Η Σαμαρείτιδα - π. Νικόλαος Λουδοβίκος (video)

Πίνακας: «Living Water» 2004, 
canvas, oil, by Bato Dugarzhapov

Ο Χριστός συναντάται με όλο τον ξεπεσμένο κόσμο, του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος. Δεν απορρίπτει και αποδιώχνει κανένα. Θέλει να επικοινωνήσει με όλους, ακόμη και τους πιο παρακατιανούς.

Ο Χριστός, το είπε, κυρίως ήλθε για τους αμαρτωλούς. Αρκεί να τον δεχθούν, να του ανοίξουν τα φύλλα της κλειστής καρδιάς τους. Δεν ζητά κάτι το πολύ. Λίγο νερό. Κάτι ελάχιστο, για να γίνει αφορμή εξόδου από το κλουβί της αυτοφυλάκισής μας. (Μακαριστός Μωυσής Αγιορείτης)

Βίντεο π. Νικόλαος Λουδοβίκος - Κυριακή Σαμαρείτιδος: Θαυμάσια ομιλία του ψυχολόγου/ψυχαναλυτή και θεολόγου π. Νικολάου Λουδοβίκου στο Ευαγγελικό χωρίο που αρχίζει: «ἔρχεται οὖν εἰς πόλιν τῆς Σαμαρείας λεγομένην Συχάρ». (Σαμάρεια ονομάσθηκε η πόλη που έκτισε το 880 π.Χ. ο βασιλιάς του Ισραήλ, Αμβρί, έπειτα το όρος Σομόρ που ήταν η ακρόπολή της και τέλος όλο το βόρειο βασίλειο του Ισραήλ, που καταλύθηκε από τους Ασσυρίους το 721 π.Χ. και ο ηγεμόνας τους εγκατέστησε εκεί εθνικούς από πολλά μέρη).

Τον διακεκριμένο ιερέα π. Νικόλαο Λουδοβίκο, αυτό που τον καθιστά πολύτιμο στους χριστιανούς, είναι η ερμηνεία και η εμβάθυνση του Ευαγγελικού και Αποστολικού λόγου. Η ομιλία έγινε στο αρχονταρίκι της Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου εν Ολύμπω, την 13 Μαϊου 2012.

Περισσότερα Θέματα: π. Νικόλαος Λουδοβίκος και Σαμαρείτιδος

Ακούστε τον στο βίντεο:

















Δεν υπάρχουν σχόλια: