Μια αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για τη φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Συντάγματος

Φωταγώγηση του Δέντρου της Πλατείας Συντάγματος - Χριστούγεννα στην Αθήνα 2020

Μια αθηναϊκή ιστορία: Πώς φωταγωγήθηκε 
το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Τα φετινά Χριστούγεννα, τα πιο παράξενα της ζωής μας, 
λόγω των πρωτοφανών μέτρων που ισχύουν: 
...φορώντας μάσκα. κρατώντας αποστάσεις, 
τηρώντας του κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, 
όχι ανταλλαγή σκευών), και οπωσδήποτε 
χωρίς φιλιά και εναγκαλισμούς... 

Ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει φέτος έναν διαφορετικό 
τρόπο για να μοιραστεί με όλους, τη φωταγώγηση 
του δέντρου της πλατείας Συντάγματος.

«Φέτος ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει το μεγάλο ευχαριστώ που οφείλει στους ανθρώπους του» τονίζει στο μήνυμα του με αφορμή την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Φέτος τα φώτα σ' αυτούς που πραγματικά δίνουν φως στη ζωή μας. Καλά Χριστούγεννα». Ο Δήμος Αθηναίων φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος με διαφορετικό τρόπο, λόγω των φετινών προκλήσεων της πανδημίας. Το άναμμα του δέντρου συνοδεύτηκε από μια μικρή ταινία που διηγείται μια αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για τους «πραγματικούς ήρωες του Δήμου.» 

Μέσα από μια μικρή ταινία που διηγείται μια Αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για τους πραγματικούς ήρωες του Δήμου, έρχονται στο φως όσα δεν είχαμε ποτέ μέχρι τώρα την ευκαιρία να δούμε, για μια από τις πιο γιορτινές παραδόσεις της πόλης, σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο της απομακρυσμένης καθημερινότητάς μας.

Πρωταγωνιστής της ταινίας ο Διονύσης Νικολάου. Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός και ο παλαιότερος εργαζόμενος του Δήμου. «Βέρος Αθηναίος, γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου της πόλης όπως και ο παππούς του. Δεν άλλαξε ποτέ τη γειτονιά του, τα Σεπόλια. Συνεχίζει να ζει στο ίδιο σπίτι, με τη γυναίκα και το γιο του. Ξεκίνησε μετά το σχολείο τη δουλειά στο ηλεκτρολογικό του Δήμου και έμαθε δίπλα στους παλιούς τα μυστικά για κάθε γωνιά της πόλης. Έμαθε να μην πετάει ό,τι φτιάχνεται. Δούλεψε σε όλα τα πόστα. Στο δρόμο για επισκευές, στην αποθήκη για καταγραφές, στις παραγγελίες για να μη λείψει τίποτα όταν χρειαστεί. Σήμερα επιλέγει ο ίδιος να δουλεύει κυρίως βράδια, ώστε να αφήνει σε νεότερους συναδέλφους του την κανονικότητα της πρωινής βάρδιας. Αυτό που δεν άφησε ποτέ, είναι ο φωτισμός της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων, που κορυφώνεται με το άναμμα του δέντρου στο Σύνταγμα.»

Φωταγώγηση του Δέντρου της Πλατείας Συντάγματος 
Χριστούγεννα στην Αθήνα 2020. Δείτε τα βίντεο 🎄🌲


Σύνταγμα Χριστούγεννα 2020 - Syntagma Square Christmas 2020
Εναέρια βόλτα στην στολισμένη πλατεία Συντάγματος 
Aerial ride in the decorated Syntagma Square. Music in this video: 
Jingle Bells (Instrumental Jazz) - E's Jammy Jams

Δεν υπάρχουν σχόλια: