Απόδοση: Ήρωας της εργατικής τάξης 
από την πρώτη στιγμή της γέννησης σου
σε κάνουν να νιώθεις ασήμαντος με το 
να μην σου δίνουν καθόλου χρόνο 
αντί να σου τον δίνουν όλο. 
Μέχρι ο πόνος να γίνει τόσο δυνατός 
που να μην νιώθεις τίποτα άλλο. 
Ήρωας της εργατικής τάξης 
είναι κάτι που αξίζει να είσαι... 





Δεν υπάρχουν σχόλια: